Napokon da se negdje složimo, sva davanja prilikom registriranja motornog vozila su propisana važećim zakonima u FBiH i BiH, kontrola istog je u nadležnom MUP koji ima stvarnu nadležnost u poslovima registriranja m/v, sve je elektronski uvezano na nivou BiH, AOP, tako da visina registracije m/v ne može biti ni za jednu KM manja od zakonom propisane, a dokaz o navedenom su originalne uplatnice, koje ostaju u arhivi nadležnog ministarstva. Pored toga se vrši provjera brojeva polica i time je onemogućeno registriranje dva različita m/v sa istim brojem police u cijeloj BiH. Po meni ne radi se tu o nikakvim sumnjivim poslovima, već tržnoj utakmici i zdravoj konkurenciji, kvalitetu više. Smisao osiguravajućeg društva je da izmiruje štete, to BRČKO GAS OSIGURANJE činjenično, zvanični i javni pokazatelji, radi odlično. Ono na šta Vi aludirate nema veze sa poslovima osiguranja, već se odnosi na povezana lica u svezi sa ostalim poslovima prilikom registriranja m/v, raznim povoljnostima na tehničkim pregledima, provizijama u poslovnim bankama, bažderenju tahografa, kuponima za gorivo, usluzi servisa ili nešto slično, a zar to svi ostali ne rade, na ovaj ili onaj način.
Mislim da je tema vezana za samu isplatu šteta, a za to postoje javni pokazatelji, što opet nema veze sa ovim ili onim medijem ili bilo kakvom pristrasnosti. Razumijem ja Vas da ste se razočarali prilikom naplate štete, očekivali više, pa naplatite se po kasku, a ne po AO, sigurno bi mnogo gore prošli u nekom drugom društvu, isplata po ovom vidu kako ste vi oštećeni takođe je propisana zakonom, drugarski pozdrav