KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Nadzornik

#501 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote:da kupujem novi mobitel sa tehnologijom iz 2014 ocekivao bi da bude puno jeftiniji od zadnjeg krika.

Problem je ova lazna reklama od ovakvih subjektivnih upisa.
Pametno receno,i ja sam kupio Korejski Samsung Galaxy S8 koji je jeftiniji,slabiji i inferioran od zadnjeg krika iPhone 7,
i ovi Koreanci zaista kaskaju citavu generaciju sa mobitel i auto tehnologijom.
Ne nije Samsung Galaxy S8 na nivou konkurencije,ali za iste pare se dobije vise nego kod konkurencije.

Ovo gore navedeno vazi i za mog novog Koreanca Sportage... :D
Profil za pisanje

#502 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

madner wrote:Ne sporim da u toj jednacini ima nekog smisla, jer sa popustima i akcijama jesu u Njemackoj daleko najeftiniji.
Sto je meni opet sasvim normalno jer kaskaju citavu generaciju sa tehnologijom, da kupujem novi mobitel sa tehnologijom iz 2014 ocekivao bi da bude puno jeftiniji od zadnjeg krika.

Problem je ova lazna reklama od ovakvih subjektivnih upisa.

Ne nije auto na nivou konkurencije, ali za iste pare se dobije vise nego kod konkurencije.
Dobro hajd onda da čujemo za kim i u čemu kaska čitavu generaciju? Ko je njegova konkurencija?
NediM17

#503 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

ma 'ta ce Koreanci, ja evo vozam trulju 7 punih godina... Za to vrijeme promijenio 4-5 pari H7 sijalica, toci, vozi, redovno odrzavaj.

Jos cipovana makina ima 5 godina, cudo se nije razletio turbo i plivajuci zamajac... ah, da, ovaj auto nema plivajuci zamajac, set kvacila mu kosta ko za golfa tricu. :lol:

a opelove tenkove od 2 tone preskace uz bradinu... jbg, dzaba 2.0 160ks, valja potjerat 2 tone. :lol:
Nadzornik

#504 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Image
Image
Image
madner

#505 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Cim vidim Kia na cestim sjetim se ovog sa cipom. Kontam hoce li se skloniti prije blicanja ili ce pokusati da izvuce maksimum iz svog poluproizvoda.
Moram reci da vecina ipak vozi sasvim pristojno i ne zalazi u ljevu spuru.
citroen xm

#506 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

NediM17 wrote:ma 'ta ce Koreanci, ja evo vozam trulju 7 punih godina... Za to vrijeme promijenio 4-5 pari H7 sijalica, toci, vozi, redovno odrzavaj.

Jos cipovana makina ima 5 godina, cudo se nije razletio turbo i plivajuci zamajac... ah, da, ovaj auto nema plivajuci zamajac, set kvacila mu kosta ko za golfa tricu. :lol:

a opelove tenkove od 2 tone preskace uz bradinu... jbg, dzaba 2.0 160ks, valja potjerat 2 tone. :lol:
Ljudi tjeraju isto toliko i Dačiju Logan sa isto toliko zahvata na autu, a auto košta 8000 eura. I kakav je to pokazatelj? Samo da je auto poprilično pouzdano, ali uopšte ne govori o tehnološkom nivou.

Ovaj gore marketing stručnjak povezuje Kiu sa Samsungom kojima je jedina zajednička stavka zemlja porijekla. Samsung je vrhunski brend koji je od početka rada na smartfonima u samom vrhu, dok je Kia pravila ovaj šporet poput prvog Sportagea, prodavala ga za buraniju i sada nakon 15 godina kada su napravili auto makar približno dobro kao konkurenti, misle da su uhvatili Boga za onu stvar. Ubiše markentingom, ali to ne znači da su postali vrhunski brend koji vlasnici bez imalo srama porede sa recimo Mercedesom. Dok se izjendače i sa prosječnim EU automobilskim brendom, treba još puno pure da pojedu.
NediM17

#507 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by NediM17 »

Taj "poluproizvod" makar nije kupila fabrika PSA poluproizvoda.
Mozes mislit koliko je dobar i profitabilan kad ga je Angela pustila niz vodu. :lol:

A ti Citro jarane, o cemu pricamo, kakva tehnologija? Taj "poluproizvod" Cee'd od samog starta nazad ima multilink, dok vozaci PSA voze usinute aute zbog legendarnih torzija.

