Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
Goran_35

Post by Goran_35 »

Eto,odjednom se prestade diskutovati o Harisu "ublehi" a poce se diskutovati o navodnoj "ugrozenosti" Hrvata te o nekakvoj "Bosnjackoj zavjeri"? :roll:

Pa kako ne shvatate da medju Bosnjacima postoji jedan dio koji uvjek glasa za SDP bez obzira je li to Zeljko Komsic,Mustafa ili Radivoj!!
edikamedika

Post by edikamedika »

Jeste, ovi iz Kiseljaka trgovali sa Ilidzom a Juka, alemko, Celo i ostatak BH patriota robu nabavljali kod Marsovaca.

Nego, stranke? rezultati?
vatana

Post by vatana »

Goran_35 wrote:Eto,odjednom se prestade diskutovati o Harisu "ublehi" a poce se diskutovati o navodnoj "ugrozenosti" Hrvata te o nekakvoj "Bosnjackoj zavjeri"? :roll:

Pa kako ne shvatate da medju Bosnjacima postoji jedan dio koji uvjek glasa za SDP bez obzira je li to Zeljko Komsic,Mustafa ili Radivoj!!
Tacno!!! i neka je tako, al zato ova gore Tuka konta da su Hrvati posteno stekli to sto danas imaju, a prije rata su bili crna bijeda koja je bjezala glavom bez obzira u Zagreb i Njemacku.

Zato sto smo mi takvi kakvi jesmo, zato i jesmo najebali.
kobe_sa

Post by kobe_sa »

radeljas wrote:
vatana wrote:
flora.sa wrote:ah da, dosla sam do rjesenja :roll: ...Jevreji i Romi ne mogu glasati, jer ne pripadaju jednom od ovih nacionalnih korpusa :shock: :D :D

za koga je glasalala ona skupina Ukrajinaca, cini mi se, iz okoline Prijedora?

Slovenci?

Aparthejd?

Ne trebaju da glasaju? Ne smiju da glasaju?

Vise su ugrozeni od Hrvata?

Ili su ovi poslednji ipak najugrozeniji?
Hrvati su najugrozeniji, 100%.

Evo zasto:

1.) "Prije rata dole po Grudama, Sirokom, Uskom... nisu nista imali. Sam kamen, poskoci i magarci.
Danas kod njih sisanje kosta 20 KM, konobar ima platu od 800 KM, glavni su predstavnici Mercedesa, BMW-a, Nestlea... Najlosije auto im je Golf 4."

2.) Isto tako je i u Vitezu, Zepcu, Kiseljaku. Kresevu..., ko ima oci nek gleda kada se vozi tim krajevima...

3.) Mogu da putuju po citavoj EU, jer svi maju HR pasose...

4.) i da ne nabrajam dalje, oni stvarno jesu najugrozeniiji...
apsolutna istina. od 90-e na ovamo najvisi ratni profiteri su hrvati iz bih. apsolutno su iskoristili situaciju, potrosili pomoc iz hrvatske koju je franjo slao, pokrali humanitarnu koja je dolazila, potrosili dinare kad su ukinuti u hrvatskoj.
mislim da se kojim slucajem otcijepe i postanu dio hrvatske da bi tonuli i vratili se na predjasnje stanje u bivsoj jugi. vjerujem da su ovoga svjesni, najvisi ratni profiteri, tj. politicari hdza pa i ne pricaju puno o otcjepljenju. samo da je vlasti i da ostane ovako kako jeste.
pa dobro sad smo malo i ljubomorni , jeste krali su oruzje , humanitarnu i drugu pomoc koja je bila upucivana u BiH prvenstveno Sarajevu i malkice se kralo ... , ali :
MI SE CUDIMO STO HRVATI GLASAJU ZA HDZ :roll:
HDZ JE NAPRAVIO GIGANTE DA HRVATI IMAJU ZAPOSLJNJE I MONOPOL :
FIS-VITEZ , EUROHERZ , ALIMINIJUM , SVE KLADIONICE , LIJANOVICI ZOVKO, HERCEG TISAK , STAR SPORT....
SVA VECA PRESTAVNISTVA STRANI FIRMI SU U SIROKOM , GRUDAMA , POSUSJU , DRINOVCIMA : ama bas svi poznati brendovi od odjece , deterdjenata , bjele tehnike , gradjevinskog materijala , nidje veze Sarajevo kao najveci uvoznik u BiH 60% uvozi iz Sirokog :roll:

E tu smo malo i mi krivi , razjedinjeni , podjeljeni dok svako svog lopova podmiri , SDP , SBIH SDA , kako je ko bi na vlasti uvjek je mjenjao direktore ovih glavnih firmi telecoma , elektroprivre isl.

volio bi vise makar da su stvorili mi kao hrvati i mi par lopova pa mi i bi imali daleko vecu zaposlenost , JA NE BI IMAO NISTA PROTIV DA SMO MI IMALI JEDNE LIJANOVICE ILI FIS VITEZ ILI MONOPOL NAD KLADIONICAMA ILI ZASTUPNISTVO NAD SVIM BREDNOVIMA.

