ExNihilo wrote: ↑01/02/2021 10:23
Chloe wrote: ↑01/02/2021 10:11
ExNihilo wrote: ↑01/02/2021 10:05
Bez obzira, još uvijek govorimo o ogromnom broju ljudi koji koriste internet za plaćanje.
Skloni makar njih s redova u pošti ili im ukini postojeći trošak transakcije. Ovako se svi govnaju po poštama, još fucking COVID.
Eeeee, da ti znaš kako je mizeran broj korisnika elektronskog plaćanja.
Pa evo, elektroprivreda je imala akciju, prijava računa na e-mail - bez provizije godinu dana za elektronsko plaćanje, malo ih je bilo koji su to koristili, pa taman da nakon godinu dana vrate u papirnu formu račun.
Ne bih se složio. Koristim elektronski račun, ali to njihovo "godina bez provizije" meni nije značilo apsolutno ništa jer: a) imaju ograničen izbor banaka putem kojih realiziraju takve akcije ili uopće elektronsko plaćanje, b) koriste divlje aplikacije tipa HuHu. Dakle, ako ja koji širim ruke takvim trendovima ne vidim za sebe način da platim elektronski i besplatno, ne znam šta očekujete od penzionera.
Pitanje elektronskog plaćanja trebalo je davno biti riješeno, još mnogo prije ukidanja šaltera, tako da je ovo s Poštom neshvatljiva avantura. Za 100k-200k maraka Bill Gates će vam razviti servis za plaćanje, tako da ne znam čemu 8 dogovora s banakama + dvije aplikacije, i opet platiš transakciju.
Narodu nije niko nakuhao kolača. Ja svoje vrijeme cijenim više od provizija( dok odem na neki šalter, stajanje u redu itd. ). Elektronsko bankarstvo koristim od prvog dana uz tokene, plaćam i BHTelecom, Vodovod, Komunalije, Porezne obaveze prema općini, ama sve elektronski i ne vdiim razloga za halbuku koja se diže oko zatvaranja šaltera bilo čiji.
Svi smo imali dovoljno vremena da radimo na sebi i informatički "obrazujemo" bar onoliko koliko je potrebno da sebi olakšamo život.
Bila je akcija preko HuHu, bez provizije pa nije bilo nekih uplata preko iste.
Shvatam tebe, jer logika/teorija govori jedno al' praksa je nešto drugo. Razočarana sam našim narodom, jer sam dugo vremena radila na promovisanju elektronskog poslovanja.
Znam biti bezobrazna pa reći da je bitno znati koristiti "globalno selo" tj. FB, znati sve o svakom, i ono što ti sami ne znaju, taman posla zamarati se glupostima poput e - maila, ili neke aplikacije za plaćanje.