Levati iz ASA auta?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drndalo
#51 Re: Levati iz ASA auta?
Nek' si se vala registrovao da nam to kazes, samo jos ubaci i u kojem dijelu ASA-e radis, pa da bar ti budes neskriven, kad se drugi skrivaju... 
-
Tir Anasazi
#52 Re: Levati iz ASA auta?
Radim u ASA odjeljenju za pracenje foruma.
- drndalo
#53 Re: Levati iz ASA auta?
Pa tako brate, fino se predstavis, vidis kako forum pozitivno utice na vece zaposljavanje u BiH... Jos ce ti se odjel uskoro prosiriti... 
-
vnm
#54 Re: Levati iz ASA auta?
nije ni meni jasan naslov. valjda su levati ovi koji nasjednu na to a ne genijalci iz ASA auta. 
-
Tir Anasazi
#55 Re: Levati iz ASA auta?
Sve u cilju anonimnosti. Inace pare drzim kod Demidzica u podrumu, Antuna Branka Simica br 19.drndalo wrote:Pa tako brate, fino se predstavis, vidis kako forum pozitivno utice na vece zaposljavanje u BiH... Jos ce ti se odjel uskoro prosiriti...
-
emko1234
#56 Re: Levati iz ASA auta?
prvo brcko gas je jedan od distributera vw programa i ko takav nema sanse da sam uvozi auta koja prodaje,ta politika nigdje ne postoji bas zato sto postoji generalni zastupnik u prodaji nekog branda sto je u ovom slucaju asa auto,to cak pise i na njihovoj stranici..
drugo ovaj lika @_Asta_ ja ne znam kod koga ti servisiras auto pa sat servisa placas 7 km,to ne moze ni kod mehe u garazi..pogledaj na racunu koliko ti je sat servisa..
sto se tice price oko ove fabije,ako u cosku ne pise da je slika simbolicna,komotno ih neko moze tuzit jer obmanjuju kupce.
drugo ovaj lika @_Asta_ ja ne znam kod koga ti servisiras auto pa sat servisa placas 7 km,to ne moze ni kod mehe u garazi..pogledaj na racunu koliko ti je sat servisa..
sto se tice price oko ove fabije,ako u cosku ne pise da je slika simbolicna,komotno ih neko moze tuzit jer obmanjuju kupce.
-
530i
#57 Re: Levati iz ASA auta?
Ma piše negdje malim slovima da je slika simbolična, da ne odgovara tom modelu...i on nije mislio 7KM sat, nego 7 maraka skuplji sat od drugih...jedina mi je nejasna stvar sipanje OMV ulja u ovlaštenim servisima...pored tolikih drugih poznatih imena...ali vjerovatno su pobijedili na kakvom tenderu, pa sad jašu.
- PeshtA
#58 Re: Levati iz ASA auta?
Zivim i radim u Kuvajtu i k tome jos da prostis na drzavnom budzetu sam pa ti vidi, ASA-u imam u gepeku pokraj rezervne gume u ovom osmaku:Tir Anasazi wrote:Nikad glupljeg topic-a nisam vidio.
Tema je "Levati iz ASA AUTO" (vjerovatno postavljen od isfrustriranog bivseg radnika iz ASA Grupe ili nekoga iz konkurencije Opel, Renault ,Citroën, pa se lafo predstavlja kao kupac da bi stvar bila pitka za siru publiku), sere se po brandu Volkswagen a hvali Skoda (koja je iz iste grupacije btw, a tema je podsjecam Levati iz ASA AUTO), a citava diskusija se svodi na servise i na nebulozna poredjenja o stvarima u koje se autor topica razumije k'o Mara u kriv ku.ac![]()
Sta li je pisac htio reci.

Poenta svega je bila da je cijena golfa kako se rekose i mnogi drugi ... 4 godine nakon izlaska skoro ista, a govore o nekom nepostojecem popustu od 6300 KM.Ja se razumijem u vagine a eto ti vidim kao i Mara se razumijes u penise. Amin.
Evo jos jedne od mojih vozilica

Pozdrav iz suncanog KWT
-
vnm
#59 Re: Levati iz ASA auta?
u ovom kuwajtu izgleda ne pada kisa nego polir pasta sa neba.
- mayab
#60 Re: Levati iz ASA auta?
