Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sumirprimus
#51 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
jel mene pitas il s.sc?
-
BASS
#52 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
rekao sam nevezano za tvoj odgovor,onako meditiramsumirprimus wrote:jel mene pitas il s.sc?
-
sumirprimus
#53 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
ma i ja kontempliram...
al vezano za nevezano...
kakve haplogrupe,kakva homogenost,i na kraju kakav ba kontekst,kakve migracije ljudi...
nisu upravu ni oni koji tvrde da smo slvaeni,a ni oni koji tvrde da smo iliri,mi smo mix mix-a...
nit su slaveni kad su prodrli usli skroz na balkan,nit su se iliri skroz povukli,nit tu ima jasne granice...
onda i ovaj mediteranski gen,poslje stoljeca dodje do izrazaja...i tako...
cinjenica da su slaveni prodrli na balkan,kostoj cinjenica i da su iliri bili ovdje...a onda su dosli i turci...
nema homogenosti,a pogotvo nema veze za dnevnopolitickim desavanjima u nas i nama dragih komsija/susjeda...
al vezano za nevezano...
kakve haplogrupe,kakva homogenost,i na kraju kakav ba kontekst,kakve migracije ljudi...
nisu upravu ni oni koji tvrde da smo slvaeni,a ni oni koji tvrde da smo iliri,mi smo mix mix-a...
nit su slaveni kad su prodrli usli skroz na balkan,nit su se iliri skroz povukli,nit tu ima jasne granice...
onda i ovaj mediteranski gen,poslje stoljeca dodje do izrazaja...i tako...
cinjenica da su slaveni prodrli na balkan,kostoj cinjenica i da su iliri bili ovdje...a onda su dosli i turci...
nema homogenosti,a pogotvo nema veze za dnevnopolitickim desavanjima u nas i nama dragih komsija/susjeda...
- slobodni armirach
#54 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
kolko dijete ti imas godina?S.SC wrote: Uh, Bošnjacima zaista bilo kakva teorija ne odgovara - islam nas je unazadio 20 000 godina i nas i naš intelekt.
jel ti uzor Mengele u zivotu?
nije mi jasno na osnovu cega si zamislio da na ovaj PDF postavis ovakvu temu, kad se vec bavis prebrojavanjem i separacijom naroda,... savjetujem ti da zamolis administraciju da te prebace na PDF medicina, da mozes nastaviti sa svojim 'radom'
- Bosanac sa dna kace
#55 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
a jel sad imamo vise prdoloida il trtoloida? 
- asurbanipal
#56 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
Auh...Pokvari mi ovo dan, sad neću moći jesti ni spavati...
- Dupli_skalp
#57 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
pa naravno da nisu. zar je kod nekog normalnog i pri zdravoj pameti ikad bilo dileme?
samo budale su mogle vjerovati onim ratnim i postratnim kvaziistraživanjima kojima se na svaki mogući način pokušala silom utkati razlika bošnjaka od ostalih slavenskih naroda.
samo budale su mogle vjerovati onim ratnim i postratnim kvaziistraživanjima kojima se na svaki mogući način pokušala silom utkati razlika bošnjaka od ostalih slavenskih naroda.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#58 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
ljudi iskreno da vam kažem zabole me gu*ica jesam li ilir ili slaven ili mix mixeva ili miki maus ili šilja ...
plata mi kasni plata
plata mi kasni plata
-
Bodkin
#59 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
bez identitetaS.SC wrote:FB komentar je upit na zvaničnu stranicu igeneeBASS wrote:U redu je genetičar.
Vidim sad su i fb komentari postali relevantan naučni argument.
Isti odgovor imam i na e-mailu od strane iGenee koga zanima
Dok se lagalo, tj. dok se još o genetici nije toliko znalo, bilo je zanimljvio gledati ožarenost naroda na ovim prostorima svojim Ilirskim porijeklom. Čak su i blogeri bili citirani kao literatura i sl.
Sada, kada nauka usavršava svoja znanja - vidim da ste u šoku Iliri dragi, opet ostadoste bez identiteta
stid porijekla od prije 2000. godina
-
ANAKIN
#60 Re: Bošnjaci ipak NISU Iliri - najnovija istraživanja!!!
pripadnos nekom narodu, naciji ne odredjuje se genetskim kodom, vec kulturnin, tradiconaknim, emocionalnim, i jezickim identitetom i osjecajem pripadnosti. I varate se Srbi se ne zaludjuju slavenstvom, oni pucaju na Mesopotamiju i Indiju
-
Leftist