osobenost stila osobnog ponasanja parova

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#51 Re: filozofija komšiluka

Post by ljubav_aha »

tandrlike_chandrlike wrote:
ljubav_aha wrote:nije tacno,ovo je pomaganje,ides sa dejvojkom/suprugom,ako te ponekad tako nesto zamoli,da li bi joj zaista rekao : "draga ,ne treniraj me", pa takve stvrai se ne pitaju konstantno,nisu dio treninga,vec trazenja pomoci

pitati za pomoc,nema veze sa treniranjem ,ponizavanjem ,a najbolje je ponuditi pomoc,ako obracas paznju na detalje ;-)
obrati pažnju na detalje kod pakovanja torbe, pa ti neće niko trebat pomagat oko iste ( o otvaranju vrata na autu, da ne govorim).
pomaganje je npr. uzeti kese od žene i ne pustit je da se pati s nečim što je objektivno teško, ali nošenje njene torbe i otvaranje vrata od auta? hvala lijepo, ne treba mi nesposobna žena u životu.
licno,nosim izuzetno veliku tasnu /tote/,mogu staviti jako puno stvari ,znaci,ako sam stavila u tasnu ,to je rezultat moje nesposobnosti ,a ako sam stavila u moje tri kesice,ti ces ih uzeti ,pomoci bez problema i zrna sumnje u moju nesposobnost :lol:
suspect_zero

#52 Re: filozofija komšiluka

Post by suspect_zero »

moonlight7 wrote:
gladna sam wrote:
Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
znam ga napomenuti da se vrata od auta nece sama otvoriti :D
Tako da podrzavam tu tvoju komsinicu apsolutno, treba se znati red 8-)
ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...
sitnice se gledaju :D

Jes', ali isto tako i radi sitnica krupne stvari pucaju.
Koji klinac mi ima nositi torbu i raditi stvari koje sama mogu, jedno je kad mi treba pomoć a drugo kad hoću da tjeram svoj bezobrazluk i glumim ''neku damu'' :roll:
Nije mi ni mati/babo nosili ruksak kad sam išla u školu, sama sam....nisu htjeli od mene praviti debila i ljenguzu.
Lijepo je kad se vidi da se supružnici paze, poštuju, vole.......al' ne treba pretjerivati ;-) ....btw, ono što mi vidimo često zna biti privid/maska/farsa :oops: ....bila kod nas jedna u mahali, utjerala muža u suru :D ....on išao po fasungu, djeci na roditeljski, otvarao vrata, mazio je i pazio :) .....elem, uhvati je na kamari sa grasovcem, likom koji nema nikakvih manira, žešći krkan :oops:
Atticus Finch

#53 Re: filozofija komšiluka

Post by Atticus Finch »

Kavalirstvo se usko veže uz pretpostavku da ljepša polovina ima damske manire, inače ono nema smisla. ''Vrata se neće sama otvoriti'' i slične konstacije isključuju lijep manir, te to onda postaje nešto sasvim drugo. :D
I da, neko reče da mu ne treba nesposobna žena. Nije to pitanje sposobnosti, nego već utvrđenog uzusa ponašanja! Ne znači da žena ne može nositi tašnu, otvoriti vrata, ili obući jaknu/kaput. Za '''bečku školu'' ne treba razlog, povod ili objašnjenje. :wink:
Last edited by Atticus Finch on 25/09/2011 18:27, edited 1 time in total.
gladna sam