To je klasicni marketing vjerovatno samo u nasoj banana drzavi, gdje su svi ravnopravni samo su neki ravnopravniji od drugih!condy wrote:Znači, radi se o klasičnom marketingu. Suština toga je u tome da privuku kupce, da dođu u salon kod ovlaštenih trgovaca sa namjerom da se detaljnije upoznaju sa ponudom. Niko pri tome ne tvrdi da je auto sa slike uzorak auta koje se po promotivnoj cijeni prodaje, i zbog toga nema prevare. Prevara bi bila, da prodavač kaže, to auto sa slike je 16.xxxx,xx KM, a da kupac to plati i dobije sasvim drugo vozilo. To bi bila prevara!goran16v wrote:Smatraj ti sta zelis i brani marketnig koliko hoces, ali zasto je neprimjereno ocekivati za te novce auto sa slike kad ti upravo reklama, kojom te privlace, kaze da jeste???? Pa nisam ja nalijepo sliku auta koju zelim i cijenu pa da tu nesto bude neprimjereno nego oni i to nije nista drugo nego vid prevare. Zasto na slici nije slika auta koje mozes dobiti za anvedenu cijenu? Moja mater ce sutra vidjeti ovu sliku i iskruziti iz novina i otici u salon i sta ce joj reci? Znate gospodjo, istina je da reklama ne odgovara istini, ali eto mi vas nismo prevarili, mi smo samo vas privukli da za te novce kupite neki drugi auto??? Ma daaaaj... Kakva bi razlika bila izmedju ovoga i reklame iz postanskog sanduceta za 1kg mljevenog mesa u supermarketu za X KM a da se ispostavi da to nije 1kg nego 750g za istih tih X KM????condy wrote:
Sa pozicije kupca to jeste tako, ali da si ti prodavač i ti bi tražio određene načine da privučeš kupce nekim marketiškim trikovima i sl. Marketing je danas jako bitan, i možda presudan za poslovne aranžmane. Međutim, ovdje se ne radi o prevari. Svako ce otici u auto salon i pogledati vozilo, informisati se o vozilu i odlučiti da li će kupiti to vozilo koje je pred njim ili ne. Navedena slika, nije uzorak, niti piše da je uzorak. Slažem se da slika vozila je malo neprimjerena, ali isto tako neprimjereno je očekivati za te novce auto sa slike
Nisu oni jedini više manje svi to rade...reno, ceitroen, audi, mercedes....pogledaj dnevne novine
Za mene je ovo klasican pokusaj obmane potencijalnog kupca, jer ama bas nigdje ne pise, niti sitnim slovima, da je slika samo simbolicna!
I to sto to isto rade i drugi, nikako ne amnestira vodeceg auto trgovca i servisera u drzavi
-
emko1234
#61 Re: Levati iz ASA auta?
hahahahaha dobro sivnm wrote:u ovom kuwajtu izgleda ne pada kisa nego polir pasta sa neba.
nedavno mi je jedan poznanik pricao da je u libiji land cruiser v8 do cepa 16$.pa kontam da je i u kuwaitu to gorivu tu nedje,cemu tdi?vozio bi v8 u najmanju ruku..
- AmADin_gospo
#62 Re: Levati iz ASA auta?
HAHHA, svaka čast, dugo se nisam slađe nasmijaovnm wrote:u ovom kuwajtu izgleda ne pada kisa nego polir pasta sa neba.
- drndalo
#63 Re: Levati iz ASA auta?
Sto, zar nije TDI vrhunac tehnologije, nauke, svega...?emko1234 wrote:cemu tdi?vozio bi v8 u najmanju ruku..
-
emko1234
#64 Re: Levati iz ASA auta?
to je u zemljama u kojim je gorivo preko 2.20km za litar
u zemljama u kojim je benzin 0.20km za litar vrhunac tehnologije je onaj koji ima bar 4000ccm 
- simonese
#65 Re: Levati iz ASA auta?
mi smo levati a ASA su supci
- PeshtA
#66 Re: Levati iz ASA auta?
TDI je zbog fazona, kupio kod nas i zalijepio
....
Dizele od skoro u ponudi ima Skoda jedino ali jos ih Kuvajcani ne kupuju ... na mozda 2-3 benzinske u cijelom Kuvajtu se moze sipati eurodizel inace su sve oni veliki pistolji za kamione
Unutra je

Ja naspem 60 litara za 20 KM
Kise nema, snijega nema ... metalik farbe se dobro drze ... ove nemetalik cesto matiraju izgore ...
Dizele od skoro u ponudi ima Skoda jedino ali jos ih Kuvajcani ne kupuju ... na mozda 2-3 benzinske u cijelom Kuvajtu se moze sipati eurodizel inace su sve oni veliki pistolji za kamione
Unutra je

Ja naspem 60 litara za 20 KM
Kise nema, snijega nema ... metalik farbe se dobro drze ... ove nemetalik cesto matiraju izgore ...
- mayab
#67 Re: Levati iz ASA auta?
Ne znam kakve veze imaju ove slike i sve ovo oko cijene goriva i standarda u Kuvajtu sa temom, ja koliko znam za hvalisanje sluzi Facebook 
- PeshtA
#68 Re: Levati iz ASA auta?
cuj hvalisanje autom starim 11 godina nidje veze 
- chuchumbamayumbe
#69 Re: Levati iz ASA auta?
mayab wrote:Ne znam kakve veze imaju ove slike i sve ovo oko cijene goriva i standarda u Kuvajtu sa temom, ja koliko znam za hvalisanje sluzi Facebook
Ili na KuwaitCity-x.com pa se tamo kur*iti Passatom.
- nedimaha
#70 Re: Levati iz ASA auta?
Asa je generalni distributer i njima je vise u interesu da njihovi partneri prodaju automobile, zato je marza veca nego drugdje, dok oni lagano tendere uredno uzimaju jer niko ne moze ponuditi cijenu koju oni nude.
