Kriticari i analiticari!

Post Reply
Bosnolog

#1 Kriticari i analiticari!

Post by Bosnolog »

Grebo: BiH je postala upitna kao država; BiH nitko više ne voli!
Objavljeno: 23.10.2011 - 15:41

Image
Profesor pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Grebo dvoji u budućnost BIH kao države
Upitan da prokomentira stavove koje je lider Republike Srpske (RS) Milorad Dodik iznio u nedavnom intervjuu za RSE tvrdeći da je "Bosna i Hercegovina neuspio eksperiment međunarodne zajednice", profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravko Grebo navodi da "ono što Dodik govori, valja uzimati ozbiljno".

"Ne volim u ovakvim razgovorima krenuti đonom na Milorada Dodika. Ako govorite iz Sarajeva najlakše je reći da je Milorad Dodik dostigao svoje zvjezdane trenutke u razaranju Bosne i Hercegovine. Milorad Dodik je činjenica u političkom spektru BiH i ono što on govori, mada ja to ne volim, valja uzimati ozbiljno. To što je rekao za Ruski servis Radija Slobodna Evropa je njegova bravura. Slušali smo i prije od Milorada Dodika da je Bosna i Hercegovina vještačka tvorevina, neuspjeli eksperiment. Ova metafora sa epruvetom u kojoj se sve i svašta miješa je apsolutni novum. Ja mu čestitam, to je zaista genijalno, ali i otkriva njegove prave namjere. Ta metafora o sastojcima koje u epruveti mućkaju predstavnici međunarodne zajednice - dragi Bog zna šta će od toga ispasti - je ogoljena koncepcija onoga što Dodik zaista zastupa. On tvrdi da nije pravi problem što na razini BiH nije formirana vlast. Po njemu nije upitno Vijeće ministara, upitna je Bosna i Hercegovina", kazao je Grebo, te nastavio:

"Međutim, ako sve skupa podastremo, BiH zaista jeste - ne u Dodikovom smislu - postala upitna. Postala je upitna jer nema supstancu. Osnovno je pitanje da li njeni građani, pripadnici tri etničke skupine, osjećaju BiH kao svoju državu i domovinu. Mislim da ne. U tome je pravi problem. Izgleda da nitko, svako iz svojih razloga, više ne voli BiH i čeka onaj signal kada će neko reći da je BiH, bez obzira na naše velike proklamacije o 800, 900 godina postojanja ove zemlje, bila istorijska greška. Meni je to žao jer i dalje vjerujem da je BiH moguća. Ali ako političke stranke, što se u BiH ravna sa religijskim strankama, tu zemlju ne vole i ne žele, onda je veoma teško izmisliti neki model, čak i uz međunarodnu pomoć, u kome će ta država postati normalna, funkcionalna i samoodrživa".

"Srbi, predstavljeni Dodikom, tjeraju svoje, Hrvati, bez obzira na zakukuljenu i zamumuljenu koncepciju, očekuju konačno priznanje takozvanog trećeg entiteta koji de facto i postoji, dok treća skupina, bošnjačka ili bošnjačko-islamska, također kalkuliše sa nekim konceptima koji namiguju Sandžaku i nekim drugim islamsko-političkim koncepcijama. Svi oni drže BiH na stand by. Nedavno sam pročitao, mislim da je to rekao Vjeran Zupa, da je teško živjeti u državi koja je bolesnička soba pacijenta koji je osuđen na smrt. Možete ga držati na aparatima, na kojima BiH trenutno i jeste, on ne mora umrijeti sutra, ali je nepodnošljivo živjeti u ovoj situaciju u kojoj mi živimo", konstatovao je prof. Grebo. (24.sata/Dnevnik.ba)

Grebo ti si samo jos jedna u nizu frustriranih propalih politicko analitickih tuberanskih pljuvaca u vis (po BIH) cijom pljuvacinom si svoju facu prekrio,....Koliko dusmana radi na sarajevskim univerzitetima pa to je za nepovjerovati,treba primati mlade i ambicioznije profesore koji nece pljuvati u tanjir i ruku drzave koja ga hrani,a ovim ex komunisticko utopistickim supanderima pomoci da uzivaju tamo gdje misle da im je bolje sa profesorskim platama.Masa je mladih koji jedva cekaju da zamjene ovakve supandere na profesorskim katedrama.

