predsjednistvo BiH napadnuto bojama!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

stochar wrote:koliko vas samo serucka po ovom forumu, da bilo shta konkretno uradite, pa makar i pogreshno, mozhda bi se neshto i pomaklo u ovoj zemlji. ovako...
Ne jebi sojke. Bio sam pred Prokletništvom BiH juče. Radim svoj posao najbolje što mogu, zadnjih desetak godina, što za pare, što za ideale. Glasam u nedelju. Šta još? Da mi TI budeš čoban? Odmori se.

I meni je bilo DOSTA još 1996.
Jimmy_The_Saint

DobroJutroKolumbo wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: Jok USA i Guantanamo me odusevljava...
Hajde, još mi reci da je Alžirska grupa nepravedno zatočena i da je to protiv ustava BiH te da se za njih valja izboriti :D :D :D

Kolumbo, USA je i s Bushom najnaj. A Bush će biti i proći, VALJDA.

A Kuba je jedan jad i bijeda u vremena krizna, ko je krivac nije lud da prizna.
nastavljamo kasnije...(pade mi napamet scena iz filma "Pulp Fiction")...

Izaberi koji ces da budes iz ove scene u restoranu Travolta ili Samuel L. Jackson...pa da nastavimo...

...ja i ti smo tek poceli debatu...o mnogo cemu...!
svidjas mi se na destruktivan nacin...!
Izbor je vražja stvar, al' meni je crnjo draži lik :D :D :D

U pravu si, svako malo načinjemo nekakve svemirske teme. A destrukcija, vidim, ni meni ni tebi nije strana :D
Liberalism

Post by Liberalism »

SARENA REVOLUCIJA!!!
Jimmy_The_Saint

Pa zato što brabonjam k'o ovčica po forumu :D
Bistro!
Svemirski_Jebach

#505 Re: Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bo

Post by Svemirski_Jebach »

kobe_sa wrote:
Bombarder73 wrote:Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Toliko o očuvanju dostojanstva, digniteta Predsjedništva BiH “u punom njegovom kapacitetu”, zgrade u koju su mudžahedini koji su oslobodili Vozuću u najlonskim vrećama donosili glave zaklanih srpskih zarobljenika svom vjerskom, duhovnom i političkom vođi, vrhovnom komandantu Aliji Izetbegoviću.
PUSI KURAC ZA OVO !!!

Molim admina da ovog kretena banira. :x
Last edited by Svemirski_Jebach on 29/09/2006 19:46, edited 1 time in total.
Svemirski_Jebach

#506 Re: Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bo

kobe_sa wrote:
Bombarder73 wrote:Šta djeca znaju o uviđaju(kopirano i zaljepljeno iz S.Bosne)

Toliko o očuvanju dostojanstva, digniteta Predsjedništva BiH “u punom njegovom kapacitetu”, zgrade u koju su mudžahedini koji su oslobodili Vozuću u najlonskim vrećama donosili glave zaklanih srpskih zarobljenika svom vjerskom, duhovnom i političkom vođi, vrhovnom komandantu Aliji Izetbegoviću.
PUSI KURAC ZA OVO !!!

Molim admina da ovog kretena banira. :x
a ko nije bilo ovoga? :roll: :roll:

(dobro mozda ih nisu donosili u predsjednistvo bukvalno ali ovo je metafora drug, metafora)

ma jebem ja mudjehedine koji su kasnije samo presaltali u znamo koga...i gdje
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Mrzio bih sam sebe kada ne bih napisao i ovo.

Prelistavajuci danasnju sarajevsku dnevnu i periodicnu stampu bio sam penerazen sa koliko elana svi isticu akciju tuto kompleta kao nesto pozitivno, kao izrazavanje gnjeva i protesta mladih ljudi protiv aktuelne situacije u drzavi, kao pokretaca novog vala koji ce nam donijeti promjene u drustvu, nasuprot tome pripadnici SIPE se prikazuju kao zli, neprofesionalni, nesposobni.

Na zalost moram konstatovati da se na sarajevskoj drustveno politickoj i medijskoj sceni odavno primjenjuju dvostruki arsini za dogadjaje koji zasluzuju generalnu osudu.

