Ne smijemalaplavooka wrote:hjade reci mu, sad se baš zakuhalo a ti šutiš, a i ja čekam da vidim šta će biti!plejka2 wrote:mislim da mi to jos nisi reklaplain vanilla wrote: rekoh li ti da si nebitan
Jao koja sam ja mahaluša!
Ja Mahalusha ;)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- plejka2
#501 Re: Ja Mahalusha ;)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#502 Re: Ja Mahalusha ;)
ma smijem, ali sta cu dzabe kad samo ti i ja kontamoplejka2 wrote:Ne smijemalaplavooka wrote:hjade reci mu, sad se baš zakuhalo a ti šutiš, a i ja čekam da vidim šta će biti!plejka2 wrote: mislim da mi to jos nisi rekla
Jao koja sam ja mahaluša!
al' tako valjda triba bit
- plain vanilla
#503 Re: Ja Mahalusha ;)
Ovako Nives Celzijus promovira novu knjigu...
Nives je tako u seksi donjem rublju pozirala s loptama u golu na nogometnom igralištu, a fotografije na kojima su istaknuti njezini atributi su snimljene radi promocije njezine nove knjige, koja je povezana s njenom pjesmom 'Gol', izvještava 24 sata.
Općinski sud u Puli donio je odluku da Nives Celzijus, autorici knjige "Gola istina", pripada pravo na nagradu "Kiklop" u kategoriji Hit godine za 2008, javlja Hina.
sta mislimo o ovoj spisateljici
- metar_drva
#504 Re: Ja Mahalusha ;)
ja isto što i o severini, pjevačiciplain vanilla wrote:
- Šef
#505 Re: Ja Mahalusha ;)
Dobra supruga i majka. Uzorna građanka nadasve.plain vanilla wrote:Ovako Nives Celzijus promovira novu knjigu...
Nives je tako u seksi donjem rublju pozirala s loptama u golu na nogometnom igralištu, a fotografije na kojima su istaknuti njezini atributi su snimljene radi promocije njezine nove knjige, koja je povezana s njenom pjesmom 'Gol', izvještava 24 sata.
Općinski sud u Puli donio je odluku da Nives Celzijus, autorici knjige "Gola istina", pripada pravo na nagradu "Kiklop" u kategoriji Hit godine za 2008, javlja Hina.
Ona mi nikad nije bila mrska, simpatična mi je.
- plain vanilla
#506 Re: Ja Mahalusha ;)
Haha, i meni je bas simpa, osim nacin na koji prica, kad bi povecala broj obrtaja, bila bi super
- zimzelen
#507 Re: Ja Mahalusha ;)
Koja zloba. Ne poznajem zenu, ali se bavi publicistikom i nasla prostor da objavi knjigu od kolumni i zasto to napadati kad hiljadu gorih stvari ima u ovoj zemlji!? Ako i zivi od toga, a udata je i husband joj se bavi 'vako necim pa nije valjda da se pati,jadna li joj majka a nase bosanske zlobe vazda ce biti.
p.s.
A, je li to stvarno tacno da nam se raja jebe 'ko stuke'!?
p.s.
A, je li to stvarno tacno da nam se raja jebe 'ko stuke'!?
- Korisnicko ime
#508 Re: Ja Mahalusha ;)
Mislim sve najgore. Ali mi je od svih stvari vezanih za kontraverzu oko njene knjige i (ne)dodjele nagrade Drpicevoj ostao u sjecanju (i na razmisljanje naveo) stav par najjacih hrvatskih udruga za zastitu prava zena u tom slucaju.plain vanilla wrote:Ovako Nives Celzijus promovira novu knjigu...
