Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pirmin

#502 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by pirmin »

Smatram nenormalnim da bilo ko simpatise a pogotovo navija za ove klubove jer to vise nisu klubovi vec masinerija za skupljanje love, korporacije na najvisem nivou. Kao kad bi me neko pitao navijas li za Coca Colu ili Nestle ili Siemens ili...na isto dodje.

Kakav je merak navijati za korporaciju koja sve sto iole vrijedi pokupuje na otvorenom trzistu divljaci?
Mogu donekle i shvatiti omladinu do 25. Jbg. valja se poistovjetiti za ovima sto haraju ali kad mi neko stariji kaze navijam za XY vise ga ne uzimam za ozbiljno. Cuj "navijam". :-)

Blizi sam kapitalizmu nego komunizmu al` nemoj mi, brate, prodavati muda pod bubrege. :wink:
Raigor Stonehoof

#503 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Raigor Stonehoof »

ultima_palabra wrote:http://sportsport.ba/tifo/masovna-tuca- ... iji/162091
Uskoro će ovo i kod nas...
kasnis, to vec odavno ima kod nas :lol:

http://www.p o s ko k.info/index.php?option=com_content&task=view&id=4654
Russki

#504 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Russki »

Vi niste dobri materemi. U čemu je jebeni problem ako netko voli / navija / gotivi neki klub iz druge države ?? Drag mi je Chelsea, CSKA Moskva, Hajduk, Sarajevo, Panathinaikos...Treba sad nekog razapet ? Niste vi dobri ni sekunde, uostalom, čim se zamarate to je za nepovjerovat.
simonese

#505 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by simonese »

Russki wrote:Vi niste dobri materemi. U čemu je jebeni problem ako netko voli / navija / gotivi neki klub iz druge države ?? Drag mi je Chelsea, CSKA Moskva, Hajduk, Sarajevo, Panathinaikos...Treba sad nekog razapet ? Niste vi dobri ni sekunde, uostalom, čim se zamarate to je za nepovjerovat.
:thumbup:
bull21

#506 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by bull21 »

zambaklija wrote:Image :dance: :dance:
I kad gube i kad tuku
Uvijek vjerni svom HAJDUKU!
sha_ba

#507 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sha_ba »

simonese wrote:
Russki wrote:Vi niste dobri materemi. U čemu je jebeni problem ako netko voli / navija / gotivi neki klub iz druge države ?? Drag mi je Chelsea, CSKA Moskva, Hajduk, Sarajevo, Panathinaikos...Treba sad nekog razapet ? Niste vi dobri ni sekunde, uostalom, čim se zamarate to je za nepovjerovat.
Rile Sarajevo je u državi :P :mrgreen:
Russki

#508 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Russki »

sha_ba wrote:
simonese wrote:
Rile Sarajevo je u državi :P :mrgreen:
Znam.
Red Wolf

#509 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Red Wolf »

Problem je u glavi,al tebi je to tesko shvatiti isto kao i ostanak ako se zapuca,tako da je bezpredmetno objasnjavati,ima i zvezda i partizan,probaj i za njih zavijati
sha_ba

#510 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by sha_ba »

Russki wrote: Rile Sarajevo je u državi :P :mrgreen:
Znam.[/quote]

e dobro je onda :mrgreen:
Saian

#511 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Saian »

bull21 wrote:
zambaklija wrote:Image :dance: :dance:
I kad gube i kad tuku
Uvijek vjerni svom HAJDUKU!
I kad gubU je po dalmoshki
nowyouseeme

#512 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nowyouseeme »

Kad se postavlja pitanje normalnosti, tu sam na strani većine gdje god ona bila. :zoka:
putokaz1

#513 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by putokaz1 »

Normalno je da neko navija za koga želi Širobriježanin za Široki,Mostarci za Velež ili Zrinjski,Sarajlije za nekoga ko igra sutra u Derbiju,a svi imaju pravo d anavijaju za Real,Barcu,Bajern,Juve...
Zašto bi neko navijao za klub koji izgubi od ekipe iz Latvije ili sa Islanda u drugom predkolu nekom takmičenja
Russki

#514 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Russki »

Red Wolf wrote:
Problem je u glavi,al tebi je to tesko shvatiti isto kao i ostanak ako se zapuca,tako da je bezpredmetno objasnjavati,ima i zvezda i partizan,probaj i za njih zavijati
Za Zvezdu navijam, imaš li problem neki ?

Ne mlati gluposti.
Red Wolf

#515 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Red Wolf »

Russki wrote:
Red Wolf wrote:
Za Zvezdu navijam, imaš li problem neki ?