Kada npr. navijaci na utakmici u Doboju, ponizavaju himnu BiH tako sto ostaju da sjede na svojim mjestima za vrijeme njezinog intoniranja ovaj cin naidje u Sarajevu na ogromnu osudu javnosti i medija, sto je i ispravno jer je u pitanju tezak incident.

Medjutim, kada u Sarajevu neko oskrnavi drzavne institucije i simbole, e onda to nije incident nego samo izraz nezadovoljstva mladih losom situacijom u zemlji, a umjesto osuda javnost i mediji organizatorima upucuju hvalospjeve i daju im podrsku u ovom sto su uradili. ( Preporucio bih svima da pogledaju fotografije kako je poslije ovog demokratskog izrazavanja nezadovoljstva izgledala BiH drzavna zastava – jadno i mizerno, isto kao da je neko ispovracao i ispljuvao)
Najtuznije da su u ovom kolu i mediji kojima sam ja do sada bespogovorno vjerovao.

Kada se na sportskim manifestacijama u RS izvikuju ogavne nacionalsovinisticke parole onda je opet sarajevska javnost jedinstvena u osudi, naravno osuda tih izraza mrznje je jedini ispravan put.

Medjutim kada se na kosarkaskoj utakmici u Sarajevu izvikuju takodjer ogavne nacional sovinisticke uvrede prema, ako nista, pripadnicima jednog od naroda koji vec vijekovima zive u zajedno sa nama u Sarajevu, a pri tome se ismijava nacin na koji su oni vecinom nestali sa sarajevskih ulica prije 60 godina, e onda vecina demokratske javnosti suti kao zalivena, a rijetki izrazi osude tog cina izgledaju kao kap u moru..

Nevjerovatno !

Ja sam svim srcem za to da ujedinjeni svim snagama, izvucemo ovu drzavu iz ralja nacionalista i napravimo ovaj prostor ugodnim za zivot, ali ako nam se kao alternativa boljeg zivota nudi to da ce svako ko je nezadovoljan necim moci izraziti svoje nezadovoljstvo skrnavljenjem drzavnih simbola uz podrsku demokratske javnosti, e onda ja sebe ne vidim ni u takvom drustvu.

I znate sta je jedino u svemu ovom pozitivno, bilo to licemjerno ili ne, u svrhu necega ili ne, pozitivno je sto je jedina osuda ovog djela koju sam procitao stigla iz Banja Luke kroz komentar Nezavisnih novina, koji se moze procitati i na Sa-X. (doduse uz dodatak, malu promociju Sredoja Novica) I dobro je da je tako.

Ako neko iz Banja Luke osudjuje napad na drzavne simbole to nam ipak daje nadu da ce jednog ponedjeljka i nama na vrata zakucati „pravna drzava“.

I to je jedini dobitak ovih dogadjaja predhodnih dana. :)

Da ne govorimo da smo iz banjaluckih, a ne sarajevskih medija mogli saznati da je nas heroj ulice bio u Njemackoj 5 godina na robiji. :x

Sve u svemu, mi gradjani Sarajeva smo, po ko zna koji put, dopustili da nam neko zbog svog licnog interesa i ciljeva, skrivajuci se iza nasih ledja zabije autogol na vlastitom terenu. :(
vatra i voda

Post by vatra i voda »

valterbranisarajevo wrote:Mrzio bih sam sebe kada ne bih napisao i ovo.

Prelistavajuci danasnju sarajevsku dnevnu i periodicnu stampu bio sam penerazen sa koliko elana svi isticu akciju tuto kompleta kao nesto pozitivno, kao izrazavanje gnjeva i protesta mladih ljudi protiv aktuelne situacije u drzavi, kao pokretaca novog vala koji ce nam donijeti promjene u drustvu, nasuprot tome pripadnici SIPE se prikazuju kao zli, neprofesionalni, nesposobni.

Na zalost moram konstatovati da se na sarajevskoj drustveno politickoj i medijskoj sceni odavno primjenjuju dvostruki arsini za dogadjaje koji zasluzuju generalnu osudu.

Kada npr. navijaci na utakmici u Doboju, ponizavaju himnu BiH tako sto ostaju da sjede na svojim mjestima za vrijeme njezinog intoniranja ovaj cin naidje u Sarajevu na ogromnu osudu javnosti i medija, sto je i ispravno jer je u pitanju tezak incident.

