Šta je pošteno, pa imaju barem tri puta više uposlenih no što bi trebali imati u odnosu na broj vozila koja saobraćaju.Black swan wrote:mislim da je pošteno da nikog ne otpuštaju
ali da smanje plate kako ne bi išli u dug i da srežu administraciju
jedan prijedlog... da se tramvaji peru nakon 2 kruga
drugi prijedlog... da krenu praviti još stanica po uzoru na onu na ilidži
treći prijedlog... da predaju nekom drugom neke linije koje ne mogu ili ne žele održavati
Gras all about
-
VjecitiStudent
#501 Re: Gras all about
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#502 Re: Gras all about
ma ja sam protiv otpuštanja inače
ali zato im plate trebaju biti 400 dok firma ne stane na noge
pa će ih se dosta penzionisati ili otići iz firme
jbg ne može ih se otpustiti...da mogu otpustili bi ih
-
VjecitiStudent
#503 Re: Gras all about
Ovako će kolektivno na biro, a mi ćemo ostati bez gradskog prevoza.Black swan wrote:ma ja sam protiv otpuštanja inače
-
StupskaBitanga
#504 Re: Gras all about
Klasična izborna politikaVjecitiStudent wrote:Moji kandidati za Nobelovu nagradu za ekonomiju
Uprava i menadžment Grasa pripremili sistematizaciju: Neće biti otpuštanja radnika
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... ja-radnika
Ovoj firmi pod hitno treba ključ u bravu
-
nok
#505 Re: Gras all about
Da li je Sutjeska-Ilijas-Ljesevo grasova linija jos uvijek? I ako neko zna koja je cijena karte? Vazi li neki kupon ili kako vec
- perfect_guy
#506 Re: Gras all about
voze i gras i centro sa istim terminima polaska. za cijene ne znam ali što se tiče grasa sigurno je da važi njihov kupon ako imaš taj za dvije ili tri zone (gdje već spada ilijaš)nok wrote:Da li je Sutjeska-Ilijas-Ljesevo grasova linija jos uvijek? I ako neko zna koja je cijena karte? Vazi li neki kupon ili kako vec
-
StupskaBitanga
#507 Re: Gras all about
http://www.klix.ba/biznis/centrotrans-o ... /140430089
Kakvo je ovo maslo Efendića i Koldže
Briješće sasvim slučajno ma možeš misliti
btw i njihov portal Opštine je ovo objavio
Kakvo je ovo maslo Efendića i Koldže
Briješće sasvim slučajno ma možeš misliti
btw i njihov portal Opštine je ovo objavio
ovo postaje stvarno sve veći i veći cirkusKompanija Centrotrans Eurolines, od 5. maja ove godine počinje sa redovnim održavanjem mnibuske linije Nedžarići – Briješće.
Naime, nakon što je u novembru prošle godine, puštena u rad minibuska linija Briješće – Otoka, javno preduzeće „Gras“, nakon tromjesečnog probnog perioda, zbog stanja u kojem se nalazi, nije izrazilo interes za zadržavanje te minibuske linije. Zbog toga je Općina Novi Grad zajedno sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo krenula u rješevanje ovog pitanja.
„Kompanija Centrotrans Eurolines je izrazila interes da preuzme liniju, s tim da je promijenjena ruta u dijelu koji se odnosi na dolaznu stanicu, tako da će minibus saobraćati na relaciji Briješće - Nedžarići. Posebno je važno to da smo iz firme Centrotrans Eurolines dobili uvjerenja da će ovaj put, za razliku od prethodnog, kada je „Gras“ imao probni period, prevoz biti redovan i odvijat će se prema utvrđenom redu vožnje“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić.
Dodao je da je Centrotrans opremljen minibusima koji su nedavno kupljeni i pripremljeni za ovu namjenu, tako da će građanima biti omogućen kvalitniji gradski prijevoz.
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je 28. aprila donijelo Rješenje i izvršilo registraciju reda vožnje sa sedam polazaka i osam povrataka. Cijena karte u jednom pravcu iznosi 1,20 KM. Linija će saobraćati svakim danom osim nedjelje i praznika.
U probnom periodu nadležni organi općine Novi Grad, Kantona Sarajevo i Centrotrans Eurolinesa će pratiti rad linije i nakon perioda od tri mjeseca donijeti konačnu odluku o njenom statusu.