To je prvo sto mi je naumpalo, ako imas neki argument dalje, a ti slobodno opleti.

P.S. I samo da znas, da oni ne jedu puru, nego rizu. :D
madner

#508 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by madner »

Pa ti kazes da je poluproizvod, Yon Jo rekao da po tim postavkama treba raditi motor, ti rekao da on pojma nema i da je prespor tako i sada bi se trkao sa autima kojima 200 nije pojam.
Profil za pisanje

#509 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Profil za pisanje »

citroen xm wrote:Ljudi tjeraju isto toliko i Dačiju Logan sa isto toliko zahvata na autu, a auto košta 8000 eura. I kakav je to pokazatelj? Samo da je auto poprilično pouzdano, ali uopšte ne govori o tehnološkom nivou.
Da li si pogledao opremu koja se nudi za sportage i sorento? Šta nedostaje tom tehnološkom nivou? Kako se to moze porediti sa Dacia koja ne nudio automatski mjenjač?
citroen xm wrote:Ovaj gore marketing stručnjak povezuje Kiu sa Samsungom kojima je jedina zajednička stavka zemlja porijekla. Samsung je vrhunski brend koji je od početka rada na smartfonima u samom vrhu, dok je Kia pravila ovaj šporet poput prvog Sportagea, prodavala ga za buraniju i sada nakon 15 godina kada su napravili auto makar približno dobro kao konkurenti, misle da su uhvatili Boga za onu stvar.
Sorento iz 2003. je jedno od boljih i pouzdaniji 4x4 vozila. Važi za jedan od boljih polovnjaka.
citroen xm wrote:Ubiše markentingom, ali to ne znači da su postali vrhunski brend koji vlasnici bez imalo srama porede sa recimo Mercedesom.
Sa b klasom sam ga ja poredio. Vozim jedno a navozao se drugog. B klasa nije premium. Kako bi ti mogao reći da ja nisam u pravu trebaš iskusiti oba.
Nisam ga poredio sa GLE ni GLC jer ih nisam vozio.
citroen xm wrote:Dok se izjendače i sa prosječnim EU automobilskim brendom, treba još puno pure da pojedu.
Ko je konkurencija za Sportage za kojom zaostaje?

Ljudi ne možete pametovati o nečemu što niste isprobali. Kad se već upuštate u rasprave pročitajte barem koji tekst na temu pa iznesite realne činjenice.

U mojoj mašti je S klasa najbolja limuzina mada je nisam vozio niti probao konkurenciju. Sada bih ja trebao na forumu iznosit tvrdnje kako bmw i audi nemaju tradiciju proizvodnje limuzina dugu kao MB i tako slični argumenti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#510 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by konektovan »

Citrose, ja sam uvijek tebe dozivljavao k'o realistu, sta ti bi danas, ja ne znam?! :mrgreen:
citroen xm

#511 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Ništa, samo se uvijek ježim na pretjerano neosnovano hvaljenje nečega od strane njegovih vlasnika. Zbog toga sam između ostalog zamrzio i VW počevši sa G2, limenom kočijom dignutom u nebo od strane vlasnika koji su na sve načine pokušavali opravdati brdo para ulupanih u to auto.

Nemam ja ništa protiv KIA vozila, ali treba ih jasno postaviti na mjesto. Jbt, pa do juče kada uđeš u to auto od smrada plastike pomisliš da ćeš dobiti bar 5 tumora. Napreduju brzo, isto tako dižu i cijene. Ali napreduju i drugi. Ta priča o torzijama je završena još sa Xsarom koja je proizvod iz onoga vijeka. Ja još ne vidjeh raskrečen 307, a ima im preko 15 godina. Ne znam koliko je pouzdan Sportage iz 2003, ali ako mu je to jedina vrlina jebat ga, radije ću voziti nešto drugo kvarljivo.
Nadzornik

#512 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

madner wrote:Cim vidim Kia na cestim sjetim se ovog sa cipom. Kontam hoce li se skloniti prije blicanja ili ce pokusati da izvuce maksimum iz svog poluproizvoda.
Tesko da ima dionica puta u BiH na kojima bi me ti mogao obici sa mojim novim Sportage.
To ti tvrdim iz iskustva jer kad sam bio na odmoru u Bosni,malo sam se zahebavao sa ovim nasim domacim biserima koji voze polovne audije,
mercedese i VW-eove.
Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Jedan me je dripac cak i pratio do jednog restorana gdje sam se zaustavio.
Izlazi on iz Audija i kao on bi se raspravljao,mozda i tukao.
Ja izadjem iz Sportage i onako krupan i korpulentan samo ga upitno pogledam.
Kad me je ugledao samo uspije da progovori,dobar ti ovaj auto,koliko si ga platio....haa,ha,haaaa...prpa burazeru... :D
amar1994

