The Maniacs
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#501 Re: The Maniacs
Dok ne vidim bagere necu vjerovati 
-
Senad_Duster
#502 Re: The Maniacs
Kad' su se uzimale pare za transfere od karata itd....sve je bilo ok..sad' kad' treba praviti stadion problem su baklje ?! Pa govore kazne ovo ono...BAGERE I PRAVITE STADION ILI ĆETE SVAKU MARKU ISKUHATI NA KAZNE !
Vama ako se gledaju utakmice kao u engleskoj pozorišna atmosfera ostanite kući uspavaj te djecu ženu itd...i lagano upalite TV i uživajte u tišini !
Od kad' postoji fudbal ili ti nogomet ljudi dolaze da prate svoj klub sa strasti da navijaju da se iskacu i da proslave pobjedu sa klubom ne da sjede kao na Dženazi još samo da spiker pita halalite li ?
Pa daj te ljudi šta je problem u Baklji šta vama smeta to ?
Pa znata li vi kol'ko se atmosfera pojača i navijanje kad' se baklja upali i da baš tad Željo može dati go i Barsi ako treba !
Ne nekontate vi, ako hoćete da nas srozaju ko Engleze onda
Vama ako se gledaju utakmice kao u engleskoj pozorišna atmosfera ostanite kući uspavaj te djecu ženu itd...i lagano upalite TV i uživajte u tišini !
Od kad' postoji fudbal ili ti nogomet ljudi dolaze da prate svoj klub sa strasti da navijaju da se iskacu i da proslave pobjedu sa klubom ne da sjede kao na Dženazi još samo da spiker pita halalite li ?
Pa znata li vi kol'ko se atmosfera pojača i navijanje kad' se baklja upali i da baš tad Željo može dati go i Barsi ako treba !
- MOSALJOZE
#503 Re: The Maniacs
ok podgrije atmosferu tvoje mišljenje,a to što je klub mogao za cc 250-300 000 km dovesti bar 2 dobra igrača to zaboravi.Mislim da se moze navijati i bez baklji,jer ebo baklju ako šutiš narednih 90 minuta.Senad_Duster wrote:Kad' su se uzimale pare za transfere od karata itd....sve je bilo ok..sad' kad' treba praviti stadion problem su baklje ?! Pa govore kazne ovo ono...BAGERE I PRAVITE STADION ILI ĆETE SVAKU MARKU ISKUHATI NA KAZNE !
"Što pališ baklju,ako voliš klub" Amar Osim
Molim odgovor
-
Senad_Duster
#504 Re: The Maniacs
E haj mi reci predprošle setzone kad' nisu plačali kazne za igrače šta su to uradili ? Koga su to doveli JAKOG ? Ili su sve djaba dovodili jer isu imali ugovora ?
Šta su to izgradili za te pare na stadionu ? Ništa...gradite nam stadion... ! Baklje su najmanji problem
Šta su to izgradili za te pare na stadionu ? Ništa...gradite nam stadion... ! Baklje su najmanji problem
-
zipoo
#505 Re: The Maniacs
Klub nista nepoduzima protiv baklji, zasto prestati paliti ?
- MOSALJOZE
#506 Re: The Maniacs
"Nije" klub tu puno odgovoran.Odgovorna je agencija koja postavi svolje ljude na ulazu
-
Senad_Duster
#507 Re: The Maniacs
MOSALJOZE wrote:"Nije" klub tu puno odgovoran.Odgovorna je agencija koja postavi svolje ljude na ulazu
Realno redari bi trebali plačati kaznu...al' šta će redar kad' se ne može odbraniti jer će ga svako našutati dok specijalci dodju...realno
- MOSALJOZE
#508 Re: The Maniacs
ima i ta mjesta sto ce on svoj zivot ugrozavati radi nekih 300-400 kmSenad_Duster wrote:MOSALJOZE wrote:"Nije" klub tu puno odgovoran.Odgovorna je agencija koja postavi svolje ljude na ulazu
Realno redari bi trebali plačati kaznu...al' šta će redar kad' se ne može odbraniti jer će ga svako našutati dok specijalci dodju...realno
-
Senad_Duster
#509 Re: The Maniacs
MOSALJOZE wrote:ima i ta mjesta sto ce on svoj zivot ugrozavati radi nekih 300-400 kmSenad_Duster wrote:MOSALJOZE wrote:"Nije" klub tu puno odgovoran.Odgovorna je agencija koja postavi svolje ljude na ulazu
Izvini molim te pa šta on onda radi tu ? Stoji kao maneken i uzima 300-400km ?