Lako je sad Lijanovicima ili Fis-Vitezu bit posten sad su oni GOGANTI , i sad placaju poreze i sad im je i u interesu d svi placaju poreze jer im se tako niko nemoze priblizit od konkurencije , a sto oni nisu placali poreze od `92-2000 nikom nista :roll:
vatana

Post by vatana »

edikamedika wrote:Jeste, ovi iz Kiseljaka trgovali sa Ilidzom a Juka, alemko, Celo i ostatak BH patriota robu nabavljali kod Marsovaca.

Ma popusio ti je ustasa Jovic, sta se trzas?
edikamedika

Post by edikamedika »

Ma sto vi niste makar i na neposten nacin stekli to sto su stekli Hrvati????

Zasto, ajde da cujem odgovor, gdje su arapske pare, gdje su milijarde donacija, gdje???
Bajko

Post by Bajko »

BHG wrote:jel to gospodin komsic manje hrvat od gospodina jovica??? ili je mozda manje nacionalista???? mozda bi se ljudi koji se protive ovome bas to trebali zapitati...ko kaze da se zeljko nece boriti za prava hrvatske manjine ali u sastavu BiH...mozda nece na radikalan i extreman nacin....ili preko zeljke mnogi vise nece moci krasti i uzmati od naroda....ako zeljko odstupi ja cu prvi prestat placat porez drzavi...jer dosta su mi ona trojica sto su me jahali godinama....i ko kaze da mi nismo spremni za ovu opciju gradjanskih stranaka vara se...jer mora se negdje pocet...a ovo je savrsen pocetak...
:thumbup:
jusuff

Post by jusuff »

Goran_35 wrote:Eto,odjednom se prestade diskutovati o Harisu "ublehi" a poce se diskutovati o navodnoj "ugrozenosti" Hrvata te o nekakvoj "Bosnjackoj zavjeri"? :roll:

e moj gorane....
edikamedika

Post by edikamedika »

vatana wrote:
edikamedika wrote:Jeste, ovi iz Kiseljaka trgovali sa Ilidzom a Juka, alemko, Celo i ostatak BH patriota robu nabavljali kod Marsovaca.

Ja sam glasao za multietnicara Harisa. Pa me zanima kad cemo rusiti Republiku Srpsku, danas ili da cekamo do daljnjeg.
zensko

Post by zensko »

car-x wrote:''Oni koji su dali glasove Željku Komšiću su pokušali napraviti disoluciju države. Predsjedništvo zapovijeda vojskom. Tko je taj od vojnika HVO koji bi služio Komšiću koji je nositelj zlatnog ljiljana, odličja Armije BiH'' – zaključio je Jović.

ovaj covjek je ocigledno zaspo negdje u 1993...
majstore, ne, ne zatvarate vise bosnjake u heliodrom, proslo je vise od decenije, sad valja zivjeti sa istim..
koji lik! koji primitivac, ne znam care jesi li ti imao priliku da ga sinoc cujes uzivo iz hdz staba kako porucuje komsicu i ostalima takve budalastinje da je za nepovjerovati...
ne znam ko je bio onaj lik u studiju :-) , ali mu je dobro rekao, repliciram samo normalnim ljudima :)
jusuff

Post by jusuff »

edikamedika wrote:Ma sto vi niste makar i na neposten nacin stekli to sto su stekli Hrvati????

Zasto, ajde da cujem odgovor, gdje su arapske pare, gdje su milijarde donacija, gdje???
ne kaze se ajde nego hajde...
a pozivam sve bosance da prestanu kupovati po raznim fisevima, vitezima, grudama... pa ljudi moji, taj lazov i uhljup jovic ima podrsku srednje bosne, tamam je kvalitetan covjek koliko je kvalitetna i roba iz fisa... mrs u pm i jedni i drugi
a da su bosanci pametni, koliko nisu, ne bi hrvatski smisao za business trajao ni 15 dana...
e tale, budalino
Last edited by jusuff on 02/10/2006 10:26, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edikamedika wrote:Ma sto vi niste makar i na neposten nacin stekli to sto su stekli Hrvati????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

