Svjetski bošnjački kongres

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#501 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by -LIBERO- »

Cosmic wrote:
-LIBERO- wrote:Zajebajes se je l' da.

Republici BiH je PRAVO da koristi svoje tradicionalno obiljezje dao KONTINUITET drzavnosti ove zemlje.
Da nije Bošnjaka ne bi bilo ni Bosne, nestala bi ko i mnoge države ranije.

Da nije Bošnjaka ne bi takvi ko ti naprđivali o svom patriotizmu, sad bi bio jal Srbin jal Hrvat. Ateist. Ponosni.

Samo autohtoni narod može nositi kontinuitet države, ne ide jedno bez drugog.

@amy Glupa ti priča o vjerskoj skupini. Koristiš onu staru: sto puta izgovorena laž postaje istina. Ne pije vode, džaba ti to.
Da nije BH PATRIOTA nebi bilo Bosne. Il pod to " da nije Bosnjaka nebi bilo Bosne", racunas i sve one Bosnjake koji su bili po podrumima, trezorima ili dijaspori...ali eto Bosnjaci su, pa su zasluzni za odbranu ove zemlje.

Ta floskula o "naprdjivanju" i slicne jezicke bravure, necu ni komentarisati...to vise govori o tebi samome, kucnom odgoju i nacinu na koji vodis dijalog. Poentu tvoje tvrdnje objasnio sam u recenici iznad . pazljivo procitaj.

Slazem se. Samo autohtoni narod nosi kontinuitet drzave, a to je u ovom slucaju Bosanci i Hercegovci. Mada mi apsolutno ne smeta da se neko pise i osjeca i Bosnjakom, Srbinom i Hrvatom. To je cisto stvar licnog identiteta i sloboda izbora.

Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Amy-Mia

#502 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

ko ceriću daje legitimitet? je li izabran na demokratskim izborima od strane većine građana, da može da ih predstavlja ?
Intermission

#503 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Intermission »

Darius,
kada kazem da je USA irelevantna, mislim na pitanja nastanka drzave i identiteta, BiH je vise uporediva sa Svicarskom i Belgijom. Pitanje bosanskog jezika je bio odlican lakmus papir. I ne znam na osnovu cega zagovaraci bosanstva misle da ce Srbi i Hrvati to bosanstvo prihvatiti (ako iskljucimo neku opciju "preodgoja) nakon plebiscitarnog odbijanja bosanskog jezika, prihvatit ce ga ali jedan mali promil istih, cak i oni Srbi i Hrvati koji imaju pro-bosansku orjentaciju ne zele da mjenjaju svoj identitet.. Naprotiv, tu odrednicu ce prihvatiti samo oni koji ne znaju da naprave distinkciju izmedju pro-bosanskog opredjeljenja i politike i identiteta i vezuju jedno uz drugo. Navodis da Bosnjak u danasnjem kontekstu se vezuje za muslimana. Pa to i jeste do nekle tacno. Isto sto je tacno da je od prije jedno 200 godina Hrvat postalo da znaci katolik i Srbin pravoslavac. Vjera utice itekako na formiranje nacije, ali nacija kada se formira postaje jedna blanketna norma, koja nije iskljuciva na postojanje drugih religijskih, politickih odrednica i posjedovanje drugih dezavljanstava i regionalnih odrednica svojih pripadnika. Tako da, tacno je da ce Islam biti uvijek jedan od kulturoloskih elemenata Bosnjastva, jer je historija to tako odredila, isto kao sto je npr. pravoslavlje kulturoloska odrednica Srba, ali ne iskljuciva i jedina religijska norma u tom narodu. Mislim da je to vec i jasno vise.

