Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#501 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Radar71 wrote:
plejka2 wrote:treba pohvalit svaki napredak bez obzira sto je konkurentna firma
Slazem se, valjda ce iz LOL-a reci pa mozemo i mi to i dici vam brzine kao u telemachu :thumbup:
u LOL-u su to radili lani, nadamo se da nas do kraja ove godine čeka kakvih iznenađenja... :)
Živjela konkurencija - da nije nje, sad bi većina nas sisala veslo sa BHT-om, i famoznim "idemo prvi dajemo više" sloganom sad bi guslali sa ograničenjima na 40 GB mjesečno...
edin.h

#502 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Telemach sad trenutno ima najbolju ponudu za Internet uslugu...
Jer ponuda od 6144/512 za 22 KM je predobra.
Nadam se da ce osoblje iz Logosofta ovo ozbiljno shvatiti i sto prije ponuditi jos vise, kako nebi gubili postojece korisnike i kako bi novi imali razloga izabrati upravo LOL.
plejka2

#503 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

edin.h wrote:Telemach sad trenutno ima najbolju ponudu za Internet uslugu...
Nadam se da ce osoblje iz Logosofta ovo ozbiljno shvatiti i sto prije ponuditi jos vise, kako nebi gubili postojece korisnike i kako bi novi imali razloga izabrati upravo LOL.
Lol vec odavno ima beta paket koji kosta 22km a brzina je 6144/384 kbps ....znaci upload je malo slabiji te ne vidim razlog da bi zbog toga gubili svoje korisnike....
Ljudi kad mognu sigurno ce povecati bez obzira na konkurente.Najbitnije je da je net stabilan....
StupskaBitanga

#504 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

plejka2 wrote:
Lol vec odavno ima beta paket koji kosta 22km a brzina je 6144/384 kbps ....znaci upload je malo slabiji te ne vidim razlog da bi zbog toga gubili svoje korisnike....
Ljudi kad mognu sigurno ce povecati bez obzira na konkurente.Najbitnije je da je net stabilan....
22+8=30
ema_

#505 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ema_ »

Uopće ne razumijem tu toliku trku za "Daj više i bolje".

Nekad smo svi bili na Telecomovom ADSL od 3 gb i 30 km, pa preživjeli, a sad ništa dovoljno dobro.. :roll:
plejka2

#506 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

StupskaBitanga wrote:
plejka2 wrote:
22+8=30
8km je telefon?u pocetku sam rekao da je bezveze sto se naplacuje taj telefon ako ga neko ne zeli koristiti i dalje to mislim...internet ko internet je 22km samo sto nemoze bez telefona...tu jest povoljniji telemah
Last edited by plejka2 on 01/12/2011 17:00, edited 1 time in total.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#507 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by davorf »

plejka2 wrote:8km je telefon?
Ovih 8 KM je obavezni Prikljucak na xDSL infrastrukturu, uz telefonski prikljucak i telefonski broj. I ova cijena od 22 + 8 je bez PDV-a, sto na kraju izadje 35,10 KM za 6 mbps. Koliko sam vidio, ovaj paket od 6 mbps na Telemachu je 22 KM sa PDV-om.

Edit: Zaboravih da na ovu cijenu od 22 KM treba platiti i 15 KM za kablovsku. S tim sto onda dobijes kablovsku i internet za 37 KM :roll: Ma sve se opet oko istog vrti :roll:
ema_ wrote:Uopće ne razumijem tu toliku trku za "Daj više i bolje".

Nekad smo svi bili na Telecomovom ADSL od 3 gb i 30 km, pa preživjeli, a sad ništa dovoljno dobro.. :roll:
Nekad su ljudi zivjeli u pecinama i kucama od blata :roll: Da se svi toga drze, danas ni tocak ne bi imali, o ostalim stvarima da ne pricam. :roll:
Last edited by davorf on 01/12/2011 17:03, edited 1 time in total.
edin.h

#508 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

StupskaBitanga wrote:
plejka2 wrote:
22+8=30

+ PDV =35 za samo Internet, a na Telemachu 22+15=37 Internet + kablovska.
edin.h

#509 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

ema_ wrote:Uopće ne razumijem tu toliku trku za "Daj više i bolje".

hehe :) vremena se mijenjaju, sad se skidaju HD filmovi, pa je brzina uvijek potrebna.
nino90

#510 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

vjerovatno ce i lol uvesti neke promjene nakon ovoga,
plejka2

#511 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

davorf wrote: Ovih 8 KM je obavezni Prikljucak na xDSL infrastrukturu, uz telefonski prikljucak i telefonski broj. I ova cijena od 22 + 8 je bez PDV-a, sto na kraju izadje 35,10 KM za 6 mbps. Koliko sam vidio, ovaj paket od 6 mbps na Telemachu je 22 KM sa PDV-om.
Evo ja bas u racun gledan imam samo net beta paket i pise usluga internet servisa 25,64+ pdv 17% 4,36 ukupno 30km :-)
kako god po novim cijenama bolji jest telemah al opet to nije razlog za uzbunu :D
Last edited by plejka2 on 01/12/2011 17:11, edited 1 time in total.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#512 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by davorf »

