Dragane Marinkovicu!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

tarik oruc wrote:draga je bio u ratu konobar u klubu mislim da se zvao asix iznad kina radnik i dobro mu je bilo u ratu dok su drugi građani branili grad,za razliku od njega.Moralista nema šta.Dokazani neprijatelj grada,bosanstva,Bošnjaštva što više očekivati od krtice u mirovanju,tj.petokolonaša,ili preciznije uvijek je bio ČETNIK
i to si sve zakljucio jer je radio ko konobar??

onda je i Bakir Izetbegovic cetnik, obzirom da je cuvao radno mjesto u zavodu za izgradnju, a koliko znam u ratu ta institucija i nije imala posla jer se nista gradilo nije...

e koja si ti dijagnoza svaka ti cast...na nivou riste djoge si...
flora.sa

Post by flora.sa »

sa ove vremenske distance (nisam se javila od prve emisije :-) ). rekla bih da je iz hefte u heftu show sve bolji i bolji...(posebno onaj sa Gocom, oplakala sam)...ali sinoc...gosti ekstra, Ogi, Miki, Marinko, plus Maca...legendarna cetvorka za ekstra vece... nisam gledala ispocetka, ali ono sto jesam mi je bilo pravo dobro...doduse, izuzev onih crnih viceva, jer ih ne gotivim, ali se Maca super izvukao na Ognjenov komentar da su vicevi crni, recenicom: citava emisija mi je crna :D :D ...vjerovatno aludirajuci na sve sto se izdesavalo...

i na kraju... Marinko..volim te :D :D :D :D
edu

Post by edu »

tuga je kad florka..koja je relativno pametna djevojka.. :D :D ..kaze da se sinoc..prilikom gledanja marinkovicevog show-a..ismijala.. :? :shock: ..sta onda ocekivati od drugih trebica..treba..i djevojaka..?!..osim onih antitalenata..(ona dvojica imaju nekih psihickih problema garant..ili nesto drugo..ali neka falinka postoji..)..medjutim..licemjerno je reci..smijesno mi je kad nastupaju ONI antitalenti (uz izuzece ono malog sto imitira..)..ali ne volim one viceve sto su pricali oni cirkusanti iz srbije..isto je to moja florka..ondje meni nema nista smijesno..sto ne kazem da nece biti..perfireni dnevnik..karina..vremenska prognoza mozda jeste bila smijesna na pocetku..ali od nove godine on govori isto.."vrijeme je za vrijeme..ciklon-anticiklon..tamo-vamo-gore-dole..pingvin ovo-pingvin ono..temperatura ovolika..eto satro oni znaju kolika ce biti"..itd..(jedino jadnije od ovoga je reakcija centralnog na periferni..)..jebo emisiju u kojoj dovedes goste i kazes im.."haj ispricajte koji vic"..i sad je to kao smijesno..kao super emisija..whoooooooooooooowww..totalno..totalno bezidejno!

i da..florka..nije se marinkovic dobro snasao..nego mu je onaj cirkusant rekao..vic je crnjak..ali takva je i emisija..da si manje gledala u onog marinka mozda bi i cula sta su pricali.. :D :D :D
neutral

Post by neutral »

covjek bi pomislio da si se ti bas namucio dok si gledao cijelu macinu emisiju...pa zasto to radis kad te nervira???
Maca je kao sto mnogi primjecuju sve bolji i bolji :-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Bolji ili gori?! :roll: :-) Meni se sudeci po odabiru gostiju koje navodite cini da je ovo drugo u pitanju...
mukkii

Post by mukkii »

U jednoj od "igara" cilj je da pronadje prolaznika koji ce "za 20 maraka uhvatiti trebu za supak" (citat!) :shock: :shock: i onda stvarno i nadje tipa koji ce tako zaraditi 20 KM na jednoj slucajnoj prolaznici!!!
Prvo Dragan Marinkovic je nudio prolaznicima da to ucine, nije ih tjerao, to je bila odluka prolaznika. Ovaj cin uopste ne upucuje na PRIMITIVIZAM Dragana Marinkovica, nego na bijedu u kojoj zivimo, gdje ce neko i to uraditi pred kamerama, "izofirat" se pred kamerama da bi od tih para mogao da zivi narednih dana. Pokazao je stvarnu sliku naseg zivota, a vama zadao jos jednu temu za svadjanje. Zasto vi nesto ne ucinite da se ne desavaju takve stvari umjesto sto ser*te ovdje po forumu?
neutral

Post by neutral »

pa gosti su mu odlicni... :)

Flamingosi su bas ok ...