Dakle svi zadovoljni
samo mi kao krajnji kupci moramo shvatiti da ne treba kupovati u asi nego kod njihovih partnera.
Vjerujte da dobra distributivna mreza donosi mnogo vise novaca nego njihov salon.
Dakle svi zadovoljni
Vjerujte da dobra distributivna mreza donosi mnogo vise novaca nego njihov salon.
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#71 Re: Levati iz ASA auta?
Bome ja u toyoti sam uvijek bio u servisu kad se radilo na autu.karanana wrote:bogami u toyoti fino u cekaonici imas ekran i fino sve vidis na tv-u sta ti se radi na autu.
-
Melami
#72 Re: Levati iz ASA auta?
Kad sam ja rekao da kod nas ne zna sta je marketing. Meni se cini da je slicna prica bila za neki renault ili skodu, ne sjecam se. Kod nas modelima na zalasku, ili modelima od prosle godine snize cijenu za 2-3k. hahhaa to se na zapadu rasprodaje za 60-70% od pune cijene.
-
Seyfo
#73 Re: Levati iz ASA auta?
Ovo je istina!drndalo wrote:Sto, zar nije TDI vrhunac tehnologije, nauke, svega...?emko1234 wrote:cemu tdi?vozio bi v8 u najmanju ruku..
Naravno, samo u glavama ljudi na brdovitom Balkanu.
TDI je smisao života, konačni cilj kojem svako teži, i kad ga stekneš, dosegao si vrh svega...makar to bio golf 3 ili audi 80, samo nek nazad piše TDI. Čak sam znao čuti da ljudi kupe passat iz '88 (onaj prije modela Delfin) i kažu KUPIO TDI. Prodavac mu rekao.
Ukratko, bolje nema! To je jedan od razloga što većinom mislimo kako nam je super i da smo sretni u životu, u prosjeku dosta (po izjašnjavanju) sretniji nego na trulom zapadu.
Npr.,neki dan dječak iz komšiluka izjavio: "kad budem vel'ki, kupiću Ferari Tee Dee Iii, Ala'aamm'"
Ili ovaj Kuwait boy koji se fura da vozi TDI...možda bi TDI naljepio i da sutra sjedne u Lambo
- headbanger
#74 Re: Levati iz ASA auta?
koji k... cu ja u servisu, sta je to trebam nadgledati, jos malo pa ce raja traziti da bude u operacionoj sali za virjeme operacija i da sere doktorima kako nisu dobro sljepo crijevo izvadiliMiro Spiro wrote:Bome ja u toyoti sam uvijek bio u servisu kad se radilo na autu.karanana wrote:bogami u toyoti fino u cekaonici imas ekran i fino sve vidis na tv-u sta ti se radi na autu.
sa cu ja tamo
gledat da me ne uvale koristen filter
pazit da ne fusere, pa dajte ljudi
ima garancija ima sud
a ima mail i slika prizvodjacu ako treba
cisti sumnjam da ce se neko zajebavati sa licencom
a svi znamo da se na servisu i rezervnim djelovima pare okrceu da od tog autoindustrija zivi
imao passata dva servsa u asi odraio jedan 150KM onaj obicni na 7000Km i drugi me dosao 250KM na 15000Km
prodao ga jaranu on evo on 60000Km napravio i prodao ga za kes bez problema, kaze da mu je puno pomogla servisna i sacuvani racuni za svaki dio
a ne znam bas izdaje li gazda meho racun sa garancijom i odriginalnim djelovima
ali ASA je skuplja za 100njak KM
ali meni oni smetaju jer nisu poslovni i ljeni su
sto neko rece moze im se zbog statusa vw u BiH inace ....
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#75 Re: Levati iz ASA auta?
headbanger wrote:
koji k... cu ja u servisu, sta je to trebam nadgledati, jos malo pa ce raja traziti da bude u operacionoj sali za virjeme operacija i da sere doktorima kako nisu dobro sljepo crijevo izvadili
sa cu ja tamo
gledat da me ne uvale koristen filter
pazit da ne fusere, pa dajte ljudi
ima garancija ima sud
a ima mail i slika prizvodjacu ako treba
cisti sumnjam da ce se neko zajebavati sa licencom
a svi znamo da se na servisu i rezervnim djelovima pare okrceu da od tog autoindustrija zivi
imao passata dva servsa u asi odraio jedan 150KM onaj obicni na 7000Km i drugi me dosao 250KM na 15000Km
prodao ga jaranu on evo on 60000Km napravio i prodao ga za kes bez problema, kaze da mu je puno pomogla servisna i sacuvani racuni za svaki dio
a ne znam bas izdaje li gazda meho racun sa garancijom i odriginalnim djelovima
ali ASA je skuplja za 100njak KM
ali meni oni smetaju jer nisu poslovni i ljeni su
sto neko rece moze im se zbog statusa vw u BiH inace ....
Ja ne znam za tebe ali svaki put sam ja uveo auto u servis i bio prisutan pri radu majstora.Nisu nista rekli niti su me upozoravali da ne mogu da budem.Ponudili su me kavicom a i drugih musterija je bilo prisutno tu kad je njihov auto bio na servisu.