Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#501 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
madner wrote:Ima vec firmi koje se bave pronalskom ljudi. Cijena je tu negdje sa oglasom na posao.ba.

Samo ljudi nisu jos navikli u drugim bransama da oni ganjaju ljude, a ne ljudi njih. :D
Dobro, znaci ima to, problem su navike iz partizanskih vremena.
:D
Problem je sto agencije placa poslodavac. Vidis da ovi nece ni radnika da plate.
Trebalo bi da ih placa poslodavac i onaj kome su nasli posao.
Ustvari, radnik ima ugovor sa agencijom koja ga zaposlila sve dok ga poslodavac ne primi u stalni radni odnos.
Poslodavac njegovu platu salje agenciji, a oni na njoj uzimaju marzu sebi. Win win situacija za sve, jedan dobio pos’o, drugi radnika kojeg mogu zadrzati ako im je zanimljiv, treci na svemu zarade. Jednostavno, bez komplikovanja, biroa sa milion stranica papira i nidje posla.
insomnia78

#502 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

Pa ja al dobijes platu koju dogovoris s poslodavcem
Ivo Lola

#503 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Ivo Lola »

insomnia78 wrote:Ma suplja ba.
izuzetno smisljen i dubokouman komentar ako smijem primjetiti
imas koga da provjeri jel suplja, na obostrano zadovoljstvo ?
HAVANA

#504 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Sta imas tu provjeravat,svaki dan gledam nedostatak strucne radne snage.Svakim danom sve vise.Tek ce biti belaj.Znam sad 5 ljudi koji ce variocu i monteru centralnog grijanja dati platu 1500km,al nema.Cuvaju ovo sto imaju ko oci u glavi.Neukih ima, al haj ga pusti majcin sine da radi i vari na poslu gdje si ti dao bankovnu garanciju za taj posao i kvalitet uradjenog.Tu se ucenik ne pusta.Veci projekti,toplinske pumpe,razvodi po velikim objektima...Drug mi nije uzeo posao od 45 kuca za undp jer nema novih ljudi a sa sadasnjih 12 zaposlenih nema sanse da stigne.
insomnia78

#505 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

Ivo Lola wrote:
insomnia78 wrote:Ma suplja ba.
izuzetno smisljen i dubokouman komentar ako smijem primjetiti
imas koga da provjeri jel suplja, na obostrano zadovoljstvo ?
Nemam vala. Kod mene za divno cudo svi il rade il su u penziji. Jedino da se ja vratim pa da poceram. To je moja struka. Jos ako ima koju CN ih
HAVANA

#506 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

A evo ako ko zna, ja vjerujem da se moze kod ovog finog i vrijednog cike zaposliti.I po naravi,i po ponasanju,znanju,svemu covjek za 10.Nisam ga dugo vidio ali vjerujem da mu treba radnika.A znam kad je u garazi bio...

http://www.strojal.ba/public/
HAVANA

#507 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Ili ovo od druga.Mislite da je ovde plata 500km :lol: Al rade ljudi,i znaju...Malo ovde,malo vani,malo lidl,aldi...
http://www.alupoint.ba/v2/ba/
HAVANA

#508 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Hocete na struju da predjem i firmu koja radi od soping centra do brana i svakakvih cuda...Do sutra mogu.Svima fali kvalitetna radna snaga.Ne fali onaj sto ga je moja mama zovnula da joj svjetlo u frizideru napravi,ja dosao da vidim a on opusak od cigare zaglavio na onaj hepek i vratio poklopac.Kaze elektricar. :lol:
Fudo387

#509 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Ili ovo od druga.Mislite da je ovde plata 500km :lol: Al rade ljudi,i znaju...Malo ovde,malo vani,malo lidl,aldi...
Neko mu je zajebo prezentaciju na engleskom.
Reci frajeru da ono sto reklamira nije "facade" vec "siding".
I da mi dodje pivu. :oops:
HAVANA

#510 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Evo moze i komso ovde :-D
http://electra.ba/?page_id=208
HAVANA

#511 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Ili ovo od druga.Mislite da je ovde plata 500km :lol: Al rade ljudi,i znaju...Malo ovde,malo vani,malo lidl,aldi...
Neko mu je zajebo prezentaciju na engleskom.
Reci frajeru da ono sto reklamira nije "facade" vec "siding".
I da mi dodje pivu. :oops:
Hocu,moras i pojest sta.Ucio ruski u skoli,prica holandski a natuca engleski i njemacki.Valja sve stic. :lol:A i to je nekom platio da napravi stranicu,pa se vracamo na pricu o frljavom izvrsenju posla u bih...
Fudo387

#512 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Hocu,moras i pojest sta.
:thumbup: :lol:

Eto, kad ti budes pravio za tvoje slatkise samo javi.
Nacemo neku koja se time bavi ovdje i samo prepisati sta su oni nadrobili.
Sam' tvoje ime ubaciti. Ne znam sto komplikuju bezveze.. :D
HAVANA

#513 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Hocu,moras i pojest sta.
:thumbup: :lol:

Eto, kad ti budes pravio za tvoje slatkise samo javi.
Nacemo neku koja se time bavi ovdje i samo prepisati sta su oni nadrobili.
Sam' tvoje ime ubaciti. Ne znam sto komplikuju bezveze.. :D
To se ti s mojom zenom cuj,mante se mene. :lol: Ne mogu na 5 strana.
triconja

#514 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by triconja »

