ovo je gradjevina iz dinastije Ming

ovo je na kineskom pa cu prevest cim nafatam kaku kineskinju

kineska cesma s prevodom

svud kinezi
Jarane u Beogradu sam svaka tri mjeseca a u Novom sadu sam bio u Aprilu! Multi-etnicnos znaci kada niko ne prica o etnickoj pripadnosti nego jednostavno zivi! Baj d vej... Srbin sam , Pravoslavac, i ponosam sam na to... ali... mojne mi zivota ti o multi-etnicnosti Balkanaca!simi5 wrote:To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
Grad Sarajevo ima 300 000 Stanovnika.. Broj stanovika od prije rata smanjio 26 % pa logično da se smanjio i broj Hrvata pogotovi ako uzmemo u obzir da imaju Hrvatske putovnice...melac wrote:Kažu da se smanjio broj kineza u BiH, i da je to jedina država na svijetu s takvim trendom.saibaba wrote:Ovo sa kinezima je postalo pravo popularno ... Kinezi su samo još jedan dokaz multietičnosti.. Jeli tako ?
Ja sam Hrvat, ali nemam želju ni za Mostarom, Zagrebom ili kojim kurcem već. Dobro mi je u Sarajevu.Josip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.
i ne, nije riječ samo o onima koji su se doselili 70-ih u Sarajevo nego je riječ i o pravim Sarajlijama.
Nije to bilo paljenje dzamije,vec su ljudi srusili u namjeri da naprave - jos starijusaibaba wrote:Multietničnost u Beogradu se posebno pokazala paljenjem one jedne i jedine Džamije.simi5 wrote:To je neistina što si rekao. I Beograd i Novi Sad i Subotica su veoma multietnični i veoma tolerantni gradovi, da ne nabrajam one manje kao Ada. U Srbiji postoji multietničnost ali ti tvoji ispirači mozga nikad neće dopustiti da dođeš i uveriš se u to.KENJAC wrote:Ne vidim niti jedan razlog da Sarajevo bude multietnicno kad to nije niti jedan grad na Balkanu! A sad sto se Sarajlije nesto fol furaju na tu pricu.... to je nesto drugo!
pici wrote:ima kako nejma.........melac wrote:Imal šta iz dinastije Han?![]()
kineski muslimani![]()
Nego, druze dalinton, daj nam sada i ti slike spomenika iz vremena dinastije ming u banja luci? posbeno sam zainteresiran za djelo kineske arhitekture pod imenom ferhadija. mislim, kad vec slavimo multietnicnost![]()
i na kraju......sami kinezi![]()
Pogresno si ih pitao. Pitaj ih da li GLASAJU za SDP.Josip wrote: i ne, većina Hrvata ne glasuje za SDP i slične stranke.
Josip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.
i ne, nije riječ samo o onima koji su se doselili 70-ih u Sarajevo nego je riječ i o pravim Sarajlijama.
A sta cemo @Jole ako ti ja kazem da je moja zena rodjena Zagrepcanka ?? A njeni su inace Sarajlije. I kako ti rece Hrvati. Do duse, ona i jest Hrvatica, ima i domovnicu i putovnicu, a boga mi i osobnu iskaznicu. Jos kad bi imala mobitel i mercedes, odmah bi postala HercegovkaJosip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.
Uh kad se ja dograbim tih zelenih trotoara...cheguevara_k1 wrote: Oni koji prosipaju price o ugrozenosti uglavnom su nepismeni lezihljebovici koji bi da se dograbe bilo kakvog asfalta![]()
Kako cu ja cuvati ovcice na njima! Nemoj bolan po njima ovcice kad fino rekose da su opasni po zdravlje, a ovcice su jadne osjetljiveAbacija wrote:Uh kad se ja dograbim tih zelenih trotoara...cheguevara_k1 wrote: Oni koji prosipaju price o ugrozenosti uglavnom su nepismeni lezihljebovici koji bi da se dograbe bilo kakvog asfalta![]()
Kako cu ja cuvati ovcice na njima!
![]()
Uh ajde razumijem donekle pricu od @Simi jer ona na svaki moguci nacin kao i dosta njenih/njegovih sunarodnjaka pokusava na sve moguce nacine da izjednaci krivicu za sva ona sranja od 92-95 ali dzaba to je nemoguce i uz upotrebu specijalnih efekata i svih svjetskih cuda. Ali kad mi pocne pricati neko o ugrozenosti hrvata u Sarajevu onda bas pozelenim. Kad pocnes pricati o ugorozenosti onda zazmiri i sjeti se sa kim je Francek ugodno setao po Kradjordjevu i bavio se slikarstvom na salvetama a pomalo i matmatikom i procentima. Ako je neko izdao sarajevske hrvate onda su to upravo hrvati iz hercegovine. Ranije sam rekao ako bi se izjasnjavao kao vecina danas onda bi i ja bio hrvat, majka mi jeste hrvatica jer je rodjena u Hrvatskoj i dosla u Sarajevo prije 50 godina a otac mi je potomak kao i ja austro-ugarske varijante (prababa austrijanka a djed madjar) koja se skrasila u ovome gradu prije otprilike 150 godina. Iz tog razloga ja se nikada necu izjasniti kao hrvat nego iskljucivo kao Bosanac. Nikada