makar i na neposten nacin :lol: :D :D

milijarde donacija i arapskih para su postojale samo u obecanjima sda i srpskoj i hrvatskoj propagandi... :D :D :D arapske milijarde su na sigurnom... u dubajiu, svici, americi... a u bosni... slabo... jedino sto su dosli i napravili dzamije, al sumnjam da je tu rijec o milijardama... :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sto si ti opterecen ugrozenoscu hrvata? znas li ti da kad veliki hrvat IMJ leti u ameriku na pola puta iznad okeana kaze JOJ JEST OVA AMERIKA ZABACENA i to mrtav ozbiljan...
pa jel stvarno neko takav da nas vodi? Zasto u ovo vrijeme sto je bio na poziciji nije napravio famozni hrvatski tv kanal? ja mislim da tebi kao hrvatu nije bitno jel tisuca ili hiljada dokle god ti taj novac imas u ruci...ako se varam, reci mi...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

edikamedika wrote:
vatana wrote:

Ja sam glasao za multietnicara Harisa. Pa me zanima kad cemo rusiti Republiku Srpsku, danas ili da cekamo do daljnjeg.
On je danas malo umoran...
A mozda ce cekati i da Ramazan prodje posto je malo tesko na shtesrce ici u rusenje onoga sto si sam zid´o...
Moze se zavrtiti u glavi! :-) :-)

:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

zensko wrote:
car-x wrote:''Oni koji su dali glasove Željku Komšiću su pokušali napraviti disoluciju države. Predsjedništvo zapovijeda vojskom. Tko je taj od vojnika HVO koji bi služio Komšiću koji je nositelj zlatnog ljiljana, odličja Armije BiH'' – zaključio je Jović.

ovaj covjek je ocigledno zaspo negdje u 1993...
majstore, ne, ne zatvarate vise bosnjake u heliodrom, proslo je vise od decenije, sad valja zivjeti sa istim..
koji lik! koji primitivac, ne znam care jesi li ti imao priliku da ga sinoc cujes uzivo iz hdz staba kako porucuje komsicu i ostalima takve budalastinje da je za nepovjerovati...
ne znam ko je bio onaj lik u studiju :-) , ali mu je dobro rekao, repliciram samo normalnim ljudima :)
Kukic legenda... :D :D :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

edika,zeljko ce te predstavljati u predsjednistvu.cuj zeljko a preziva se bosnjak.hehehehehehehhee
nego edika,rat sam proveo u kiseljaku,i nemoj mi samo pricati o sposobnostima,i radnim navikama hrvata iz tog kraja.da su krali-jesu,da su klali-jesu,da su svercovali sa srbima-jesu,da su pomoc iz hrvatske dijelili kome su htjeli-jesu.jedini koji su imali i prije rata u toj regiji su stanici.ovo sve ostalo su ratni i poratni profiteri.
i zato zasto ja ko hrvat a sdp-ovac da glasam za jovica?pa jovic je srednjoskolski profesor,okorjeli nacionalista i lopov.
Stari

Post by Stari »

Mozda je prerano govoriti i postavljati takva i slicna pitanja...ali bi me bas interesovalo cuti sta vi o tome mislite. Naime ...ima li Jovic kapacitet da napravi ...pizdariju vecih razmjera ...u trenutku kad skonta da je od zijanio od Komsica? Bas bi me interesovalo cuti sta vi mislite o njegovim sansama u tom pogledu.
edikamedika

Post by edikamedika »

A da, sad smo na valu da arapske pare nikada nisu ni stigle :D radi se o modernoj bajci, urbanoj legendi, uh :D

Nikakvo cudo da vi glasate za lika koji vas je opljackao na pakistanskom kreditu, pa dao je rijec da nije, gled`o ja u Centralnom, a more bit bidne da ne laze, posten je Hare :D

Vi samo mozete zaviditi Hrvatima, sto i cinite :razz:
jusuff

Post by jusuff »

Stari wrote:Mozda je prerano govoriti i postavljati takva i slicna pitanja...ali bi me bas interesovalo cuti sta vi o tome mislite. Naime ...ima li Jovic kapacitet da napravi ...pizdariju vecih razmjera ...u trenutku kad skonta da je od zijanio od Komsica? Bas bi me interesovalo cuti sta vi mislite o njegovim sansama u tom pogledu.
pa jovic pravi pizdarije vecih razmjera kako se rodio, srecom niko ga ze uzima za ozbiljno :D
jusuff

Post by jusuff »

edikamedika wrote:A da, sad smo na valu da arapske pare nikada nisu ni stigle :D radi se o modernoj bajci, urbanoj legendi, uh :D

