novi Hyundai i30

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#51 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

Magarece_godine wrote:I četvera vrata su nepotrebna, svi putnici mogu ulaziti na jedna :D :D
upravu si, ako cemo tako razmisljat.
al cinjenica je da bi bez vrata mogao da dodjes u nezgodnu situaciju jer bi stalno morao da izlazis da pustio putnike vani. a bez 3 moda rada volana ne bi dosao u nezgodnu situaciju, jer su ljudi prosli model sasvim regularno koristili.
pitanje je iskoristivosti tog sistema. da je porche uptanju pa super, nego kompakt auto od 100+ks kojem je sport zadnja namjena.
johntra

#52 Re: novi Hyundai i30

Post by johntra »

vala emko, ako se iko može posipati pepelom po pitanju stvari i dodatne opreme koja je nepotrebna onda si to ti...skršio si skoro 30 milja maraka na stvari koje SIGURNO ne upotrebljavaš tako često...
emko1234

#53 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

johntra wrote:vala emko, ako se iko može posipati pepelom po pitanju stvari i dodatne opreme koja je nepotrebna onda si to ti...skršio si skoro 30 milja maraka na stvari koje SIGURNO ne upotrebljavaš tako često...
zato sto je cijeli sistem napravljen tako, da kad uzimas, jedna stvar veze drugu. ako uzmes bixenone, odmah ti to veze prskalice za farove i auto paljenje svjetala s funkcijom follow me home.
ne mozes uzet aktivni ovjes bez velikih felgi i jakog motora. il ne mozes uzet sportsko podvozje bez s line paketa koji ti odmah vuce i felge, i karambolke i spustenije auto i slicno. sistem je napravljen da ti oguli guzove.
johntra

#54 Re: novi Hyundai i30

Post by johntra »

hoćeš reći da je sportsko podvozje jako bitno na uslovima saobraćaja i stanja puteva u našoj divnoj državi? je li DSG mjenjač bio potreban?
emko1234

#55 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

johntra wrote:hoćeš reći da je sportsko podvozje jako bitno na uslovima saobraćaja i stanja puteva u našoj divnoj državi? je li DSG mjenjač bio potreban?
najgluplja doplata. da sad mogu birat nikad je ne bi uzeo. najmanje koristim taj drive select klinac al eto.
tiptronic je na autu, njega sam uzeo svojevoljno. probao sam drugo auto s tim motorom i manuelnim mjenjacem i mislim da je na velikim dizel motorima automatik bolja opcija.
johntra

#56 Re: novi Hyundai i30

Post by johntra »

za automatik kod velikih motora se slažemo, nema tu govora..samo je DSG, nažalost, kod nas još bespotreban..iako se radi o odličnoj džidži...
emko1234

#57 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

to je inace s tronic kod audija. i nije se jos mogao tad uzet u a4. samo tiptronic i manuelni.
ma mjenjac je predobar, nije zadnja rijec tehnike al je brz, udoban, bez trzanja salta, skoro neprimjetno a kad treba onda je bas agresivan.
sto se tice s tronica, previse trza u normalnoj voznji. u svim autima u kojm sam imao prilike da ga vozim je isto. negdje manje negdje vise, al trza. dok je u sportskoj voznji nenadHebiv.
530i

#58 Re: novi Hyundai i30

Post by 530i »

Dakle, ljudima kojima nije zadnji krik svega Audi (još malo pa će u pitanju biti 1.9 TDI) ili možda Golf...tema je Hyundai...

Ako su popravili tanak i plastičan volan kao što je bio na prvom i30 napravili su lijep pomak unaprijed. Isto tako nije mi simpatično bilo plavo osvjetljenje instrumenata...brzo krene da iritira. Ostalo je manje više okej. Cijena odlična...Jedino što mi sve manje i manje "sjeda" njihov dizajn...nijedan Hyundai mi se ne dopada unazad godinu-dvije. No, to je isključivo subjektivna stvar. Pored cijena koje su važile za prethodni model zaista ne razumijem ljudi koji daju 10000 maraka više da bi vozili Golf TDI i to osnovni model...i30 je košta kao 2/3 golfa...osim, naravno, Bošnja koji su se snašli poslije rata, petkom na džumu, noću na prozor, utoka na dohvat ruke... :lol:
Carlo8

#59 Re: novi Hyundai i30

Post by Carlo8 »

i 30 po meni fin autić.Koliko para toliko muzike! Ima minuse ima pluseve.Novo je novo i ljepo je vidit izbor auta (ko može da si priušti naravno).Iako je meni osobno nova kia ceed malo moćnija plus daje 2 više garancije! :dance: :dance:
burgundy

