ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Chloe
Photo mod

#501 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/01/2021 20:59
Chloe wrote: 27/01/2021 20:55
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/01/2021 20:02 u pravu si,upitah u elektro zenici,gospodja mi reče najsigurnije je platiti u pfening koliko iznosi racun,zako će i biti
Svašta. Ne tebi nego njoj se ibretim.
prošle sedmice mi tako reče,i danas isto,ista žena,objasnih joj da sam nakon dobijanja racuna platio,ona se i sjetila mene,provjerila,da mi je skinuto 7,5 km, za taksu,i ona ipak nije sigurna da mi platim li prije dolaska novog racuna uplatom ,bilo kolikom ,ponovo biti skinuto 7,5 km

čekam račun i tad plaćam,bezo će to,za 10 dana
U mom mjestu masa je onih koji se preplaćuju na struju, što za roditelje da ih poštede tih obaveza, što ljudi koji se griju na struju, pa plus oni koji su u EU.

Takvo poslovanje ne ide u prilog EP. I tvrdim da ne postupaju ispravno. Mi od maja prošle godine plaćamo po pošti i bankama. Osobom plaćam za nekoliko kuća i stanova, i preplaćujem ih. Neki plaćaju taksu, neki ne, ali nema takvih problema.

U pošti uplati, pozovi se na referencu već plaćenog računa i uplati preplatu, pa vidi.
kakavdanakneiskustvu

#502 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by kakavdanakneiskustvu »

Chloe wrote: 27/01/2021 21:05
kakavdanakneiskustvu wrote: 27/01/2021 20:59
Chloe wrote: 27/01/2021 20:55

Svašta. Ne tebi nego njoj se ibretim.
prošle sedmice mi tako reče,i danas isto,ista žena,objasnih joj da sam nakon dobijanja racuna platio,ona se i sjetila mene,provjerila,da mi je skinuto 7,5 km, za taksu,i ona ipak nije sigurna da mi platim li prije dolaska novog racuna uplatom ,bilo kolikom ,ponovo biti skinuto 7,5 km

čekam račun i tad plaćam,bezo će to,za 10 dana
U mom mjestu masa je onih koji se preplaćuju na struju, što za roditelje da ih poštede tih obaveza, što ljudi koji se griju na struju, pa plus oni koji su u EU.

Takvo poslovanje ne ide u prilog EP. I tvrdim da ne postupaju ispravno. Mi od maja prošle godine plaćamo po pošti i bankama. Osobom plaćam za nekoliko kuća i stanova, i preplaćujem ih. Neki plaćaju taksu, neki ne, ali nema takvih problema.

U pošti uplati, pozovi se na referencu već plaćenog računa i uplati preplatu, pa vidi.
ma hvala ,necu vala sacekacu iduci petak i tad je očitanje i znati ću koliko treba platiti,hvala jos jednom
Chloe
Photo mod

#503 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

„Kroz HuHu plati, 5 KM ti se vrati“

JP Elektroprivreda BiH i Mastercard vam donose dodatni benefit za kartično plaćanje računa
kroz HuHu aplikaciju

JP Elektroprivreda BiH i kompanija Mastercard su svojim korisnicima obezbijedili dodatni benefit za plaćanje računa za električnu energiju kroz HuHu aplikaciju, a s ciljem podsticanja na sigurniji, jednostavniji i brži način plaćanja računa koji štedi vas i vaše vrijeme, uz istovremeno smanjenje izloženosti korona virusu.

U promotivnom periodu od 1. februara do 1. aprila 2021. godine, korisnici Mastercard platnih kartica koji izvrše plaćanje računa za električnu energiju kroz HuHu aplikciju, ostvaruju pravo na dodatno umanjenje računa za 5 KM. Umanjenje računa obračunava se odmah, na računu koji se upravo plaća, a jedan korisnik može ostvariti popust dva puta u toku trajanja kampanje, dakle, za plaćanje i februarskog i martovskog računa. Uz novu pogodnost, svi Mastercard korisnici od ranije imaju mogućnost plaćanja računa za električnu energiju kroz ovu aplikaciju bez troškova provizije.