Mada meni jos uvjek nije jasno zasto ovi sto pljuju po Maci gledaju njegov show... Dolazim do zakljucka da oni vise iscekuju nedjelju iza 22h...
flora.sa

Post by flora.sa »

edu...pametni djecace :D ...procitaj ponovo moj post, pa vidi sto kazem za te viceve...antitalente nisam gledala (napisah da nisam gledala ispocetka), ali sto oni znaju napraviti svirku, stimung :-) ...eh....

i da vise sam gledala Marinka, nego sto sam se zapravo koncentrirala na pricu :D :D :D :D

misilim da je umjetnost :D :D pojesti onoliku kolicinu baklava :D ...meni se povracalo a samo gledala :D
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

...prosle hefte doveo srbalja iz sumadije da nama objasnjava da "supaq" nije *analni otvor*,nego *karakterna osobina*...heeeeej ...NAMAA...i pustio ga da miu predavanje drzi...Maci... urbanoj raji,saneru...koji promovise dzigeru...dovodi neke nikad cuo grupe...kobajagi ufuro se,otvara usta ne zna nijedne pesme,valjda je u talu...kad bi inace i u ime koga doveo neke luna-čuna grupe
---------------
jedini + emisije je par zamamnih, hm..:D.. zekulja ... :) ...priznacete.. :oops:
z-bone

Post by z-bone »

Intervju : Dragan Marinković Maca
NISAM ISMEVAO SAŠU MATIĆA!
Zbog svoje duhovitosti, nekonvencionalnosti i srpskog porekla, poznati glumac često na udaru nacionalističkih grupica u Sarajevu

Po vokaciji glumac i reditelj, proglašavan za najboljeg studenta na Akademiji, najboljeg glumca u sarajevskom "Kamernom teatru 55", ali ga publika u Srbiji prevashodno zna kao duhovitog i kontroverznog voditelja sa TV Pink i bosanskog OBN. Međutim, Dragan Marinković Maca sve navedeno ipak najviše voli da sažme u jednu reč - šoumen.

- Moj životni moto je "možeš me voleti ili mrzeti, ali me ne možeš ignorisati". Nakon svake moje emisije naširoko se priča o njoj, a zanimljivo je da oni koji najviše pljuju, najbolje znaju šta se dešavalo u njoj. Dobro je dok ljudi imaju emocije prema meni, a ta moja nekonvencionalnost izaziva kod njih ljubav ili bes. Ne mržnju, već baš bes - započinje razgovor Maca, svestan da za takvog ne postoji sredina: jedni ga nazivaju nekulturnim kretenom, prljavim likom koji previše psuje, zbog čega decu moraju ranije da vode u krevet, drugi pak idu u krajnost i porede ga s kultnim likovima nekadašnje sarajevske scene poput "nadrealista" ili Elvisa Dži Kurtovića.

Usled gore pomenutog besa, OBN je nedavno kažnjen sa 30.000 konvertibilnih maraka zbog diskriminacije žena u Macinoj emisiji "One man show - Niko kao ja" i ismevanju Saše Matića kroz parodiju na "Zvezde 'Granda'".

- Napljuvali su me momački... To je jedna nacionalističko-huškačka ekipa, sastavljena od mentalnih patuljaka kojima je žao što je rat završen. Zbog toga sam čak imao nameru da odem iz Sarajeva, jer to je bio poziv na javni linč! Ljude poput mene treba oterati iz grada, kamenovati...