Ono sto je bitno, da ne treba mijesati identitet i politicko opredjeljenje i u politici traziti razloge za odbijanje nekog identiteta. Jer identitet je nesto fakticke prirode, anegdotski da kazem, nesto na sto i ne mozes bas da utices kao npr. tvoja visina i boja ociju. A politika je sasvim nesto drguo. Mnostvo Srba se ne slaze sa politikom koju su diktirali vodje Srba (podrzani od strane vecine) Da li sada ti Srbi zele da promjene svoj identitet u znak nekog protesta? Naravno da ne. Upravo u tome "bosanci" grijese.
Last edited by Intermission on 30/12/2012 02:00, edited 3 times in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#504 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Amy-Mia wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Amy-Mia wrote:a što je najžalosnije, većina pripadnika tog naroda ne da nema ništa protiv svođenja na vjersku zajednicu, nego su oduševljeni s tim
To ti mislis1? Ali po onome sto postiras ovdje na forumu, vidim da i ne mislis, vec se ponavljas k'o pokvarena g.ploca. :lol:
istina boli, zar ne ? znaš i ti da je to tako i nemaš ništa protiv da bošnjaci budu vjerska zajednica. tvoji komentari idu u prilog tome.
Ti i ne citas komentare drugih vec samo trolas.
Ti si na ignore. :run:
Cosmic

#505 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

:lol: :lol: :lol:

Autohtoni narod Bosanci i Hercegovci :lol: :lol: :lol:

Jesil to ti Ćehiću, da makar znam s kim se raspravljam :lol:

Ja se budala još trudim da nešto obasnim :run:
Cosmic

#506 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

Amy-Mia wrote:ko ceriću daje legitimitet? je li izabran na demokratskim izborima od strane većine građana, da može da ih predstavlja ?
Uđi u džamije i pitaj ljude. Ko je tebi dao legitimitet. I ovom moderatoru. I ovom trećem? Ko vas šta pita?
poostar

#507 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by poostar »

Cosmic wrote: Može se bit, što da ne, imam ja takvih i u kući.

Samo me brine procenat ateista u ukupnom udjelu kvazi Bosanaca. Cijenim laganih 99%.
A zbog cega te to brine ? Odkad religija odredjuje nacionalnu pripadnost ?
Last edited by poostar on 30/12/2012 01:56, edited 1 time in total.
agnostic_front

#508 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

Amy-Mia wrote: znači nemaš odgovor.
Pa tebi odgovor da se nacrta, tebi bi problem bio da ga pogledaš, što ev demonstriraš pisanjem svojih postova.
Ne mogu da ti dam odogovor na laž.

To je ono isto kad je šešelj pitao onog sudiju da mu odgovori sa da ili ne, i pitanje je bilo "da li vaši roditelji znaju da ste peder?" ili kao da me pitaš zašto je Zemlja ravna. Kako očekuješ odgovor na to?
Cosmic

#509 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

poostar wrote: A zbog cega te to brine ? Odkad religija odredjuje nacionalnu pripadnost ?
Ne određuje, al mi čudno, sve neki slobodni mislioci i emancipatori, a svi isto misle. Zar nije čudno?
Amy-Mia

#510 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Cosmic wrote:
Amy-Mia wrote:ko ceriću daje legitimitet? je li izabran na demokratskim izborima od strane većine građana, da može da ih predstavlja ?
Uđi u džamije i pitaj ljude. Ko je tebi dao legitimitet. I ovom moderatoru. I ovom trećem? Ko vas šta pita?
ljudi u džamijama glasali i dali mu legitimitet ?
ja nisam osnovala nikakvo nebulozno udruženje.
poostar

#511 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by poostar »

Cosmic wrote:
poostar wrote: A zbog cega te to brine ? Odkad religija odredjuje nacionalnu pripadnost ?
Ne određuje, al mi čudno, sve neki slobodni mislioci i emancipatori, a svi isto misle. Zar nije čudno?
Zar svi vjernici ne misle isto ?
Shredder

#512 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Shredder »

Cosmic wrote:
Shredder wrote:
Zastava sa ljiljanima je bosanska zastava, zastava kraljevske dinastije koja je izabrana za državnu zastavu i samim time zastavu svih njenih građana! Ne muslimana! A posebno ne vjerskih glavešine koje tvrde da nam je Turska majka, brane pedofile i nosaju utoke!
Ko priča o muslimanima? Haj fino ponovi gradivo iz sociologije o nacijama, narodima i vjerskim skupinama, vidi šta je šta, pa onda dođi raspravljat.