plejka2 wrote:
davorf wrote: Ovih 8 KM je obavezni Prikljucak na xDSL infrastrukturu, uz telefonski prikljucak i telefonski broj. I ova cijena od 22 + 8 je bez PDV-a, sto na kraju izadje 35,10 KM za 6 mbps. Koliko sam vidio, ovaj paket od 6 mbps na Telemachu je 22 KM sa PDV-om.
Evo ja bas u racun gledan imam samo net beta paket i pise usluga internet servisa 25,64+ pdv 17% 4,36 ukupno 30km :-)
kako god po novim cijenama bolji jest telemah
Ti si se vjerovatno prijavio dok nije postojalo ovih 8 KM + vjerovatno imas svoj modem, sto vise nije moguce. Uz to...naveo sam gore da sam zaboravio da treba dodati na Telemachu 15 KM za kablovsku.
plejka2

#513 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by plejka2 »

jest imam modem svoj :-D
garant se i tu doda koja marka ako nemas :-)

da se editujem:
eno tamo pise imo-nemo svoj modem cijena je ista i ne moze se umanjit ako imas svoj. :-)
Last edited by plejka2 on 01/12/2011 17:40, edited 1 time in total.
edin.h

#514 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Realno gledajuci, Logosoft bi sad trebao povecati Beta paket na 8192/512 i mirna Bosna 8-)
moa

#515 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moa »

ne mogu da vjerujem da tako razmisljate..

Prije svega usporedite kvalitet, mislim da sam vec negdje naveo razliku
izmedju Telemaha i LOL-a u kvaliteti usluge jer imam priliku da koristim usluge
jednih i drugih. Tako ,ni 15 Km da vise placam
za "istu" vrstu usluge nije puno ako imam bolji kvalitet, interneta, kablovske...
lider

#516 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Auu telemah razvalio novim brzinama. 24Mbps za 55 KM :o
KPNCTNJAH

#517 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Imaju i puno bolji ping...
chuchumbamayumbe

#518 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Što se tiče stabilnosti, BH Telecomov ADSL (koji sam koristio oko 3 godine) je neuporedivo stabilniji (rock solid) u odnosu na LoL koji sada imam.
Ne kažem da je LoL loš, dapače, brzina i cijena je na LoL strani, ali što se stabilnosti tiče ne mogu se mjeriti sa Bihnetom, bar na ovoj mojoj lokaciji.
lider

#519 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

chuchumbamayumbe wrote:Što se tiče stabilnosti, BH Telecomov ADSL (koji sam koristio oko 3 godine) je neuporedivo stabilniji (rock solid) u odnosu na LoL koji sada imam.
Ne kažem da je LoL loš, dapače, brzina i cijena je na LoL strani, ali što se stabilnosti tiče ne mogu se mjeriti sa Bihnetom, bar na ovoj mojoj lokaciji.
Na koji način nije stabilan, šta se tačno dešava
Kod mene mjesecima već nema ni najmanjeg prekida ili problema, ne pamtim kada sam morao resetovati router/stb, ping u svako doba dana stabilan...
chuchumbamayumbe

#520 Re: Logosoft ALL ABOUT

lider wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Što se tiče stabilnosti, BH Telecomov ADSL (koji sam koristio oko 3 godine) je neuporedivo stabilniji (rock solid) u odnosu na LoL koji sada imam.
Na koji način nije stabilan, šta se tačno dešava
Kod mene mjesecima već nema ni najmanjeg prekida ili problema, ne pamtim kada sam morao resetovati router/stb, ping u svako doba dana stabilan...
Prekine počesto.
Na Bihnetu mi je prekinlo u 3 godine možda 3 puta bez razloga, na LoL svake hefte makar po jednom, onako, bez razloga. Ping je poprilično visok (meni i ne treba bolji, nisam gamer, shvatam da se može nazvati korisnička da to podesi), a stb i komunikacija daljinski-stb-router-server gdje god da se nalazi, i nazad, razočarenje. Pričao sam sa kolegom u BH Telecomu, kaže da i oni imaju lag pri komunikaciji na MojaTV, valjda je to takva tehnoogija, šta ti ja znam. Nekada se kanali šaltaju besprijekorno, a najčešće stb kasni, krenem da ukucam 86 (VH1Classic), ukucam 8, ukucam 6, on ne prihvati 6-ticu, pa mi prešalta na 8 kanal. I tako slične nebuloze na koje se polako privikavam. Zaćero sam BH Telecom ADSL, BH Line i Telemach kablovsku, objedinio sve pod LoL, zadovoljan sam finansijski, ali počesto progutam knedlu zbog sitnica koje kvare kopletan ugođaj. Doduše, lag na STB i nije baš sitnica, prije bih rekao da je iritantan. Na stranu što za 2 kanala uopšte ne piše da je potreban Amino130 da bi se gledali (KlasikTV i Kanal1). Zašto jasno nije naznačeno da je i za njih potreban HD receiver, kao i za pojedine pored kojih jasno stoji HD?
Eto, može se reći da sam 75% zadovoljan korisnik, možda sam muhanat, šta ja znam.
lider

