Srpkinja u Sarajevu

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#501 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

kad vec dojdosmo do kineza :D

ovo je gradjevina iz dinastije Ming :D
Image

ovo je na kineskom pa cu prevest cim nafatam kaku kineskinju :D
Image

kineska cesma s prevodom :D
Image

svud kinezi :D
melac

#502 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

Imal šta iz dinastije Han? :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#503 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by pici »

melac wrote:Imal šta iz dinastije Han? :D
ima kako nejma......... :D

Image

kineski muslimani :D
Image

i na kraju......sami kinezi :D
Image
KENJAC

#504 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by KENJAC »

simi5 wrote:
KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.
Jarane u Beogradu sam svaka tri mjeseca a u Novom sadu sam bio u Aprilu! Multi-etnicnos znaci kada niko ne prica o etnickoj pripadnosti nego jednostavno zivi! Baj d vej... Srbin sam , Pravoslavac, i ponosam sam na to... ali... mojne mi zivota ti o multi-etnicnosti Balkanaca!
saibaba

#505 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

melac wrote:
saibaba wrote:Ovo sa kinezima je postalo pravo popularno ... Kinezi su samo još jedan dokaz multietičnosti.. Jeli tako ?
Kažu da se smanjio broj kineza u BiH, i da je to jedina država na svijetu s takvim trendom. :mrgreen:
Grad Sarajevo ima 300 000 Stanovnika.. Broj stanovika od prije rata smanjio 26 % pa logično da se smanjio i broj Hrvata pogotovi ako uzmemo u obzir da imaju Hrvatske putovnice...
Grad beograd bez prigradskih opština ima 1 500 000 stanovnika ( ubrajajući i Zemun ) od kojih su 10 000 Hrvati..
Zvanični podaci prema popisu 2002 godine
Josip

#506 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.

i ne, nije riječ samo o onima koji su se doselili 70-ih u Sarajevo nego je riječ i o pravim Sarajlijama.
melac

#507 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by melac »

Josip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.

i ne, nije riječ samo o onima koji su se doselili 70-ih u Sarajevo nego je riječ i o pravim Sarajlijama.
Ja sam Hrvat, ali nemam želju ni za Mostarom, Zagrebom ili kojim kurcem već. Dobro mi je u Sarajevu. :)
Topla voda

#508 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Topla voda »

hebo mater,dodju na ovaj forum iz niskih pobuda,truju i truju i tjeraju nasu raju da im govore ja sam hrvat,ja sam srbin ...sve ne bi li odbranili grad od pljuvanja,ko sto smo ga i branili zajedno uvijek.
pustite nas da zivimo, sjasite vise s ledja ovog grada
dallton

#509 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by dallton »

saibaba wrote:
simi5 wrote:
KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.
Multietničnost u Beogradu se posebno pokazala paljenjem one jedne i jedine Džamije.
Nije to bilo paljenje dzamije,vec su ljudi srusili u namjeri da naprave - jos stariju :lol: :lol: ko bozo vucurevic dubrovnik :lol:
Pricati o beogradskoj multietnicnosti, to je kao pisati naucno fantasticnu knjigu tipa "paralelni svijetovi - svuda oko nas ali ih nazalost ne vidimo"
dallton

#510 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by dallton »

pici wrote:
melac wrote:Imal šta iz dinastije Han? :D
ima kako nejma......... :D

Image

kineski muslimani :D
Image

Nego, druze dalinton, daj nam sada i ti slike spomenika iz vremena dinastije ming u banja luci? posbeno sam zainteresiran za djelo kineske arhitekture pod imenom ferhadija. mislim, kad vec slavimo multietnicnost :roll:

i na kraju......sami kinezi :D
Image
seln

#511 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by seln »

Josip wrote: i ne, većina Hrvata ne glasuje za SDP i slične stranke.
Pogresno si ih pitao. Pitaj ih da li GLASAJU za SDP.
Sarajevski Hrvati govore bosanski, bar oni starosjedioci.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#512 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Josip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.