Ne mlati gluposti.
Naravno da sa vama imamo problem,al i to ce se rjesiti,kad tad
phillie

#516 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

putokaz1 wrote:Normalno je da neko navija za koga želi Širobriježanin za Široki,Mostarci za Velež ili Zrinjski,Sarajlije za nekoga ko igra sutra u Derbiju,a svi imaju pravo d anavijaju za Real,Barcu,Bajern,Juve...
Zašto bi neko navijao za klub koji izgubi od ekipe iz Latvije ili sa Islanda u drugom predkolu nekom takmičenja
Zasto bih navijao za Real, kad je izgubio od Juventusa? Zasto bih navijao za Juventus ako ce izgubiti od Barcelone u finalu?

Zato sto rezultat ekipe ne bi trebao biti primaran parametar po kojem odredjujes koji ces tim voljeti i za koji ces navijati...
putokaz1

#517 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by putokaz1 »

phillie wrote:
putokaz1 wrote:Normalno je da neko navija za koga želi Širobriježanin za Široki,Mostarci za Velež ili Zrinjski,Sarajlije za nekoga ko igra sutra u Derbiju,a svi imaju pravo d anavijaju za Real,Barcu,Bajern,Juve...
Zasto bih navijao za Real, kad je izgubio od Juventusa? Zasto bih navijao za Juventus ako ce izgubiti od Barcelone u finalu?

Zato sto rezultat ekipe ne bi trebao biti primaran parametar po kojem odredjujes koji ces tim voljeti i za koji ces navijati...
Slažem se.Ima lokalna,regionalna,državna ljubav prema klubu,npr lokalniklub,pa sloboda,pa željo,ali kad gledam ligu prvaka naravno navijam za velike klubove kad naših nema
phillie

#518 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

putokaz1 wrote:
phillie wrote:

Slažem se.Ima lokalna,regionalna,državna ljubav prema klubu,npr lokalniklub,pa sloboda,pa željo,ali kad gledam ligu prvaka naravno navijam za velike klubove kad naših nema

Ok, znaci prvo polufinale: Barca-Bajern, ti navijas za Barcu (iz bilo kojeg razloga), drugo polufinale Real-Juventus, ti navijas za Real (iz bilo kojeg razloga). Svako od nas koji prati nogomet (ili sport opcenito), u bilo kojoj utakmici odabrace neku ekipu (iz bilo kojeg razloga), pa makar to bilo deset rekreativaca na terminu prije tvog. Nije o tome ovdje prica...
limeni

#519 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by limeni »

Navijam za Sarajevo jer sam prvu svoju utakmicu proveo kao klinac na kosevu, jer su to postali drugovi koji zajedno navijaju za isti klub, suze su tekle od srece kad smo dobili levski, 2-2 u istanbulu a bogami i od tuge kad hadzic pogodi stativu u cluju.
Volim neizmjerno nasu reprezentaciju ljepota je navijati sa fanaticosima na gostovanjima, bilo je lijepih trenutaka kao pobjeda protiv danske 3-0 ili sad plasman 0-1 u litvaniji i prva tekma protiv gauchosa na maracani ali i tuge najvece 1-1 sa danskom, 1-0 na marakani i 0-1 protiv nigerije.
Ta dva kolektiva pratim od srca i tresem se kada se igraju utakmice ali imam i simpatije prema drugim klubovima/repkama.
Iz engleske mi je uvijek drag bio Arsenal jer su manji klub od Uniteda, Liverpoola i Chelzija koji je simbol guzonja volim i ipswich town.
Serie A sam volio Milan i Romu, dok je Lazio bio za mene fasisticki klub a juve i inter nekako bezveze dok mi je parma bila draga.
Spanija tamo me nervira barca a i deportivo sa ruznom zutom bojom dok sam gotivio real i valenciju kao i rayo vallecano.
Francuzi nekako mi je monaco bio odvratan jer me podsjeca na guzonje koji zive tamo dok je psg i marseille bili simpa.
Bundesligasi koje ne volim su bayern koji sve zivo pokupova i HSV odvratni dabogda ispao a dragi su mi dortmund jer su bili odlicni stuttgart i schalke svabe jer su lijepo igrali a schalke zbog navijaca dok i st. pauli ima dobre tifoze.

