Izjasnjavanje na popisu

Locked
ravno

#501 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by ravno »

muniza wrote:
The 51st State wrote:
muniza wrote:Sve mi ide u glavu ali ovo povezivanje današnjih Bošnjaka sa Bošnjacima birvaktile nikako...
zasto, mi jedini narod koji je promijenio religijsku pripadnost?
Jedini si prepoznao si ono o čemu govorim, ostali se prave ludi. Nije problem što su promjenili religijsku pripadnost, problem je u tome što su Bošnjaci nekada bili svi, i muslimani, i katolici, i pravoslavci a sada su isključvo muslimani, znači nisu ništa promjenili već su praktično oduzeli drugima pravo da budu Bošnjaci.
Iz toga se lako može zaključiti da su umjesto identifiranja sa državom izabrali vjeru, to je ono što smeta i što Bošnjake razlikuje od onih izvornih i čime tjeraju dobar dio ljudi od sebe.
Ja, kao i mnogi mnogi drugi na prvom mjestu volim BiH a onda ide ostalo...
Tvrdiš da Hrvate u BiH Hrvatima čini – samo pripadnost katoličkoj vjeri, a Srbe u BiH čini Srbima samo pravoslavlje? Ako su svi prije bili Bošnjaci – do koga je?

Ne postoji Bošnjak kome bi smetalo da se neki katolik ili pravoslavac iz BiH izjasni Bošnjakom! Baš suprotno – skakali bi od sreće! Allaha mi!
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#502 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

nama se ove stvari desavaju upravo iz razloga sto smo mi ´dobri bosnjani´. pa nismo radili susjedima, kada smo ih mogli bukvalno zbrisati iz Bosne, oni sto su kasnije oni radili po Srbiji, u istragama poturica, osveta dahijama, iako imamo mnogo vise razloga za osvete.

non stop, kroz ovu nasu jadnu i napacenu historiju idemo tezom multi-kulti, a drugi idu tezom ´moje i samo moje´. i to nas je dovelo do toga da niti imamo ´nase i samo nase´niti imamo ´multi-kulti´. nemamo nista. i sad se nadje ovdje gomila papaka koji veze nemaju o cinjenicama, fakticki u ppgledu historije nepismeni, i onda nalaze zamjerke.

Bosna se mora sve vise i vise profilirati kao drzava BOSNJAKA, a onda i ostalih, jer je multivitaminsko sranje propalo. nema ga. drugi da su ga zeljeli, a mi jesmo i niko to ne moze poreci, ne bi rusili svaki nas vjerski objekat koji imamo, genocid napravili, ne bi kulturocid vrsili nad nasim bibliotekama, muzejima, domovima kulture, ne radili sve sto mogu da sruse ovu drzavu. i opet ti papci imaju nesto nama bosnjacima reci. ma od!ebite odakle ste i dosli i daleko i vama i vasoj ideologiji kuca bila.

BiH drzava Bosnjaka. Tacka... Zasto? Jer su drugi DOKAZALI da nece sa nama.
muniza

#503 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

More pitanja i odgovora ali bit ostaje ista, greška Bošnjaka je islamizacija svega i svačega, od rata pa evo i danas.
Tužno je a pomalo i smiješno gledati jarana katolika koji je čitav život nosao po tekmama zastavu sa ljiljanima, bedževe, značke, smiješno je kad ga danas pitaš što ne nosi više a on kaže pa to je danas Bošnjačka zastava, nije više Bosanska, znači i najsvetije stvari ste uspjeli oduzeti.
I da, u pravu ste da je danas jako mali broj Srba i Hrvata kojima je stalo do BiH, daleko manji nego '93 ali se isto tako morate preispitati koliko je to do vas.
omađijaj me

#504 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote: BiH drzava Bosnjaka. Tacka... .
aha, kurca moga.. samo sanjajte fašisti
Hajvan

#505 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Hajvan »

omađijaj me wrote:

Kad se vrati konstitutivnost Srbima u Hrvatskoj i uspostavi konstitutivnost Bošnjaka u Srbiji, tad možemo pričati o fašizmu onako kako ga ti vidiš...
Ovako, konstitutivnost u Bosni je samo jedno nepravično riješenje po mene, moju djecu i porodicu.

