BHF_Manijak wrote:Iako cu biti na udaru kritika sto cu ovu napisati ali nema veze. Iskreno u dresu reprezentacije mene je Lulic jedino odusevio u utakmici protiv Rumunije u Zenici, dok je u ostalim bio prosjecan ili ispodprosjecan na terenu. Nista spektakularno nisam vidio. Eh da li je to do pozicije na kojoj igra, taktike, postavke igre ili pak polozaja Mjeseca ne znam, ali fakat nisam vidio neku konstatnu igru koja bi me odusevila. Ne kazem da je momak los fudbaler, ali u dresu repke mogo je duzan ostao.
Recimo da bih i Seju Salihovica tu mogao svrstati.
Kratko i jasno: Obojica igraju na neprirodnim pozicijama za njih !!....u svojim klubovima igraju sasvim drugacije pozicije i naravno da ce izgledati posjecno ili ispodprosjecno kad igraju u dresu reprezentacije.
Stavi Lulića na lijevo krilo, bliže golu (što igra u Laziu), a Salihovića u sredinu (što igra u Hofu godinama) - pa ces vidjeti drugaciji ucinak na terenu.
To meni smeta kod svih selektora, pa tako i kod Papeta....yebena improvizacija

oni ce radije izmišljati pozicije ovim vec ustaljeniim igracima u repki, ali koji to apsolutno ne igraju u svojim klubovima - nego naci nekog novog igraca koji to igra redovno u svom klubu....to je isto radio i Ćiro i Baka i svi ostali selektori - izmišljali pozicije....dobro, Baka je bio baš bolestan (njemu je Barbarez prvi strijelac Bundes igrao libera

)....on je nadyebao sve ostale....Pape je bar reducirao to izmišljanje pozicija na najmanju mogucu mjeru, što opet treba poohvaliti u neku ruku

...ali opet to radi sa Salihovićem i Lulićem....i nikako da se ta perverzna praksa konacno prekine.
hebem mu miša, jel to toliko teško naci lijevog beka

godinama ga nemamo, niti tražimo