Feedback
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#501 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Svi smo mi Fikret Hafizović!

- insomnia78
#502 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Fikret Hafizovic Fisko
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#503 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
asurbanipal wrote:Falsifikuju se povelje, ako ih ima, dodajući kršćansku simboliku; povelja Kulina bana, povelja bana Ninoslava, povelje kralja Stjepana Ostoje itd. Svi originali koji su odavali duhovnost tih ljudi, a nisu mogli pretrpjeti falsifikate su uništeni. Iz istih razloga su i u našem okruženju: Hrvatska i Srbija, uništavani i vanjski sakralni objekti tih ljudi; džamije, turbeta, greblja, hamami i slično.
Ako je neki originalni dokument i ostao-preživio paljevine onda je on, u kasnijem periodu, preveden ili dotjeran prema kasnijoj potrebi. To su razni dokumenti, a posebice vakufname koje su pisane na arapskom jeziku. Jedna od njih je najvjerovatnije i vakufnama hercega Stephana Kosače, koja je ostala u Kosačinoj džamijiu Dubrovniku, a onda je krivotvorena, kako sam već napomenuo, u testament Gosta Radina.
Zatim bih izdvojio ovaj dio:
a cijeli tekst je ovdje: http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=55195U Češkoj je 17. jula 1415. god. spaljen na lomači jedan od najvećih alima tog vremena Jan Hus. Pred spaljivanje tražili su od njega da se odrekne svog vjerovanja, a za uzvrat neće biti spaljen. Nije htio zanijekati Allaha dž.h. rekavši da mu je lakše podnijeti njihovu vatru nego kada kasnije umre izaći pred Allaha dž.h. koga je zanijekao. Neka je rahmet duši, tom Češkom islamskom velikanu. U zadnje vrijeme u Češkoj se obilježava ''dan spaljivanja Jan Husa'' 17. juli. Oni to čine, samo, iz razloga što je bio stradalnik inkvizicije, i kao kršćanin, i što se svojim učenjem razlikovaoo od zvaničnog crkvenog učenja, a ne što je bio musliman. Nakon godinu dana paljenja na lomači Jan Husa u Pragu je spaljen i Jeronim Praški koga su optužili da se nije htio odreći Husovog učenja. Neka je i njemu rahmet duši.
Za onog Stephana Kosacu ne znam, ali onaj CHEHO JAN(jicar) HUS(o) je bio musliman.
- asurbanipal
#504 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Margita81 wrote:Fikreta Hafizovica poznajem licno..predavao matematiku u srednjoj tehnickoj u Tesnju.
Uvijek smatran za lika koji je blago receno na svoju ruku.
Ovo historicar fazoni-najnoviji trip sta li :-p
Dakle, u pitanju je pseudohistoričar, kao što sam i mogao pretpostaviti...
Zapravo, da je Bog d'o i pseudohistoričar. Ovaj Fikret je više u rangu Deretića, samo što je po Deretiću Srbi svi i svuda, a po Fikretu, Muslimani, svi i svuda. Sve u svemu, ovaj nema veze sa historijom/istorijom/povijesti, kao naukom i njenom metodologijom...
-
Cybernetic
#505 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:13, edited 1 time in total.
- asurbanipal
#506 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Cybernetic wrote:Gori od njega su samo oni koji objavljuju njegove gluposti.
Ako si mislio na mene, zanimala me samo njegova biografija, budući da ima masu tekstova i članaka. Ja sam tek od jutros za njega čuo, sasvim slučajno. @insomnina je kriv budući da u zadnje vrijeme samo štanca linkove sa stranice Bošnjaci.net, pa hajde da zavirim šta se piše, vidim imaju i teme sa historije, kad tamo...
-
Cybernetic
#507 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:13, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#508 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Stand up komicar po ovome
- insomnia78
#509 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Koji sam je link stavio sa te stranice?asurbanipal wrote:Cybernetic wrote:Gori od njega su samo oni koji objavljuju njegove gluposti.
Ako si mislio na mene, zanimala me samo njegova biografija, budući da ima masu tekstova i članaka. Ja sam tek od jutros za njega čuo, sasvim slučajno. @insomnina je kriv budući da u zadnje vrijeme samo štanca linkove sa stranice Bošnjaci.net, pa hajde da zavirim šta se piše, vidim imaju i teme sa historije, kad tamo...