Da su Elektroprivreda BiH i kompanija Mastercard zajedničkom saradnjom inicijatori pozitivnih promjena na tržištu, potvrđuje i činjenica da se prvi put na tržištu BiH provodi kampanja koja donosi popust za plaćanje računa za električnu energiju, a uz to, plaćanje je bez naknade, što ukazuje da tržište ide u korak sa trendovima inovativnih digitalnih rješenja za sigurno i praktično online plaćanje.

Napominjemo da je registracija Mastercard karticom na HuHu aplikaciju izuzetno jednostavna, te da se uz credentials-on-file rješenja, odnosno mogućnost čuvanja kartice u sigurnom i certifikovanom okruženju, vaši podaci tokenizuju i postaju spremni za korištenje kad god su korisniku potrebni, bez komplikacija i potrebe za dodatnim unosima prilikom izvršenja vaše transakcije. Osjetljivi podaci kao što su PIN, CVC2, Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check kod nikada se ne čuvaju.

Pozivamo vas da koristite pogodnosti elektronskih plaćanja Mastercard karticama i da ostvarite jedinstvenu, promotivnu uštedu od 5 KM za plaćanje redovnih mjesečnih računa za električnu energiju kroz HuHu aplikaciju. Ne gubite vrijeme u redovima za plaćanje, zaštitite sebe i svoje najbliže, te plaćajte račune potpuno bezbjedno uz samo jedan klik.

Mobilna aplikacija HuHu dostupna je za besplatan download na Google Play i AppStore.
boshniak

#504 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by boshniak »

Kad se plaća račun preko e-bankarstva i uplata popunjava ručno skine mi svaki put 0.30KM provizije, imam opciju da prijavim da mi račun automatski dolazi i da plaćam bez provizije ali u tom slučaju moram platiti puni iznos računa sa taksom. Može li se to kako izbjeći u pitanju je raiffeisen
madesa

#505 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by madesa »

boshniak wrote: 29/01/2021 10:07 Kad se plaća račun preko e-bankarstva i uplata popunjava ručno skine mi svaki put 0.30KM provizije, imam opciju da prijavim da mi račun automatski dolazi i da plaćam bez provizije ali u tom slučaju moram platiti puni iznos računa sa taksom. Može li se to kako izbjeći u pitanju je raiffeisen
ne moze, imam i ja BBI isti problem
bumerangss

#506 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by bumerangss »

Prvi put platio struju u pošti na oplatnici iz Elektroprivrede jer sam imao 5 6 komada :D a jucer da opet platim kad nedade mi šalteruša, kaže mora na našoj uplatnici i naravno plaća se 20 feninga :-)
Ima li gdje u knjižarama kupiti one uplatnice jeftinije? Nisam baš toliki cicija ali ne bih da me ko guli ako ne mora!
HardCore

#507 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by HardCore »

A nebih se ja peglo i popunjavo te uplatnice :D ljepi m banking :izet:
NediM17

#508 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by NediM17 »

Ne bih vala ni ja iako je banka digla proviziju iza nove godine. 0.75 KM umjesto 0.60 prema drugim bankama, a ako je račun u njihovoj banci 0.50, to nisu dizali. :-)
Ken_M

#509 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Ken_M »

Chloe wrote: 29/01/2021 09:51

„Kroz HuHu plati, 5 KM ti se vrati“
Baš moraš biti levat da u našoj državi i bankama prema kojima tekući račun nema nikakvu zaštitu upisuješ sve podatke na osnovu kojih je moguće izvršiti transakciju po nekakvim HaHa i BuhaHaha aplikacijama. Hvala, ali ne hvala.

