kile...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

JBL

#51 Re: kile...

Post by JBL »

6.april wrote:Nisi nam rekao još jedno - koliko ima kg na koliko cm...mozda mi ovdje zamišljamu Rosie a u stvari se radi o nekome ko ima svega ljubavne ručke.
bar 0,52kg/cm... i ide gore ubrzanim tempom

inace puna kompleksa u vezi toga i izgleda generalno
Last edited by JBL on 27/10/2011 11:52, edited 2 times in total.
Missgreenn

#52 Re: kile...

Post by Missgreenn »

Kupi joj kupon za fitness za rodjendan... :-)
malaplavooka

#53 Re: kile...

Post by malaplavooka »

JBL wrote:
6.april wrote:Nisi nam rekao još jedno - koliko ima kg na koliko cm...mozda mi ovdje zamišljamu Rosie a u stvari se radi o nekome ko ima svega ljubavne ručke.
bar 0,52kg/cm... i ide gore ubrzanim tempom

inace puna kompleksa u vezi toga i izgleda generalno

ma šta reče bolan? ili ja nisam skontala? 0,52x 170 (npr) = 88,4 kg

170-111=59, znači otprilike teža za nekih cca 20 kg? Odmah ti njoj reci, evo sad, istog trena, ne dangubi po forumu već je zovi i u facu!
madnessa

#54 Re: kile...

Post by madnessa »

Ko je rekao da se neće svađati? U svom prvom postu na temi sam i rekla da reakcija može biti burna, ali je bitno da se na to ne reaguje tipa "što si se usvinjila?" ili "debela kravo". Treba ostati pribran i očekivati jako lošu reakciju, te ostati čovjek i shvatiti da je to samo povrijeđena sujeta. Bitno je da, kada prođe prvi tren i kada se smire strasti, ne ostane gorak okus pri novim susretima.

A ovisno o načinu kako mi neko pristupi nekad sam i burno reagovala, a nekada i nisam. I dan danas znam imati periode kada se nesvjesno prejedam, ali kad mi dragi kaže "Opet ti..." meni je sve jasno. Shvatam da je samo primijetio da sam na starom putu i da je vitka linija ono što i sama želim, te budem zahvalna što me je na vrijeme zaustavio.

To što neko nema takta, pa se nije susreo i sa toplom reakcijom na kritiku ne znači da neko ne može fino pristupiti. Valjda imaju dovoljno dobru vezu da mogu otvoreno razgovarati bez uplitanja ružnih riječi. Treba znati odabrati momenat i dati doznanja da je sve ok sa vezom, te da si tu da budeš podrška. Mora se biti svjesnim da kada jednog dana krene na dijetu nema više izlazaka po slastičarnama, kupovine čokoladica i sladoleda, te da i sam moraš biti dovoljno jak da, kada ona ugleda čokoladicu, kažeš "a da možda razmisliš?" ili "ajd uzet ćemo voće...".
vratnik

#55 Re: kile...

Post by vratnik »

Imao sam nekad davno slican problem. Pokusao sam sve nesto naokolo, diskretno nista konkretno, da bih se na kraju ispalio posto me vise nije privlacila u krevetu. :oops: To je tek katastrofa bila.. Sreca nije bila ljubav zivota, ni s moje ni s njene strane tako da smo se manje vise pristojno razisli.
Ako ti je stalo do nje, ili bolje receno do vas, onda joj to trebas reci. Cak mi se ovaj madnerom prijedlog i najboljim cini.
Bolje kazati, nego pokazati (vidi gore :oops: ).
malaplavooka

#56 Re: kile...

Post by malaplavooka »

vratnik wrote:Imao sam nekad davno slican problem. Pokusao sam sve nesto naokolo, diskretno nista konkretno, da bih se na kraju ispalio posto me vise nije privlacila u krevetu. :oops: To je tek katastrofa bila.. Sreca nije bila ljubav zivota, ni s moje ni s njene strane tako da smo se manje vise pristojno razisli.
Ako ti je stalo do nje, ili bolje receno do vas, onda joj to trebas reci. Cak mi se ovaj madnerom prijedlog i najboljim cini.
Bolje kazati, nego pokazati (vidi gore :oops: ).
Ama nego šta! A ja sad kontam, bože dragi kako bi ti nju zaprosio kad ne možeš ovako nešto da joj saopštiš??? Ako te voli skontat će i sama ako ne voli, čemu onda sve????
JBL

#57 Re: kile...