- bingov buraz
#510 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
i Papa je stari mu'min samo se zbog funkcije mora pretvarati
- int21
#511 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Fisko moler?insomnia78 wrote:Fikret Hafizovic Fisko
- insomnia78
#512 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Toe tai
Brat moi
Brat moi
- Cherry-Cherry
#513 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Bošnjaci.net je genijalna stranica. Kada sam neraspoložena, odem tamo i ismijem se. 
- Red Wolf
#514 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Ako ti tako kazes,tu sumnje nemaCherry-Cherry wrote:Bošnjaci.net je genijalna stranica. Kada sam neraspoložena, odem tamo i ismijem se.
-
Cybernetic
#515 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:19, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#516 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
I time su odbili od bošnjaštva mnoge ateiste, agnostike, ljude iz mješanih brakova, pa čak i umjerene vjernike.Bosnjastvo kao drugi naziv za reaktiviranje konzervativnog islama. Bosnjak je davno postao sinonim za muslimana, samo sto se danas radi jos na tome da Bosnjaci ne budu samo muslimani nego i konzervativni, politicki muslimani. To se vidi iz promotivnih spotova pred popis stanovnistva (parola Bosnjak, vjera islam, jezik bosanski) u kojima je prava Bosnjakinja uvijek pokrivena.
-
Cybernetic
#518 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Pa to im i jeste bio cilj nakon sto su preuzeli monopol nad tumacenjem i oblikovanjem bosnjastva. Za nemuslimane nema mjesta u tom bosnjastvu. Sada se radi na transformaciji "umjerenih".Cherry-Cherry wrote:I time su odbili od bošnjaštva mnoge ateiste, agnostike, ljude iz mješanih brakova, pa čak i umjerene vjernike.Bosnjastvo kao drugi naziv za reaktiviranje konzervativnog islama. Bosnjak je davno postao sinonim za muslimana, samo sto se danas radi jos na tome da Bosnjaci ne budu samo muslimani nego i konzervativni, politicki muslimani. To se vidi iz promotivnih spotova pred popis stanovnistva (parola Bosnjak, vjera islam, jezik bosanski) u kojima je prava Bosnjakinja uvijek pokrivena.
- Cherry-Cherry
#519 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
U pravu si.Cybernetic wrote:Pa to im i jeste bio cilj nakon sto su preuzeli monopol nad tumacenjem i oblikovanjem bosnjastva. Za nemuslimane nema mjesta u tom bosnjastvu. Sada se radi na transformaciji "umjerenih".Cherry-Cherry wrote:I time su odbili od bošnjaštva mnoge ateiste, agnostike, ljude iz mješanih brakova, pa čak i umjerene vjernike.Bosnjastvo kao drugi naziv za reaktiviranje konzervativnog islama. Bosnjak je davno postao sinonim za muslimana, samo sto se danas radi jos na tome da Bosnjaci ne budu samo muslimani nego i konzervativni, politicki muslimani. To se vidi iz promotivnih spotova pred popis stanovnistva (parola Bosnjak, vjera islam, jezik bosanski) u kojima je prava Bosnjakinja uvijek pokrivena.
I onda će imati masu, koja je krojena po njihovoj mjeri. Ne znam samo, šta misle sa nebošnjacima, koji nisu Srbi i Hrvati.
- bdzs
#520 Re: Ko je Fikret Hafizović ?
Šta je poenta trolanja?Cherry-Cherry wrote:U pravu si.Cybernetic wrote:I time su odbili od bošnjaštva mnoge ateiste, agnostike, ljude iz mješanih brakova, pa čak i umjerene vjernike.Cherry-Cherry wrote:Bosnjastvo kao drugi naziv za reaktiviranje konzervativnog islama. Bosnjak je davno postao sinonim za muslimana, samo sto se danas radi jos na tome da Bosnjaci ne budu samo muslimani nego i konzervativni, politicki muslimani. To se vidi iz promotivnih spotova pred popis stanovnistva (parola Bosnjak, vjera islam, jezik bosanski) u kojima je prava Bosnjakinja uvijek pokrivena.
Pa to im i jeste bio cilj nakon sto su preuzeli monopol nad tumacenjem i oblikovanjem bosnjastva. Za nemuslimane nema mjesta u tom bosnjastvu. Sada se radi na transformaciji "umjerenih".