#60 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

@530i

Ako je mjerilo napretka volan onda u redu.Sto vise para das, to ces imat prijatniji osjecaj pod prstima, ne samo u Hyundai-u vec i u Bmw-u kojeg vidim gotivis,i bilo kojoj drugoj marki automobila.Serija 1 BMW npr u najosnovnijem izdanju isto ima plastican i neoblozen kozom volan bez raznih dugmica.Sto se dizajna tice,ovaj novi model je preveliko poboljosanje u odnosu na prvi model,i bojim se da ce i visa cijena to pratit.Kad sam prosle godine kupovao svoj auto,slucajno dok sam cekao prodavaca naidjem na papir o prodaji u tom mjesecu.Mogu ti rec da sam bio iznenadjen kolicinom prodatih auta,i tu vecinom za kes,i neki modeli koji nisu bili bas jeftini.Hocu da kazem da su ljudi prepoznali kvalitet ovih auta.U Americi koja nije opterecana toliko markama,Hyundai odlicno kotira,takodje se vidi da je njima prioritet americko trzista jer neki njihovi premium modeli tipa Equus ili Genesis nisu prisutni u Evropi.Sa novom fabrikom u Slovackoj moze se ocekivat za bolji i zesci nastup u Evropi.
530i

#61 Re: novi Hyundai i30

Post by 530i »

Uopće nisam spomenuo da su Hyundai nekvalitetni, naprotiv.
Samo mi je taj volan upadljiv, jer je malkice prevelik i usto primjetno potanak, i to u verziji koja ima kožni volan. Nije tema ni bmw 1, ni golf...nemojmo sad o tome. Bolji volan (po mom ličnom sudu) ima Sandero, jedan od najjeftinijih, ako ne i najjeftiniji nov auto u BiH, a to se ne bi smjelo dešavati...ipak je razlika jedno 40% u cijeni...
Dizajn je opet subjektivna stvar, mene ovaj i30 straga podsjeća na Astru...pomalo. Ono, trude se oni, ali ništa posebno iz toga ne proizlazi...
burgundy

#62 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Image
Image
Image
Image

Pricamo o autu,a jos nije bilo postenih slika :)
citroen xm

#63 Re: novi Hyundai i30

Post by citroen xm »

Ako ćemo o dizajnu konkretno ovoga modela onda da pođemo. Bok-ok, naprijed-OK uz to što mene podsjeća na 308, ali to je možda samo do mene. Pozadi totalna fula. Unutra previše kiča. Ako ćemo o korejancima, meni je nova Ceed miljama daleko dizajnerski iako je ona miks više evropskih modela.
Melami

#64 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

Opet kazem, ti autici iz Azije su smece. Vidio sam jednom mazdu na autoputu, novija, zadnja karambolka se toliko trese ko da je od papira, al bukvalno. Vidio toyotu neku, jedan dio na zadnjem dijelu auta se odlijepio. Svi it azijci maksimalno stede na kvaliteti a jos uz to i naplate fino taj na oko lijep dizajn, al ustvari kakva to limarija mora biti da bis e tako izoblicila i uglovi napravili a da se ne ulozi mnogo para? To nije jeftino.
Kako vas nije strah staviti djecu u to i krenuti na izlet :S tobejarabi.
burgundy

#65 Re: novi Hyundai i30

Post by burgundy »

Melami wrote:Opet kazem, ti autici iz Azije su smece. Vidio sam jednom mazdu na autoputu, novija, zadnja karambolka se toliko trese ko da je od papira, al bukvalno. Vidio toyotu neku, jedan dio na zadnjem dijelu auta se odlijepio. Svi it azijci maksimalno stede na kvaliteti a jos uz to i naplate fino taj na oko lijep dizajn, al ustvari kakva to limarija mora biti da bis e tako izoblicila i uglovi napravili a da se ne ulozi mnogo para? To nije jeftino.
Svakim svojim novim postom me uvjeravas da ti je IQ = Argeta pasteti.
Melami

#66 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

burgundy wrote:
Melami wrote:Opet kazem, ti autici iz Azije su smece. Vidio sam jednom mazdu na autoputu, novija, zadnja karambolka se toliko trese ko da je od papira, al bukvalno. Vidio toyotu neku, jedan dio na zadnjem dijelu auta se odlijepio. Svi it azijci maksimalno stede na kvaliteti a jos uz to i naplate fino taj na oko lijep dizajn, al ustvari kakva to limarija mora biti da bis e tako izoblicila i uglovi napravili a da se ne ulozi mnogo para? To nije jeftino.
Svakim svojim novim postom me uvjeravas da ti je IQ = Argeta pasteti.
o da dam honda 2010 godiste, boja vec naveliko otpala. hahahhaa
NediM17

#67 Re: novi Hyundai i30

Post by NediM17 »

Raznih budalastina ce se covjek nacitati na ovom forumu. Svi ti "autici" koji su napravljeni u Aziji u zadnje tri godine (a i ranije) imaju po pet zvjezdica na Euro NCAP testiranjima, rijetko koji da ima cetiri. Prema tome sto bi nas koji vozimo "autice" iz Azije trebalo biti strah staviti djecu u u auto i krenuti na izlet?
Norm