Medjutim, kada u Sarajevu neko oskrnavi drzavne institucije i simbole, e onda to nije incident nego samo izraz nezadovoljstva mladih losom situacijom u zemlji, a umjesto osuda javnost i mediji organizatorima upucuju hvalospjeve i daju im podrsku u ovom sto su uradili. ( Preporucio bih svima da pogledaju fotografije kako je poslije ovog demokratskog izrazavanja nezadovoljstva izgledala BiH drzavna zastava – jadno i mizerno, isto kao da je neko ispovracao i ispljuvao)
Najtuznije da su u ovom kolu i mediji kojima sam ja do sada bespogovorno vjerovao.

Kada se na sportskim manifestacijama u RS izvikuju ogavne nacionalsovinisticke parole onda je opet sarajevska javnost jedinstvena u osudi, naravno osuda tih izraza mrznje je jedini ispravan put.

Medjutim kada se na kosarkaskoj utakmici u Sarajevu izvikuju takodjer ogavne nacional sovinisticke uvrede prema, ako nista, pripadnicima jednog od naroda koji vec vijekovima zive u zajedno sa nama u Sarajevu, a pri tome se ismijava nacin na koji su oni vecinom nestali sa sarajevskih ulica prije 60 godina, e onda vecina demokratske javnosti suti kao zalivena, a rijetki izrazi osude tog cina izgledaju kao kap u moru..

Nevjerovatno !

Ja sam svim srcem za to da ujedinjeni svim snagama, izvucemo ovu drzavu iz ralja nacionalista i napravimo ovaj prostor ugodnim za zivot, ali ako nam se kao alternativa boljeg zivota nudi to da ce svako ko je nezadovoljan necim moci izraziti svoje nezadovoljstvo skrnavljenjem drzavnih simbola uz podrsku demokratske javnosti, e onda ja sebe ne vidim ni u takvom drustvu.

I znate sta je jedino u svemu ovom pozitivno, bilo to licemjerno ili ne, u svrhu necega ili ne, pozitivno je sto je jedina osuda ovog djela koju sam procitao stigla iz Banja Luke kroz komentar Nezavisnih novina, koji se moze procitati i na Sa-X. (doduse uz dodatak, malu promociju Sredoja Novica) I dobro je da je tako.

Ako neko iz Banja Luke osudjuje napad na drzavne simbole to nam ipak daje nadu da ce jednog ponedjeljka i nama na vrata zakucati „pravna drzava“.

I to je jedini dobitak ovih dogadjaja predhodnih dana. :)

Da ne govorimo da smo iz banjaluckih, a ne sarajevskih medija mogli saznati da je nas heroj ulice bio u Njemackoj 5 godina na robiji. :x

Sve u svemu, mi gradjani Sarajeva smo, po ko zna koji put, dopustili da nam neko zbog svog licnog interesa i ciljeva, skrivajuci se iza nasih ledja zabije autogol na vlastitom terenu. :(
Porediti naci -faci "ispade " ( uobicajeni folklor ) na utakmicama u tzv rs sa ovim sto se desilo u Sarajevu je neumjesno.Kada u Banja Luci nesto osudjuju ja znam da to ne treba osudjivati.Kada u Banja Luci nesto prihvataju i fale i velicaju ja znam da to treba osuditi i neprihvatiti onako ne nevidjeno , a priori.Da je " napadnuta " zastava sa ljiljanima u Banja Luci se niko ne bi pocesao iz uha.Osudjuju napad na onu nakazu i sprdnju od zastave koja simbolizira podijeljenu Bosnu kojoj je nametnuta kapitulacija i podijela.Oni se u Banja Luci plase da da se zastava sa ljiljanima ne zavijori u gradu na Vrbasu i zato osudjuju bilo kakve nerede i talase koji bi mogli da zapljusnu i potope tzv rs.Njima, koji su ispaljivali topovske plutone na to isto to predsjednistvo i gadjali ga protu-avionskim mitraljezima sada teku krokodilske suze zato sto je uprskano bojama.
P.S. Valtere , Sarajevo se brani napadom na sve i svakoga ko je neprijatelj Sarajeva i Bosne.Nisam za vandalizam niti zato da se ostecuje jedna zgrada.Ali u svakom slucaju troclano predsjednistvo je neprijatelj Bosne.Dva clana ( mada ne simpatisem ni treceg ni najjmanje ) ali dva clana te troglave azdaje su otvoreni i smrtni neprijatelji Bosne i Hercegovine.Onaj cirkus od zastave je takodje neprijatelj Bosne i Hercegovine.Dok ona zastava postoji postojace jad i bijeda u BiH .Koliko god to zvucalo prozaicno i besmisleno jedna obicna krpa plavo zute boje sa nekim trokutom je uzrok svih nasih problema.Smrt fasizmu sloboda BiH i zlatnim ljiljanima .
valterbranisarajevo