Kad smo kod vjerskih glavešina, Cerić ima mnogo veći legitimitet od tebe da radi to šta radi. Ko tebe šta pita, ko si ti uopšte?
Član foruma, isto k'o i ti. Nego, ne moraš se brinuti o mom znanju sociologije. Ti očigledno ne kontaš. Ne pričam ja o muslimanima, nego ovaj Kongres. Oni pokušavaju da izjednače Bošnjake sa muslimanima. Kakav to Cerić ima legitimitet da radi ovo kao bivši poglavar IZ. Zar to ne bi trebao biti neki bošnjački intelektualac, nezavisno o vjerskom opredjeljenju?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#513 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by -LIBERO- »

Cosmic wrote:

CIA, Vatikan, KGB...Mosad....vanzemaljci. Nije cudno, ocekivano :D

Uh, zamalo da zaboravim..masoni i templari..i oni su dio ove price ;-)
Ugljesa_

#514 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Ugljesa_ »

U dzamijama se odlucivalo i biralo? :-) :-) :lol:
spica i pitaju me sto necu da se izjasnim ko bosnjak
Bosanski_hibrid

#515 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Bosanski_hibrid »

Amy-Mia wrote:
A zašto ne bi Cerić bio?
doktor nauka, priča tečno engleski jezik.

Ko tebe uopšte pita šta?
Jel ovaj kongres državna agencija? Jel plaćaš porez za ovaj kongres? tvoje mišljenje je tu jednostavno nebitno.
zato što je vjerski vođa. tako se izjednačavaju stvari, koje nisu jednake. pitam se, jer ovo je moja država u kojoj se stavlja znak jednakosti između stvari, koje veze nemaju jedna s drugom.
Ohani bona nevjesta :D
Zašto je problem što je bivši reis na čelu jedne nacionalne institucije, za koju je na kraju krajeva i sam najzaslužniji?!
Jesmo li mi zbog toga po tebi možda nazadni?

Šta onda možeš reći za njemačkog predsjednika Joachima Gaucka, bivšeg pastora? I to čovjek na čelu države a ne neke nevladine institucije kao što je ova o kojoj govorimo na temi.

Po tebi i tebi sličnim, ako je neko vjernik i ako potiče iz neke vjerske službe, on nije za društveni angažman, treba ga zatvoriti u karantinu ili šta već?! Nagledaćeš se ti ahmedija i ubuduće :bih:
Cosmic

#516 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

Amy-Mia wrote:
Cosmic wrote:
ljudi u džamijama glasali i dali mu legitimitet ?
ja nisam osnovala nikakvo nebulozno udruženje.
Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi?
Cosmic

#517 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

Ugljesa_ wrote:U dzamijama se odlucivalo i biralo? :-) :-) :lol:
spica i pitaju me sto necu da se izjasnim ko bosnjak
Ja to nisam rek'o.

Slabo čitaš.
poostar

#518 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by poostar »

Ceric ima legimitet da sakuplja narod pod zelenim bajrakom nista vise, on je vjerski a ne nacionalni vodja
Amy-Mia

#519 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Nagledaćeš se ti ahmedija i ubuduće :bih:
šta će ti bosanska zastava poslije takve rečenice ? :-)
inače, živi bili, pa vidjeli čega ćemo se nagledati :bih:
Cosmic

#520 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Cosmic »

poostar wrote:
Cosmic wrote:
Zar svi vjernici ne misle isto ?
Misle, al nisu svi Bošnjaci pripadnici Islama. Dočim su svi Bosanci pripadnici ateizma. I ko je tu sveden na nivo religijske skupine?