Kada bi došlo do zloupotrebe - pojeo vuk magarca.
HardCore

#510 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by HardCore »

Ma vjeruj mi, imam 4-5 stavki koje placam preko m banking, tu proviziju i ne osjetim, kad vidim guzve po postama halalim im svaki fening provizije, pogotovo sad u vrijeme korone sve sporije ide a redovi veci... A jos imam urednu evidenciju kad sam sta platio, tako da se ne moraju cuvati racuni..
hava123

#511 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by hava123 »

Popunjavanje uplatnice i placanje struje u posti je bas pravi smor.
Razmisljam da pocmem placati preko HuHu aplikacije. Placam telemach preko njihove stranice pa sto ne bi i struju preko huhu, ha ja.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#512 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by anex »

hava123 wrote: 30/01/2021 18:10 Popunjavanje uplatnice i placanje struje u posti je bas pravi smor.
Razmisljam da pocmem placati preko HuHu aplikacije. Placam telemach preko njihove stranice pa sto ne bi i struju preko huhu, ha ja.
Dobra reklama.
hava123

#513 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by hava123 »

:roll:

Ako mislis da je reklama pobrisi post i mirna Bosna.
ExNihilo

#514 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by ExNihilo »

I jesmo skontali kolika je provizija preko HuHU?

Ne mogu da shvatim kako kompanija koja ima desetine miliona dobiti svake godine ne može napraviti aplikaciju kojom će građani besplatno plaćati račune umjesto jebavanja po poštama ili sa nekim žnj servisima, olakšavajući tako život i nama, i sebi, i onoj teti u pošti.
Ken_M

#515 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Ken_M »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 09:49 Ne mogu da shvatim kako kompanija koja ima desetine miliona dobiti svake godine ne može napraviti aplikaciju kojom će građani besplatno plaćati račune umjesto jebavanja po poštama ili sa nekim žnj servisima, olakšavajući tako život i nama, i sebi, i onoj teti u pošti.
To je iz razloga što im je procenat naplate savršen. Da se bore sa naplatom, kao npr., ViK, ne bi otežavali ljudima plaćanje.
Ovako mogu raditi šta hoće.
Chloe
Photo mod

#516 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 09:49 I jesmo skontali kolika je provizija preko HuHU?

Ne mogu da shvatim kako kompanija koja ima desetine miliona dobiti svake godine ne može napraviti aplikaciju kojom će građani besplatno plaćati račune umjesto jebavanja po poštama ili sa nekim žnj servisima, olakšavajući tako život i nama, i sebi, i onoj teti u pošti.
Poznaješ li naš narod i situaciju u BiH? :?

- Koliko ljudi upće nema račune u bankama?
- Koliko ljidi ne zna koristiti bankomate?
- Koliko ljudi ne zna šta je e-mail, ili ne zna koristiti?
- Koliko ljudi uprkos mogućnosti ne koristi elektronsko bankarstvo?

Uostalom, evo teme na kojoj svakodnevni korisnici neta pitaju osnovne stvari.
ExNihilo

#517 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by ExNihilo »

Chloe wrote: 01/02/2021 10:01
ExNihilo wrote: 01/02/2021 09:49 I jesmo skontali kolika je provizija preko HuHU?

Bez obzira, još uvijek govorimo o ogromnom broju ljudi koji koriste internet za plaćanje.

Skloni makar njih s redova u pošti ili im ukini postojeći trošak transakcije. Ovako se svi govnaju po poštama, još fucking COVID.
hava123

#518 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by hava123 »

Rekli su do kraja 2020 godine bez provizije pa ce vidjeti, zavisi navodno od broja korisnika aplikacije. Obzirom da ocito malo ljudi koristi, produzili su jos uvijek bez provizije.
Kolika bi bila provizija ne znam, ali mislim ne vise od 0.50pf.

Ne mogu ni ja da shvatim zasto ep nema svoju aplikaciju za placanje.
Chloe
Photo mod

#519 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 10:05

Bez obzira, još uvijek govorimo o ogromnom broju ljudi koji koriste internet za plaćanje.