HAVANA wrote:Hocete na struju da predjem i firmu koja radi od soping centra do brana i svakakvih cuda...Do sutra mogu.Svima fali kvalitetna radna snaga.Ne fali onaj sto ga je moja mama zovnula da joj svjetlo u frizideru napravi,ja dosao da vidim a on opusak od cigare zaglavio na onaj hepek i vratio poklopac.Kaze elektricar. :lol:
I jel svjetlo radilo na kraju? Ako jest ne vidim gdje je tu problem. :lol: :lol: :lol:
valjuga

#515 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by valjuga »

Pa vjerovatno nije 500 al jest 900 i tu ti je sve i hrana i prevoz i doplatak i trinaesta i regres i vjerovatno 10-16 sati dnevno osim nedjelje i bez bolovanje i uz odmor od plafon 10 dana al te uz odmor cima na telefon ako ništa drugo....

I naravno šlag na kraju ,prijavljen na minimalac da može u penziji balahat sa tri stoje :mrgreen:

I da zna radit jel.
Sanjarko

#516 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

Jedna rijec Tajland.
valjuga

#517 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by valjuga »

Vizionar 1985 wrote:Jedna rijec Tajland.
Imam želju da odem :thumbup:
HAVANA

#518 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by HAVANA »

valjuga wrote:
Pa vjerovatno nije 500 al jest 900 i tu ti je sve i hrana i prevoz i doplatak i trinaesta i regres i vjerovatno 10-16 sati dnevno osim nedjelje i bez bolovanje i uz odmor od plafon 10 dana al te uz odmor cima na telefon ako ništa drugo....

I naravno šlag na kraju ,prijavljen na minimalac da može u penziji balahat sa tri stoje :mrgreen:

I da zna radit jel.
U 16 h razlaz.Ako idu vani na montazu imaju dnevnice.Dodaj jos od montaze dnevnice...A otvori ti pa daj 3 milje ako je malo 1500...a moze izaci.Ko ti brani.Nema posla koji taj momak nije radio.Zavalio se u kredit momacki i napravio pricu.De i ti.Ja cu ti pljeskat.Necu pisat ,ko po svakom sto pisate jel se izdigne od jada i cemera.
Last edited by HAVANA on 24/01/2018 22:25, edited 1 time in total.
Sanjarko

#519 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

valjuga wrote:
Nije to. Nesto su oni uradili, pa ja vidio i uradio rad u vezi toga sta se ovdje moze u Bosni uraditi, u vezi ovoga sta se prica. Ali mene niko neslusa pa me vise nezanima iznosenje toga.
valjuga

#520 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by valjuga »

:run:
Last edited by valjuga on 24/01/2018 22:55, edited 1 time in total.
valjuga

#521 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by valjuga »

Vizionar 1985 wrote:
valjuga wrote:
Nije to. Nesto su oni uradili, pa ja vidio i uradio rad u vezi toga sta se ovdje moze u Bosni uraditi, u vezi ovoga sta se prica. Ali mene niko neslusa pa me vise nezanima iznosenje toga.
Pa đe je rad,da vidimo možda je neko zainteresiran...
Sanjarko

#522 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

valjuga wrote: Pa đe je rad,da vidimo možda je neko zainteresiran...
Ne znam to je problem. Mislim da je u nekoj svesci ako nije dosad se izbrisala tinta u njoj itd. Ima radova bruka. Ovo u vezi Tajlanda bilo na DW pa samo napisao rad da bi bilo dobro to isto u Bosni prekopirat.
Sanjarko

#523 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by Sanjarko »

Nije moja ideja. Moja je ideja bila to isto da se ovdje prekopira. :-D
DaffyDuck

#524 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by DaffyDuck »

HAVANA wrote:Sta imas tu provjeravat,svaki dan gledam nedostatak strucne radne snage.Svakim danom sve vise.Tek ce biti belaj.Znam sad 5 ljudi koji ce variocu i monteru centralnog grijanja dati platu 1500km,al nema.Cuvaju ovo sto imaju ko oci u glavi.Neukih ima, al haj ga pusti majcin sine da radi i vari na poslu gdje si ti dao bankovnu garanciju za taj posao i kvalitet uradjenog.Tu se ucenik ne pusta.Veci projekti,toplinske pumpe,razvodi po velikim objektima...Drug mi nije uzeo posao od 45 kuca za undp jer nema novih ljudi a sa sadasnjih 12 zaposlenih nema sanse da stigne.
Niko ne prica o tom al evo... Nema, posten radnik koji HOCE da radi je endemska vrsta, sve go seljak koji hoce da je vazniji od tebe kad ga zaposlis, jos kuka kako mu je malo 900- 1000 a efektivan rad 2 sata dnevno. Jos nedaj boze da im sta kazes, ti si odmah privatnik=lopov i treba da si zahvalan sto je on(a) uopste tu! Cini ti uslugu da radi za tebe. Jer vidi kako se moze u ovim drzavnim i konta kako to tako treba.. pa mozda je i odgojen(a) tako, da se ne mora, da je neko, da moze i kakav doplatak ako bas i ne radi.... Uhuhu, cega sve kod nas ima. A ja vam garantujem, da 90% poslodavaca nagradi povecanjem plate onog ko zasluzuje a ne onog ko misli da zasluzuje.
insomnia78

#525 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?

Post by insomnia78 »

Znaci ovo sto je ostalo sve go neznalica i neradnik.
Post Reply