Veoma je opasno poistovjecivati vlast i drzavu. Mnogi od onih koji su nam vladali predhodnih godina pokusavali su upravo primjeniti parolu: "Drzava to sam ja" Ljudi koji borave u predsjednistvu dodju i prodju a institucija ostaje, Vjerovatno ce nekada tamo sjediti neki normalniji od onih koji sjede sada. da smo svi bili malo pametniji i organizovaniji to se moglo desiti vec naredne sedmice.

Mozemo mi razgovarati o zastavi s ljiljanima, o starom socijalistickom grbu sa dimnajcima koji takodjer ima svoje postovaoce, medjutim svaki gradjanin BiH ima pravo i duznost da postuje Ustav ove drzave i njezine simbole, a da se demokratskim putem bori za nesto bolje.

Inace sve ostalo vodi, bas kako kaze onaj novinar iz N.N., u anarhiju, a ona nam najmanje treba poslije svih ovih zala koja su nas snasla.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

valterbranisarajevo wrote:Veoma je opasno poistovjecivati vlast i drzavu. Mnogi od onih koji su nam vladali predhodnih godina pokusavali su upravo primjeniti parolu: "Drzava to sam ja" Ljudi koji borave u predsjednistvu dodju i prodju a institucija ostaje, Vjerovatno ce nekada tamo sjediti neki normalniji od onih koji sjede sada. da smo svi bili malo pametniji i organizovaniji to se moglo desiti vec naredne sedmice.

Mozemo mi razgovarati o zastavi s ljiljanima, o starom socijalistickom grbu sa dimnajcima koji takodjer ima svoje postovaoce, medjutim svaki gradjanin BiH ima pravo i duznost da postuje Ustav ove drzave i njezine simbole, a da se demokratskim putem bori za nesto bolje.

Inace sve ostalo vodi, bas kako kaze onaj novinar iz N.N., u anarhiju, a ona nam najmanje treba poslije svih ovih zala koja su nas snasla.
Ovo stanje je hiljadu puta gore od anarhaije.Tik iznad glave tvoje na Palama sjede cetnici i podmazuju puske da ne zahrdjaju.Ja kao gradjanin BiH nemam duznost i obavezi pravo da postujem Ustav i simbole koji su mi nametnuti .Ustav BiH i simboli BiH su sruseni zato stio se nisu svidjali crnogorcu Radovanu K. I ja sada da to postujem .Nikada !!!!
valterbranisarajevo

Kada bi neko od nas skontao da mu se ne svidja kuca u kojoj zivi, pa umjesto da je malo po malo obnavlja i adaptira kupi kantu farbe i zalije njezinu fasadu i vrata, svi bi rekli da je taj covjek lud.

Ovo je nasa drzava, kakva je takva je, ali ipak se zove Bosna i Hercegovina, druge nemamo. Dobra stvar je da se moze pozitivno mijenjati nesto sto postoji. Bolje za sada i ovakva BiH nego nikakva, jer ono cega nema ne mozes ni mijenjati.

A doci ce bolja vremena samo moramo vjerovati u to i ne rusiti ovo sto imamo.

Sto se tice ljiljana, ustava i ostalog. Tacno, BiH se rusila na Palama i Banja Luci, ali cesto i raznim nerazumnim odlukama i potezima u Sarajevo.

Ovaj dogadjaj je jedan od tih nerazumnih, na zalost.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

valterbranisarajevo wrote:Kada bi neko od nas skontao da mu se ne svidja kuca u kojoj zivi, pa umjesto da je malo po malo obnavlja i adaptira kupi kantu farbe i zalije njezinu fasadu i vrata, svi bi rekli da je taj covjek lud.