Post by JBL »

licim na kamikazu? :run: znam da je to minsko polje iz kojeg rijedko ko izadje ziv... uostalom znam kako bi ja to prihvatio nekad :|

matematika :thumbup: u prvom dijelu stima, drugi dio (+) sam mozda pretjerao malo ali tu negdje
madnessa

#58 Re: kile...

Post by madnessa »

Pokušavam ti dati savjet iz svoje pozicije, ex. debeljuce koju je podrška osobe koja je voli jedino dovela do rezultata. Milion dijeta, čajeva, preparata, fitness režima nije pomagalo sve dok nisam dobila podršku od dragog kada je postalo teško... Doduše jesam sama skontala da sam bila predebela, ali mi on nije govorio "ma nisi ti tolika pretjeruješ" nego je reakcija bila "pa mogla bi to malo, ako misliš da možeš".

Muškarci se boje rasprava, pa ih izbjegavaju i po cijenu da njihove potrebe i želje ne budu ispunjene. Fino skupi hrabrost i očekuj bljuvanje vatre. Zapravo odluči, ili ćeš ostati nezadovoljan (ishod dugotrajnog nezadovoljstva znaš) ili joj reci šta misliš (što ima 50-50 šanse da izađe na dobro).
malaplavooka

#59 Re: kile...

Post by malaplavooka »

Jel' ovo otišao da joj kaze?
Irm@

#60 Re: kile...

Post by Irm@ »

meni se dosta prijatelja pozali kako im se djevojke udebljaju kad su u vezi..pa sam ja pocela malo zagledati i shvatila da je to bas tacno..
po meni je to jer se djevojke opuste..nadju sigurnu luku i k'o veli: ne moram sad drzati do sebe uhvatila sam ga i ne popustam..sto kaze jedan moj prijatelj: Slogan svake Bosanke "Love me, feed me, never leave me" :D a ne shvatamo da je sve danas jesi sutra nisi..pa valja drugog zagondziju fatati sa suvisnim kilogramima :D

ja na srecu :-D imam momka koji je i nakon 3 godine poprilicno zahtjevan :D a s druge strane i genetske predispozicije su mi takve da jedem non stop i vec 10 godina imam istu kilazu :-D :D
shin

#61 Re: kile...

Post by shin »

Jedan brat (u narodu poznati kao vehabije) kaze ''ja najvise volim kada je lupim po guzi, odem na dzumu, vratim se a ono i dalje trese''.
Curve

#62 Re: kile...

Post by Curve »

shin wrote:Jedan brat (u narodu poznati kao vehabije) kaze ''ja najvise volim kada je lupim po guzi, odem na dzumu, vratim se a ono i dalje trese''.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
suncica24

#63 Re: kile...

Post by suncica24 »

Sta god da kazes... nece valjati.
Zato, ne govori nista.
Vec ono sto hoces reci, pokazi djelima.
Npr, predlozi da zajedno upisete skolu tenisa. Kreni u teretanu, pa je pozovi s tobom. Ili, casovi plesa...
Tako ces "uci" u njen problem, bez osudjivanja, pokazati da ti je stalo tim sto ces krenuti u rjesavanje problema (koji, da se razumijemo, je njen, ali ovako postaje i tvoj).
Ne znam kako ti izgledas, ali... nadji neki nacin da odete nutricionisti (imaju dvije tete u Vrazovoj, odlicne su). Pocnite kuhati zajedno, praviti vase vecere za dvoje u kojima ces suptilno ubaciti vise zdravih stvari, od onih nezdravih, a u isto vrijeme cete svakako moci pricati o nekim intimnim stvarima kroz koje prolazite.
Znam da ima ove kompanijama koje se bave prodajom preparata za mrsanje ili zdravih prehrambenih artikala imaju klubove za pretile ljude, pa... predlozi joj to kao dodatni izvor zarade.
Ima puno nacina... nadji neki. Jer puno je lakse tako prici nekom ko se bori s nekim problemom, nego sasuti mu ga u lice.
suncica24

#64 Re: kile...