Skloni makar njih s redova u pošti ili im ukini postojeći trošak transakcije. Ovako se svi govnaju po poštama, još fucking COVID.
Eeeee, da ti znaš kako je mizeran broj korisnika elektronskog plaćanja.
Pa evo, elektroprivreda je imala akciju, prijava računa na e-mail - bez provizije godinu dana za elektronsko plaćanje, malo ih je bilo koji su to koristili, pa taman da nakon godinu dana vrate u papirnu formu račun.
ExNihilo

#520 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by ExNihilo »

Chloe wrote: 01/02/2021 10:11

Pa evo, elektroprivreda je imala akciju, prijava računa na e-mail - bez provizije godinu dana za elektronsko plaćanje, malo ih je bilo koji su to koristili, pa taman da nakon godinu dana vrate u papirnu formu račun.
Ne bih se složio. Koristim elektronski račun, ali to njihovo "godina bez provizije" meni nije značilo apsolutno ništa jer: a) imaju ograničen izbor banaka putem kojih realiziraju takve akcije ili uopće elektronsko plaćanje, b) koriste divlje aplikacije tipa HuHu. Dakle, ako ja koji širim ruke takvim trendovima ne vidim za sebe način da platim elektronski i besplatno, ne znam šta očekujete od penzionera.

Pitanje elektronskog plaćanja trebalo je davno biti riješeno, još mnogo prije ukidanja šaltera, tako da je ovo s Poštom neshvatljiva avantura. Za 100k-200k maraka Bill Gates će vam razviti servis za plaćanje, tako da ne znam čemu 8 dogovora s banakama + dvije aplikacije, i opet platiš transakciju.
Chloe
Photo mod

#521 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 10:23

Ne bih se složio. Koristim elektronski račun, ali to njihovo "godina bez provizije" meni nije značilo apsolutno ništa jer: a) imaju ograničen izbor banaka putem kojih realiziraju takve akcije ili uopće elektronsko plaćanje, b) koriste divlje aplikacije tipa HuHu. Dakle, ako ja koji širim ruke takvim trendovima ne vidim za sebe način da platim elektronski i besplatno, ne znam šta očekujete od penzionera.

Pitanje elektronskog plaćanja trebalo je davno biti riješeno, još mnogo prije ukidanja šaltera, tako da je ovo s Poštom neshvatljiva avantura. Za 100k-200k maraka Bill Gates će vam razviti servis za plaćanje, tako da ne znam čemu 8 dogovora s banakama + dvije aplikacije, i opet platiš transakciju.
Narodu nije niko nakuhao kolača. Ja svoje vrijeme cijenim više od provizija( dok odem na neki šalter, stajanje u redu itd. ). Elektronsko bankarstvo koristim od prvog dana uz tokene, plaćam i BHTelecom, Vodovod, Komunalije, Porezne obaveze prema općini, ama sve elektronski i ne vdiim razloga za halbuku koja se diže oko zatvaranja šaltera bilo čiji.

Svi smo imali dovoljno vremena da radimo na sebi i informatički "obrazujemo" bar onoliko koliko je potrebno da sebi olakšamo život.

Bila je akcija preko HuHu, bez provizije pa nije bilo nekih uplata preko iste.

Shvatam tebe, jer logika/teorija govori jedno al' praksa je nešto drugo. Razočarana sam našim narodom, jer sam dugo vremena radila na promovisanju elektronskog poslovanja. :(
Znam biti bezobrazna pa reći da je bitno znati koristiti "globalno selo" tj. FB, znati sve o svakom, i ono što ti sami ne znaju, taman posla zamarati se glupostima poput e - maila, ili neke aplikacije za plaćanje. :-)
ExNihilo

#522 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by ExNihilo »

Chloe wrote: 01/02/2021 10:45

Narodu nije niko nakuhao kolača. Ja svoje vrijeme cijenim više od provizija( dok odem na neki šalter, stajanje u redu itd. ). Elektronsko bankarstvo koristim od prvog dana uz tokene, plaćam i BHTelecom, Vodovod, Komunalije, Porezne obaveze prema općini, ama sve elektronski i ne vdiim razloga za halbuku koja se diže oko zatvaranja šaltera bilo čiji.

Svi smo imali dovoljno vremena da radimo na sebi i informatički "obrazujemo" bar onoliko koliko je potrebno da sebi olakšamo život.