Ovo je nasa drzava, kakva je takva je, ali ipak se zove Bosna i Hercegovina, druge nemamo. Dobra stvar je da se moze pozitivno mijenjati nesto sto postoji. Bolje za sada i ovakva BiH nego nikakva, jer ono cega nema ne mozes ni mijenjati.

Sto se tice ljiljana, ustava i ostalog. Tacno, BiH se rusila na Palama i Banja Luci, ali cesto i raznim nerazumnim odlukama i potezima u Sarajevo.

Potpisujem...

Samo da dodam mijenjat ce se i simboli i imena u rs-u.. Ja bi u cilju ocuvanja drzave BIH i njene cjelovitosti stavio kao BIH zastavu i majmuna ili bilo sta .samo nebi pristao da se ostvari san onih o podjeli ,koji pobise stotine hiljada ljudi.

Vrijeme radi za BIH i sve njene gradane koji je osjecaju svojom jedinom domovinom..na nama je da ne nasjedamo na provokacije i podvale onih istih koji su 3,5 godine ubijali BIH.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

valterbranisarajevo wrote:Kada bi neko od nas skontao da mu se ne svidja kuca u kojoj zivi, pa umjesto da je malo po malo obnavlja i adaptira kupi kantu farbe i zalije njezinu fasadu i vrata, svi bi rekli da je taj covjek lud.

Bilo je puno nerazumnih poteza i odluka u Sarajevu koje su povucene sa " razumom " dakle smisljeno i podlo i sebicno .I nekorektno prema gradjanima koji nisu bosanski muslimani a vole i postuju ovu BiH i borili su se za nju.to je grozno .Ja se tome zestoko protivim i osudjujem to .Izborna je sutnja zato moram biti oprezan.I ja se takodje zalazem da se bIH mijenja jer ovakva , to je evidentno ne valja.Nisam bas pristalica teorije bolje ista nego nista.Ja se drzim one , / bolje nista nego svasta/ Dobro kada je pitanju drzava ovo je bolje nego da je bosna potpuno nestala .A Bosna nije mogla potpuno nestati i zato je rat zaustavljen zato sto je postalo ocigledno da nestati nece.Medjutim ovako koncipirana ima tendenciju da nestane.Sve indicije to pokazuju.Ankete po kojima bi mladi napustili zemlju.Ankete po kojima oni koji su vani ne zele ili ne mogu da se vrate.Ekonomija ne moze da dise ako je zemlja ovako napravljena.
Gledaj ovako .Ako ti meni napravis zlo i nepravdu, ja cu traziti satisfakciju od suda.Nisam za osvetu.Ok.I sud radi svoj posao .Pa ti kaze : vrati stara imena gradova / a ti opet promijenis imena gradova ali ne vratis stara imena ( bosanski novi = srpski novi = novi grad ) sud ti kaze da skines smbole sa orlovima i ocilima i da poskidas svetog savu iz skola a ti neces ! Sud ti kaze da sklonis crkvu sa Fatine zemlje a ti neces ! sud ti kaze da hvatas osudjene za ratne zlocine a lazes da hoces a u stvari neces ........ako ti neces da sproveds odluku suda onda moram ja preuzeti stvar u svoje ruke , ne zato stio te mrzim nego zato sto volim pravdu . "Napad" na predsjednistvo BiH ja posmatram drugim ocima.to je napad na monstrum drzavu napravljenu u dejtonu.To je poruka.Ono je bio simbolican napad.Tri boje su simbol .Nama treba jedna boja ispod koje ce se " kriti " milion boja.Kao u Americi .Jedna zastava ,jedna drzava jedan predsjednik , jedna vojska, jedna policija, jedan parlament , jedna vlada ......a ispod tog krova budi sta hoces ko ti brani.Apsurdno je traziti progres u zemlji gdje se otkrivaju spomen biste drazi mihajlovicu i otvaraju mostovi i monumentalni spomenici franji Tudjamnu.To je apsurd.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

dosta toga stoji jarane, al zaboravljas pravi razlog "napada"... 6 godina su volonteri a niko ih ne podrzava...nema to veze sa tvojim motivima koji su uglavnom pravedni...
Svemirski_Jebach