Ovaj nitkovic od covjeka i profesor je izgleda prolupao u svojim frustracijama,Grebo idi kod Dodika i ljubi mu prkno i tako pomozi sebi ali i Dodiku da ti se mokri snovi ostvare,ovako kakas kao profesor po drzavi koja te hrani a kojoj zelis nestanak,....

Cuj niko ne voli BiH,... :mrgreen:

Grebo grebes po ledu i to bez nokata,bolje je cutati i ne rece nista nego reci i otkriti svaku sumnju svojih frustriranih utopistickih zelja,..... :oops:
pemanapemani

#2 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pemanapemani »

Profesor Grebo je pogodio u sridu. Možemo baljezgati o patriotizmu još sto godina, ali činjenice na terenu pokazuju da BiH voli mali broj ljudi.
Pred našim očima su opljačkali skoro sve resurse koji nisu uništeni u agresiji, a većina građana im je dala podstrek godinama glasajući za taj najgori ljudski ološ.
Da većina voli BiH ne bi bili zatrpani smećem. Volim BiH i veliki sam patriot, ali mi je mrsko otići do kontejnera, pa ću kesu baciti sa devetog sprata.
Ljubav prema domovini se ne očituje pljuvanjem fašista na forumu i svršavanjem nad "rahat" patnjom. Shvatam da je za pojedince zaista rahat, ali za veliku većinu nije.
Zdravko Grebo se godinama trudi da studentskoj populaciji ukaže na pogubnost fašizma i nije zaslužio da se pljuje po forumu. Usput, rekao je istinu. Mnogima se ta istina ne sviđa, odnosno, ne žele vjerovati vlastitim čulima. Kako to obično biva, lakše je linčovati "izdajicu i lažova", nego se potruditi promijeniti stvari.
Alfons Kauders

#3 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

slazem se...

profesor uvijek nastupa bez dlake na jeziku i skoro svaki put izazove zestoke reakcije radi svojih crnih predvidjanja... nazalost, ta predvidjanja se cesto obistine... i tako godinama...

"don't shoot the messenger" - nije grebo kriv sto govori ono sto je svima jasno

a degutantno ga je uopste pominjati na temi rezervisanoj za hdz-snsd placenike... da se grebo tako lako prodaje, davno bi se negdje uvalio, ali doceka profa penziju na faksu... to mu se zapravo jedino i moze zamjeriti, sto je dopstio da gluplji i nepismeniji uskoce umjesto njega... isto vazi i za dosta drugih inteletualaca...
jasko_ba

#4 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by jasko_ba »

dok treća skupina, bošnjačka ili bošnjačko-islamska, također kalkuliše sa nekim konceptima koji namiguju Sandžaku i nekim drugim islamsko-političkim koncepcijama.
ko, gdje, kako? jel to reisa biraju na izborima?
opet ti bosnjaci mudzahedinski, odmaknite se malo ljudi dalje od sarajeva, pa vidite da li bi iko pristao na ovu gore podjelu :-)
Hemel

#5 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hemel »

jasko_ba wrote:
dok treća skupina, bošnjačka ili bošnjačko-islamska, također kalkuliše sa nekim konceptima koji namiguju Sandžaku i nekim drugim islamsko-političkim koncepcijama.
ko, gdje, kako? jel to reisa biraju na izborima?
opet ti bosnjaci mudzahedinski, odmaknite se malo ljudi dalje od sarajeva, pa vidite da li bi iko pristao na ovu gore podjelu :-)
mora se malo balansa napraviti ili izjednaciti strane ili reci ''svi su isti'' :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prljavi Hare »

Zar je tolika procedura uplatiti za pasoš i zapaliti odavde?Niko nikoga ne tjera da nešto voli,fino odeš tamo
gdje voliš da budeš i misliš da će ti biti bolje!

