Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tigar1

#501 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Tigar1 »

Stevanović i Zukanović bili odlični sinoč. Pjanić ekstra klasa. Miske imao ''svojih'' momenata, šteta što slobodnjak ne uđe... dobra je bila i ona situacija kada, s igračem na leđima, pimpla i upućuje centaršut. :thumbup:

Lulić najlošiji bio po meni, ni duela, ni trke, nepovezana igra, na momente bojažljive reakcije... ili je povreda ili loša ''priča'' u glavi kada igrač jednostavno nema samopouzdanja...

Idemo dalje... protiv Grka kom' obojci kom' opanci... u krajnjem slučaju ne smijemo izgubiti a pobjeda bi nas vinula u orbitu.
:bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#502 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by JoseMujica »

Lulić inače ne zna plivat...zato je zakazao sinoć
BHF_Manijak

#503 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by BHF_Manijak »

Iako cu biti na udaru kritika sto cu ovu napisati ali nema veze. Iskreno u dresu reprezentacije mene je Lulic jedino odusevio u utakmici protiv Rumunije u Zenici, dok je u ostalim bio prosjecan ili ispodprosjecan na terenu. Nista spektakularno nisam vidio. Eh da li je to do pozicije na kojoj igra, taktike, postavke igre ili pak polozaja Mjeseca ne znam, ali fakat nisam vidio neku konstatnu igru koja bi me odusevila. Ne kazem da je momak los fudbaler, ali u dresu repke mogo je duzan ostao.
Recimo da bih i Seju Salihovica tu mogao svrstati.
Melami

#504 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Melami »

BHF_Manijak wrote:Iako cu biti na udaru kritika sto cu ovu napisati ali nema veze. Iskreno u dresu reprezentacije mene je Lulic jedino odusevio u utakmici protiv Rumunije u Zenici, dok je u ostalim bio prosjecan ili ispodprosjecan na terenu. Nista spektakularno nisam vidio. Eh da li je to do pozicije na kojoj igra, taktike, postavke igre ili pak polozaja Mjeseca ne znam, ali fakat nisam vidio neku konstatnu igru koja bi me odusevila. Ne kazem da je momak los fudbaler, ali u dresu repke mogo je duzan ostao.
To je do pozicije i motivacije i mislim da je to do Susica.
Ciro bi ovog Lulica nalozio, ne bi mu Messi bio ravan.
Za Salihovica se slazem, ne mogu se sjetiti tekme da me odusevio posebno i da je dobro odigrao.
Obuca9

#505 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
Obuca9 wrote:Ko kaže da ne valja Premijer liga :D

Inače čestitke našem selektoru i igračima na pobjedi, te strijelcu na pogotku. Kao što onaj kloc od komentatora sinoć reče, izgleda da je napokon došlo vrijeme da i mi pobjeđujemo u zadnjim minutama, dosta smo gubili.
Taj komentar je besmislen.
Nema to puno veze sa srecom, nego sa fizickom kondicijom igraca, jacinom klupe, selektorom i taktikom.
Ma vala oni porazi od Brazila (autogol Papca :-) ) i Meksika (makazice Vranješa :lol: ) su čisti nedostatak sreće i "znanja" da se utakmica privede kraju. Može se sad pričati i o dužini klupe i o koncentraciji i o kondiciji, ali kad ga onako majstorski pospremiš u svoju mrežu kao Sale ili kad onako cirkuzaš u svom petercu kao Vranješ, onda je to upravo ono što nam je godinama nedostajalo.
LSD