:D Puno se ti dotices s ljudima :D

Odmah da ti kazem, Kakanj nije Sarajevo. Sasvim slucajno saznah sta prica jedan "Hrvat iz SArajeva", kad ono komsija mog dede rahmetli...iz Kaknja :D

Prvi se popeo na Ponjere, i imao je "cast" roknut VBRom po Milama, od cega su stradala stakla na 3 solitera :D (Soliter je neboder cisto da znate)...i prica kako je njemu u Sarajevu grozno tesko :D A Sarajevo na TVu vidio :D A zivio u Kaknju u tzv Barakama, tj jednospratnim zgradama gdje su zivjeli radnici Cementare :D

Zbog takvih stvari ja likovima koji daju tako radikalne izjave trazim, sto stochar rece, i bris grla ...
cheguevara_k1

#513 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by cheguevara_k1 »

A sta cemo @Jole ako ti ja kazem da je moja zena rodjena Zagrepcanka ?? A njeni su inace Sarajlije. I kako ti rece Hrvati. Do duse, ona i jest Hrvatica, ima i domovnicu i putovnicu, a boga mi i osobnu iskaznicu. Jos kad bi imala mobitel i mercedes, odmah bi postala Hercegovka :D
Elem, nesto mi se cini da je nije strah, a ni njene roditelje. A ni ostalu rodbinu, koja zivi i radi tu. Ljudi i u crkvu idu normalno, a tek da vidis cirkusa kad je bio teferic za Preobrazenje ( @Pipidevetka zna datum, ja opet zaboravio ) zamisli mi bili na tefericu u dvoristu pravoslavne crkve. Ona katolkinja, ja musliman. Prma tome... Nije mrznja generalna, jer za svaki slucaj vjerske ( da ne kazem nacionalne ) netrpeljivosti u Sarajevu, ja mogu navesti barem 2-3 iz Beograda i Zagreba.
Oni koji prosipaju price o ugrozenosti uglavnom su nepismeni lezihljebovici koji bi da se dograbe bilo kakvog asfalta :D

p.s. Zaboravih da spomenem da sma ja po nacionalnosti Srbin i to ne krijem. A po vjeroispovijesti musliman, i isto tako ni to ne krijem, nikad i nigdje.
Banksy

#514 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Banksy »

Na portalu je zabranjeno komentiranje ove 'kolumne' :roll: evo ovdje, za bombaša Boška Bešliju:

Grad Sarajevo - gradonačelnica SEMIHA BOROVAC, zamjenici PREDRAG MITROVIĆ i JOSIP JURIŠIĆ

Gradsko vijeće - predsjedavajući MARIN IVANIŠEVIĆ, zamjenici TATJANA LJUJIĆ-MIJATOVIĆ i EMIN ŠVRAKIĆ

Kanton Sarajevo

Skupština kantona - predsjedavajući DENIS ZVIZDIĆ, zamjenici SVETOZAR PUDARIĆ i IVICA ŠARIĆ

Vlada kantona

1.SAMIR SILAJDŽIĆ, premijer;

2.ZLATKO MESIĆ, ministar Ministarstva pravde i uprave;

3.ABID JUSIĆ, ministar Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša;

4.ČEDOMIR LUKIĆ, ministar Ministarstva stambenih poslova;

5.MIHAJLO KRMPOTIĆ, ministar Ministarstva prometa i komunikacija;

6.ŽELJKO MIJATOVIĆ, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova;

7.ABID ŠARIĆ, ministar Ministarstva privrede;

8.AIDA HAVERIĆ, ministar Ministarstva finansija;

9.MUSTAFA CUPLOV, ministar Ministarstva zdravstva;

10.SAFET KEŠO, ministar Ministarstva obrazovanja i nauke;

11.EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ, ministar Ministarstva kulture i sporta;

12.EMINA DUBRAVIĆ, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice,

13.HAJRUDIN IBRAHIMOVIĆ, ministar Ministarstva za boračka pitanja
Abacija

#515 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Abacija »

cheguevara_k1 wrote: Oni koji prosipaju price o ugrozenosti uglavnom su nepismeni lezihljebovici koji bi da se dograbe bilo kakvog asfalta :D
Uh kad se ja dograbim tih zelenih trotoara... Image Kako cu ja cuvati ovcice na njima! :-) :mrgreen:
cheguevara_k1

#516 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by cheguevara_k1 »

Abacija wrote:
cheguevara_k1 wrote: Oni koji prosipaju price o ugrozenosti uglavnom su nepismeni lezihljebovici koji bi da se dograbe bilo kakvog asfalta :D
Uh kad se ja dograbim tih zelenih trotoara... Image Kako cu ja cuvati ovcice na njima! :-) :mrgreen:
Nemoj bolan po njima ovcice kad fino rekose da su opasni po zdravlje, a ovcice su jadne osjetljive :D A i pazi da ovcicama ne uvrijedis nacionalna osjecanja :D
saibaba

#517 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by saibaba »

[quote="Josip"]nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.

i ne, nije riječ samo o onima koji su se doselili 70-ih u Sarajevo nego je riječ i o pravim Sarajlijama.[/quote]

Uuuu prave Sarajlije... Jesu ti pokazali certifikat ... ?