SIMPLE AS THAT!!!! :wink:
ReD aka Socijalista

#7 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ReD aka Socijalista »

Grebo krehnem ti... :thumbup: :bih:

:sax:
hercegovac_pravi

#8 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hercegovac_pravi »

:lol: :lol: :lol:
Jah..briga bola nekog za šačicom zapadnohercegovačkih ekstremista...neka ih, nek lijepe plakate, zvone na interfone, pišu grafite...šin SPREJ..
hebe se nekog za njima..čim se približe granici tolerancije bit će izbrisani iz javnog miljea..finito sinko...
A u međuvremenu, mađžorizacija cvjeta.. :mrgreen:
Skijaš

#9 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Skijaš »

Bosnolog wrote:
Grebo, godina 2007 : "Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane"

Grebo je dobar za pametovanja, takvih imamo za izvoz. A jebo takve, jebo Grebu. Bosnu i Hercegovinu ima ko da voli, ima ko da brani i evo 4 godine nakon njegove mračne prognoze imamo HDZ nokautiran a četnike u defanzivi. Grebo je poput lažnih proroka, ako ubode, dobro i jest. Ako ne ubode, bar će ušićariti nešto javnih pojavljivanja. I onda opet za četiri godine kad narod zaboravi, pozerski pogled preko naočala i kuku lele. Pa Zdravko jebo ga led, za šta nas ti smatraš ? BiH ne broji svoje posljednje dane kao što si rekao prije četiri godine niti je BiH postala upitna kao država. Upitno je kako će velikosrbi prihvatiti vlastiti poraz, hoće li to prihvatiti mirno ili će organizovati pobunu te tako sebi obezbjediti mjesto u zatvoru, egzilu ili pod zemljom. To je još uvijek nejasno, opstanak BiH nije upitan.

THE END IS NIGH :-D :-D :-D
Alfons Kauders

#10 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
Bosnolog wrote:
Grebo, godina 2007 : "Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane"

Grebo je dobar za pametovanja, takvih imamo za izvoz. A jebo takve, jebo Grebu. Bosnu i Hercegovinu ima ko da voli, ima ko da brani i evo 4 godine nakon njegove mračne prognoze imamo HDZ nokautiran a četnike u defanzivi. Grebo je poput lažnih proroka, ako ubode, dobro i jest. Ako ne ubode, bar će ušićariti nešto javnih pojavljivanja. I onda opet za četiri godine kad narod zaboravi, pozerski pogled preko naočala i kuku lele. Pa Zdravko jebo ga led, za šta nas ti smatraš ? BiH ne broji svoje posljednje dane kao što si rekao prije četiri godine niti je BiH postala upitna kao država. Upitno je kako će velikosrbi prihvatiti vlastiti poraz, hoće li to prihvatiti mirno ili će organizovati pobunu te tako sebi obezbjediti mjesto u zatvoru, egzilu ili pod zemljom. To je još uvijek nejasno, opstanak BiH nije upitan.
grebo je prije 4 godine rekao da politicki sistem i ustavni okvir bih broji svoje posljednje dane... gledajuci zadnje dvije godine, ne bi se bas slozio da je lazni prorok... prije bi se dalo reci da je potrefio... dakle profa upozorava, nista vise...

dalje.... grebo nije govorio o opstanku bih kao drzave, vec je samo upozoravao na ovo sto danas gledamo... a gledamo posljednje trzaje politike etnicke i vjerske iskljucivosti...

e sad... ne treba biti pretjerano pametan pa skontati da su ranjene zvijeri najopasnije i da postoji realna sansa da politicke i vjerske vodje gurnu narod u jos jedan rat... te strukture nece tek tako prepustiti vlast nakon dvije i kusur decenije - izgradili su pozicije, stekli su moc, iza sebe imaju hiljade zaludjenih podanika koji su spremni za krvoprolice...

grebo pominje islamske politicke koncepte koji bas i ne piju vode na ovim prostorima, ali ja na to gledam kao upozorenje... da se bosnjaci trebaju fokusirati na drzavu, a ne na vjeru, sto mnogi ovdje govore godinama... dakle treba jasno odvojiti BiH od reisa i njemu slicnih, sto meni bas i ne pada tesko... srecom isto vazi za vecinu naroda

katolicke i pravoslavne zajednice tu imaju mnogo veci problem, jer su crkve davno postale produzena ruka politike, sto vise nije slucaj sa IZ... u RS se i ne vidi gdje prestaje politika i pocinje pravoslavlje... u hercegovini nije puno bolje...