Sazvale su press konferenciju i iznijele poprilicno interesantan stav koji navodi na razmisljanje. Prvo, sve smatraju da je ona nikakva spisateljica. Drugo, smatraju da joj nagrada "Kiklop" apsolitno pripada jer je jedini kriterij za dobijanje te nagrade to da je najprodavanija te godine u Hrvatskoj. Nije Drpicka kriva sto Hrvati razgrabise njeno visokoumno stivo. I treca stvar, zbog koje pisem (i zbog kojeg su najvise te udruge se ukljucile u raspravu o knjizi i autorki) je misljenje tih udruga da se otkazivanjem nagrade te godine i nedodjeljivanjem Nives, organizator dodjele nagrade (cini mi se Hrvatska udruga nakladnika, tako nesto) i cijelo hrvatsko drustvo ponasa licemjerno prema zenama...
Njihov glavni argument je bio (navodim po sjecanju) da da je kojim slucajem tu knjigu, sa identicnim tekstom, napisao neki muskarac svi bi hvalili knjigu i pogotovo autora jer je "uspijesno pronikao u svijest i ponasanje danasnje mlade hrvatske zene zapale u hipokriziju modernog hrvatskog tranzicijskog drustva u kojem se cjelokupan sistem vrijednosti zasniva na materijalizmu i sexu kao osnovnim sredstvom postizanja materijalnog"...i slavili bi tog hipotetickog autora kao kvalitetnog pisca...ovako, po njima, Drpicka je okarakterizirana kao obicna kurva nedostojna te nagrade i nikako drugacije...
Sta mislite o ovom stavu?
- wewa
#509 Re: Ja Mahalusha ;)
slazem se. ni inace ne volim rjesenja koja idu linijom manjeg otpora - kao sto je recimo pomjeranje termina sff-a posljednjih godina.
- Zelena Carapa
#510 Re: Ja Mahalusha ;)
Po meni je, na osnovu ranije odredjenih kriterija (a to je tiraz) zasluzila nagradu.
Da je muskarac pisao slicno stivo...hm...ne znam, ne mogu pricati o stivu koje nisam procitala ali vjerujem da zene znaju sta rade
Da je muskarac pisao slicno stivo...hm...ne znam, ne mogu pricati o stivu koje nisam procitala ali vjerujem da zene znaju sta rade
- Korisnicko ime
#511 Re: Ja Mahalusha ;)
Pitaj Indiru...zimzelen wrote:A, je li to stvarno tacno da nam se raja jebe 'ko stuke'!?
On a serious note...o kvaliteti njenog stiva govori i sama cinjenica da su ovo i slicna pitanja uglavnom jedina koja se postavljaju kad se razgovara o knjizi/predstavi...
- zimzelen
#512 Re: Ja Mahalusha ;)
Kako sam primijetio, neka forumaska glava je primijetila da nam se raja jebe ko stuke u Sarajevu a to valjda tek treba proniknuti ako procitas Indirinu knjigu!Korisnicko ime wrote:Pitaj Indiru...zimzelen wrote:A, je li to stvarno tacno da nam se raja jebe 'ko stuke'!?![]()
On a serious note...o kvaliteti njenog stiva govori i sama cinjenica da su ovo i slicna pitanja uglavnom jedina koja se postavljaju kad se razgovara o knjizi/predstavi...
- Zelena Carapa
#513 Re: Ja Mahalusha ;)
procitah je ja, knjiga govori iskljuciov o tome "ko koga" a ponegdje knjizevnica udje i u dublju analizu na temu "zasto"
a rjecnik literarnog djela je onaj koji mozete "uhvatit" slusajuci zene pod haubama u lokalom frizeraju
a rjecnik literarnog djela je onaj koji mozete "uhvatit" slusajuci zene pod haubama u lokalom frizeraju
- headbanger
#514 Re: Ja Mahalusha ;)
hmmmmm?!