Pa što će nam koji k**** na stadionu oni ? Dok ih platiš dok ovo ono potroše se pare a od njih nikakve fajde...postavi specijalce nek' oni pregledaju raju i neće ti biti baklja nijedna unešena garantujem ti...
- Izlija
#510 Re: The Maniacs
Ama ljudi šta je vama više, nije niti jedan navijač protiv bakljade i nemojte da nas posvađaju i podjele priče trebaju li nam ili nam čine štetu. Logično je da neorganizovana upotreba pirotehnike nanosi štetu klubu i samo inat u nama prokletim bosancima nam neda da prihvatimo činjenično stanje kao završenu stvar. Dakle svaka neorganizovana upotreba pirotehnike narušava status, ugled i finansijsko stanje MOG KLUBA ( nadam se da ga i Vi osjećate kao svog )i ja sam protiv toga iako mi ništa draže nema nego navući šal i zapaliti baklju. Ali sam se zakleo sebi i svom malom sinu da neću činiti ništa što bi moglo ugroziti klub za koji dišemo i tu sam stavio tačku.
Ukoliko bude načina i mogućnosti volio bih da se organizuje kontrolisana upotreba pirotehničkih sredstava. Zašto da bacamo pare na baklje koje će koštati klub ne samo finansijski već će mu srozati ugled kada se možemo zajednički organizovati pa na poluvremenu i/ili posije utakmice upriličiti veći plavo-bijeli vatromet i time cijelom gradu popraviti renome i time povećati broj kako navijača tako i simpazitera svog kluba i tako napraviti još jači i stabilniji klub, a za vrijeme odigravanja utakmice, pa ljudi zna se šalovi , dlanovi i grla, poneka animacija i eto ga spektakl.
Ukoliko bude načina i mogućnosti volio bih da se organizuje kontrolisana upotreba pirotehničkih sredstava. Zašto da bacamo pare na baklje koje će koštati klub ne samo finansijski već će mu srozati ugled kada se možemo zajednički organizovati pa na poluvremenu i/ili posije utakmice upriličiti veći plavo-bijeli vatromet i time cijelom gradu popraviti renome i time povećati broj kako navijača tako i simpazitera svog kluba i tako napraviti još jači i stabilniji klub, a za vrijeme odigravanja utakmice, pa ljudi zna se šalovi , dlanovi i grla, poneka animacija i eto ga spektakl.
- MOSALJOZE
#511 Re: The Maniacs
ali eto samo je taj 1 čovjek uspjeo nas sve poremetiti.Hajde to je sitni incident koji se pretvorio u nešto vece nazalost.Slazem se sa tobom.Izlija wrote:Ama ljudi šta je vama više, nije niti jedan navijač protiv bakljade i nemojte da nas posvađaju i podjele priče trebaju li nam ili nam čine štetu. Logično je da neorganizovana upotreba pirotehnike nanosi štetu klubu i samo inat u nama prokletim bosancima nam neda da prihvatimo činjenično stanje kao završenu stvar. Dakle svaka neorganizovana upotreba pirotehnike narušava status, ugled i finansijsko stanje MOG KLUBA ( nadam se da ga i Vi osjećate kao svog )i ja sam protiv toga iako mi ništa draže nema nego navući šal i zapaliti baklju. Ali sam se zakleo sebi i svom malom sinu da neću činiti ništa što bi moglo ugroziti klub za koji dišemo i tu sam stavio tačku.
-
lajk
#512 Re: The Maniacs
ovo sve ispade rad one jedne baklje nakon gola jel tak 
- MOSALJOZE
#513 Re: The Maniacs
upravolajk wrote:ovo sve ispade rad one jedne baklje nakon gola jel tak
-
zipoo
#514 Re: The Maniacs
Ma bilo je i na ulazu prije pocetka utakmice koskanja sa redarima i policijom
- Izlija
#515 Re: The Maniacs
Ja sam se uključio u diskusiju o bakljama samo iz razloga što nemogu da vjerujem da još uvjek ljudi mogu sebi govoriti da vole F.K. Željezničar i da rade protiv istog. Razumijem da nismo svi isti i da svoju ljubav prema klubu iskazujemo drugačije ali ne razumijem da među nama navijačima Želje nema solidarnosti koja je nekada bila ključna za boravak na tim tribinama. Shvatite ukoliko se držimo zajedno i ukoliko zajedno branimo plavo-bijelu boju onda je na nama kao navijačima da na tribinama pokažemo srce a ne bijes. Nema potrebe da se ubjeđujemo, svoje priče potkrepljujemo argumentima, branimo stavove kontra-argumentima kada se možemo dogovoriti. Nije problem u toj jednoj baklji niti u problemu poslije utakmice kada je moj sin mogao da bude pogođen kamenicom u glavu a sa svojih 6 godina je glasnije navijao za Želju od većine koja je bacala kamenice, već je problem da je manijak kamenovao maijaka a to se nesmije događati. 