#521 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

chuchumbamayumbe wrote: Prekine počesto.
Na Bihnetu mi je prekinlo u 3 godine možda 3 puta bez razloga, na LoL svake hefte makar po jednom, onako, bez razloga. Ping je poprilično visok (meni i ne treba bolji, nisam gamer, shvatam da se može nazvati korisnička da to podesi), a stb i komunikacija daljinski-stb-router-server gdje god da se nalazi, i nazad, razočarenje. Pričao sam sa kolegom u BH Telecomu, kaže da i oni imaju lag pri komunikaciji na MojaTV, valjda je to takva tehnoogija, šta ti ja znam. Nekada se kanali šaltaju besprijekorno, a najčešće stb kasni, krenem da ukucam 86 (VH1Classic), ukucam 8, ukucam 6, on ne prihvati 6-ticu, pa mi prešalta na 8 kanal. I tako slične nebuloze na koje se polako privikavam. Zaćero sam BH Telecom ADSL, BH Line i Telemach kablovsku, objedinio sve pod LoL, zadovoljan sam finansijski, ali počesto progutam knedlu zbog sitnica koje kvare kopletan ugođaj. Doduše, lag na STB i nije baš sitnica, prije bih rekao da je iritantan. Na stranu što za 2 kanala uopšte ne piše da je potreban Amino130 da bi se gledali (KlasikTV i Kanal1). Zašto jasno nije naznačeno da je i za njih potreban HD receiver, kao i za pojedine pored kojih jasno stoji HD?
Eto, može se reći da sam 75% zadovoljan korisnik, možda sam muhanat, šta ja znam.
Pa jesi li zvao tehnicku u vezi prekida, to je ipak poveci problem.
Sto se tice daljinskog, znam da dosta ljudi ima problema i zali se da je los ali kod mene je sve u redu, salta bez problema. Jedino sto se moze desiti je kada prebacim na kanal(uglavnom TV1), ne ucita odmah EPG dok ne nestane onaj EPG prozor. Desava se na jos jednom muzickom kanalu, ne znam koji, osim toga radi bez problema.
I meni nije jasno zasto ne ubace barem SD verzije tih kanala, osim ako bas nije izvodljivo.
chuchumbamayumbe

#522 Re: Logosoft ALL ABOUT

Novi sam korisnik pa neću još da dosađujem, a, kako ti rekoh, taj problem laga postoji izgleda i na MojaTV, navodno da stb-ovi sporije procesuju ,jednostavno, spori su. Mada je ovaj Amino110 mnogo bolji od onog Cisco-a što sam ga imao na Telemachu.
Nekada šalta normalno, kanal za kanalom. bez problema, a nekada neće pa neće onako kako ja hoću, nego on po svome, isto kao da se uspava pa ga moraš probuditi. Najbolji od svega je telefon. :)
Što se tiče prekida interneta, nije mi zbog toga, automatski mi se uspostavlja veza, samo sam rekao da je Bihnet bio mnogo stabilniji, na istoj parici.
Walter76

#523 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Walter76 »

moa wrote:ne mogu da vjerujem da tako razmisljate..

Prije svega usporedite kvalitet, mislim da sam vec negdje naveo razliku
izmedju Telemaha i LOL-a u kvaliteti usluge jer imam priliku da koristim usluge
jednih i drugih. Tako ,ni 15 Km da vise placam
za "istu" vrstu usluge nije puno ako imam bolji kvalitet, interneta, kablovske...
Ne znam gdje ti zivis ali na AP-u ne smije da fali:

Image

Image

Image

Image

Telemach FTW! :dance:
zizithestrasni

#524 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zizithestrasni »

Ma ja sam zadovoljan sa DUO+ paketom u svakom pogledu...Ne znam odakle uopste ideja da se ova tehnologija poredi sa kablovskom tehnologijom...
BHtelekom laga i to pravo...ja nisam nista ugasio niti resetovao evo treci mjesec...

Mogu samo da cestitam Logosoftu i nista vise...Brao
zilog

#525 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Mislim da jos puno pure, svi ostali, moraju pojesti da stignu Logosoft.

tracert www.google.com:

Tracing route to www.l.google.com [209.85.148.104]
over a maximum of 30 hops:

1 4 ms 5 ms 4 ms bb-01.cust.sa.lol.ba [217.75.207.210]
2 4 ms 4 ms 4 ms ge4-0.r-01.core.sa.lol.ba [217.75.207.81]
3 33 ms 32 ms 32 ms de-cix20.net.google.com [80.81.193.108]
4 34 ms 34 ms 33 ms 72.14.238.46
5 36 ms 35 ms 32 ms 209.85.254.41
6 35 ms 33 ms 34 ms fra07s07-in-f104.1e100.net [209.85.148.104]

Trace complete.

:lol: :lol: :lol:

Ako ne vjerujete, probajte sami, u Command promptu (CMD) ukucajte "tracert www.google.com"

LOL vec vise od godinu ima ove brzine, koje Telemach tek sada stize. 8-)
Post Reply