#506 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Iako cu biti na udaru kritika sto cu ovu napisati ali nema veze. Iskreno u dresu reprezentacije mene je Lulic jedino odusevio u utakmici protiv Rumunije u Zenici, dok je u ostalim bio prosjecan ili ispodprosjecan na terenu. Nista spektakularno nisam vidio. Eh da li je to do pozicije na kojoj igra, taktike, postavke igre ili pak polozaja Mjeseca ne znam, ali fakat nisam vidio neku konstatnu igru koja bi me odusevila. Ne kazem da je momak los fudbaler, ali u dresu repke mogo je duzan ostao.
Kratko i jasno: Obojica igraju na neprirodnim pozicijama za njih !!....u svojim klubovima igraju sasvim drugacije pozicije i naravno da ce izgledati posjecno ili ispodprosjecno kad igraju u dresu reprezentacije.
Stavi Lulića na lijevo krilo, bliže golu (što igra u Laziu), a Salihovića u sredinu (što igra u Hofu godinama) - pa ces vidjeti drugaciji ucinak na terenu.
To meni smeta kod svih selektora, pa tako i kod Papeta....yebena improvizacija :oops: oni ce radije izmišljati pozicije ovim vec ustaljeniim igracima u repki, ali koji to apsolutno ne igraju u svojim klubovima - nego naci nekog novog igraca koji to igra redovno u svom klubu....to je isto radio i Ćiro i Baka i svi ostali selektori - izmišljali pozicije....dobro, Baka je bio baš bolestan (njemu je Barbarez prvi strijelac Bundes igrao libera :? :shock: )....on je nadyebao sve ostale....Pape je bar reducirao to izmišljanje pozicija na najmanju mogucu mjeru, što opet treba poohvaliti u neku ruku :thumbup: ...ali opet to radi sa Salihovićem i Lulićem....i nikako da se ta perverzna praksa konacno prekine.

hebem mu miša, jel to toliko teško naci lijevog beka :shock: godinama ga nemamo, niti tražimo :shock:
Last edited by LSD on 15/11/2012 23:33, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#507 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by BHF_Manijak »

Dobro, ruku na srce Lulic je dobar dio prosle a ove konstatno i u Laziju ljevog beka igrao, gdje u klubu pruza daleko bolje partije nego li kod nas. Slazem se da terba igrati blize golu, ali opet nije mu to 100% neprirodna pozicija ko kad bi npr Dzeku stavio na zadnjeg veznog ili Pjanica na stopera.
Bolji je blize golu definitivno, ali to opet nije opravdanje da ga nema kompletnu utakmicu skoro pa nikako.
I jos plus sto se u toku utakmice, bar protiv slabijih selekcija tipa Litvanija, Latvija itd, veci dio utakmica ubacuje u vrh napada i haman vise vremena provede na protivnickoj polovini nego li u odbrani.
Za Seju se slazem, njega podhitno dalje od linije a blize sredini tj. na zadnjeg veznog jer mi se cini da je onih 20 minuta na zadnjem veznom protiv Litvanije bolje odigro nego li dosada sve teme za repku! :shock:
LSD

#508 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Dobro, ruku na srce Lulic je dobar dio prosle a ove konstatno i u Laziju ljevog beka igrao, gdje u klubu pruza daleko bolje partije nego li kod nas. Slazem se da terba igrati blize golu, ali opet nije mu to 100% neprirodna pozicija ko kad bi npr Dzeku stavio na zadnjeg veznog ili Pjanica na stopera.
Bolji je blize golu definitivno, ali to opet nije opravdanje da ga nema kompletnu utakmicu skoro pa nikako.
I jos plus sto se u toku utakmice, bar protiv slabijih selekcija tipa Litvanija, Latvija itd, veci dio utakmica ubacuje u vrh napada i haman vise vremena provede na protivnickoj polovini nego li u odbrani.
Za Seju se slazem, njega podhitno dalje od linije a blize sredini tj. na zadnjeg veznog jer mi se cini da je onih 20 minuta na zadnjem veznom protiv Litvanije bolje odigro nego li dosada sve teme za repku! :shock:
Buraz , Lulić je lijevo krilo ili lijevi vezni (ovisno o formacij)....poenta je : nije nikako lijevi bek :!: nemoj ga gurati u defanzivu kad nema jake defanzivne mogucnosti, nije neki skakac, nije specijalno jak u duel igri, ne prati igru(protivnicke igrace) kao defanzivac, zato cesto i ispada iz igre itd itd...a nije ni univerzalan igrac kao Hasan Salihamidžić svojevremeno...kad se sve to sabere ukratko, nije za tog posla (na lijevom beku)...on je covjek brzine i prostora....gurni mu loptu u prostor i na vrijeme i onda dobiju svoju svrhu u igri jer je jako brz i OFANZIVNO orijentisan igrac, prije svega....Salihović pogotovu nije za lijevog beka, a njih dvojica se mjenjuju na toj jako osjetljivoj poziciji....i protivnicki treneri su skontali da nam je to najslabija tacka tima.-

Daj Sušiću izmisli, rodi, stvori, nađi, dovedi tog lijevog beka :x ....dosta više improviziranja i drkanja.
BHF_Manijak

#509 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by BHF_Manijak »

Izgleda druze da si preskocio onaj dio gdje kazem da je dobar dio prosle sezone a gotovo kompletan dio ove, Lulic u Laziu upravo lijevi bek!
I u Young Boysima (upravo kod istog Petkovica koji sad vodi lazio) je nerijetko igrao tu poziciju.
noiserr

#510 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by noiserr »

Bio je opasan protiv Grka u Atini. Osim toga nije igrao na svojoj poziciji, Susic mu probava(o) razne pozicije.