-
LSD
#516 Re: The Maniacs
Izlija paša, nemoj me pogrešno shvatiti ali nije ovo forum za tu pricu
Ovdje se samo o pozitivi i u superlativima piše o manijacima, radi dušmana koji spermaju na svako naše unutrašnje sranje.
A za belaje i sranja imaju drugi adekvatni forumi.
Ovdje se samo o pozitivi i u superlativima piše o manijacima, radi dušmana koji spermaju na svako naše unutrašnje sranje.
A za belaje i sranja imaju drugi adekvatni forumi.
-
lajk
#517 Re: The Maniacs
Ja samo znam da ce ovo utjecati na posjetu
da ne znam ti kolko volim Želju,vise volim sebe tako da cu ostat uz tv nego da me neko ubije kamenicom
- Izlija
#518 Re: The Maniacs
Bogami eto mene sa sinom opet na domaću utakmicu bez obzirom na belaje jer ako ja svog sina ne naučim da razlikuje dobro od lošeg i on će praviti belaje zajedno sa pojedincima koji belaje izazivaju.
- smurf
#519 Re: The Maniacs
Izlija wrote:Bogami eto mene sa sinom opet na domaću utakmicu bez obzirom na belaje jer ako ja svog sina ne naučim da razlikuje dobro od lošeg i on će praviti belaje zajedno sa pojedincima koji belaje izazivaju.
Bitno je da je Zeljo pobijedio.
- Charuga
- Globalni moderator
#520 Re: The Maniacs
Dodji na sjever i gledaj utakmicu.lajk wrote:Ja samo znam da ce ovo utjecati na posjetuda ne znam ti kolko volim Želju,vise volim sebe tako da cu ostat uz tv nego da me neko ubije kamenicom
-
lajk
#521 Re: The Maniacs
E ako nam je to jedino rjesenje onda ...Plavih_11 wrote:Dodji na sjever i gledaj utakmicu.lajk wrote:Ja samo znam da ce ovo utjecati na posjetuda ne znam ti kolko volim Želju,vise volim sebe tako da cu ostat uz tv nego da me neko ubije kamenicom
- MOSALJOZE
#522 Re: The Maniacs
pa ako ce biti pun sjever to ce bitilajk wrote:E ako nam je to jedino rjesenje onda ...Plavih_11 wrote:Dodji na sjever i gledaj utakmicu.lajk wrote:Ja samo znam da ce ovo utjecati na posjetuda ne znam ti kolko volim Želju,vise volim sebe tako da cu ostat uz tv nego da me neko ubije kamenicom
- duminjo
#523 Re: The Maniacs
kad je fino vrijeme, sjever izgleda evropski, porodice sa djecom budu, djevojke same, parovi, djeca, stariji... sjede svi i uzivaju, u miru gledaju, niko ih ne maltretira, po potrrebi nekad i navijaju.
"e ako nam je to jedino rjesenje onda..." zato ne kontam ovo, al hajd..
"e ako nam je to jedino rjesenje onda..." zato ne kontam ovo, al hajd..
- Charuga
- Globalni moderator
#524 Re: The Maniacs
Pa ako volis Želju, kao sto kazes, a volis i sebe, naravno, onda ti je to najbolje rjesenje. Zar je bolje prestati gledati klub koji volis od opcije da se presaltas na drugu tribinu?.lajk wrote:E ako nam je to jedino rjesenje onda ...Plavih_11 wrote:Dodji na sjever i gledaj utakmicu.lajk wrote:Ja samo znam da ce ovo utjecati na posjetuda ne znam ti kolko volim Želju,vise volim sebe tako da cu ostat uz tv nego da me neko ubije kamenicom
- ganjeta
#525 Re: The Maniacs
Jebo te od muhe napraviste međeda
. Ništa se nije ni desilo, niti je neko dobio po guzovima, da bi sad prestao dolazit. Svakako ovi što bi sad da ne dolaze i mjenjau tribine izađu 80. minuti...a to me strašno nervira.
Nikad neću shvatiti da kraj utakmice dočeka, evo konkretno južnoj tribini 30% ljudi?!
Nikad neću shvatiti da kraj utakmice dočeka, evo konkretno južnoj tribini 30% ljudi?!