Iz kompanije Centrotrans Eurolines ističu da je ova kompanija, nakon brojnih pohvala od strane putnika na kvalitet i način održavanja gradskih linija, te rezultata anketiranja o zadovoljstvu korisnika usluga, spremna da udovolji opravdanim zahtjevima građana općine Novi Grad i Sarajeva i na taj način nastavi sa poboljšanjem obima i kvaliteta mreže linija u Kantonu Sarajevo.
- vješalica
#508 Re: Gras all about
pa vlasnici centrotransa su istaknuti Ćlanovi SDA
tako da je to logiĆan slijed događaja
-
dresdener78
#509 Re: Gras all about
Nakon zadnjih dešavanja u GRAS-u moram navesti da metaforično lomim štap iznad ove firme. Mislio sam da će se ipak naći neko ko ima barem mala muda da pokrene neke promjene - restrukturalizaciju firme, broja uposlenika - otpuštanje onih koji su zaposleni protiv bilo kojih pravila, nestručnih i objektivno nepotrebnih. U administraciji ima puno onih koji prebacivaju papire sa desne strane stola na lijevu i to u najboljem slučaju dok fale majstori, ljudi stručni i oni koji se ne boje da će postati znojeni i prljavi tokom radnog dana.
GRAS je ustvari definitivno počinio samoubistvo pri čemu je asistirao vrh firme i kantonalne vlasti.
Sada još pričekati da se ovaj zombie definitivno raspadne.
Mogu da samo kažem AFERIM. Ironično.
I onima koji sanjaju Centrotrans kao univerzalnog spasioca:
Sarajevo će se vratiti u drevno doba javnog saobraćaja, možete računati sa porastom broja automobila na ulicama još za nekih 50 posto, sa beskrajnim gužvama, likvidacijom tramvaja i trola, održavanjem nekoliko autobuskih linija SAMO NA ISPLATIVIM RELACIJAMA. I sa sve skupljim cijenama karata.
Tužno je da o svemu odlučuju paraziti i lopovi, papci koji nikad nisu bili dalje nego u Zavidovićima i "ugledni stručnjaci" sa kupljenim diplomama koji jedva znaju kakva je razlika između traktora, lokomotive i aviona.
Čestitam unaprijed prilikom ovog radikalnog doprinosa za nepovratnu afghanizaciju Sarajeva.
GRAS je ustvari definitivno počinio samoubistvo pri čemu je asistirao vrh firme i kantonalne vlasti.
Sada još pričekati da se ovaj zombie definitivno raspadne.
Mogu da samo kažem AFERIM. Ironično.
I onima koji sanjaju Centrotrans kao univerzalnog spasioca:
Sarajevo će se vratiti u drevno doba javnog saobraćaja, možete računati sa porastom broja automobila na ulicama još za nekih 50 posto, sa beskrajnim gužvama, likvidacijom tramvaja i trola, održavanjem nekoliko autobuskih linija SAMO NA ISPLATIVIM RELACIJAMA. I sa sve skupljim cijenama karata.
Tužno je da o svemu odlučuju paraziti i lopovi, papci koji nikad nisu bili dalje nego u Zavidovićima i "ugledni stručnjaci" sa kupljenim diplomama koji jedva znaju kakva je razlika između traktora, lokomotive i aviona.
Čestitam unaprijed prilikom ovog radikalnog doprinosa za nepovratnu afghanizaciju Sarajeva.
-
StupskaBitanga
#510 Re: Gras all about
- mayab
#511 Re: Gras all about
Znaci tako, to samo potvrdjuje teoriju da su njihovi uhljupi ovih proteklih 20 godina Gras koristili kao prirucnu kasu odakle se grabilo kad god i koliko je trebalo od para koje smo svi mi ulagali, a sada kad je doslo do dna, Centrotrans izgleda kao spasilac grada, novi mesija, sta li, samo na kapitalistickim principima.vješalica wrote:pa vlasnici centrotransa su istaknuti Ćlanovi SDA
- trambusek88
#512 Re: Gras all about
Šaćko je član savjeta SDA, odbor za promet i komunalnu infrastrukturu, grupa za promet i komunikacije.
http://80.65.85.104/home/wp-content/upl ... ET_SDA.pdf
Sad je i na čelo GRAS-a došao čovjek iz SDA Avdo Vatrić koji će vjerovatno staviti katanac na GRAS-ove kapije.
http://80.65.85.104/home/wp-content/upl ... ET_SDA.pdf
Sad je i na čelo GRAS-a došao čovjek iz SDA Avdo Vatrić koji će vjerovatno staviti katanac na GRAS-ove kapije.