Moja emisija ide u 20 časova, a po Regulatornoj agenciji za komunikacije do 22 ne smeš imati nikakvu golotinju. Znači, do tada smo fini, a onda idemo kurcem u čelo?! Zbog tog lažnog morala u goste sam pozvao striptizetu Branku Blek Rouz, i nastao je problem. Bože, pa to deca gledaju! Proglašen sam za državnog neprijatelja broj jedan, "Maca rugalica", "čovek koji ismejava Bošnjake"... Najgore je što su mi stavili nacionalni predznak! A, to sa Saletom su obične gluposti, kao, ja njega ismevam! On mi je prijatelj, čak me i munt'o u "Pile i Maca šou" na Pinku da igramo pikado, a ja mu velim: "Nemoj se zajebavat', ubićeš mi kamermana".
Smrdljivi rat

Koliko god se trudio da ga izbegne, taj nacionalni predznak uvek mu je visio nad glavom. A rat je proveo u Sarajevu...

- U ratu sam, zahvaljujući uticajnim prijateljima, bio nesposoban! Kad sam, kao prvi umetnik iz Sarajeva, dolazio u Beograd '97. godine, izveli su me iz autobusa UNHCR i pitali gde sam ratovao: "Kako nesposoban, vidi koliki si, kako si to uspeo?!" Eto, uspeo sam. U principu sam pacifista, a to je bio prljav, odvratan, smrdljiv rat. Tada je po novinama pisalo kako ja, kao žrtva, idem da se poklanjam zlikovcima! Igramo "Lud od ljubavi", a oni dodaju "za Beogradom"... Nije u tome problem, već što su mi stavljali nacionalni predznak: "Da, da, ti si Srbin, ideš da glumiš četnicima..." Svi oni danas puše kurac Beogradu, mole da režiraju po teatrima i da se njihovi filmovi prikazuju ovde. To su te jajare. Žalosno, ali istinito. Jedan od začetnika napada na mene je i Dino Mustafić, a evo sad režira u Jugoslovenskom Dramskom Pozoristu u Beogradu. Time je zapravo pljunuo na sebe, kao što su učinili mnogi pre njega - konstatuje Maca, iščekujući premijeru komada osmišljenog u fazonu balkanskih "Mućki" u "Zvezdara teatru", u kojem će s njim krajem marta zaigrati Ognjen Amidžić, Marinko Madžgalj, Miki Perić i Danijela Vranješ.
[/quote]
mawerick

Post by mawerick »

pa, ljudi moji, zar ovo jos neko gleda?!
BigBoss

Post by BigBoss »

Najdosadnija emisija koju sam ikad gledo. Dajte nam nadrealiste, nosi ovo. :D :D
Centurion

Post by Centurion »

yebo ga chacha papanski, ako je on duh Sarajva, odo odavlen
neutral

Post by neutral »

a odakle si dosao ovdje???
Stitch__

Post by Stitch__ »

Aj "smecheta" sinoc :roll: opet glumi najgore dijelove "vatrenih ulica" :roll: govorim o onoj hercegovki-govnetu od reporterke koja je pripremila onaj "prilog" :D
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Pao sam sa stolice kad je bilo ono pitanje:

"Sta je pedofil?"

kaze Ciko: " Cuo sam za sve grcke i anticke mislioce al za tog nisam :D "

dobar je dobar

al ona Sladjana sto je antitalenat!!! Dajte joj DVD player !! ahahah :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ima li neko da bi se mijenjao za slicice ovog umjetnika? :lol:

Maca govori vlastitu prozu: http://www.youtube.com/watch?v=wrIwPcOwvo0

Maca pokazuje najjace argumente: http://www.youtube.com/watch?v=Maa-cfECg88

Maca u skolskoj debatnoj sekciji: http://www.youtube.com/watch?v=MdQhN6t2VB0

Maca kao idol mladih http://www.youtube.com/watch?v=2L5A9OIezMw
Cryptoman

Post by Cryptoman »

basta sljezove boje wrote:ima li neko da bi se mijenjao za slicice ovog umjetnika? :lol:

Maca govori vlastitu prozu: http://www.youtube.com/watch?v=wrIwPcOwvo0

Maca pokazuje najjace argumente: http://www.youtube.com/watch?v=Maa-cfECg88

Maca u skolskoj debatnoj sekciji: http://www.youtube.com/watch?v=MdQhN6t2VB0

Maca kao idol mladih http://www.youtube.com/watch?v=2L5A9OIezMw

Ja bih, ali nemam duplikata... :lol:
hammerhead

Post by hammerhead »

Sta je sad uradio DM? :D
Klikerica

Post by Klikerica »

hammerhead wrote:Sta je sad uradio DM? :D
Nista posebno, jos uvijek je papak. :roll: :zzzz:
HiBreeD

Post by HiBreeD »

eeee moj Dragane Marinkovicu kji si ti papak...

SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Dragan Marinković Maca, bivši ukućanin VIP „Velikog brata", optužen za seksualno uznemiravanje, a zbog neodazivanja na sudske pozive preti mu i policijsko privođenje

Image

Dragan Marinković Maca optužen je za seksualno uznemiravanje, a zbog neodazivanja na sudske pozive ovih dana preti mu i policijsko privođenje. Bivšeg učesnika „VIP Velikog brata", ali i čelnike bosanske televizije OBN optužila je izvesna Amela Dervišević zbog toga što je, kako, između ostalog, stoji u optužnici, „Dragan Marinković Maca, autor i voditelj emisije OBN-a ‘One Man Show-Niko kao ja', 14. decembra 2005. godine prilikom snimanja priloga za rubriku ‘Hoćeš nećeš‘ platio 20 maraka slučajnom prolazniku da Amelu uhvati za stražnjicu".

Pošto se popularni glumac i voditelj 30. novembra nije odazvao na poziv tužilaštva BiH na ročište kako bi se izjasnio o krivici za krivično delo seksualnog uznemiravanja, policija će, tvrdi Asim Kadribašić, advokat tužilje, Dragana Marinkovića morati da privede.

- Mislim da će Marinkovića sudska policija privesti 27. ili 28. decembra. Policija će verovatno otići noć ranije na vrata njegovog stana i tokom noći dovesti Macu u službene prostorije Suda BiH da tu sačeka jutro - kaže Kadribašić.

Maca, s druge strane, tvrdi da sudski poziv nije dobio i naglašava da nikoga u emisiji nije seksualno uznemiravao.

- Kako ću da se odazovem ako nisam potpisao poziv. To što oni ne uruče poziv, nego ga negde ostave, možda u sandučetu, to je problem kurira, nije moj. Ako me ko bude privodio, tužiću ga, jer ja nisam kriminalac - poručio je Marinković, i dodao: - Da je ta žena bila seksualno uznemiravana, ona bi reagovala odmah, a ne nakon što su je drugi nagovorili. Postoji snimak, ništa se nije desilo, niti ju je ko dirnuo. To može da se dokaže - tvrdi Maca.
basta sljezove boje

ovo se jos uvijek vuce? Pa to je bilo prije dvije godine :shock:

sudovi su nam ... nemam rijeci
fole13

Post by fole13 »

Sta pricate svi ste vi gledali macu a sad vam satro nevalja vi ko da ste neki penzioneri pa vam nista nevalja sta se radi po svjetu maca je nula nevalja Oz nevalja maca pa sta onda valja Enver Sadirlija sto kezi one mrtvacke zube po televiziji kome nevalja nek prebaci kanal i nek zivi u 18 stoljecu
basta sljezove boje

fole13 wrote:Sta pricate svi ste vi gledali macu a sad vam satro nevalja vi ko da ste neki penzioneri pa vam nista nevalja sta se radi po svjetu maca je nula nevalja Oz nevalja maca pa sta onda valja Enver Sadirlija sto kezi one mrtvacke zube po televiziji kome nevalja nek prebaci kanal i nek zivi u 18 stoljecu
a Maca je kao moderan? Sto plati probisvjetu sa Kosevskog da uhvati slucajnu prolaznicu za bulju? Kreten totalni, ako je vec tako hrabar sto nije sam krenuo u fatanje prolaznica. A ne znam nikoga ko je taj kretenluk duze od 5 minuta gledao, to je atak na dobar ukus i inteligenciju
piskerernest

Post by piskerernest »

to je dokaz nečijeg primitivizma,dati nekom kretenu,idiotu 20 km da neku žensku osobu na ulici hvata,pto maca nije bio frajer,mangup pa nekom ponudio 50 km da neko uhvati nekog muškarca za k.... ,nema muda,eto što.
za sve one koji brane takvu vrstu humora,nek se zapitaju bi li im bilo smiješno da su njihovu sestru,mamu,djevojku,ženu na taj nečin prepali
Post Reply