I onda će imati masu, koja je krojena po njihovoj mjeri. Ne znam samo, šta misle sa nebošnjacima, koji nisu Srbi i Hrvati.
Tema svakako nije ni za k....
-
sportsman
#521 Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!
Postovani,
potrebna mi je vasa pomoc. Svaka informacija je dobro dosla.
Naime, radi se o istaknutim muslimanima iz Bosne koji su osudili otomanske zlocine i teror nad krscanima (prventsveno pravoslavnim).
Ako neko ima/posjeduje neke linkove ili korisne informacije o istaknutim muslimanima iz Bosne iz bilo kog perioda (najbolje modernog perioda) koji su se odupirali ili bili protiv ili osudjivali otomansko ugnjetavanja pravoslavnih krscana u otomanskom carstvu, koji su osudili tzv. "danak u krvi" ili prisilan prelazak krscanskih djecaka na islam i odvodjenje na Portu da bi postali janjicari i koji su osudili transformaciju Aja Sofije iz pravoslavne katedrale u islamsku bogomolju neka mi taj link ili informaciju proslijedi. Bilo bi pozeljno da se nadje neki link na engleskom, ali moze i na bosanskom posto sam ja inace po struci anglista, pa nece biti problem to prevesti. Na njemackom moze takodjer.
Ovo radim na zahtjev eminentnog islamskog ucenjaka i filozofa Imrana Nazara Hoseina. Oni koji poznaju njegov lik i djelo, znaju zasto to cinim.
Unaprijed zahvaljujem,
Vas sportsman
Naime, radi se o istaknutim muslimanima iz Bosne koji su osudili otomanske zlocine i teror nad krscanima (prventsveno pravoslavnim).
Ako neko ima/posjeduje neke linkove ili korisne informacije o istaknutim muslimanima iz Bosne iz bilo kog perioda (najbolje modernog perioda) koji su se odupirali ili bili protiv ili osudjivali otomansko ugnjetavanja pravoslavnih krscana u otomanskom carstvu, koji su osudili tzv. "danak u krvi" ili prisilan prelazak krscanskih djecaka na islam i odvodjenje na Portu da bi postali janjicari i koji su osudili transformaciju Aja Sofije iz pravoslavne katedrale u islamsku bogomolju neka mi taj link ili informaciju proslijedi. Bilo bi pozeljno da se nadje neki link na engleskom, ali moze i na bosanskom posto sam ja inace po struci anglista, pa nece biti problem to prevesti. Na njemackom moze takodjer.
Ovo radim na zahtjev eminentnog islamskog ucenjaka i filozofa Imrana Nazara Hoseina. Oni koji poznaju njegov lik i djelo, znaju zasto to cinim.
Unaprijed zahvaljujem,
Vas sportsman
-
Drinski
#522 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!
Poselami ti IMrana, pa mu kaze da se "danak u krvi" zove devširma pa kada to skontate onda prvo izučite otomanske izvore pa onda tražite ostale.
- karanana
#523 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!
bas sinoc i preksinoc gledam neki bbc film o otomanskom carstvu. kazu da i nisu bili nesto okrutni uzimajuci u obzir druga carstva imperije i vrijeme vladovanja. i da su navodno namjerno plasirane neistinite price o nekim masovnim osvetama i ubijanjima hiljada ljudi, cini mi se spomenuse bugarsku, kako bi se hrishchani digli u rat.
- kritichar
#524 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!
Đe Husein, šta ima kod njega, ne javlja se?
REci mu da se javi nekad, i one maline da plati!
REci mu da se javi nekad, i one maline da plati!
- Ramzess Veliki
#525 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!
Prije će biti da Dodik traži materijal za svoju propagandu naspram Srebreničke tragedije.sportsman wrote:Postovani,
Unaprijed zahvaljujem,
Vas sportsman
Koje bljuvanje ... nije bilo nasilnog prelaska na islam, a danak u krvi je bilo služenje vojnog roka. Aja Sofiju su u džamiju pretvorili upravo pravoslavci Otmani koji su zauzeli Istambul, a zatim primili islam.
Eto koliko si načitan da ne znaš ni za taj podatak, a vrti se svako malo na National Geographic ako ti se ne čita. Otmani su bili pravoslavno pleme, jedini historijski poznati trenutak da je osvajač usvojio vjeru osvojenoga.