kad bi se sutra kladio koji ce indoktrinirani idioti dici u zrak auto pun eksploziva i pobiti masu ljudi, tipovao bi na katolicke i pravoslavne fundamentaliste, ne na sacicu bradonja s v.polja...
Bosnolog

#11 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bosnolog »

Ne smatram ja grebu velikosrbinom ili HDZ promotorom,cak i ne znam koje je nacionalnosti niti me interesuje,ali kada cujem njegove sve cesce ponavljane zloslutne izjave koje ponavlja jos od 2006 kako BiH nece opstati,kao kada slusam one koji su ratovali protiv tog istog Grebe koji je njihove granate brojao i prezivljavao na svojoj kozi,....Jedan profesor sebi ne bih trebao dozvoliti da izjavljuje takve iluzorne ublehe i izjednacava politicke strane i stranke poput Kazaza,.

Etnicka slika u Sarajevu je promjenjena najmanje krivicom njegovog najbrojnijeg naroda,kamo srece da se svi oni vrate na svoja predratna ognjista i da niko nije morao ista napustati,...Prof.Gebo ovakvim izjavama rusi kucu i sve ono sto je gradio svih ovih godina,upravo njegovim da ne kazem legitimiranjem sto je ujedno i podrska onima koji glasaju za Dodika ili HDZ,.....SDA ide silaznom i gubitnickom putanjom kada su glasovi u pitanju i to je dobro,..

Grebo me razocarao ne kao Pejakovic koji ce mi uvijek biti drag,ali mi posebno smeta kada pljuje u tanjih iz kojeg jede i ruke koja ga hrani,iako se od njega kao intelektualca ocekuje da bude avangarda a ne neko ko konstatuje,lose procejnjuje ili nabacuje loptu na volej politikama koji ne zele dobro BiH,....

Svi koji su na drzavno drustvonom budzetu a kakaju po drzavi kako je nece biti,najpostenije bi bilo da napuste svoja radna mjesta i rade za sebe i tako dozvole mladima i onima koji vjeruju u drzavu,njenu buducnost i institucije koje ih placaju a koje treba da jacaju i tako doprinesu dobro drzavi i drustvu u kome zive,......
Alfons Kauders

#12 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Bosnolog wrote:Ne smatram ja grebu velikosrbinom ili HDZ promotorom,cak i ne znam koje je nacionalnosti niti me interesuje,ali kada cujem njegove sve cesce ponavljane zloslutne izjave koje ponavlja jos od 2006 kako BiH nece opstati,kao kada slusam one koji su ratovali protiv tog istog Grebe koji je njihove granate brojao i prezivljavao na svojoj kozi,....Jedan profesor sebi ne bih trebao dozvoliti da izjavljuje takve iluzorne ublehe i izjednacava politicke strane i stranke poput Kazaza,.

Etnicka slika u Sarajevu je promjenjena najmanje krivicom njegovog najbrojnijeg naroda,kamo srece da se svi oni vrate na svoja predratna ognjista i da niko nije morao ista napustati,...Prof.Gebo ovakvim izjavama rusi kucu i sve ono sto je gradio svih ovih godina,upravo njegovim da ne kazem legitimiranjem sto je ujedno i podrska onima koji glasaju za Dodika ili HDZ,.....SDA ide silaznom i gubitnickom putanjom kada su glasovi u pitanju i to je dobro,..

Grebo me razocarao ne kao Pejakovic koji ce mi uvijek biti drag,ali mi posebno smeta kada pljuje u tanjih iz kojeg jede i ruke koja ga hrani,iako se od njega kao intelektualca ocekuje da bude avangarda a ne neko ko kostatuje,lose procejnjuje i nabacuje loptu na volej politikama koji ne zele dobro BiH,....