kako dubokoumna i filozofska rasprava o bestselerima
i nadasve jednom inspirirajucom literaturom koja ce svoju pravu vrijednost pokazati na nadolazecim generacijama
sve je to turbo folk i fakat vas ne kontam
da ste se toliko upalili zbog smeca
eeee a jeli vlatka napisala knjigu, meni se cini da je
sta mislite o tom djelu kao vrhuncu literarnih mogucnosti u novijoj civilizaciji
kako dubokoumna i filozofska rasprava o bestselerima
i nadasve jednom inspirirajucom literaturom koja ce svoju pravu vrijednost pokazati na nadolazecim generacijama
sve je to turbo folk i fakat vas ne kontam
da ste se toliko upalili zbog smeca
eeee a jeli vlatka napisala knjigu, meni se cini da je
sta mislite o tom djelu kao vrhuncu literarnih mogucnosti u novijoj civilizaciji
- plain vanilla
#515 Re: Ja Mahalusha ;)
Zasto mislis sve najgore?Mislim sve najgore. Ali mi je od svih stvari vezanih za kontraverzu oko njene knjige i (ne)dodjele nagrade Drpicevoj ostao u sjecanju (i na razmisljanje naveo) stav par najjacih hrvatskih udruga za zastitu prava zena u tom slucaju.
Pa istina je. Glavni kriterij je bio tiraz, ako je njena knjiga najprodavanija, zasto onda ne dati nagradu? I jos za svaki slucaj ukinuti tu nagradu da se ovakav blam ne bi ponovio?Sazvale su press konferenciju i iznijele poprilicno interesantan stav koji navodi na razmisljanje. Prvo, sve smatraju da je ona nikakva spisateljica. Drugo, smatraju da joj nagrada "Kiklop" apsolitno pripada jer je jedini kriterij za dobijanje te nagrade to da je najprodavanija te godine u Hrvatskoj. Nije Drpicka kriva sto Hrvati razgrabise njeno visokoumno stivo. I treca stvar, zbog koje pisem (i zbog kojeg su najvise te udruge se ukljucile u raspravu o knjizi i autorki) je misljenje tih udruga da se otkazivanjem nagrade te godine i nedodjeljivanjem Nives, organizator dodjele nagrade (cini mi se Hrvatska udruga nakladnika, tako nesto) i cijelo hrvatsko drustvo ponasa licemjerno prema zenama...
Uzet cu sebi slobodu i komentirati, mada nisam citala knjigu, ali procitala sam neke odlomke knjige..Njihov glavni argument je bio (navodim po sjecanju) da da je kojim slucajem tu knjigu, sa identicnim tekstom, napisao neki muskarac svi bi hvalili knjigu i pogotovo autora jer je "uspijesno pronikao u svijest i ponasanje danasnje mlade hrvatske zene zapale u hipokriziju modernog hrvatskog tranzicijskog drustva u kojem se cjelokupan sistem vrijednosti zasniva na materijalizmu i sexu kao osnovnim sredstvom postizanja materijalnog"...i slavili bi tog hipotetickog autora kao kvalitetnog pisca...ovako, po njima, Drpicka je okarakterizirana kao obicna kurva nedostojna te nagrade i nikako drugacije...
Sta mislite o ovom stavu?
I sama cinjenica da je njena knjiga najprodavanija govori u kakvom je stanju drustvu. San mnogih djevojaka (ne svih, ali zabrinjavajuce vecine) je doci do mnogo novca, sa sto manje truda i ne libiti se koristiti seks kao glavno oruzje/znanje/moc na tom putu.
Zivimo li u licemjernom drustvu? Zivimo
Je li zena koja ima seks s mnogo muskaraca jeftina drolja, a muskarac koji premasi trocifrenu brojku laf i muskarcina? jeste
Da je ovakvu knjigu napisao muskarac i ja sam sigurna da bi uredno nagradu i dobio.