Nikakvo cudo da vi glasate za lika koji vas je opljackao na pakistanskom kreditu, pa dao je rijec da nije, gled`o ja u Centralnom, a more bit bidne da ne laze, posten je Hare :D

jest, pravo zavidim ljudima kojima je imj visoko pozicionirana licnost :-)
odmori malo, tite ti
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stari wrote:Mozda je prerano govoriti i postavljati takva i slicna pitanja...ali bi me bas interesovalo cuti sta vi o tome mislite. Naime ...ima li Jovic kapacitet da napravi ...pizdariju vecih razmjera ...u trenutku kad skonta da je od zijanio od Komsica? Bas bi me interesovalo cuti sta vi mislite o njegovim sansama u tom pogledu.
ma jovic ce garant pozvat na demosntracije, ako ne i na referendum, i onda ce biti belaj kad vidi da mu je na demonstracije doslo vise ljudi nego sto je glasalo za njega.... :D:D:D:D

ja ti kazem, nakon ove prijetnje sto je nadjoh na bljesak.info, ne bi me cudilo da stari UDBAs i nacionalista pokusa cak i likvidaciju Komsica...
vatana

Post by vatana »

edikamedika wrote:A da, sad smo na valu da arapske pare nikada nisu ni stigle :D radi se o modernoj bajci, urbanoj legendi, uh :D

Pa glasamo zato sto smo glupi. Mi jesmo glupi, to si dobro skonto. Dok god svi ne budemo glasali za ljude tipa Zeljko Komsic, zivjet cemo ovdje gdje i zivimo i kako zivimo.

Nas su najvise pokrali nasi (SDA, SzaBiH), a ostali su nas malo po logorima, malo raselili, silovali, ono usputile...

Nekad, ako bude srece, glasat cemo svi za normalne ljude i nece Hrvatske, Muslimanske i Srpske stranke ni postojat...
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Ma treba ipak malo sacekati :

treba sabrati glasove Silajdzica , Tihica i Mirnesa

onda sabrat ovog Ljubica Jovica i Jurisica

ako ima statistika izbacit koliko ima hrvata s pravom glasa , a znamo da je odziv biraca bio oko 50% i onda izbaciti % koliko je ne hrvata glasalao za Komsica

moje je vidjenje :

u Federaciji ima dosta i srba i ostalih naroda kao i mjesanih brakova i mislim da su oni prvenstveno glasali za Komsica zato sto je i SDP a i fin momak .

Zeljko je dobio mozda malo glasova bosnjaka samo u Sarajevu mozda i u Tuzli (mada su tamo glasali za Mirnesa :-D )

Jer kako vidim Haris ima ogroman broj glasova , znaci ipak veliki broj bosnjaka je dao glasove Harisu i Tihicu

tako da ipak nestoji da su bosnjaci izabrali hrvatskog clana , jesu glasali ali vjerovatno samo u Sarajevu , ostali glasovi su iz reda ostalih naroda i mjesovitih brakova kojih ima dosta u BiH
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ja sam stvarno mislio da si normalan lik i da si malo pametniji, nemoj se uvrijedit, ali fakat kakvo je to razmisljanje...

niko od ovih koji se bune radi komsica nije napao komsica direktno, kao osobu i politicara. zasto ? pa zato jer su u poredjenju s njim svi moralni odroni. zar tebi nije nimalo krivo sto hdz ne zanimaju hrvati u sarajevu, tuzli, posavini, vec samo u z.hercegovini i srednjoj bosni ? nije ti tu nista cudno ? a komsic ce upravo i dobiti na glasovima tih hrvata, poput njega, pa ti kontaj. mislis da je moja raja iz tuzle i sarajeva glasala za jovica samo zato jer je "veliki" hrvat. naravno da nije, glasali su za komsica jer je jos veci hrvat od hdz spodoba, bas kao i oni !

jah, da ne zaboravim, jebo te haris, najobicniji olos koji bi dusu prodao za fotelju... tj. vec je prodao...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mIRCerka wrote:
ma jovic ce garant pozvat na demosntracije, ako ne i na referendum, i onda ce biti belaj kad vidi da mu je na demonstracije doslo vise ljudi nego sto je glasalo za njega.... :D:D:D:D

ja ti kazem, nakon ove prijetnje sto je nadjoh na bljesak.info, ne bi me cudilo da stari UDBAs i nacionalista pokusa cak i likvidaciju Komsica...
ma nemoj tako.dobar je jovic,krme jedno.
nego da se ja pitam spuco bi embargo hrvatima,tj ne nih nista kupovao od njih.pa nek onda plasiraju proizvode u hrvatsku ako mogu.krepali bi za godinu dana.
Post Reply