Svi koji su na drzavno drustvonom budzetu a kakaju po drzavi kako je nece biti,najpostenije bi bilo da napuste svoja radna mjesta i rade za sebe i tako dozvole mladima i onima koji vjeruju u drzavu,njenu buducnost i institucije koje ih placaju a koje treba da jacaju i tako doprinesu dobro drzavi i drustvu u kome zive,......
vec sam objasnio - grebo nit izjednacava, nit posebno pljuje neku stranku, nit se svrstava s likovima koji su pucali na njeg... on jednostavno upozorava, kraj price... kazaz je u totalno drugom filmu i ne vidim po cemu bi grebu trebalo dovoditi u istu ravan s njim

covjek analizira stanje kao da je "ta trane", a ne kao da je ovdje proveo najgore dane... ja to cijenim... grebo fura neku flegmu i prica bez jeftine patetike i emocija... mada mislim da iza dijela njegovih crnjaka upravo stoje emocije, tj da prica covjek koji je jebeno razocaran... narodom, isto ko i ja

i mojne bezze o grebi na budzetu... pogledaj kako su u zivotu prosle njegove kolege, pa i mnogo sitnije ribe, a pogledaj njega... neces sutra citati u novinama kako gradi vile i zaposljava djecu po ministarstvima, bas zato jer je odlucio da se ne prodaje za rucak i prica price koje vecina ljudi ne zeli da cuje...
Alfons Kauders

#13 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Alfons Kauders »

bice da si studirala kod Grebe... :D pa da hoces da ga izvadis iz blata one teme... :D

samo sto su nazovi analiticari nerijetko dosta vece hrpe... hmmm... fekalija... od politicara... :D tako da se profa nece plaho usrecit "komsilukom" ni na ovoj temi... :D
Bosnolog

#14 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Bosnolog »

Hvala @ Zaga sto si izmjestila ove rasprvave mimo one teme gdje sam postirao jer nije bila adekvatna za postirati i raspravljati.

Slazem se sa najvecim dijelom tvog posta @Alfons, ne osporavam ja Grebin doprinos na svim poljima za BiH a posebno kada je bilo najteze,ali od njega kao intelektualca sam ocekivao dirktnije prozivanje i detaljniju analizu krvaca za stanje u drsutvu i drzavi a ne sveopste izjednacavanje strana i krivice.(Genaeralizacija izjednacavanje krvice i odgovornosti nije nikakva analiza vec frljokna analize)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Chmoljo »

evo ga zago!
Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:Bosnolože, ohani sa Grebom :roll: :-) :-) :-)

za sve što kaže, ima svoje razloge, slagao se ja sa njim ili ne. imao on fule ili ne. bio on lično frustriran ili ne.

ono što je sigurno, jeste da Grebo nije šupak čovjek i sa moje strane će UVIJEK imati respekt. i on, i njegovo mišljenje.
pa ja kad si s djona odradio ispit i dobio osam... :D

mojne ba da vadim ovdje broj indeksa...

znas ti dobro koji..

57xxx

:D
šta sam dobio Alphonse? koju ocjenu? :oops: :D :lol:
Alfons Kauders

#16 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Alfons Kauders »

Bosnolog wrote:Hvala @ Zaga sto si iznjestila ove rasprvave mimo one teme gdje sam postirao jer nije bila adekvatna za postirati i raspravljati.

Slazem se sa najvecim dijelom tvog posta @Alfons, ne osporavam ja Grebin doprinos na svim poljima za BiH a posebno kada je bilo najteze,ali od njega kao intelektualca sam ocekivao dirktnije prozivanje i detaljniju analizu krvaca za stanje u drsutvu i drzavi a ne sveopste izjednacavanje strana i krivice.(Genaeralizacija izjednacavanje krvice i odgovornosti nije nikakva analiza vec frljokna analize)
e pa drug moj, pogledaj sta sam fino rekao u prvom odgovoru - sta zamjeram grebi i ostatku intelektualaca... :D

a i dalje se ne slazem da je profa izjednacavao strane... to sto prica ono sto mnogi ne zele da cuju je druga stvar :D
Alfons Kauders

#17 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:evo ga zago!
Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:Bosnolože, ohani sa Grebom :roll: :-) :-) :-)

za sve što kaže, ima svoje razloge, slagao se ja sa njim ili ne. imao on fule ili ne. bio on lično frustriran ili ne.

ono što je sigurno, jeste da Grebo nije šupak čovjek i sa moje strane će UVIJEK imati respekt. i on, i njegovo mišljenje.
pa ja kad si s djona odradio ispit i dobio osam... :D

mojne ba da vadim ovdje broj indeksa...

znas ti dobro koji..