Mislim da nije u redu a ni pošeno pričati o gradu u kojem nisi bio, pogotovo takve gluposti ...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#518 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by hrasno38 »

Uh ajde razumijem donekle pricu od @Simi jer ona na svaki moguci nacin kao i dosta njenih/njegovih sunarodnjaka pokusava na sve moguce nacine da izjednaci krivicu za sva ona sranja od 92-95 ali dzaba to je nemoguce i uz upotrebu specijalnih efekata i svih svjetskih cuda. Ali kad mi pocne pricati neko o ugrozenosti hrvata u Sarajevu onda bas pozelenim. Kad pocnes pricati o ugorozenosti onda zazmiri i sjeti se sa kim je Francek ugodno setao po Kradjordjevu i bavio se slikarstvom na salvetama a pomalo i matmatikom i procentima. Ako je neko izdao sarajevske hrvate onda su to upravo hrvati iz hercegovine. Ranije sam rekao ako bi se izjasnjavao kao vecina danas onda bi i ja bio hrvat, majka mi jeste hrvatica jer je rodjena u Hrvatskoj i dosla u Sarajevo prije 50 godina a otac mi je potomak kao i ja austro-ugarske varijante (prababa austrijanka a djed madjar) koja se skrasila u ovome gradu prije otprilike 150 godina. Iz tog razloga ja se nikada necu izjasniti kao hrvat nego iskljucivo kao Bosanac. Nikada niko od moje familije, prijatelja hrvata u Sarajevu mi nije rekao da je bio ugrozen jer smo vise manje svi casno branili svoj kucni prag za razliku od jedinice HVO-a koja je kao posljednji stadiji kukavicluka presla preko Miljacke negdje 93 godine i otisla na stranu neprijatelja. I poslije toga kukavickog i nemoralnog cina kada je dio grada ostavljen bez odbrane hrvati sarajeva nisu bili ugrozeni jer i budale znaju da u svakom zitu ima i kukolja. Kako to da hrvtaski pjevaci, glumci uzivaju kada dodju u Sarajevo a ti tvoji tzv. sarajlije ne bi ni za zivu glavu. E pa vidis ja ni za zivu glavu ne bih otisao iz ovog grada a garantujem ti ni najveci broj hrvata koji zive ovdje. Samo sto je vise nego ocito da su i za tebe pravi hrvati samo oni sa desne strane Neretve kao i za partije koje vas vode. Eto vam Ivo-Miro-pero-Jozo Jovic a nek vas on uspjesno vodi do potpuno kolapsa hrvatskog naroda u BiH a nas u Sarajevu se okanite nama je vise nego dobar Zeljko Komsic!
Josip

#519 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

evo ovdje mi se sada javljaju raznorazni Hrvati koji govore da im je dobro u Sarajevu. i tko sam ja da kažem da im nije dobro. ako kažete da jeste onda jeste.

ali evo maloprije slušam da je 96. bilo 20 000 Hrvata u Sarajevu, a sada ih je 13 000 i sa tedenciom opadanja. sigurno ih ne bi bilo manje da im je dobro. tko ide od onuda gdje mu je dobro??

kažem možda i jeste dobro nekima ali ima onih kojima nije dobro samo zato što su Hrvati. možda ne žele postati Bosanci katoličke vjeroispovjesti već žele biti Hrvati pa ih zato smetaju Turske zastave i navijanje za tursku kada se igra protiv Hrvatske. možda ih smeta kada poslije prolaza Turske se dođe ispred katedrale i tu se skandira. možda ih smeta kada za vrijeme mise uđe čovjek sa cigarom u crkvu i prošeta te izađe a policija ništa ne uradi. možda ih smeta to što je od multietičnosti ostalo toliko pa da su multietični N.K. Željezničar preimenovali u F.K. Željezničar i što se na njima prije rata dragim klubovima (za koje su navijali svim srcem) donose zelene islamske zastave te turske zastave.
možda ih smeta to što se u Sarajevu glavnom gradu gdje je smještena većina državne administracije nema uposlenih Hrvata koliko bi trebalo biti. već ih je puno manje. možda im smeta to što bi se izjasnili da žele za svoju djecu nastavni plan i program na Hravtskom jeziku ali ih je strah. Možda je onim u Stupu neugodno što su čisto Hrvatsko naselje pretvorili u naselje gdje su sada manjina. ali ne bi to smetalo da su to njihove prijeratne Sarajlije. već njima smeta što su im u susjedstvu oni kojima je netko poginuo pa su zato ljuti na Srbe i Hrvate ili što su to sanđaklije koji ne kuže multietničko Sarajevo od prije rata koje nikome nije bilo tjesno i koje jej bilo Sarajevsko a ne Muslimansko. možda im smeta što po trgovinama nema svinjskih proizvoda već se treba potruditi i nać ih.