Teufik iz Los Angelesa wrote:dosta toga stoji jarane, al zaboravljas pravi razlog "napada"... 6 godina su volonteri a niko ih ne podrzava...nema to veze sa tvojim motivima koji su uglavnom pravedni...
nemas ti pojma...onaj mali je to rekao, ali to nije razlog. Razlog je sto ljudi hoce promjene, i celo je rekao to...
nedim_uk

Post by nedim_uk »

Teufik iz Los Angelesa wrote:dosta toga stoji jarane, al zaboravljas pravi razlog "napada"... 6 godina su volonteri a niko ih ne podrzava...nema to veze sa tvojim motivima koji su uglavnom pravedni...
Zasto bi ih podrzavao? To je njihova licna stvar,uostalom koga boli briga za to? Mozda da im neko ordenje okaci.....ljudi ratovali cetri godine i ko im sad vidi to....a ove budale volontirale pa se bune nesto,boze sacuvaj.
scott

Post by scott »

sve je to dosta izpolitizirano i ide mi vise na krkanluk :x

to pred presjednistvom se nije smijelo dogoditil,nije bitno ko se tu u tom presjednistvu nalazio.

policija isto tako nije pravilno intervenisala pa je zbog svih ti okolnosti doslo do takvih komplikacija.
sve u svemu taj celo bi na zapadu dobio vise batina ali na kulturniji nacin nego sta je dobio u sarajevu.
narod dosta gleda jednolicno (zavisno kome sta odgovara)sto mi je zasmetalo.
scott

Post by scott »

Svemirski_Jebach wrote:
nemas ti pojma...onaj mali je to rekao, ali to nije razlog. Razlog je sto ljudi hoce promjene, i celo je rekao to...
ispasce da je toliko obolio od batina da nije mogao istu stvar napraviti u banja luci ili mostaru
sad ce neki reci centrala je u sarajevu :roll: :lol: :lol: vidimo sve ove godine :x :x
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ja sam samo tuzna jer nije bilo vise raje,i sto su u pitanju bile boje....
a onima koji ne misle tako,sigurno je babo obezbjedio finu platiicu ili neku skupi autic,pa im je tako dobro da nemaju pooooooooooojma zasto je narod kivan na vlast!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

PITARKA_SA wrote:ja sam samo tuzna jer nije bilo vise raje,i sto su u pitanju bile boje....
a onima koji ne misle tako,sigurno je babo obezbjedio finu platiicu ili neku skupi autic,pa im je tako dobro da nemaju pooooooooooojma zasto je narod kivan na vlast!

jest da si pitarka ali podrzavam te
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Ma nabijem ja i njih i njihove boje na neku stvar ( da ne lajem sad na koju). A nabijem ja i onog drota sto je potegao utoku a nije srucio cijeli okvir u majmuna.

Kako su to fino Rumuni uradili kad im je dokurcilo. Pa Madjari skontali da ih premijer laze i eno sta su napravili, a nas lazu 10 godina ( onih najtezih) i opet sta se desi, svi dignemo frku oko kurtona punih boje.
Pa eno sta se desilo kad je Srbima dokurcilo, oni nisu bacali boju na zgradu skupstine nego su je zapalili odmah.
Ali ne, mi seremo po forumu , a onda to sve i pojedemo. I opet po ko zna koji put moram da kazem onu cuvenu :" Znam ja nas, jebo ti nas"!!!!!! :x :x :x
shuriken

Post by shuriken »

[quote="cheguevara_k1"]Ma nabijem ja i njih i njihove boje na neku stvar ( da ne lajem sad na koju). A nabijem ja i onog drota sto je potegao utoku a nije srucio cijeli okvir u majmuna.