57xxx

:D
šta sam dobio Alphonse? koju ocjenu? :oops: :D :lol:
eto... raskrinkali ste me... :D

osoba C...

a dobio si 8... :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#18 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Chmoljo »

ispit mu je rinaka teška, nema šta :mrgreen: asistent mu je nagodniji i od njega. samo Grebo je lik koji ne boluje od kompleksa, i stvarno je što se kaže, raja. više puta je on to potvrdio u mojim očima.

a ako je neko raja, iako je u poziciji da te može maltretirati, onda nikako ne može biti govno od čovjeka. a sam znaš koliko kompleksaša profesora ima na Pravu.
Hemel

#19 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Hemel »

zagazaga wrote:ja zelim da budem aMonimna :zoka:

btw. nigdje ko kod nas kriticara i analiticara, naravno- bez rjesenja za probleme koje identifikuju
...a toga nam najvise nedostaje...IDEJA, IDEJA, IDEJA...

na nasu zalost, teska zabokrecina :(
Alfons Kauders

#20 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Alfons Kauders »

Hemel wrote:

btw. nigdje ko kod nas kriticara i analiticara, naravno- bez rjesenja za probleme koje identifikuju

nemoj tako.... ja npr. imam metar ideja...
Hemel

#21 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Hemel »

Alfons Kauders wrote:
Hemel wrote:

onda si sebican... :D
a znajuci da si stranacki neopredijeljen preostaje ti da sam probas nesto pa ako nam se svidi eto nas za tobom :D
Alfons Kauders

#22 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Alfons Kauders »

Hemel wrote:
Alfons Kauders wrote:
onda si sebican... :D
a znajuci da si stranacki neopredijeljen preostaje ti da sam probas nesto pa ako nam se svidi eto nas za tobom :D
sve je zaga objasnila...

uglavnom za moju ideju je bilo potrebno dosta beskrupoznih ljudi i dosta metaka...

al ako to nije ok za forum... i ako sam sebican... i ako je eksplodirala proizvodna linija u igmanu... onda se selimo na wils...

a ja castim kanafom... da ne budem sebican :D nije beg cicija.... :D

(zaga, ti racunaj koliko je potrebno za cca 10,000 omci)
Autobus

#23 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Autobus »

Ja mislim da većina Bošnjaka (za razliku od Srba i Hrvata) doživljava BiH svojom državom. Ne mogu se složiti sa idejom da ova tri naroda stavimo u isti sepet, kad je očigledno šta koji narod želi.

BiH nije funkcionalna jer većina stanovništva ne želi da budu BiH državljani. Ne žele jer su zlonamjerni ili glupi. Ali u toj većini, po mome mišljenju najmanje ima Bošnjaka - kojima na kraju ostaje samo BiH.
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#24 Re: Kriticari i analiticari!

Post by El_presidente »

Grebo ti si samo jos jedna u nizu frustriranih propalih politicko analitickih tuberanskih pljuvaca u vis (po BIH) cijom pljuvacinom si svoju facu prekrio,....Koliko dusmana radi na sarajevskim univerzitetima pa to je za nepovjerovati,treba primati mlade i ambicioznije profesore koji nece pljuvati u tanjir i ruku drzave koja ga hrani,a ovim ex komunisticko utopistickim supanderima pomoci da uzivaju tamo gdje misle da im je bolje sa profesorskim platama.Masa je mladih koji jedva cekaju da zamjene ovakve supandere na profesorskim katedrama.

Ovaj nitkovic od covjeka i profesor je izgleda prolupao u svojim frustracijama,Grebo idi kod Dodika i ljubi mu prkno i tako pomozi sebi ali i Dodiku da ti se mokri snovi ostvare,ovako kakas kao profesor po drzavi koja te hrani a kojoj zelis nestanak,....