- vješalica
#513 Re: Gras all about
Avdo Vatric kandidat SDA Trnovo za nacelnika
sdasa.ba/?page_id=2174
sdasa.ba/?page_id=2174
-
VjecitiStudent
#514 Re: Gras all about
Odrastao sa tramvajima.vješalica wrote:Avdo Vatric kandidat SDA Trnovo za nacelnika
sdasa.ba/?page_id=2174
- trambusek88
#515 Re: Gras all about
Zbog prebacivanja kontakt mreže u Petak Subotu i Nedjelju neće raditi trolejbuski saobraćaj osim na liniji 108 Otoka-Dobrinja
Alternativa prema Trgu Austrije će biti tramvaj, a prema Jezeru možda bude autobus iz Parka.
Preporučujem da se za Dobrinju presjeda na Otoci, jer je upitno hoće li raditi linija 31 Nedžarići-Dobrinja, pošto od juče ne radi stalno vozilo 826 tako da se ova dva dana linija krpila vozilima s drugih linija, a sutra pitaj boga.
Alternativa prema Trgu Austrije će biti tramvaj, a prema Jezeru možda bude autobus iz Parka.
Preporučujem da se za Dobrinju presjeda na Otoci, jer je upitno hoće li raditi linija 31 Nedžarići-Dobrinja, pošto od juče ne radi stalno vozilo 826 tako da se ova dva dana linija krpila vozilima s drugih linija, a sutra pitaj boga.
-
mini2
#516 Re: Gras all about
radno vrijeme gras šaltera subotom?
-
tagomago
#517 Re: Gras all about
radimo 0-24h, samo nam dođitemini2 wrote:radno vrijeme gras šaltera subotom?
- trambusek88
#518 Re: Gras all about
Pogledajte slike autobusa donacije grada Istanbula. Još samo da krenu put Bosne. Stari jesu al imaju klima uređaje stare 2-3 godine.
http://gradskiprevoz.freeforums.org/nab ... 8-140.html
http://gradskiprevoz.freeforums.org/nab ... 8-140.html
-
StupskaBitanga
#519 Re: Gras all about
koliko im dajemo dok ne postaju staro željezo?
Godinu? dvije?
Godinu? dvije?
- oldtajmer
#520 Re: Gras all about
jbt zivot ja mislim da nema veceg sadaka city-ja nego sto je sarajevo
da nije bilo donacija kroz ovolike godine ovdje bi bio samo kamen na kamenu
da nije bilo donacija kroz ovolike godine ovdje bi bio samo kamen na kamenu
- trambusek88
#521 Re: Gras all about
Sad da će nama trajati 16 godina uz nikakvo održavanje ko što nam traju "Japanci" to sigurno neće, jer su ovi trajali isto toliko u turskoj i tamo su izraubovani, ali mogu nam opet poslužiti koju godinu.StupskaBitanga wrote:koliko im dajemo dok ne postaju staro željezo?
Godinu? dvije?
Mislim da će većina trajati u prosjeku 3 godine. Neki možda neće ni godinu, drugi možda naguraju i 5-6 i više. Uglavnom to tako biva. Možda prije GRAS kao firma izdahne nego ovi autobusi, nažalost tako nam se piše.
Da se vratimo na ove buseve
Ako je ona jača verzija 299 KS lakše će se boriti sa gužvama, lakše će izvlačiti uz Buća Potok, Ahatoviće... ali obično ovaj tip autobusa ide s motorom od 250KS.
-
The Realist
#523 Re: Gras all about
A koliko će ih GRAS dobiti (nisam upratio)? Prebrojao sam 15 na fotografiji, ali hajde da opet upitam
.
- trambusek88
#524 Re: Gras all about
15 treba doći u prvoj turi. Kasnije bi trebalo doći otprilike još toliko.
-
Ikarbus IK206
#525 Re: Gras all about
sve ukupno bi trebalo u najboljem slucaju 45 autobusa sto solo sto zglobnih mercedesa