niko od moje familije, prijatelja hrvata u Sarajevu mi nije rekao da je bio ugrozen jer smo vise manje svi casno branili svoj kucni prag za razliku od jedinice HVO-a koja je kao posljednji stadiji kukavicluka presla preko Miljacke negdje 93 godine i otisla na stranu neprijatelja. I poslije toga kukavickog i nemoralnog cina kada je dio grada ostavljen bez odbrane hrvati sarajeva nisu bili ugrozeni jer i budale znaju da u svakom zitu ima i kukolja. Kako to da hrvtaski pjevaci, glumci uzivaju kada dodju u Sarajevo a ti tvoji tzv. sarajlije ne bi ni za zivu glavu. E pa vidis ja ni za zivu glavu ne bih otisao iz ovog grada a garantujem ti ni najveci broj hrvata koji zive ovdje. Samo sto je vise nego ocito da su i za tebe pravi hrvati samo oni sa desne strane Neretve kao i za partije koje vas vode. Eto vam Ivo-Miro-pero-Jozo Jovic a nek vas on uspjesno vodi do potpuno kolapsa hrvatskog naroda u BiH a nas u Sarajevu se okanite nama je vise nego dobar Zeljko Komsic!Josip wrote:nisam nikada bio u Sarajevu ali sam u doticaju sa ljudima koji sada ovdje žive a prije su živjeli u Sarajevu (o Hrvatima je riječ) i kažu da se nikada ne bi vratili gore, rađe bi otišli bilo gdje samo ne gore. ne kažu oni da ih je strah hodati u Sarajevu ali živjeti gore za stalno to nikada.
Tendencija je iseljavanja iz Sarajeva i ostatka BiH za svakog podjednako, ljudi idu za novcem. A da je neko protiv gradjenja crkve, to smo vec raspravili, kao i za skolovanje na svom jeziku, zato mani molim te gluposti.Josip wrote:evo ovdje mi se sada javljaju raznorazni Hrvati koji govore da im je dobro u Sarajevu. i tko sam ja da kažem da im nije dobro. ako kažete da jeste onda jeste.
ali evo maloprije slušam da je 96. bilo 20 000 Hrvata u Sarajevu, a sada ih je 13 000 i sa tedenciom opadanja. sigurno ih ne bi bilo manje da im je dobro. tko ide od onuda gdje mu je dobro??
kažem možda i jeste dobro nekima ali ima onih kojima nije dobro samo zato što su Hrvati. možda ne žele postati Bosanci katoličke vjeroispovjesti već žele biti Hrvati pa ih zato smetaju Turske zastave i navijanje za tursku kada se igra protiv Hrvatske. možda ih smeta kada poslije prolaza Turske se dođe ispred katedrale i tu se skandira. možda ih smeta kada za vrijeme mise uđe čovjek sa cigarom u crkvu i prošeta te izađe a policija ništa ne uradi. možda ih smeta to što je od multietičnosti ostalo toliko pa da su multietični N.K. Željezničar preimenovali u F.K. Željezničar i što se na njima prije rata dragim klubovima (za koje su navijali svim srcem) donose zelene islamske zastave te turske zastave.
možda ih smeta to što se u Sarajevu glavnom gradu gdje je smještena većina državne administracije nema uposlenih Hrvata koliko bi trebalo biti. već ih je puno manje. možda im smeta to što bi se izjasnili da žele za svoju djecu nastavni plan i program na Hravtskom jeziku ali ih je strah. Možda je onim u Stupu neugodno što su čisto Hrvatsko naselje pretvorili u naselje gdje su sada manjina. ali ne bi to smetalo da su to njihove prijeratne Sarajlije. već njima smeta što su im u susjedstvu oni kojima je netko poginuo pa su zato ljuti na Srbe i Hrvate ili što su to sanđaklije koji ne kuže multietničko Sarajevo od prije rata koje nikome nije bilo tjesno i koje jej bilo Sarajevsko a ne Muslimansko. možda im smeta što po trgovinama nema svinjskih proizvoda već se treba potruditi i nać ih.
možda im smeta to što se još ne ma dozvola za katedralu (ili je crkva, ne znam) a toliko se đamija izgradilo. koliko je džamija prije rata bilo a kolik sada? nemam ja ništa protiv džamija. gdje ima vjernika treba i sakralnih objekata tako i džamija. ali zar je problem Hrvatima dozvoliti da grade jednu crkvu.
Imas li neki argument za to sto govoris, ili samo onako izrazavas svoje misljenje?Josip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
nesto tu ne stimaJosip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
dallton wrote:Imas li neki argument za to sto govoris, ili samo onako izrazavas svoje misljenje?Josip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
Josip wrote:dallton wrote:Imas li neki argument za to sto govoris, ili samo onako izrazavas svoje misljenje?Josip wrote:tedencija iseljavanja jeste a li gledano u postotcima nije nikako ista za Hrvate Sarajeva i Bošnjake-Muslimane
zar za nešto tako očigledna treba sada tražiti statistiku????