Bez uvrede, i Coelho je muskarac
- Šef
#516 Re: Ja Mahalusha ;)
De za nas koji nismo pročitali i ne namjeravamo reci, živa bila, ko koga? Jesu li poznate ličnosto u pitanju ili neki sinonimi tipa "poznati fudbaler s mini valom" viđen u golfu petici "s kćerkom našeg istaknutog naučnika koja je udata za senilnog profesora filozofije"...Zelena Carapa wrote:procitah je ja, knjiga govori iskljuciov o tome "ko koga" a ponegdje knjizevnica udje i u dublju analizu na temu "zasto"
- Zelena Carapa
#517 Re: Ja Mahalusha ;)
vjeruj mi, ne zapamtih mnogo ali tipa kona Minka s treceg i automehanicar preko puta. Nema celebrities ili ih ja nisam znala prepoznati.Šef wrote:De za nas koji nismo pročitali i ne namjeravamo reci, živa bila, ko koga? Jesu li poznate ličnosto u pitanju ili neki sinonimi tipa "poznati fudbaler s mini valom" viđen u golfu petici "s kćerkom našeg istaknutog naučnika koja je udata za senilnog profesora filozofije"...Zelena Carapa wrote:procitah je ja, knjiga govori iskljuciov o tome "ko koga" a ponegdje knjizevnica udje i u dublju analizu na temu "zasto"
Ma nije vrijedno daljne rasprave vjeruj mi
-
Gospoda Ministarka
#518 Re: Ja Mahalusha ;)
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 15/02/2013 09:25, edited 1 time in total.
- Šef
#519 Re: Ja Mahalusha ;)
Kao što sam i pretpostavio.Zelena Carapa wrote:
vjeruj mi, ne zapamtih mnogo ali tipa kona Minka s treceg i automehanicar preko puta. Nema celebrities ili ih ja nisam znala prepoznati.![]()
Ma nije vrijedno daljne rasprave vjeruj mi
- lp_ploca
#520 Re: Ja Mahalusha ;)
plain vanilla wrote:Ovako Nives Celzijus promovira novu knjigu...
mislim da je slab golman samo koliko ih je primila mislim golova
- Korisnicko ime
#521 Re: Ja Mahalusha ;)
Uglavnom, zbog njenog nacina zivota i (jos vise) zbog nacina na koji taj zivot iznosi u javnost...i koristi to za sticanje materijalne koristi...plain vanilla wrote: Zasto mislis sve najgore?
- plain vanilla
#522 Re: Ja Mahalusha ;)
Pa ona je udata zena, zivi svoj zivot, nikoga ne dira..radi ono sto zna..Korisnicko ime wrote:Uglavnom, zbog njenog nacina zivota i (jos vise) zbog nacina na koji taj zivot iznosi u javnost...i koristi to za sticanje materijalne koristi...plain vanilla wrote: Zasto mislis sve najgore?
ona prodaje, drugi kupuju..
- Korisnicko ime
#523 Re: Ja Mahalusha ;)
To sto je udata amnestira je od bilo kakve kritike?plain vanilla wrote:Pa ona je udata zena, zivi svoj zivot, nikoga ne dira..radi ono sto zna..Korisnicko ime wrote:Uglavnom, zbog njenog nacina zivota i (jos vise) zbog nacina na koji taj zivot iznosi u javnost...i koristi to za sticanje materijalne koristi...plain vanilla wrote: Zasto mislis sve najgore?
- plain vanilla
#524 Re: Ja Mahalusha ;)
naravno da ne, ali za sta ju kritikujes?Korisnicko ime wrote:To sto je udata amnestira je od bilo kakve kritike?plain vanilla wrote:Pa ona je udata zena, zivi svoj zivot, nikoga ne dira..radi ono sto zna..Korisnicko ime wrote: Uglavnom, zbog njenog nacina zivota i (jos vise) zbog nacina na koji taj zivot iznosi u javnost...i koristi to za sticanje materijalne koristi...
zbog golisavih fotografija?
- Korisnicko ime
#525 Re: Ja Mahalusha ;)
Ne kritikujem je...neka radi sta hoce od sebe.plain vanilla wrote:naravno da ne, ali za sta ju kritikujes?
zbog golisavih fotografija?
Ja samo imam najgore moguce misljenje o nekome ko spava sa pola tima i onda jos o tome i pise...ili zbog zarade javno prica da ju je, i kako, otac silovao...ili ko na pitanje koji su joj prvi utisci o gradu u kojem je preselila nakon transfera supruga jedino zna reci da jedva ceka da se s njim posexa na sred terena stadiona na kojem njegov klub igra...
A imam i jos nekih, skoro pa first hand informacija dok joj je momak/muz igrao u Dinamu...