Uh, imaju i agnostici, biće podjela, nemojte to dozvolit.

Bitno je biti ateista :lol:
Bosanski_hibrid

#521 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Bosanski_hibrid »

Amy-Mia wrote:
Pa i ovo je naša zastava, ako želiš znati. Mi smo po narodnosti Bošnjaci, po državljanstvu Bosanci sa dna kace :D
Amy-Mia

#522 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Ko tebe pita šta misliš o tom kako ti kažeš udruženju? Šta nas briga šta ti misliš o tome. Šta nas briga i šta moderator misli o tome da je ono njegova zastava i ima svoje tumačenje kome pripada. Ko ste ba vi? Kontaš?

Ljudi u džamijama ne misle ništa loše o njemu. A to je puno ljudi. Ko dobro misli o tebi? Ko uopšte išta misli o tebi
i opet šuplja priča u nedostatku argumenata :wink: što volim kad ovako ostanete bez teksta satjerani uza zid, pa krenete sa glupim komentarima tipa: ko tebe šta pita... vidi joj glave ocam... :lol: :bih:
Amy-Mia

#523 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Amy-Mia »

Bosanski_hibrid wrote:
Amy-Mia wrote:
Pa i ovo je naša zastava, ako želiš znati. Mi smo po narodnosti Bošnjaci, po državljanstvu Bosanci sa dna kace :D
pa večeras na temi neki tvoji istomišljenici rekoše kako nisu bosanci i da sa bosnom nemaju nikakve veze.
zar tebi kao vjerniku nije dovoljno da si musliman ?
Last edited by Amy-Mia on 30/12/2012 02:05, edited 1 time in total.
Emina_88

#524 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by Emina_88 »

-LIBERO- wrote: Da nije BH PATRIOTA nebi bilo Bosne. Il pod to " da nije Bosnjaka nebi bilo Bosne", racunas i sve one Bosnjake koji su bili po podrumima, trezorima ili dijaspori...ali eto Bosnjaci su, pa su zasluzni za odbranu ove zemlje.

Ta floskula o "naprdjivanju" i slicne jezicke bravure, necu ni komentarisati...to vise govori o tebi samome, kucnom odgoju i nacinu na koji vodis dijalog. Poentu tvoje tvrdnje objasnio sam u recenici iznad . pazljivo procitaj.

Slazem se. Samo autohtoni narod nosi kontinuitet drzave, a to je u ovom slucaju Bosanci i Hercegovci. Mada mi apsolutno ne smeta da se neko pise i osjeca i Bosnjakom, Srbinom i Hrvatom. To je cisto stvar licnog identiteta i sloboda izbora.

Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Zasto se pravis slijep?

Zasto ne zelite gledati istinu u oci? Cinjenica je da bi se BiH sutra raspala da nije Bosnjaka. Cinjenica je da bi se 90% Srba i Hrvata sutra pripojili Srbiji i Hrvatskoj. A Bosnjacima, ma koliko vi pricali o Cericu i "njegovoj Turskoj", ce uvijek biti draza BiH od Turske :bih: :bih:
agnostic_front

#525 Re: Svjetski bošnjački kongres

Post by agnostic_front »

-LIBERO- wrote:Jedino mi je problematicna zloupotreba tradicioalnih DRZAVNIH obiljezja, od strane "Cericeve skupine" (nisam rekao Bosnjaka kao naroda)
Dakle, otkud pravo ovoj skupini da sa slike (ili bilo kojoj drugoj) da pravi ovakvu koregorafiju?
http://img268.imageshack.us/img268/9524/dscf5260vj9.jpg

Da li sam dobro shvatio ono što pišeš, i ako nisam, kakva je razlika kad navijačka skupina koristi DRŽAVNO obilježje i kad jedna nevladina organizacija koristi to obilježje.
Locked