možda im smeta to što se još ne ma dozvola za katedralu (ili je crkva, ne znam) a toliko se đamija izgradilo. koliko je džamija prije rata bilo a kolik sada? nemam ja ništa protiv džamija. gdje ima vjernika treba i sakralnih objekata tako i džamija. ali zar je problem Hrvatima dozvoliti da grade jednu crkvu.
dallton

#520 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by dallton »

Josip wrote:evo ovdje mi se sada javljaju raznorazni Hrvati koji govore da im je dobro u Sarajevu. i tko sam ja da kažem da im nije dobro. ako kažete da jeste onda jeste.

ali evo maloprije slušam da je 96. bilo 20 000 Hrvata u Sarajevu, a sada ih je 13 000 i sa tedenciom opadanja. sigurno ih ne bi bilo manje da im je dobro. tko ide od onuda gdje mu je dobro??

kažem možda i jeste dobro nekima ali ima onih kojima nije dobro samo zato što su Hrvati. možda ne žele postati Bosanci katoličke vjeroispovjesti već žele biti Hrvati pa ih zato smetaju Turske zastave i navijanje za tursku kada se igra protiv Hrvatske. možda ih smeta kada poslije prolaza Turske se dođe ispred katedrale i tu se skandira. možda ih smeta kada za vrijeme mise uđe čovjek sa cigarom u crkvu i prošeta te izađe a policija ništa ne uradi. možda ih smeta to što je od multietičnosti ostalo toliko pa da su multietični N.K. Željezničar preimenovali u F.K. Željezničar i što se na njima prije rata dragim klubovima (za koje su navijali svim srcem) donose zelene islamske zastave te turske zastave.
možda ih smeta to što se u Sarajevu glavnom gradu gdje je smještena većina državne administracije nema uposlenih Hrvata koliko bi trebalo biti. već ih je puno manje. možda im smeta to što bi se izjasnili da žele za svoju djecu nastavni plan i program na Hravtskom jeziku ali ih je strah. Možda je onim u Stupu neugodno što su čisto Hrvatsko naselje pretvorili u naselje gdje su sada manjina. ali ne bi to smetalo da su to njihove prijeratne Sarajlije. već njima smeta što su im u susjedstvu oni kojima je netko poginuo pa su zato ljuti na Srbe i Hrvate ili što su to sanđaklije koji ne kuže multietničko Sarajevo od prije rata koje nikome nije bilo tjesno i koje jej bilo Sarajevsko a ne Muslimansko. možda im smeta što po trgovinama nema svinjskih proizvoda već se treba potruditi i nać ih.

možda im smeta to što se još ne ma dozvola za katedralu (ili je crkva, ne znam) a toliko se đamija izgradilo. koliko je džamija prije rata bilo a kolik sada? nemam ja ništa protiv džamija. gdje ima vjernika treba i sakralnih objekata tako i džamija. ali zar je problem Hrvatima dozvoliti da grade jednu crkvu.
Tendencija je iseljavanja iz Sarajeva i ostatka BiH za svakog podjednako, ljudi idu za novcem. A da je neko protiv gradjenja crkve, to smo vec raspravili, kao i za skolovanje na svom jeziku, zato mani molim te gluposti.
Josip

#521 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
dallton

#522 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by dallton »

Josip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
Imas li neki argument za to sto govoris, ili samo onako izrazavas svoje misljenje?
Maraschino

#523 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Maraschino »

Josip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
nesto tu ne stima :D

probajte ubaciti Hrvate iz Dalmacije u Sarajevo da bi ste odrzali procenat :lol:

to kod Bosnjaka ide automatski, Sarajlije odu trbuhom za kruhom a dodju ljudi trbuhom za hljebom :wink: :D
Josip

#524 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Josip »

dallton wrote:
Imas li neki argument za to sto govoris, ili samo onako izrazavas svoje misljenje?

zar za nešto tako očigledna treba sada tražiti statistiku????
Maraschino

#525 Re: Srpkinja u Sarajevu

Post by Maraschino »

Josip wrote:
dallton wrote:

zar za nešto tako očigledna treba sada tražiti statistiku????

nema potrebe,

svak ide tamo gdje misli da mu je bolje
Locked