#513 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by amar1994 »

Lole su opasne jbga :lol: :lol: , ali ne bi trebao dodavati gas kad te neko krene preticat(osim kad hoce na punoj :D ) , jer je to prekrsaj :roll:
Sodom1

#514 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

Nadzornik wrote:
madner wrote:Cim vidim Kia na cestim sjetim se ovog sa cipom. Kontam hoce li se skloniti prije blicanja ili ce pokusati da izvuce maksimum iz svog poluproizvoda.
Tesko da ima dionica puta u BiH na kojima bi me ti mogao obici sa mojim novim Sportage.
To ti tvrdim iz iskustva jer kad sam bio na odmoru u Bosni,malo sam se zahebavao sa ovim nasim domacim biserima koji voze polovne audije,
mercedese i VW-eove.
Zaleti se seljo da me obidje a ja dodam gas a on se vrati u svoju traku i samo odmahuje glavom.... :D
Jedan me je dripac cak i pratio do jednog restorana gdje sam se zaustavio.
Izlazi on iz Audija i kao on bi se raspravljao,mozda i tukao.
Ja izadjem iz Sportage i onako krupan i korpulentan samo ga upitno pogledam.
Kad me je ugledao samo uspije da progovori,dobar ti ovaj auto,koliko si ga platio....haa,ha,haaaa...prpa burazeru... :D
Citam ove tvoje postove i pitam se koliko ti imas godina
Nadzornik

#515 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

citroen xm wrote:Ništa, samo se uvijek ježim na pretjerano neosnovano hvaljenje nečega od strane njegovih vlasnika. Zbog toga sam između ostalog zamrzio i VW počevši sa G2, limenom kočijom dignutom u nebo od strane vlasnika koji su na sve načine pokušavali opravdati brdo para ulupanih u to auto.

Nemam ja ništa protiv KIA vozila, ali treba ih jasno postaviti na mjesto. Jbt, pa do juče kada uđeš u to auto od smrada plastike pomisliš da ćeš dobiti bar 5 tumora. Napreduju brzo, isto tako dižu i cijene. Ali napreduju i drugi. Ta priča o torzijama je završena još sa Xsarom koja je proizvod iz onoga vijeka. Ja još ne vidjeh raskrečen 307, a ima im preko 15 godina. Ne znam koliko je pouzdan Sportage iz 2003, ali ako mu je to jedina vrlina jebat ga, radije ću voziti nešto drugo kvarljivo.
Valjda je na prvom mjestu kod odabira auta pouzdanost pa zatim slijede sve ostale osobine....???

Najveca mana nasih ljudi kod odabira aura je pitanje koliko ce vrijediti tj. koliko ce zadrzati cijenu kod prodaje.
Kupe polovno auto da bi ga vozili nekoliko godina i patili se po servisima pa ga zatim utusili za sto bolju cijenu pa zatim kupili
ponovo neko polovno i tako u krug.
Bilo koje auto,bilo koje marke i cijene nakon 5 godina voznje pocinju prvi problemi i hodanje po servisima i pocinju price
ja kod svog zamjenio ovo a drugi ja samo ono i ono,poslije 5 godina svako auto je kao lutrija,neko ima srece a nekome se
zestoko zalomi.

Ja ne kupujem auto da bih ga prodao,kupujem ga da me pouzdano sluzi nekoliko godina a zatim slijedi staro za novo... :thumbup:
Nadzornik

#516 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

amar1994 wrote:Lole su opasne jbga :lol: :lol: , ali ne bi trebao dodavati gas kad te neko krene preticat(osim kad hoce na punoj :D ) , jer je to prekrsaj :roll:
Da je to normalan i kulturan vozac ja bih ga respektovao ali lola se priljepi uz mene,reko,majke ti hoce na krkace da se popne,
blica,crne cvike i valjda po navici konta ljudi ga se plase i kad mu neko stane na put ne zna sta bi od sebe.
Jao sto volim ovakve spustiti na zemlju... :D
Nadzornik

#517 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Sodom1 wrote: Citam ove tvoje postove i pitam se koliko ti imas godina
A koliko bi mi ti dao godina...???
Sodom1