Fašista my ass
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#506 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:

sto nisi sav moj citat citirao? jer sam napisao da drugi ne zele...

vjeruj da me nisi uvrijedio... :) rekoh ja tebi da si nebitan, i vjeruj mi sve vise ljudi misli kao ja. nikad ne reci nikad. :)
anthraxQ

#507 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

Hajvan wrote:
omađijaj me wrote:

Kad se vrati konstitutivnost Srbima u Hrvatskoj i uspostavi konstitutivnost Bošnjaka u Srbiji, tad možemo pričati o fašizmu onako kako ga ti vidiš...
Ovako, konstitutivnost u Bosni je samo jedno nepravično riješenje po mene, moju djecu i porodicu.

Fašista my ass
bingo, ali ne shvata on to. jos ga tresu neke multivitaminske iluzije, koje od svih najvise bosnjaci postuju... trenutno, ali i to se mijenja. ;)
omađijaj me

#508 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

Hajvan wrote:

Fašista my ass

ovo nije hrvatska, ovo nije srbija.. ovo je potpuno druga drzava na koju ni jedan narod NE SMIJE IMATI prvokup. nije je imao u proslosti, nece je imati ni u budućnosti zato fašisti, malogradjani i sitnozubci kakve svuda mozemo naci mozete mene i 80 posto ljudi povuci za tuki :bih:
Hajvan

#509 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Hajvan »

omađijaj me wrote:
Hajvan wrote:

Fašista my ass

ovo nije hrvatska, ovo nije srbija.. ovo je potpuno druga drzava na koju ni jedan narod NE SMIJE IMATI prvokup. nije je imao u proslosti, nece je imati ni u budućnosti zato fašisti, malogradjani i sitnozubci kakve svuda mozemo naci mozete mene i 80 posto ljudi povuci za tuki :bih:
eis?
anthraxQ

#510 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

muniza wrote:More pitanja i odgovora ali bit ostaje ista, greška Bošnjaka je islamizacija svega i svačega, od rata pa evo i danas.
Tužno je a pomalo i smiješno gledati jarana katolika koji je čitav život nosao po tekmama zastavu sa ljiljanima, bedževe, značke, smiješno je kad ga danas pitaš što ne nosi više a on kaže pa to je danas Bošnjačka zastava, nije više Bosanska, znači i najsvetije stvari ste uspjeli oduzeti.
I da, u pravu ste da je danas jako mali broj Srba i Hrvata kojima je stalo do BiH, daleko manji nego '93 ali se isto tako morate preispitati koliko je to do vas.
opet greska. to je zastava Bosne i Hercegovine, a ne bosnjaka. I zna se kako je ta zastava nestala sa scene...

A koliko se sjecam zastava bosnjaka je zelena sa polumjesecom i zvijezdom. Ali ta me ne zanima.
omađijaj me

#511 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote: bingo, ali ne shvata on to. jos ga tresu neke multivitaminske iluzije, koje od svih najvise bosnjaci postuju... trenutno, ali i to se mijenja. ;)
ako tako shvatas pripremi se za treci entitet, rs samostalnu i drzavu cigana i oni ce je napraviti
omađijaj me

#512 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:
muniza wrote:More pitanja i odgovora ali bit ostaje ista, greška Bošnjaka je islamizacija svega i svačega, od rata pa evo i danas.
opet greska. to je zastava Bosne i Hercegovine, a ne bosnjaka. I zna se kako je ta zastava nestala sa scene...

A koliko se sjecam zastava bosnjaka je zelena sa polumjesecom i zvijezdom. Ali ta me ne zanima.
izgleda nisi bio na posljednjem bosnjackom kongresu prije 2-3 mjeseca gdje su ljiljani postali bosnjacka zastava :bih:
anthraxQ

#513 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:
Hajvan wrote:

Fašista my ass

eee moj jado, pa na nekoliko stotina metara od sarajeva imas genocidnu tvorevinu, sa hiljadama ljudi u grobnicama, i ti si nasao da pises nama ovdje o pravdi i 80% nekih zamisljenih gradjana...

idi u RS pa tamo pricaj o tome.

da su mogli nezavisni biti, bili bi... znaci nemam se ja na sta pripremat, sve sto su imali oni su i uradili.

zastava Republike BiH nije zastava bosnjaka i ne kenjajte.
omađijaj me

#514 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

fašisti samo zelim da vam kazem da ni jedan covjek ove drzave nece htjeti postati gradjanin drugog reda i o nikoga necete napraviti gradjanina drugog reda kako zamisljate.. to su samo vase iluzije, takve iluzije imaju i oni redovni komentatori onog pisljivog poskoka a i ostalih lafo ravnogorskih stranica :bih:
anthraxQ