Shvatam tebe, jer logika/teorija govori jedno al' praksa je nešto drugo. Razočarana sam našim narodom, jer sam dugo vremena radila na promovisanju elektronskog poslovanja. :(
Znam biti bezobrazna pa reći da je bitno znati koristiti "globalno selo" tj. FB, znati sve o svakom, i ono što ti sami ne znaju, taman posla zamarati se glupostima poput e - maila, ili neke aplikacije za plaćanje. :-)
Da, ali u tome i jeste stvar. Trenutno biramo između troška (Pošta) i vlastitog vremena (int. bankarstvo). Ja i govorim da bi Elektrodistribucija svojim servisom plaćanja riješila oba pitanja, ali se umjesto toga fokusirala na proširivanje opcija za jedno ili drugo.

Kod internet plaćanja kjučna je sigurnost, a HuHu kad otvorim izgleda kao da ju je dijete pravilo. Ne ulijeva sigurnost.
BijesniPuz

#523 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by BijesniPuz »

Raiffeissen online placanje..
Ako je racun koji placam u istoj banci provizija 30 Kf, koje mi banka vrati na kraju mjeseca..
Ako je racun u drugoj banci (sto je slucaj za elektroprivredu), provizija je 60 Kf, i to mi banka ne vrati..

E sad.. da odem licno, uglavnom moras dati 1KM za parking, plus vrijeme koje potrosis i sve drugo, ovih 60Kf je zanemarivo..

A do sad sam uvijek placao odredjen iznos, ne tacno fiksni i nije mi nikad skidalo tih 7.5 za pretplatu...
Zadnji racun sam platio tacno iznos koji je na racunu pa vjerovatno cu tako i u narednom periodu..

E sad pitanje..
Da li postoji racun u Raiff. banci za placanje racuna elektroprivrede ?
Do sad je bilo na racunima i taj ali od prije par mjeseci skinuli su taj od raiff. tako da uplacujem na racun u drugoj banci.
Chloe
Photo mod

#524 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

ExNihilo wrote: 01/02/2021 10:51
Chloe wrote: 01/02/2021 10:45

Da, ali u tome i jeste stvar. Trenutno biramo između troška (Pošta) i vlastitog vremena (int. bankarstvo). Ja i govorim da bi Elektrodistribucija svojim servisom plaćanja riješila oba pitanja, ali se umjesto toga fokusirala na proširivanje opcija za jedno ili drugo.

Kod internet plaćanja kjučna je sigurnost, a HuHu kad otvorim izgleda kao da ju je dijete pravilo. Ne ulijeva sigurnost.
Zbog naroda je tako. Teren traži jedno, poslovanje drugo.

Ne znam od kud HuHu aplikacija kad je EP trebala sa Telecomom startati na OPA aplikaciji, što je na kraju i uradila.

OPA imam aktiviranu ali nisam ni ušla vidjeti kako funkcionira, HuHu nisam ni potražila. U biti mi nijedna ne treba.
Chloe
Photo mod

#525 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka

Post by Chloe »

BijesniPuz wrote: 01/02/2021 11:18 Raiffeissen online placanje..
Ako je racun koji placam u istoj banci provizija 30 Kf, koje mi banka vrati na kraju mjeseca..
Ako je racun u drugoj banci (sto je slucaj za elektroprivredu), provizija je 60 Kf, i to mi banka ne vrati..

E sad.. da odem licno, uglavnom moras dati 1KM za parking, plus vrijeme koje potrosis i sve drugo, ovih 60Kf je zanemarivo..

A do sad sam uvijek placao odredjen iznos, ne tacno fiksni i nije mi nikad skidalo tih 7.5 za pretplatu...
Zadnji racun sam platio tacno iznos koji je na racunu pa vjerovatno cu tako i u narednom periodu..

E sad pitanje..
Da li postoji racun u Raiff. banci za placanje racuna elektroprivrede ?
Do sad je bilo na racunima i taj ali od prije par mjeseci skinuli su taj od raiff. tako da uplacujem na racun u drugoj banci.
Nema u Raiffeisen računa za el. energiju, ugašen je.
Post Reply