#68 Re: novi Hyundai i30

Post by Norm »

Autic je sasvim OK. I tvrdnje da je smece sve sto dolazi iz Azije zaista nisu utemeljene. Ono sto im jeste mana jesu servisi i dijelovi (cijene i vrijeme cekanja na isporuku) sto vw koncernu daje blagu prednost...To je barem moje misljenje.Ono sto ja, a mislim i vecina iskusnijih vozaca cijeni kod vozila jeste i jednostavnost barem sto se tice osnovnog odrzavanja i intervencija na vozilu. Da naglasim da iskustvo kod vozaca ne predstavlja samo broj predjenih kilometara nego i, barem osnovno, znanje o vozilu i nacinu funkcionisanja.
Pogledajte link http://www.youtube.com/watch?v=nXCZ2v-nIF4 pa ce se samo kazati, naravno ovo je samo mali primjer, zasto je barem u ovom slucaju golf u prednosti iako nije pojam ni ljepote (o ukusima ne vrijedi raspravljati) niti zadnje rijeci tehnologije ugradjene u isti.
emko1234

#69 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

to ja pokusavam da objasnim sve vrijeme. da nijedno auto nije lose al da postoji razlog zasto se ovo zove golf klasa, zasto sve komparacije u klasi pocinju s golfom i zasto je on najprodavanjiji kompakt.
ljudi vide cijenu i vide slabo opremu u startu i to da se krade i na osnovu toga naprave misljenje. postoji razlog sto je cijena toliko i postoji milion stvari koje mi ne znamo o autu a tu su. evo nisam znao ovo za megana. i sad recimo da razmatram to auto za kupit, ovo bi bio jedan od minusa 100%. krenes na more, crkne ti sijelica i trazi servis il majstora-preglupo.
http://www.youtube.com/watch?v=QATro4s-Kk8
Magarece_godine

#70 Re: novi Hyundai i30

Post by Magarece_godine »

Emko, tvojom logikom: Ko će se penjati na vrata Golfa i skakati po njima ? Totalno nepotrebno čvrsta vrata :P
emko1234

#71 Re: novi Hyundai i30

Post by emko1234 »

Magarece_godine wrote:Emko, tvojom logikom: Ko će se penjati na vrata Golfa i skakati po njima ? Totalno nepotrebno čvrsta vrata :P
u svakom slucaju potrebnija od 3 moda rada upravljaca.
ako uzmemo u obzir cinjenicu da su ti ta vrata protekcija od okoline dok vozis auto.
Rolandooo

#72 Re: novi Hyundai i30

Post by Rolandooo »

čuj Azijati ne valjaju!!!!Ja sa svojim Azijatom već godinu dana preeezadovoljan samo sipaj i vozi to je sve.... 8-)
citroen xm

#73 Re: novi Hyundai i30

Post by citroen xm »

Joj priča, joj priča. Tačno je da ovom Meganu je malo teže promjeniti sijalicu, ali nije problem to uraditi na sred ceste bez servisa. Vlasnici znaju kako. Kao drugo. Daleko od toga da je Golf nekvalitetno auto. Naravno da nije, ali isto tako nije ništa kvalitetnije od drugih. Ali i da je kvalitetniji malo od drugih ja ga ne bi uzeo iz sledećih razloga. Dizajn njemački sterilan. Ponuda prostora unutra možda i najgora u klasi. Cijena najveća, a namanje daje. I da, iz generacije u generaciju to su najneudobniji automobili, a i činjenica kome je sve golf kod nas statusni simbol i kakvi ga sve papci kupuju mi govori dosta. Naravno ne mislim na sve vlasnike istog. E zbog svega toga meni je Golf na zadnjem mjestu u klasi, a VW najmrži proizvođač koji teško da bi ikada uzeo u razmatranje. I ja se ovde ne borim protiv VW-a, ja seborim protiv priča da su njemačka auta iznad svih ostalih.
Melami

#74 Re: novi Hyundai i30

Post by Melami »

Rolandooo wrote:čuj Azijati ne valjaju!!!!Ja sa svojim Azijatom već godinu dana preeezadovoljan samo sipaj i vozi to je sve.... 8-)
imam i ja japanca i to sigurno bolje od tog tvog. Sranje od auta. Iza audija je 20 svjetlosnih godina.
A to oko popravke, onda vam je najbojle naci neku hondu civic 15-20 godina, nju je najlakse popraviti, otvoris haubu i sve ti je pred nosom, otkacis stari dio, zakacis novi i to je to, d ali to znaci da je to najbolji auto? HAHAHA
Rolandooo

#75 Re: novi Hyundai i30

Post by Rolandooo »

Ne kažem da je najbolji ali da je smeće nije.... :? a ti lijepo svog azijata zamijeni za Audija :thumbup:
Post Reply