#515 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

ne shvatas ti, pa ja nikog ne bih da napravim gradjaninom drugog reda, NEGO MENE OSTALI zele da prave gradjaninom drugog reda u sopstvenoj drzavi. jel sad malo jasnije? Mene zanimaju ljudi kojima je domovina Bosna i koji ne rasturaju drzavu. A takvih je malo medju nebosnjacima.
omađijaj me

#516 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

anthraxQ wrote:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/u- ... ki-kongres
The 51st State

#517 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by The 51st State »

omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

zastava rbih i bosnjaka, sta je problem? bosnjaci je ukinuli? :lol:
muniza

#518 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

omađijaj me wrote:fašisti samo zelim da vam kazem da ni jedan covjek ove drzave nece htjeti postati gradjanin drugog reda i o nikoga necete napraviti gradjanina drugog reda kako zamisljate.. to su samo vase iluzije, takve iluzije imaju i oni redovni komentatori onog pisljivog poskoka a i ostalih lafo ravnogorskih stranica :bih:
Pa ovaj se forum ne razlikuje puno od poskoka i ravnogorskih, evo gore javno priznaju da žele Bošnjačku BiH i kao sve više i više ih to želi.
Nemoguće i neostvarivo a te su stvari najbolji argument DOdiku i sličnima pa vi skontajte ko radi protiv BiH.
Ne treba im uopšte pridavati pažnju, garant ih pola dobija lovu da trolaju po forumima...
anthraxQ

#519 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

nisam znao ovo, ali kako god bilo, ne podrzavam da se zastava Republike BiH koristi kao zastava jednog naroda.
muniza

#520 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

The 51st State wrote:
omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

zastava rbih i bosnjaka, sta je problem? bosnjaci je ukinuli? :lol:
oTeli oTeli
muniza

#521 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

anthraxQ wrote:
omađijaj me wrote:
anthraxQ wrote:

nisam znao ovo, ali kako god bilo, ne podrzavam da se zastava Republike BiH koristi kao zastava jednog naroda.
Rijetki su ovo osudili, respekt!
The 51st State

#522 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by The 51st State »

po vama su bosnjaci trebali usvojiti zelenu zastavu sa polumjesecom i zvijezdom :lol: .
anthraxQ

#523 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by anthraxQ »

muniza wrote:
omađijaj me wrote:fašisti samo zelim da vam kazem da ni jedan covjek ove drzave nece htjeti postati gradjanin drugog reda i o nikoga necete napraviti gradjanina drugog reda kako zamisljate.. to su samo vase iluzije, takve iluzije imaju i oni redovni komentatori onog pisljivog poskoka a i ostalih lafo ravnogorskih stranica :bih:
Pa ovaj se forum ne razlikuje puno od poskoka i ravnogorskih, evo gore javno priznaju da žele Bošnjačku BiH i kao sve više i više ih to želi.
Nemoguće i neostvarivo a te su stvari najbolji argument DOdiku i sličnima pa vi skontajte ko radi protiv BiH.
Ne treba im uopšte pridavati pažnju, garant ih pola dobija lovu da trolaju po forumima...
jel ti shvatas da samo bosnjaci zele ovu drzavu? i nekolicina nebosnjaka. jel to ulazi u glavu?

pa bar na pola drzavne teritorije imas ljude koji mrze ovu drzavu, nebitno kakva bila. Ma da je skrojena kako oni zele, opet bi je mrzili. i Jos nesto: zaboli me sta ce dodick misliti ili ostali. ne zanima me sta ce misliti onaj koji brani po hagu zlocinca.
muniza

#524 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

The 51st State wrote:po vama su bosnjaci trebali usvojiti zelenu zastavu sa polumjesecom i zvijezdom :lol: .
Upravo tako!
muniza

#525 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

anthraxQ wrote:
muniza wrote:
jel ti shvatas da samo bosnjaci zele ovu drzavu? i nekolicina nebosnjaka. jel to ulazi u glavu?

pa bar na pola drzavne teritorije imas ljude koji mrze ovu drzavu, nebitno kakva bila. Ma da je skrojena kako oni zele, opet bi je mrzili. i Jos nesto: zaboli me sta ce dodick misliti ili ostali. ne zanima me sta ce misliti onaj koji brani po hagu zlocinca.
Jarane ja pričam o tome da dajete argumente onima koji ruše BiH, koji jačaju RS i samo traže povode da bi se "mirno razdužili". Svaki put kad neko kaže "BiH treba biti Bošnjačka" on dobija jedan +, zaboli i mene šta priča ali ovo je fakt.
Locked