#54 Re: filozofija komšiluka

Post by gladna sam »

ljubav_aha wrote:
zar se jaja osuse i spadnu ako ponekad pomogne :D meni uospte nije jasno,zasto je tako nesto problem,gjde je problem :zoka:
ovo nije pomaganje, ovo je treniranje. al eto, sretno hairliji, koji će bit odjeban, čim ga mlada istrenira do kraja.
Ti si neki stvarno negativan covek :lol: :D
Posto se ne koristim prostaklucima u razgovoru s ljudima samo cu reci
Ili si imao negativna iskustva pa si bio maksimalno istreniran ili ne znas sta su maniri
Neko gore dobro rece da su dzentlimeni vrsta u izumiranju :D

ps
Doticni dingospo ponio je torbu jer sam ga zamolila, naravno da se ni njemu ne svidja da nosa zenske torbice uokolo
Ali muskarac koji nije u stanju priletiti pa pomoci s kesama i otvaranjem vrata, sto onih ulaznih (ili izlaznih kako se kome svidja) od auta itd onda je to papak
Cuj gdje ce on pridrzat vrata
Svasta covjek procita ovdje a kad procita opet mi se ukaze pred ocima turcin s rukama u dzepovima i zena koja vuce kese :D
i kazem sebi "neces vala"
tandrlike_chandrlike

#55 Re: filozofija komšiluka

Post by tandrlike_chandrlike »

ljubav_aha wrote:
licno,nosim izuzetno veliku tasnu /tote/,mogu staviti jako puno stvari ,znaci,ako sam stavila u tasnu ,to je rezultat moje nesposobnosti ,a ako sam stavila u moje tri kesice,ti ces ih uzeti ,pomoci bez problema i zrna sumnje u moju nesposobnost :lol:
iskreno, ne vidim uopšte razlog da nastavim konverzaciju na ovu temu, rekao sam šta mislim. nadam se da imate frajere koje ste izdresirale, i blago vama (a i njima s vama).

btw, being powerful is like being a lady. if you have to tell people you are, you aren't.
ljubav_aha

#56 Re: filozofija komšiluka

Post by ljubav_aha »

Atticus Finch wrote:Kavalirstvo se usko veže uz pretpostavku da ljepša polovina ima damske manire, inače ono nema smisla. ''Vrata se neće sama otvoriti'' i slične konstacije isključuju lijep manir, te to onda postaje nešto sasvim drugo. :D
I da, neko reče da mu ne treba nesposobna žena. Nije to pitanje sposobnosti, nego već utvrđenog uzusa ponašanja! Ne znači da žena ne može nositi tašnu, otvoriti vrata, ili obući jaknu/kaput. Za '''bečku školu'' ne treba razlog, povod ili objašnjenje. :wink:
:thumbup: :-D
moonlight7

#57 Re: filozofija komšiluka

Post by moonlight7 »

Koji klinac mi ima nositi torbu i raditi stvari koje sama mogu, jedno je kad mi treba pomoć a drugo kad hoću da tjeram svoj bezobrazluk i glumim ''neku damu'' :roll:
Nije mi ni mati/babo nosili ruksak kad sam išla u školu, sama sam....nisu htjeli od mene praviti debila i ljenguzu.
Lijepo je kad se vidi da se supružnici paze, poštuju, vole.......al' ne treba pretjerivati ;-) ....btw, ono što mi vidimo često zna biti privid/maska/farsa :oops: ....bila kod nas jedna u mahali, utjerala muža u suru :D ....on išao po fasungu, djeci na roditeljski, otvarao vrata, mazio je i pazio :) .....elem, uhvati je na kamari sa grasovcem, likom koji nema nikakvih manira, žešći krkan :oops:
:thumbup:
samo meni jesu, nana :D
gladna sam

#58 Re: filozofija komšiluka

Post by gladna sam »

ljubav_aha wrote:
iskreno, ne vidim uopšte razlog da nastavim konverzaciju na ovu temu, rekao sam šta mislim. nadam se da imate frajere koje ste izdresirale, i blago vama (a i njima s vama).

btw, being powerful is like being a lady. if you have to tell people you are, you aren't.
:-)
ljubav_aha

#59 Re: filozofija komšiluka

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote:

Atticus Finch wrote:Kavalirstvo se usko veže uz pretpostavku da ljepša polovina ima damske manire, inače ono nema smisla. ''Vrata se neće sama otvoriti'' i slične konstacije isključuju lijep manir, te to onda postaje nešto sasvim drugo. :D
o tome se i prica,govori,pise :D :-D
PalaSa Marsa