Kako su to fino Rumuni uradili kad im je dokurcilo. Pa Madjari skontali da ih premijer laze i eno sta su napravili, a nas lazu 10 godina ( onih najtezih) i opet sta se desi, svi dignemo frku oko kurtona punih boje.
Pa eno sta se desilo kad je Srbima dokurcilo, oni nisu bacali boju na zgradu skupstine nego su je zapalili odmah.
Ali ne, mi seremo po forumu , a onda to sve i pojedemo. I opet po ko zna koji put moram da kazem onu cuvenu :" Znam ja nas, jebo ti nas"!!!!!! :x :x :x[/quote]

ne ustvari vas ja ne znam
ali ako inzistiras po toliko puta
onda da ti ne proturjecim:
jebo vas!

i prijatno s govnima!
Mrmak

Post by Mrmak »

Hm, ako cemo vec o drzavi onda ovjde nemamo o cemu razgovarati.
Ne postoji predmet razgovora, jer ovo sto bi mi definisali drzavom je najobicniji kupleraj u kojem bi svako da bude pametniji od ostalih.

Takodje, supljak o zastavi (a kuhinjska krpa vise vrijedi od onoga sto nam podmecu kao simbol drzavnosti) i institucijama je samo prazna prica obzirom kakve to kriminalce imamo na vlasti. Stoga, prigovarati nesto momku koji je navodno je bio 5 godina na robiji u Njemackoj i jebavati mu mater jer eto on nema pojma sta je to demokratija pa je poturio vlastita ledja pod pendreke, je najobicnije preseravanje.

Ja koliko vidjeh, pocese ga mlatiti palicama kada je bezuspjesno trazio podrsku Sarajlija i izgovorio ono "Hocete promjene?" To mu je izgleda bi najveci krimen.

Trebalo je mozda da pljescem onom cici sa najlon kesicom u ruci koji jos i navijao za muriju dok su mlavili momka i vjerovatno da zaboravim kako je mozda bas taj penzionercic svojom filozofijom boljega na vlast prije 15-ak godina doveo debile, bandu i kriminalce bez zrna casti i po milimetra cistog obraza i ciji se tadasnji genijalni izbor vlasti lomi na ledjima upravo onog momka a i cijele mladosti ove usrane zemlje??Idi cica u pizdu maternu!!!

Mi smo to malo u nekom kolektivnom delirijumu ovdje?
To neki opasan joint se vrti u krugu kad eto sudimo nekoga sto je bacio tri kurtona farbe na usranu zgradu predsjednistva?? Trebalo ju je zapaliti a ne ofarbati!!Ne predstavlja nista drugo do simbola korupcije i bescasca.

Policija nam je prikazala demonstraciju sile nad nekim ko ne moze da se brani al' se zato zavuce u misje rupe kada po Bosni puca i kada lokalna cosa nostra sredjuje svoje racune dovodeci u opasnost i zivote nam djece dok idu u skolu.
Preracunajte se koliko je pucnjave i podmetnutih bombi u samom Sarajevu do sada bilo. Reket ne postoji, trgovina drogom ne postoji, prostitucija i bijelo roblje ne postoje pa nam murija iz dosade ne zna sta ce i malo trenira strogocu.

Tip je kriminalac jer mu puk'o film zbog nepravde a oni sto su nam ukrali proslost, sadasnjost i najgore od svega kradu buducnost nasoj djeci bi trebali da budu uzor?

E pa ako je tako ta Bosna a sa njom i Hercegovina moze da se goni u tri lijepe picke materine a sa njom skupa i svi filozofi koji znaju kako to fercera demokratija.

"...Kad ti ledja poplave i puknu arkade
kad te odveze marica, zbog politickog vica
kad dodjes kuci legnes modar u krevet
vikaces “hajmo ih rusit mater im jebem!..."
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Mrmak wrote:Hm, ako cemo vec o drzavi onda ovjde nemamo o cemu razgovarati.
Ne postoji predmet razgovora, jer ovo sto bi mi definisali drzavom je najobicniji kupleraj u kojem bi svako da bude pametniji od ostalih.

Takodje, supljak o zastavi (a kuhinjska krpa vise vrijedi od onoga sto nam podmecu kao simbol drzavnosti) i institucijama je samo prazna prica obzirom kakve to kriminalce imamo na vlasti. Stoga, prigovarati nesto momku koji je navodno je bio 5 godina na robiji u Njemackoj i jebavati mu mater jer eto on nema pojma sta je to demokratija pa je poturio vlastita ledja pod pendreke, je najobicnije preseravanje.

Ja koliko vidjeh, pocese ga mlatiti palicama kada je bezuspjesno trazio podrsku Sarajlija i izgovorio ono "Hocete promjene?" To mu je izgleda bi najveci krimen.

