citroen xm wrote:Ljudi tjeraju isto toliko i Dačiju Logan sa isto toliko zahvata na autu, a auto košta 8000 eura. I kakav je to pokazatelj? Samo da je auto poprilično pouzdano, ali uopšte ne govori o tehnološkom nivou.
Da li si pogledao opremu koja se nudi za sportage i sorento? Šta nedostaje tom tehnološkom nivou? Kako se to moze porediti sa Dacia koja ne nudio automatski mjenjač?
citroen xm wrote:Ovaj gore marketing stručnjak povezuje Kiu sa Samsungom kojima je jedina zajednička stavka zemlja porijekla. Samsung je vrhunski brend koji je od početka rada na smartfonima u samom vrhu, dok je Kia pravila ovaj šporet poput prvog Sportagea, prodavala ga za buraniju i sada nakon 15 godina kada su napravili auto makar približno dobro kao konkurenti, misle da su uhvatili Boga za onu stvar.
Sorento iz 2003. je jedno od boljih i pouzdaniji 4x4 vozila. Važi za jedan od boljih polovnjaka.
citroen xm wrote:Ubiše markentingom, ali to ne znači da su postali vrhunski brend koji vlasnici bez imalo srama porede sa recimo Mercedesom.
Sa b klasom sam ga ja poredio. Vozim jedno a navozao se drugog. B klasa nije premium. Kako bi ti mogao reći da ja nisam u pravu trebaš iskusiti oba.
Nisam ga poredio sa GLE ni GLC jer ih nisam vozio.
citroen xm wrote:Dok se izjendače i sa prosječnim EU automobilskim brendom, treba još puno pure da pojedu.
Ko je konkurencija za Sportage za kojom zaostaje?
Ljudi ne možete pametovati o nečemu što niste isprobali. Kad se već upuštate u rasprave pročitajte barem koji tekst na temu pa iznesite realne činjenice.
U mojoj mašti je S klasa najbolja limuzina mada je nisam vozio niti probao konkurenciju. Sada bih ja trebao na forumu iznosit tvrdnje kako bmw i audi nemaju tradiciju proizvodnje limuzina dugu kao MB i tako slični argumenti.