Post by suncica24 »

I da, definitivno to "ubrzano debljanje" ima neko emocionalno zaledje, tj. neki problem koji stoji iza svega, a koji osoba, koja je vec ovisna o hrani, rjesava tako sto se lijeci iliti utapa problem u hrani.

Mislim da bi iza svega stajalo savjetovanje sa psihologom, ali... mislim da to u ovom trenutku ti ne mozes predloziti.
Ali zato mozes pored toga sto si joj momak, biti joj i prijatelj, i psiholog :)
madnessa

#65 Re: kile...

Post by madnessa »

suncica24 wrote:Sta god da kazes... nece valjati.
Zato, ne govori nista.
Npr, predlozi da zajedno upisete skolu tenisa. Kreni u teretanu, pa je pozovi s tobom. Ili, casovi plesa...
Tako ces "uci" u njen problem, bez osudjivanja, pokazati da ti je stalo tim sto ces krenuti u rjesavanje problema (koji, da se razumijemo, je njen, ali ovako postaje i tvoj).
Ne znam kako ti izgledas, ali... nadji neki nacin da odete nutricionisti (imaju dvije tete u Vrazovoj, odlicne su). Pocnite kuhati zajedno, praviti vase vecere za dvoje u kojima ces suptilno ubaciti vise zdravih stvari, od onih nezdravih, a u isto vrijeme cete svakako moci pricati o nekim intimnim stvarima kroz koje prolazite.
Znam da ima ove kompanijama koje se bave prodajom preparata za mrsanje ili zdravih prehrambenih artikala imaju klubove za pretile ljude, pa... predlozi joj to kao dodatni izvor zarade.
Ima puno nacina... nadji neki. Jer puno je lakse tako prici nekom ko se bori s nekim problemom, nego sasuti mu ga u lice.
Otpor debeljuce prema ovakvim idejama je strašan i može mu se početi još manje sviđati kada ubaciš karakternu osobinu "ljenost prema radu na sebi", kako mu se može učiniti njeno pronalaženje izgovora zašto baš taj dan ne može stići da mu se pridruži na partiji tenisa (još kad pomisli jadna na sebe kako biba pored njega i znoji se :-) ). Debele osobe ne bi bile toliko debele da ne nalaze razloge zašto su takve i izgovore zašto baš danas ne mogu da se posvete sebi. Pogledajte one emisije o mršanju, pa ćete vidjeti da su to po pravilu ljudi koji su se okupirali porodicom, poslom i skroz zaboravili na sebe.

Osoba sklona debljanju konstantno vodi bitku protiv sebe, protiv "samo jedne kockice čokolade". Morate shvatiti da konstantna borba protiv nečega što strašno želite iscrpi čovjeka i kako je motiva za to sve manje (npr. zavođenje druge osobe više nije problem) sve se manje i borimo. Ona mora dobiti motivaciju, a kud' ćeš bolju od ponovnog osvajanja osobe koju voliš.

Ovo sve može nakon što ona shvati da ima problem... Do tada može samo živce gubiti u pokušajima da je pokrene. Ne znam curu, ali znam mnogo buckica... Sve su otvorene, vesele i iz razloga što bi dušu dale za drugog nemaju vremena da razmišljaju o sebi (ili im je rad za druge izgovor da ne bi smanjile tanjir i malo prošetale).
petunija

#66 Re: kile...

Post by petunija »

Zato, ne govori nista.
:thumbup: odličan prijedlog
Ghost_Rider_XXX

#67 Re: kile...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Zato, ne govori nista.
Što misliš da će ako je povede na tenis ona skontati da mu smeta što dobija kile?
Ja sam zagovornik, da se lijepo i iskreno razgovara s partnerom o svemu. Naravno ne sad da joj kaže udebljala si se ko krava vidi na šta ličiš, nego da joj skrene pažnju na problem, koji ima i koji evidentno ne želi priznati da ima.

Iz ličnog iskustva znam da ko želi da se dovede u liniju može, sve ostalo su prazna opravdanja. Naravno ovo ne uključuje razne probleme s hormonima.
madnessa

#68 Re: kile...

Post by madnessa »

Ghost_Rider_XXX wrote:Što misliš da će ako je povede na tenis ona skontati da mu smeta što dobija kile?
Ja sam zagovornik, da se lijepo i iskreno razgovara s partnerom o svemu. Naravno ne sad da joj kaže udebljala si se ko krava vidi na šta ličiš, nego da joj skrene pažnju na problem, koji ima i koji evidentno ne želi priznati da ima.

