lider wrote:chuchumbamayumbe wrote:Što se tiče stabilnosti, BH Telecomov ADSL (koji sam koristio oko 3 godine) je neuporedivo stabilniji (rock solid) u odnosu na LoL koji sada imam.
Ne kažem da je LoL loš, dapače, brzina i cijena je na LoL strani, ali što se stabilnosti tiče ne mogu se mjeriti sa Bihnetom, bar na ovoj mojoj lokaciji.
Na koji način nije stabilan, šta se tačno dešava
Kod mene mjesecima već nema ni najmanjeg prekida ili problema, ne pamtim kada sam morao resetovati router/stb, ping u svako doba dana stabilan...
Prekine počesto.
Na Bihnetu mi je prekinlo u 3 godine možda 3 puta bez razloga, na LoL svake hefte makar po jednom, onako, bez razloga. Ping je poprilično visok (meni i ne treba bolji, nisam gamer, shvatam da se može nazvati korisnička da to podesi), a stb i komunikacija daljinski-stb-router-server gdje god da se nalazi, i nazad, razočarenje. Pričao sam sa kolegom u BH Telecomu, kaže da i oni imaju lag pri komunikaciji na MojaTV, valjda je to takva tehnoogija, šta ti ja znam. Nekada se kanali šaltaju besprijekorno, a najčešće stb kasni, krenem da ukucam 86 (VH1Classic), ukucam 8, ukucam 6, on ne prihvati 6-ticu, pa mi prešalta na 8 kanal. I tako slične nebuloze na koje se polako privikavam. Zaćero sam BH Telecom ADSL, BH Line i Telemach kablovsku, objedinio sve pod LoL, zadovoljan sam finansijski, ali počesto progutam knedlu zbog sitnica koje kvare kopletan ugođaj. Doduše, lag na STB i nije baš sitnica, prije bih rekao da je iritantan. Na stranu što za 2 kanala uopšte ne piše da je potreban Amino130 da bi se gledali (KlasikTV i Kanal1). Zašto jasno nije naznačeno da je i za njih potreban HD receiver, kao i za pojedine pored kojih jasno stoji HD?
Eto, može se reći da sam 75% zadovoljan korisnik, možda sam muhanat, šta ja znam.