#60 Re: filozofija komšiluka

Post by PalaSa Marsa »

ljubav_aha wrote:
PalaSa Marsa wrote:
ljubav_aha wrote:mahalska pricica: Dragi,otvori mi vrata aVta

Imam komsicnicu,u mahali,koja nikad,ali bas nikad,nije otvorila vrata svog auta;ponekad se suprug zatrci do auta,jer,supruga ceka pored auta;interesntno,ali on joj konstano otvara vrata auta :lol: :D meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima :lol: pokusavam skuziti fazon :D
Nemoj puno razmisljat', ne vidim razlog zasto joj nebi otvorio i sta tu ima tako zanimljivo. :zoka: :)
i tako narednih 30 godina u braku , u tome je poenta price :thumbup:
Pa fino, mozda joj bas taj gest pokazuje (k'o sto i pokazuje, po meni) to sto ona zeli eventualno. Vjerovatno i ona radi nesto njemu sto njemu 'pak pokazuje nesto sto on zeli vidjet' i sl. :-D
zelenashica

#61 Re: filozofija komšiluka

Post by zelenashica »

suspect_zero wrote:

Sjo sta je reć komšiluk zna i ko se s kim krka :D

PS.Nikad mi nisu bili jasni fenometi tipa:Ufatio neko nekog s nekim.... :oops:
Not My Idea

#62 Re: filozofija komšiluka

Post by Not My Idea »

gladna sam wrote:
Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
znam ga napomenuti da se vrata od auta nece sama otvoriti :D
Tako da podrzavam tu tvoju komsinicu apsolutno, treba se znati red 8-)
ponese tvoju tašnu? sestro draga, ako nisi u stanju sama nosit svoju tašnu, zašto je nosiš ikako? meni se čini da će "onaj tvoj" ostati i bez jaja uskoro (ako već nije)...
:thumbup:
(r)evolucionarka

#63 Re: filozofija komšiluka

Post by (r)evolucionarka »

Gest tipa otvaranja vrata, uzimanja kaputa i sl.ima smisla ako je spontan i prirodan, i kao takav nikom ne smeta. Ali kad je to na silu i kao da nekog impresionira (i on i ona), e onda je to totalno bezveze.

Sad prica o tom kako zena nosi kese, a muskarac pored nje ruke u dzepove ne ide u isti kos sa prethodnom. Po meni muz koji ne pomaze zeni u takvim stvarimai u cuvanju djece je blago receno bezobrazan.

A damice koje svoje drage muzice istreniraju da im nose torbicu, skakucu oko njih i sl., nemaju muzeve nego robove (moje misljenje) a kome treba "rob" da s njim zivot provede :roll:
HAVANA

#64 Re: filozofija komšiluka

Post by HAVANA »

Ne nosim tasnu,ne otvaram vrata(ustvari otvaram djahkad kad je kakv zidic blizu, posto vazda,al vazda opali punim u taj zidic pa mi jebe vrata)...vjesam store,nosam ormare,smece,kesa hejbet,stemam,rusim,busim...jesam li kavalir :? Samo mi jos tasna fali :evil: :D
dječak sa šibicama

#65 Re: filozofija komšiluka

Post by dječak sa šibicama »

Meni je sasavim normalno pustiti starije i damu/zenu/djevojku da sjedne u vozilu gradskog prijevoza ili da prva prodje kroz vrata ako se mimoilazimo, a otvaranje vrata automobila, ne znam, nemam suprugu pa ne znam sta odgovoriti na to pitanje.

Ali iskreno me iznenadi kada recimo taksista izadje iz automobila i dodje do suvozacevih vrata da ih otvori tesko pokretnoj zeni ili muskarcu, starije zivotne dobi, naprimjer. To sam vidio jednom u zadnjih 15 godina, jednom.

