Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ero puh

#51 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by ero puh »

Lako je provjeriti, treba samo otići na ranije date linkove, stvarno nadežnih institucija u BiH i uvjerit se ko iznosi neistene i gluposti, činjenice su činjenice, Vama to možda neodgovara, ali je tako!
U laži su kratke noge, a Vaš pristup ovoj temi je apsolutno nestručan i neargumentovan :!: :!: :!:
Vrlo prost i naivan način za dovođenje ljudi u zabludu, pročitajte poslednji bilten osiguranja na:

http://www.azobih.gov.ba

i sve je apsolutno jasno :idea:
Last edited by ero puh on 07/03/2012 17:48, edited 1 time in total.
friskyoreo

#52 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by friskyoreo »

Hahaha, koja komedija. Nastavite, molim vas! :lol: :lol: :lol: :lol:
:dance: :dance: 8-)
Sahara74

#54 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by Sahara74 »

Pustite te lokalne televizije i njihove objave koje se kupuju za sitne pare. Nismo nesto slicno viđali na nekoj od vodećih tv kuća ili vodećih printanih medija.
Kako moze registracija za jedno vozilo koštati manje od zakonom propisanih obaveza i uplata???
Sam odgovor kaže da se radi o sumnjivim poslovima! :bih:
ero puh

#55 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by ero puh »

Napokon da se negdje složimo, sva davanja prilikom registriranja motornog vozila su propisana važećim zakonima u FBiH i BiH, kontrola istog je u nadležnom MUP koji ima stvarnu nadležnost u poslovima registriranja m/v, sve je elektronski uvezano na nivou BiH, AOP, tako da visina registracije m/v ne može biti ni za jednu KM manja od zakonom propisane, a dokaz o navedenom su originalne uplatnice, koje ostaju u arhivi nadležnog ministarstva. Pored toga se vrši provjera brojeva polica i time je onemogućeno registriranje dva različita m/v sa istim brojem police u cijeloj BiH. Po meni ne radi se tu o nikakvim sumnjivim poslovima, već tržnoj utakmici i zdravoj konkurenciji, kvalitetu više. Smisao osiguravajućeg društva je da izmiruje štete, to BRČKO GAS OSIGURANJE činjenično, zvanični i javni pokazatelji, radi odlično. Ono na šta Vi aludirate nema veze sa poslovima osiguranja, već se odnosi na povezana lica u svezi sa ostalim poslovima prilikom registriranja m/v, raznim povoljnostima na tehničkim pregledima, provizijama u poslovnim bankama, bažderenju tahografa, kuponima za gorivo, usluzi servisa ili nešto slično, a zar to svi ostali ne rade, na ovaj ili onaj način.
Mislim da je tema vezana za samu isplatu šteta, a za to postoje javni pokazatelji, što opet nema veze sa ovim ili onim medijem ili bilo kakvom pristrasnosti. Razumijem ja Vas da ste se razočarali prilikom naplate štete, očekivali više, pa naplatite se po kasku, a ne po AO, sigurno bi mnogo gore prošli u nekom drugom društvu, isplata po ovom vidu kako ste vi oštećeni takođe je propisana zakonom, drugarski pozdrav :bih:
Sahara74

#56 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by Sahara74 »

Očekivali smo takav odgovor! Još nas interesira, zašto ste napravili još jedan profil za komentarisanje, pa zar to niste mogli napisati i sa starog profila? Iz rečenica se DA zaklučiti da se radi o istoj osobi tj. isti riječnik i nekoliko istih poslovnih rečenica.
Naravno, drugarski pozdrav....
ero puh

#57 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by ero puh »

Nemam drugi profil na ovom forumu, kontaktirajte slobodno administratora! :run:
denad74

#58 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by denad74 »

Eh nikad ne napisah šta se na kraju mojih problema sa ovim osiguranjem desilo. Predao sam ih na sud i i kad je haman sve završeno (znači prije krajnje presude) oni su mi isplatili sve moje što sam tražio. Tako da ovo bude savjet svima onima koje osiguranja poput njih budu ponižavali i koji ih budu ucjenjivali rijećima "ma mi mižemo da vam platimo samo ovo" predajte predmet na sud. Za godinu dana ćete dobit svoj novac.
preludezalude

#59 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by preludezalude »

Osiguravajuce kuce su takve. Borit ce se da ti, ako ikako moze, ne isplate nista. Ja sam od advokata koji se bave sa slucajevima osiguranja dobijao informacije da su prilicno nagodni: Brcko gas, Kamelija i mislim Triglav (za ovaj zadnji nisam siguran). Sto se tice losih osiguranja, najgore je Sarajevo osiguranje. Sa njima se mora, gotovo svaki put, ici na sud. Ja imam lose iskustvo sa Eurohercom. Cekao sam isplatu godinu dana za kasko osiguranje i na kraju sam dobio 50% od vrijednosti nove sofersajbe. Tako da sa osiguranjima nema nista sigurno i potpuno je shvatljivo da se bore za svoj profit. I naravno, oni igraju na tu kartu da ce vecina prihvatiti neku mizeriju i da nece ici na sud jer je sud spor i iziskuje dodatne troskove.
sabanss

#60 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by sabanss »

Iz licnog iskustva Sarajevo Osiguranje je skroz konkretno, Euroherc ce gledati da zavrne ali se moze dogovoriti, Dunav osiguranje je ok, Zovko i ne bas ali ih se moze pritisnuti, Hercegovina isto tako...

Sve naplata stete od AO.

Takodjer kod Sarajevo Osiguranja Kasko naplacen bez problema.

Zasad da kucnem u drvo :)
preludezalude

#61 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by preludezalude »

Od Sarajevo osiguranja nisam imao nikakvih potrazivanja tako da ne govorim iz licnog iskustva. Za strasno losu i tesku naplatu sam saznao od advokata koji se bavi tim poslovima i od zvanicnih podataka o isplatama nastalih steta.
sabanss

#62 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by sabanss »

Ma ja sam k'o taksista.

Naplacivano od svih i svakog :D
denad74

#63 Re: Isplaćuje li Brčko gas osiguranje naknadu štete

Post by denad74 »

Ja samo kažem da ne pristajete na mizeriju i pravac advokat. Brcko inace slabo isplacuje dok ih se bas ne pritisne. To sam osjetio na svojoj koži. Ostala osiguranja su slicna al mislim da treba prestati sa ovom praksom da ucjenjivanjam. Treba da se uradi sistem da ja naplacujem od svog osiguranja i time bi se rijesili ovog smeca tipa Brcko gas i ostalih. Vjerojatno bi onda i osiguranja drugacije gledala na ove rizicne vozace i njih izbjegavala.
Post Reply