Cuj niko ne voli BiH,... :mrgreen:

Grebo grebes po ledu i to bez nokata,bolje je cutati i ne rece nista nego reci i otkriti svaku sumnju svojih frustriranih utopistickih zelja,..... :oops:

zasto je prica svih veliko, uber, srba, hrvata, bosnjaka ista, ali ne slicna nego apsolutno ista??
koji je razlog za to?
koji je razlog za ovaj tvoj post, da li ti uopste zivis u BIH?
da li ti zaista mislis da ljudi u RS-u umiru od ljubavi prema BIH, ili da ljudi u hercegovini bi krvi dali za BIH, jasta da bi dali, eno cekaju u redu
niko ne voli bosnu osim nas bosnjaka i to je realno stanje, zar treba ubiti glasnika (grebu) jer to saopstava, a saopstava jer to niko u sarajevu i federaciji ne zeli da vidi
srbi bi pristali na to da nemaju sta da jedu, da pasu travu, samo da se odvoje od BIH i da se pridruze srbiji, hrvati u takozvanoj herceg-bosni isto tako
zasto je stanje takvo, to ipak zahtjeva duboku analizu, mnogo dublju nego sto covjek na forumu moze i zeli da ima

ipak, to nista ne mijenja, cinjenica je da je BIH nefunkcionalna, podijeljena na vise razina i iz vise razloga, banana drzava, koju na okupu drzi samo medjunarodna zajednica, jer da nije toga, ovdje bi vec sad poceo rat, mozda i krvaviji nego sto je ovaj prosli bio :(
a sto neko to ne zeli da prihvati, to je ipak druga stvar, mozda nije ni druga, vjerovatno stota stvar
pemanapemani

#25 Re: Kriticari i analiticari!

Post by pemanapemani »

Autobus wrote:Ja mislim da većina Bošnjaka (za razliku od Srba i Hrvata) doživljava BiH svojom državom. Ne mogu se složiti sa idejom da ova tri naroda stavimo u isti sepet, kad je očigledno šta koji narod želi.

BiH nije funkcionalna jer većina stanovništva ne želi da budu BiH državljani. Ne žele jer su zlonamjerni ili glupi. Ali u toj većini, po mome mišljenju najmanje ima Bošnjaka - kojima na kraju ostaje samo BiH.
Profesor Grebo nije izjednačio strane, nego je detektovao određene probleme.
Slažem sa tobom da većina Bošnjaka doživljava BiH kao svoju domovinu. Također, određen broj Srba i Hrvata isto tako doživljava BiH svojom domovinom, kao i "ostali".
Treba se stvoriti jasan proBiH front kojem će na prvom mjestu biti interes države i svih građana koji u njoj žive. Nije mi jasno zašto se uvijek mora mahati narodom kada se govori o patriotizmu? Npr., Bošnjaci i ostale probosanske snage, konstrukcija koja se često upotrebljava. Zar nismo svi koji volimo BiH i kojima je ona jedina domovina isti? Kada je o ovome riječ, uvijek se sjetim teme koja je bila aktuelna prije godinu, dvije i gdje je jedan forumaš, koji nije Bošnjak, napisao ovo mi je hvala što sam ostao sa vama u ratu. Od toga mi se diže kosa na glavi. Bolan, nisi ti ostao sa Bošnjacima, nego u svojoj domovini, koju su imali namjeru raskomadati i pobiti sve koji se nisu slagali sa njima.
Ako želimo da BiH postane normalna država, mada je "normalno" relativno, moramo početi od sebe, svoje ulice, mjesne zajednice, općine... Samo konkretnim rezultatima na terenu možemo fašistima začepiti gubicu i onima koji su indoktrinirani otvoriti oči.
Napravi od Sarajeva grad koji će biti primjer drugima. Čiste ulice, niska stopa kriminala, redovan gradski prijevoz, kulturna dešavanja, ulice bez rupa..., na narednim izborima ćeš imati potporu 20% građana koji preživljavaju u manjem entitetu.
Post Reply