Trebalo je mozda da pljescem onom cici sa najlon kesicom u ruci koji jos i navijao za muriju dok su mlavili momka i vjerovatno da zaboravim kako je mozda bas taj penzionercic svojom filozofijom boljega na vlast prije 15-ak godina doveo debile, bandu i kriminalce bez zrna casti i po milimetra cistog obraza i ciji se tadasnji genijalni izbor vlasti lomi na ledjima upravo onog momka a i cijele mladosti ove usrane zemlje??Idi cica u pizdu maternu!!!

Mi smo to malo u nekom kolektivnom delirijumu ovdje?
To neki opasan joint se vrti u krugu kad eto sudimo nekoga sto je bacio tri kurtona farbe na usranu zgradu predsjednistva?? Trebalo ju je zapaliti a ne ofarbati!!Ne predstavlja nista drugo do simbola korupcije i bescasca.

Policija nam je prikazala demonstraciju sile nad nekim ko ne moze da se brani al' se zato zavuce u misje rupe kada po Bosni puca i kada lokalna cosa nostra sredjuje svoje racune dovodeci u opasnost i zivote nam djece dok idu u skolu.
Preracunajte se koliko je pucnjave i podmetnutih bombi u samom Sarajevu do sada bilo. Reket ne postoji, trgovina drogom ne postoji, prostitucija i bijelo roblje ne postoje pa nam murija iz dosade ne zna sta ce i malo trenira strogocu.

Tip je kriminalac jer mu puk'o film zbog nepravde a oni sto su nam ukrali proslost, sadasnjost i najgore od svega kradu buducnost nasoj djeci bi trebali da budu uzor?

E pa ako je tako ta Bosna a sa njom i Hercegovina moze da se goni u tri lijepe picke materine a sa njom skupa i svi filozofi koji znaju kako to fercera demokratija.

"...Kad ti ledja poplave i puknu arkade
kad te odveze marica, zbog politickog vica
kad dodjes kuci legnes modar u krevet
vikaces “hajmo ih rusit mater im jebem!..."
Siledzija samo silu priznaje.Bi se Slobo povakuao sa Kosova da ga nije Clinton potprasio.Bi Srbi pristali na Dejton da ih Clinton nije poslije srebrenice opalio iz usiju.Silom na silu.Ova zemlja zasluzuje bolje.Vlada i predsjednistvo su ovaj put imali srecu.To se desilo dva ili tri dana prije izbora.Sretni si koliko su teski.
valterbranisarajevo

ha koliko se god trudili da to opovrgnete, kuhinjska krpa je zastava BIH, visi ispred zgrade UN, pod njom igra reprezentacija i meni je puno vaznije od 42-godisnjeg omladinca koji nam nudi promjene nasiljem tri dana pred izbore. Za mene tu dileme nema...

Zasto onda sluze izbori??? :?

Ovdje se spominju primjeri 5. oktobra i demonstracija u Budimpešti.

Sjecate li se kako je doslo do 5. oktobra?

Protesti su poceli kada Milosevic nije htio priznati rezultate izbora na kojima su mu se gradjani zahvalili na povjerenju. Znaci tada vise nije bilo nikakvih demokratskih metoda za promjenu vlasti, odnosno iscrpljene su glasanjem na izborima.

Proteste u Budimpesti organizuju oni koji su prije 15 godina dosli na vlast propovijedajuvi vrijednosti zapadne demokratije i osudjujuci komunisticki totalitarizam.

Medjutim, sada oni sami ne zele da prihvate osnovno nacelo zapadne demokratije, da narod ima puno pravo birati onoga koga zeli na izborima. Oni jednostavno ne mogu svariti da je narod u Madjarskoj na proslim izborima dao ponovo sansu reformiranim komunistima odnosno Socijalistickoj partiji premijera Djurkanjija. Obzirom da postoje velike sanse da se taj izborni rezultat ponovi i na predstojecim izborima, tvorci novog svjetskog poretka su krenuli u akciju. Debelo placeni vjerovatno novcem najveceg promicatelja "demokratije" George Sorosa vodje desnicarskih i ekstremno desnicarskih stranaka su krenuli u akciju. Nespretna izjava madkjarskog premijera je bila samo izgovor a ne povod..
Post Reply