Sto se tice manjih liga, boavista ima odvratne dresove dok je benfica fin klub i nadam se da ce opet osvojiti evropsku titulu.
Galatasaray mi je posebno drag jer je najveci turski klub dok su guzonje iz besiktasa supci.
Gotivim shaktar ne volim dynamo kyiv, volim zenit mrzim cska moskvu.
Cijenim Celtic jer su fantasticni navijaci i ljudi dok rangersi smrde, ajax mi je fin dok je feyenoord supacki klub pravi oni holandjani.
Aek Atina je simpa dok su oni iz olimpijakosa pravi cetnicki klub, kao i zvezda dok su vojvodina i novi pazar fini.
Dinamo je supacki klub dok je Hajduk klub iz naroda, Velez je elegantan dok mi je sloboda ne znam bezveze, celik je solidan, zrinjski i borac nako nit mirise niti smrdi, siroki ubjedljivo najsmrdljaviji klub.
Od reprezentacija volim brazil i argentinu jer igraju fino kao i chile borbeni dok su supci uruguay i kolumbija.
Nigerija, Alzir, Maroko, Senegal su dobri dok ne mogu gledati tunis, kamerun, juznu afriku.
Volim male ekipe kao trinidad i tobago, kosta ricu, island, crnu goru, salomonska ostrva jer su oni raduju iz duse kad uzmu nekoga.
Volim iran, japan, koreju i australiju jer su borbeni dok saudijce, kineze ne mogu gledati jer ne znaju.
Ne volim ruse, srbe, grke, izraelce jer su odvratni holandjane, portugalce, engleze jer se ufuraju dok su mi dragi talijani, svabe, turci, spanjolci jer znaju igrati i lijepo to izgleda, fini su i hrvati, skoti, irci, danci jer se bore do zadnjeg iako nekada izgleda kao da ne znaju lopte oni uzmu i jace rivale ne volim svicarsku, svedsku i rumune.
Last edited by limeni on 16/05/2015 12:05, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#520 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne bih ovaj sad osjecaj u stomaku pred danasnji derbi mjenjao za 10 realovih evropskih titula niti za sve manchesterove ili arsenalove engleske titule
malo mi je sad i zao ovih kauc-tv "navijaca" jer nece osjetit ni dozivit ono sto ce danas dozivjeti 25 milja pitara i manijaka :bih:
5 0 5

#521 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by 5 0 5 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: malo mi je sad i zao ovih kauc-tv "navijaca" jer nece osjetit ni dozivit ono sto ce danas dozivjeti 25 milja pitara i manijaka :bih:
jedno ne iskljucjuje drugo.
fidoremilienko

#522 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

Potroših skoro dva sata, gledajući "najveći sportski spektakl u BiH - derbi". :roll:

Braćo moja, kakav je ovo derbi i kakva je ovo kukuruz liga. Cijelu utakmicu, možda dva ili tri udarca da su bila kako treba. Ovo ostalo,patnja za gledati. Kažu ovaj što je sudio trenutno najbolji sudija u BiH. Moram se :lol: :lol: :lol: koliko diskutabilnih odluka i prekršaja nije svirao. Evo ovaj pred sami kraj utakmice kad se tatomirović zabio u onog igrača želje, čist faul. Sudija mrtav hladan.

Od mene luđi su samo ovi što su platili da gledaju ovo smaranje. :skoljka:
SpiritCrusher

#523 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by SpiritCrusher »

fidoremilienko wrote:Potroših skoro dva sata, gledajući "najveći sportski spektakl u BiH - derbi". :roll:

Braćo moja, kakav je ovo derbi i kakva je ovo kukuruz liga. Cijelu utakmicu, možda dva ili tri udarca da su bila kako treba. Ovo ostalo,patnja za gledati. Kažu ovaj što je sudio trenutno najbolji sudija u BiH. Moram se :lol: :lol: :lol: koliko diskutabilnih odluka i prekršaja nije svirao. Evo ovaj pred sami kraj utakmice kad se tatomirović zabio u onog igrača želje, čist faul. Sudija mrtav hladan.

Reko si sam, kukuruz liga, šta očekuješ. A po toj tvojoj logici svi svjetski stadioni bi trebali bit prazni osim ovih desetak top klubova. Niđe veze.
fidoremilienko

#524 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by fidoremilienko »

Ne očekujem ja ništa.Samo dajem doprinos ovoj temi u korist da "navijam" za strani klub.
saja_dj

#525 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by saja_dj »

fidoremilienko wrote:Potroših skoro dva sata, gledajući "najveći sportski spektakl u BiH - derbi". :roll:

Ali zato dobro navijanje.

Solidni transparenti.

Izvrsne koreografije.

I tako to...onda se neko pita zasto navijati za strane klubove. Meni licno najmanje je bitno koreografsko navijanje i jel transparent stoji kako treba i jel se pjeva u horu. Ko voli super samo naprijed, al meni to nije citava svrha pracenja i gledanja fudbala/kluba zato i pratim " tamo neki" strani klub.
Reko si sam, kukuruz liga, šta očekuješ. A po toj tvojoj logici svi svjetski stadioni bi trebali bit prazni osim ovih desetak top klubova. Niđe veze.
U zadnjem kolu engleskog championshipa (dakle druga liga) prosli vikend (a sad i play offs) sam vidio toliko dobrog fudbala, da je to nevjerovatno da se radi o nizerangiranom takmicenju, dakle ne mora se pratit samo top 10 klubova uopste.
Post Reply