Ja sam mu zamjerio bio zbog crvenog u Portugalu, ali iskreno momak je odličan igrač!
Last edited by noiserr on 15/11/2012 23:49, edited 1 time in total.
LSD

#511 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Izgleda druze da si preskocio onaj dio gdje kazem da je dobar dio prosle sezone a gotovo kompletan dio ove, Lulic u Laziu upravo lijevi bek!
I u Young Boysima (upravo kod istog Petkovica koji sad vodi lazio) je nerijetko igrao tu poziciju.
ma znam da igra....može on igrati i golmana ili špica, ali kakav ce biti to je pitanje....mi moramo naci boljeg defanzivca na lijevom beku, a Lulića i njegovu brzinu koristiti na krilu, u ofanzivnom dijelu tima
dinty2

#512 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by dinty2 »

znam samo da je sušić za pjanu našao pravu poziciju i da smo sa njim na playu jaki ko zemlja
ako budemo kompletni protiv grcke i budemo u sastavu kao protiv alzira , mislim da ćemo ih dobiti
dinty2

#513 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by dinty2 »

dinty2 wrote:znam samo da je sušić za pjanu našao pravu poziciju i da smo sa njim na playu jaki ko zemlja
ako budemo kompletni protiv grcke i budemo u sastavu kao protiv alzira , mislim da ćemo ih dobiti
što znači:
begovic
zukanovic i spaha stoperi
a ako se pandza vrati onda on na stopera a zuka na beka
mujdža desno
salihovic na zadnjeg veznog
pjana play
steva i lula krila
i dzeko ibis napad
dakle bez misketa
ili moze miske umjesto steve malo blize krilu
luckylaka

#514 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by luckylaka »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Dobro, ruku na srce Lulic je dobar dio prosle a ove konstatno i u Laziju ljevog beka igrao, gdje u klubu pruza daleko bolje partije nego li kod nas. Slazem se da terba igrati blize golu, ali opet nije mu to 100% neprirodna pozicija ko kad bi npr Dzeku stavio na zadnjeg veznog ili Pjanica na stopera.
Buraz , Lulić je lijevo krilo ili lijevi vezni (ovisno o formacij)....poenta je : nije nikako lijevi bek :!: nemoj ga gurati u defanzivu kad nema jake defanzivne mogucnosti, nije neki skakac, nije specijalno jak u duel igri, ne prati igru(protivnicke igrace) kao defanzivac, zato cesto i ispada iz igre itd itd...a nije ni univerzalan igrac kao Hasan Salihamidžić svojevremeno...kad se sve to sabere ukratko, nije za tog posla (na lijevom beku)...on je covjek brzine i prostora....gurni mu loptu u prostor i na vrijeme i onda dobiju svoju svrhu u igri jer je jako brz i OFANZIVNO orijentisan igrac, prije svega....Salihović pogotovu nije za lijevog beka, a njih dvojica se mjenjuju na toj jako osjetljivoj poziciji....i protivnicki treneri su skontali da nam je to najslabija tacka tima.-

Daj Sušiću izmisli, rodi, stvori, nađi, dovedi tog lijevog beka :x ....dosta više improviziranja i drkanja.
Jebem ti vise....hajde predlozi ti ili bilo ko drugi gdje ima taj dobar bek.Pa mislis da ga PAPE nebi volio.Ima li ga u Premier ligi,Njemackoj,Engleskoj...Jednostavno nema rjesenja za tu poziciju i zato mora improvizirati.Evo ima do Grcke jos valjda ce se neko pojaviti
Melami