Da izadju i otvore vrata djevojkama i damama? ma daj, ne budite smijesni :D

A posto ne zagledam sta radi komsiluk i kako ulaze u automobil :D ne znam kako to rade supruznici, ali ovako iz glave, mislim da rijetko vidim da muz otvara vrata suprugi. Djevojcurci koje u kasne sate dolaze sa svojim bajama i njihovim automobilima, obavezno same izlaze iz automobila, to sam recimo primjetio, nikada on ne izadje i ne otvori joj vrata, vec je "zazvali" ono preko mjenjaca. Po meni, ruzno, ljepse bi bilo da izadje, otvori joj vrata i onda je poljubi ko covjek, ali tu dolazimo do mahale, svi ce vidjeti sa balkona i prozora i puce bruka kako se mala kurva :lol:

Eto ko ne vidimo/znamo sta se desava u automobilu, sigurno po pet minuta sjede unutra i razgovaraju o problemima u Libiji.

Mislim, mi koji slucajno to sve vidimo :D salu na stranu, insomnia je prijatelj mahalanja :D
suspect_zero

#66 Re: filozofija komšiluka

Post by suspect_zero »

HAVANA wrote:Ne nosim tasnu,ne otvaram vrata(ustvari otvaram djahkad kad je kakv zidic blizu, posto vazda,al vazda opali punim u taj zidic pa mi jebe vrata)...vjesam store,nosam ormare,smece,kesa hejbet,stemam,rusim,busim...jesam li kavalir :? Samo mi jos tasna fali :evil: :D

Jesi ba :D

Image
HAVANA

#67 Re: filozofija komšiluka

Post by HAVANA »

Namam ja volki nos. :oops:
JThomas

#68 Re: filozofija komšiluka

Post by JThomas »

nije lako jesti supu viljuškom.
suspect_zero

#69 Re: filozofija komšiluka

Post by suspect_zero »

zelenashica wrote: Sjo sta je reć komšiluk zna i ko se s kim krka :D

On nam pričao, nakon što su se razveli.
pustopoljina

#70 Re: filozofija komšiluka

Post by pustopoljina »

ja ne kontam naslov teme?
jel' mislis da to doticna radi komsiluka izvodi predstavu?
pustopoljina

#71 Re: filozofija komšiluka

Post by pustopoljina »

inace...sad da ja stojim, a on trckara oko auta da otvara...meni to bezveze...necu bez crvenog tepiha. :lol:
a ako to njih dvoje lozi...bujrum.
zelenashica

#72 Re: filozofija komšiluka

Post by zelenashica »

suspect_zero wrote:
zelenashica wrote: Sjo sta je reć komšiluk zna i ko se s kim krka :D

On nam pričao, nakon što su se razveli.
Slušati priče i vidjeti svojim očima su dva različita pojma....ništa ba,samo se dokazalo da mahala ne vidje nikog na kamare nego da se vodi "čula kazala"... :wink:
PalaSa Marsa

#73 Re: filozofija komšiluka

Post by PalaSa Marsa »

HAVANA wrote:Namam ja volki nos. :oops:
:lol: :lol: :D
Mr. Brightside

#74 Re: filozofija komšiluka

Post by Mr. Brightside »

kako naslov pokvari relativno dobru temu :-?
Soul_Sista

#75 Re: filozofija komšiluka

Post by Soul_Sista »

dječak sa šibicama wrote:Samo kese i tasnu? nije faca ako ne ponese i tebe!
:lol:

..nasmija se, kakvih debila majko mila ima :roll: ako je sva ravnopravnost u tome sto ce joj otvoriti vrata auta onda smo u g*** k*** ...da prostite.

pricha mi prijateljica neki dan, radi u jednoj ambasadi, stize delegacija iz druge ambasade :D i sad ambasadorka nece da izace iz auta dok joj neko ne otvori vrata...mozda i njoj muza otvara vrata kad nije u sluzbi :D aha malo sutra :D :lol:
Post Reply