#518 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

Nadzornik wrote:
Pa po autima sto si napisao koje si sve vozao , imas jedno 45 -50 g
po ponasanju i po postovima jedno 12-15 g
bez uvrede naravno
Nadzornik

#519 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

Sodom1 wrote:
Nadzornik wrote:
Pa po autima sto si napisao koje si sve vozao , imas jedno 45 -50 g
po ponasanju i po postovima jedno 12-15 g
bez uvrede naravno

Ne neljutim se naravno,sve OK.
Kad si vec na ovoj temi reci mi kako ti se svidja novi Sportage...???
Sodom1

#520 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Sodom1 »

Pa bas sam vidio juce u prolazu uzivo Sportage , ne znam sta bih rekao , nije me dojmio , ali Tucson,odlican prednja maska bas je mocan.
Ali zato bih s druge strane pohvalio Sorento , do jaja sto se kaze :izet:
condy

#521 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by condy »

Jesi koga u jarak odguro :mrgreen:
citroen xm

#522 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by citroen xm »

Nadzornik wrote: Valjda je na prvom mjestu kod odabira auta pouzdanost pa zatim slijede sve ostale osobine....???

Najveca mana nasih ljudi kod odabira aura je pitanje koliko ce vrijediti tj. koliko ce zadrzati cijenu kod prodaje.
Kupe polovno auto da bi ga vozili nekoliko godina i patili se po servisima pa ga zatim utusili za sto bolju cijenu pa zatim kupili
ponovo neko polovno i tako u krug.
Bilo koje auto,bilo koje marke i cijene nakon 5 godina voznje pocinju prvi problemi i hodanje po servisima i pocinju price
ja kod svog zamjenio ovo a drugi ja samo ono i ono,poslije 5 godina svako auto je kao lutrija,neko ima srece a nekome se
zestoko zalomi.

Ja ne kupujem auto da bih ga prodao,kupujem ga da me pouzdano sluzi nekoliko godina a zatim slijedi staro za novo... :thumbup:
Priča o pouzdanosti je naduvana i naravno još jedan od markentinških trikova. Kada gledaš statistiku i tabele koje se kreiraju vidiš da recimo najpouzdaniji u 100 000 km ima 3 kvara, dok recimo najnepouzdaniji u istoj kilometraži naslaže 8 kvarova. Takođe pod tim kvarovima se podrazumjeva bilo šta neispravno zbog čega se posjeti servis, pa taman to bila pumpica za pranje farova(totalno nebitan dio za vozne osobine auta). Hoću reći da su te razlike zanemarive danas i da se što se pouzdanosti tiče svi vrte tu u 5 deka. A kada slušaš marketing stručnjake rekao bi da recimo neki model samo plovi, 10 godina se ne otvara hauba dok sa druge strane neki tamo drugi model svaki peti dan visi na šlepi što naravno nije tačno.

Meni je ta pouzdanost na posljednjem mjestu kod odabira auta baš iz razloga koji gore navedoh.
Nadzornik

#523 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

citroen xm wrote: Priča o pouzdanosti je naduvana i naravno još jedan od markentinških trikova. Kada gledaš statistiku i tabele koje se kreiraju vidiš da recimo najpouzdaniji u 100 000 km ima 3 kvara, dok recimo najnepouzdaniji u istoj kilometraži naslaže 8 kvarova. Takođe pod tim kvarovima se podrazumjeva bilo šta neispravno zbog čega se posjeti servis, pa taman to bila pumpica za pranje farova(totalno nebitan dio za vozne osobine auta). Hoću reći da su te razlike zanemarive danas i da se što se pouzdanosti tiče svi vrte tu u 5 deka. A kada slušaš marketing stručnjake rekao bi da recimo neki model samo plovi, 10 godina se ne otvara hauba dok sa druge strane neki tamo drugi model svaki peti dan visi na šlepi što naravno nije tačno.

Meni je ta pouzdanost na posljednjem mjestu kod odabira auta baš iz razloga koji gore navedoh.
Mislis da se kod drugih osobina auta ta razlika veca od 5 deka i radi se o pola i jedne kile...???
klixo

#524 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by klixo »

Tukson 3x ljepsi od Sportejdza...
Nadzornik

#525 Re: KIA SPORTAGE- Da li kupiti ili ne?

Post by Nadzornik »

klixo wrote:Tukson 3x ljepsi od Sportejdza...
Interesantno... :shock:

A vidis meni je Sportage 3x ljepsi od Tucsona... :D
Post Reply