#515 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Melami »

dinty2 wrote:
dinty2 wrote:znam samo da je sušić za pjanu našao pravu poziciju i da smo sa njim na playu jaki ko zemlja
što znači:
begovic
zukanovic i spaha stoperi
a ako se pandza vrati onda on na stopera a zuka na beka
mujdža desno
salihovic na zadnjeg veznog
pjana play
steva i lula krila
i dzeko ibis napad
dakle bez misketa
ili moze miske umjesto steve malo blize krilu
Moje misljenje je da je bolje i Stevanovic da igra krilo(svoju prirodnu poziciju) nego gurati Misketa ili nekog drugog na tu poziciju na kojoj i nije naj naj.
Ja razumijem da Misketu nece odgovarati na klupi al jbg, neko mora i to.Ja bi Salihovica na klupu, Misketa na playa sa Pjanicem i onda napraivo Izmjenu, kad se Lulic potrosi onda ubaciti Salihovica i to je to, u narednoj tekmi neka vrsta rotacije i to je to, kako bi svi bili koliko toliko zadovoljni. Ionako ce neko dobiti crveni, nekad povreda, nekad van forme i tako to, tako da ce uvijek jedan biti blizi klupi od druga 2.
Samo sto ja cisto sumnjam da ce Zukanovic na beka a Salihovic ili Lulic, ili Miske na klupu(bar ne u skorije vrijeme). Nije bas lako kod Safeta imati standardno mjesto u prvih 11.
Aziz_Bešlagić

#516 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Aziz_Bešlagić »

luckylaka wrote:
LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Jebem ti vise....hajde predlozi ti ili bilo ko drugi gdje ima taj dobar bek.Pa mislis da ga PAPE nebi volio.Ima li ga u Premier ligi,Njemackoj,Engleskoj...Jednostavno nema rjesenja za tu poziciju i zato mora improvizirati.Evo ima do Grcke jos valjda ce se neko pojaviti
moze mujdza lijevog beka pokrit, bolji je od lulica u defanzivi kako god. a zar nema niko iz mlade ko moze uskocit?
Melami

#517 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Melami »

Aziz_Bešlagić wrote:jdza lijevog beka pokrit, bolji je od lulica u defanzivi kako god. a zar nema niko iz mlade ko moze uskocit?
Mujdja je desni bek i nema mu zamjene na toj poziciji niti je on dobar na lijevom beku kao na desnom.
Aziz_Bešlagić

#518 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Aziz_Bešlagić »

Melami wrote:
Aziz_Bešlagić wrote:jdza lijevog beka pokrit, bolji je od lulica u defanzivi kako god. a zar nema niko iz mlade ko moze uskocit?
Mujdja je desni bek i nema mu zamjene na toj poziciji niti je on dobar na lijevom beku kao na desnom.
bolji je od lulica u defanzivi da ga naopako ukrenes.
Melbourne_Australia

#519 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Melbourne_Australia »

LSD wrote:

Druze Lulic vec godinu i pol igra beka u svom klubu...Da je toliko dobar kao krilo igrao bi sigurno.....Jer i nije mu neka wow konkurencija po krilu kod rimljanja :) Vise ispade u repki nego u svom klubu jer u repki igra sa manje discipline ;-)
Melami

#520 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Melami »

Melbourne_Australia wrote:
LSD wrote:

Druze Lulic vec godinu i pol igra beka u svom klubu...Da je toliko dobar kao krilo igrao bi sigurno.....Jer i nije mu neka wow konkurencija po krilu kod rimljanja :) Vise ispade u repki nego u svom klubu jer u repki igra sa manje discipline ;-)
Ja dok sam ga pratio u klubu je igrao lijevo krilo, doduse bilo je davno al znamd a je igrao lijevo krilo. i to je bio onaj period kad su svi ludili za njegovim igrama.
palermo

#521 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

ne vidim zašto tolika povika na Lulića, Posebno Lulića kao lijevog beka. U rprezentaciji je on najbolje partije pružao upravo na mejstu lijevog beka (aka Rumunija). Na poziciji lijevog krila on jednostavno nema dovoljno prostora, niti njegove najbolje osobine, obzirom na stil naše igre (posjed lopte) ne dolaze do izražaja. Vjerovatno bi sasvim druga stvar bila da smo mi neka ekipa koja igra na kontre, ali nismo.
Što se tiče kritika na njegovu defnazivu, pa ja baš i ne vidjeh previše grešaka. Ima brzinu, ima dovoljno drskosti i snage....