Iz ličnog iskustva znam da ko želi da se dovede u liniju može, sve ostalo su prazna opravdanja. Naravno ovo ne uključuje razne probleme s hormonima.
Upravo. Nakon mjeseci i mjeseci preznojavanja u teretani, trčanja i vožnje bicikla po brdima (ono extreme fizički napori uključeni), brojanja svake kalorije, biranje najzdravije hrane (ne žaleći pare) jedva se stestah! Eto sad će ubacivanje zdravijih opcija (dok je u prilici da van kuće jede tonu nezdrave hrane) i par časova tenisa nešto promijeniti! Samo se čovjek može iznervirati! Za mršanje je potrebna strašna snaga volje i veliki napor na koji mora sama pristati...
LONGMAN

#69 Re: kile...

Post by LONGMAN »

Imala sam situaciju kad mi je "moj" rekao da sam se udebljala, :x :x :x Mislila sam ga udaviti na licu mjesta (jer sam znala da sam se udebljala) medjutim znam da nije zlonamjerno rekao, kad se smiri skontace.
Gore je to sto ti sada raspravljas na forumu i pricas kako se je ona udebljala, tako reci "tracas je", a to mi nije lijep gest prema djevojci (ako se radi o djevojci :lol: ).
Ako je imalo razumna skontace i sama da se je udebljala al onda ti budi fin, pa joj reci da idete skupa trcati, i sl. tako da se ne osjeca JADNO :D Znaci manje jedenja i pijenja, vise trcanja, rolanja, biciklo i sl., al ne da to bude ono frustrirajuce mrsanje, nego ucini to zabavnim, valjda te masta dobro sluzi. Ali i ti ono fol se zadaj u to pravo da ona ne posustane, ici ce joj ispocetka to na zivce ali i nagradi je za svako trcanje, il ako joj spadne koja kila, naravno ne sa cokoladom il s necim sl. nego nadji "nesto" :D
madner

#70 Re: kile...

Post by madner »

Pa nije se udebljala kilu dvije pa da to trcanjem sredi.
suncica24

#71 Re: kile...

Post by suncica24 »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Zato, ne govori nista.
Što misliš da će ako je povede na tenis ona skontati da mu smeta što dobija kile?

Prvo, ne potcjenjuj zensko.
Drugo, nije poenta u partiji tenisa, vec je poenta u tome da rade nesto zajedno sto ce utjecati na njeno bavljenje samom sobom. Sto ce je "uvuci" u to da se bavi sama sobom.
Naravno da se nista nece promjeniti dok ona sama ne promjeni vidjenje sebe. I dok ne prizna, kao prvo, da ima problem.
Ali, to sto ce joj on reci da ima problem tesko da ce voditi ka tome da ona prihvati tu cinjenicu i da se uhvati u kostac s njom, vec suprotno, mislim da ce joj to vise doci kao "nabijanje problema na nos".
Zato mislim da on prije svega mora pokazati da prihvaca problem kao svoj, i da je ne osudjuje zbog onoga s cim se bori.
Sto, naravno ne znaci da u tijeku procesa njih dvoje ne trebaju razgovarati, kako o tome, tako i o ostalim stvarima koje se kriju iza toga.
shin

#72 Re: kile...

Post by shin »

Jos jedan od boljih nacina mrsanja je kupovina manje kasike.
Cholina_Lokica

#73 Re: kile...

Post by Cholina_Lokica »

shin wrote:Jos jedan od boljih nacina mrsanja je kupovina manje kasike.
Ili suplje kasike :D
wewa

#74 Re: kile...

Post by wewa »

shin wrote:Jos jedan od boljih nacina mrsanja je kupovina manje kasike.
suplja bi, pak, bila idealna :lol:
roki

#75 Re: kile...

Post by roki »

90% muškaraca se nakon ženidbe udebljaju ko krmci.Šta bi sad žene trebale reći,a nemgu se samo okrenuti i otići.Znam ja da nas u braku više hranite kako bi nam chuna vazda stajala gore,ali nam činite magerećiju uslugu
Last edited by roki on 27/10/2011 14:43, edited 1 time in total.
Post Reply