Ci-Nick wrote: ↑19/01/2026 13:47
tokio25 wrote: ↑19/01/2026 13:41
pa tek sada ce vidjeti ovi sto su primali u koverti koliko su sami sebe zajebali
dobro je bilo tada jer si imao "vise" i trosio to kao da sutra nema uglavnom na kafane kao sto je i obicaj kod nas
A taj sto je primao u koverti posebno u periodu 1995.-2010. je mogao reći ratnom profiteru koji ga je zapošljavao i imao SDA iza leđa, "Slušaj gazda, hoću sve na račun i da me odmah prijaviš na punu platu, ili ja dajem otkaz"!
pa ne moze on sam al se mozemo zajedno boriti
nego je svako gledao samo sebe
ne dira mene i neka me necu se buniti i tako svi radili
poenta je da se tocak napretka mogao brze vrtiti a ne da nakon 30 godina se desavaju poboljsanja
poenta je sto je svako u tom pomenutom periodu ganjao da on bude na drzavnoj sisi i da bude isti kao i taj gazda
poenta je sto je vecini stanovnistva taj sistem odgovarao iz ovih ili onih razloga
da nije mijenjali bi ga
"nama" odgovara ova bahatost varanje drzave zaobilazenje procedura i sl
u manjem ili veceg obimu al odgovara
onaj ukrade milion onaj ukrade stotine hiljada a onaj najnizi ukrade stotine ili desetke maraka sve u skladu sa pozicijom
bunimo se kad neko krsi zakon pred tvojim vratima nebitno sta je u pitanju a onda "ti" odes pred tudja i isto radis
e to je nas problem
taj sto je primao u koverti 95-10 poznajuci nas je prije rekao gazdi e mozes li ti mene na minimalac i da mi ostalo dajes u koverti da imam vise a jebo penziju