Tačno je da se od Lulića, obzirom na tim i renome kluba u kojem standardno igra, očekuje više, ali tražiti drugog lijevog beka,pored njega, je meni malo diskutabilno.jednostavno, ne vidkm nikoga na vidiku.
miki.ba

#522 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by miki.ba »

Problem je u tome što se pozicija krila u modernom fudbalu gubi, imaju bocni igraci, koji bi trebali pokrivati komplet jednu stranu uz liniju uz pomoc lijevog ili denog veznog.
Evo ja se trenutno samo Valencije mogu sjetiti da igra klasicno krilo, ma da i on ima def. zadataka.
Ko želi klasicna krila mora igrati formaciju 4-3-3, a to samo rijetki igraju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#523 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by JoseMujica »

miki.ba wrote:Problem je u tome što se pozicija krila u modernom fudbalu gubi, imaju bocni igraci, koji bi trebali pokrivati komplet jednu stranu uz liniju uz pomoc lijevog ili denog veznog.
Evo ja se trenutno samo Valencije mogu sjetiti da igra klasicno krilo, ma da i on ima def. zadataka.
nije baš tačno...dosta timova igra 4-3-3 koja je ustvari hibrid 4-5-1 Murinjo, Manćini, Guardiola, Di Mateo...među 3 tzv. napadača imaj jednog robusnog all round napadača + 2 krilna polušpica/ofanzivna krila
miki.ba

#524 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by miki.ba »

JoseMujica wrote:
miki.ba wrote:Problem je u tome što se pozicija krila u modernom fudbalu gubi, imaju bocni igraci, koji bi trebali pokrivati komplet jednu stranu uz liniju uz pomoc lijevog ili denog veznog.
nije baš tačno...dosta timova igra 4-3-3 koja je ustvari hibrid 4-5-1 Murinjo, Manćini, Guardiola, Di Mateo...među 3 tzv. napadača imaj jednog robusnog all round napadača + 2 krilna polušpica/ofanzivna krila
Ne slažem se, daj neke primjere igraca...pricam o klasicnim krilima.
Po tebi 4-5-1 ispade ofanzivnija od 4-3-3, Guardiola nije igrao 4-5-1.
4-5-1 se igra dosta, al 4-3-3 je nešto sasvim drugo, puno ofanzivnije...
Evo uzmimo City koji igra 4-5-1, ko su klasicna krila, nema ih.
Jedino klasicno krilo je bio Adam Johnson al se nije uklapao u tim, pa otišao.
Infaze Studio

#525 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Infaze Studio »

JoseMujica wrote:Lulić inače ne zna plivat...zato je zakazao sinoć
:lol: :lol: Dobra!!

Tigar1 wrote: Miske imao ''svojih'' momenata, šteta što slobodnjak ne uđe... dobra je bila i ona situacija kada, s igračem na leđima, pimpla i upućuje centaršut. :thumbup:
Jeste, i to je pokus'o podici dva puta da je zapimpla i drugi put uspio, a amater visi na ledjima i gleda :D
A najbolji potez Misketa je bio negdje polovinom 1. poluvremena kad zaganja tipa i ukliza na sredini terena...ja reko' : "Vidi Misketa dopingov'o se" :D

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Izgleda druze da si preskocio onaj dio gdje kazem da je dobar dio prosle sezone a gotovo kompletan dio ove, Lulic u Laziu upravo lijevi bek!
ma znam da igra....može on igrati i golmana ili špica, ali kakav ce biti to je pitanje....mi moramo naci boljeg defanzivca na lijevom beku, a Lulića i njegovu brzinu koristiti na krilu, u ofanzivnom dijelu tima
U pravu je maniak. Lulic igra beka u klubu, barem kol'ko sam ja upratio, jer ne pratim Lazio precesto.
Mi trenutno nemamo boljeg lijevog beka/bocnog, jer kad uzmes u obzir sve aspekte danasnjeg lijevog "beka", Lulic je tu zakon od svih Bosanaca i Hercegovaca koje mi spominjemo kao potencijal na toj poziciji. A da je dobar bio samo protiv Rumunije..to nije sigurno, jer je preko njega preslo akcija i akcija, sad uspjesnih ili ne...vise sigurno uspjesnih nego neuspjesnih.

I jos jednom...onaj Zukanovic ce biti zvijer do SP :-D . Ogi isto veoma dobar...malo samo da popravi postavljanje pri slobodnjacima/kornerima.
Zao mi je Pandze, ali mislim da je sa aktuelnim kadrom on odigrao svoju zadnju tekmu u BiH dresu. :sad:
Post Reply