osobenost stila osobnog ponasanja parova

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ljubav_aha

#1 osobenost stila osobnog ponasanja parova

Post by ljubav_aha »

mahalska pricica: Dragi,otvori mi vrata aVta

Imam komsicnicu,u mahali,koja nikad,ali bas nikad,nije otvorila vrata svog auta;ponekad se suprug zatrci do auta,jer,supruga ceka pored auta;interesntno,ali on joj konstano otvara vrata auta :lol: :D meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima :lol: pokusavam skuziti fazon :D
Last edited by ljubav_aha on 26/09/2011 03:59, edited 4 times in total.
snaga_znanja

#2 Re: filozofija komšiluka

Post by snaga_znanja »

ljubav_aha wrote:mahalska pricica: Dragi,otvori mi vrata aVta

Imam komsicnicu,u mahali,koja nikad,ali bas nikad,nije otvorila vrata svog auta;ponekad se suprug zatrci do auta,jer,supruga ceka pored auta;interesntno,ali on joj konstano otvara vrata auta :lol: :D meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima :lol: pokusavam skuziti fazon :D
Kavalir (latinizam) ili Gentlemen (anglicizam) koji opisuje muškarca čije je ponašanje u odnosu na druge ljude primjerno, odnosno u skladu s najvišim moralnim kavalira odnosno specifičnim kodeksom časti kojeg obično ne dijele, ili rijetko poštuju "obični" ljudi. Karakteristike kavalira su strogo poštivanje bontona, odnosno protokola te iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, a posebno onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji od njega. Kada se to odnosi na žene, često se koristi izraz kavalir.

Mene vise brine to sto ti ZNAS da komsinica nikad nije otvorila sama vrata. Vise o toj temi mozes procitati ako ukucas na googlu sljedece: Inside the Mind of a Stalker!
piupiu

#3 Re: filozofija komšiluka

Post by piupiu »

Bas je lijepo kad ti dragi uvijek otvori vrata. Bolje nego da trcis za njim, zadihana, noseci sedam kesa u jednoj ruci i vukuci jedno klince drugom, a dragi, koji nonsalatno ide prema autu sepureci se kao pijevac, ti uz to jos dobaci: "Ubac'der te kese u gepek!'.

Imam prijateljicu, Poljakinju, s kojom sam neki dan setala po parku. S nama je bio moj prijatelj, Balkanac, koji je setao pored mene. Prijateljica je nosila u rukama svoju djevojcicu, a na ramenu tasnu, i jako se naljutila jer joj moj prijatelj, Balkanac, nije ponudio da joj ponese tasnu. Ona svoju djevojcicu nikada ne moze sama utrpati u djecije sjedalo u automobilu, ako je njen muz u blizini. To, za nju, jednostavno nije njen posao, nego posao muskarca. I to posao muskarca kojeg se on sam treba latiti, bez da mu iko kaze 'dragi otvori mi vrata, ponesi mi tasnu', itd ... Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama. :-D

A za ovaj komentar 'Inside the mind of a stalker', ima nesto sto se zove 'curiosity about the world' ... sposobnost da vidis, opazis, primijetis ... sta se oko tebe dogadja, ne? ;-)
Cekuta

#4 Re: filozofija komšiluka

Post by Cekuta »

snaga_znanja wrote:

Kavalir (latinizam) ili Gentlemen (anglicizam) koji opisuje muškarca čije je ponašanje u odnosu na druge ljude primjerno, odnosno u skladu s najvišim moralnim kavalira odnosno specifičnim kodeksom časti kojeg obično ne dijele, ili rijetko poštuju "obični" ljudi. Karakteristike kavalira su strogo poštivanje bontona, odnosno protokola te iskazivanje poštovanja prema drugim ljudima, a posebno onima koji su fizički ili na neki drugi način slabiji od njega. Kada se to odnosi na žene, često se koristi izraz kavalir.

Mene vise brine to sto ti ZNAS da komsinica nikad nije otvorila sama vrata. Vise o toj temi mozes procitati ako ukucas na googlu sljedece: Inside the Mind of a Stalker!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Inside the Mind of a Stalker
sladak_ko_med

#5 Re: filozofija komšiluka

Post by sladak_ko_med »

ljubav_aha wrote:ali on joj konstano otvara vrata auta :lol: :D meni je ovo fenomen u pojedinim brakovima
ako je ona s tim zadovoljna, i ako je praktično, onda zašto da ne :)
Kio

#6 Re: filozofija komšiluka

Post by Kio »

Mislim da nisu bitna vrata, neg komsinica :lol: :lol:
GAU8

#7 Re: filozofija komšiluka

Post by GAU8 »

piupiu wrote: ... Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama.
Eto neka su poljaci otesani....

Ne kazem da nema mnogo primjeraka sirovinskog sastava papka kod nas, ali poljaci nam nemaju sta prigovarati.
PalaSa Marsa

#8 Re: filozofija komšiluka

Post by PalaSa Marsa »

Nemoj puno razmisljat', ne vidim razlog zasto joj nebi otvorio i sta tu ima tako zanimljivo. :zoka: :)
otherside

#9 Re: filozofija komšiluka

Post by otherside »

moj co'ek :D mi nikad ne otvara vrata od aVta :D ali redovno otvara ulazna vrata, nosi cekere i ostale teze predmete, podjahkad mi kupi cvijece, svako jutro izbaci smece kad krene na posao, od kucnih poslova voli usisavanje stana :D
hm... sad se zabrinuh zbog otvaranja vrata od auta... mozda je to ipak najbitnije :? :roll:
citroen

#10 Re: filozofija komšiluka

Post by citroen »

Ja svojoj dragoj uvijek otvaram/zatvaram vrata, ;-) ne vidim tu nikakav problem, :D ne zelim da mi lupa vratima., :D :D :D :D :D :D
(r)evolucionarka

#11 Re: filozofija komšiluka

Post by (r)evolucionarka »

Lijepo je kad muskarac otvara supruzi vrata auta, ali sad dodjes slucajno prije njeg do auta i cekas 10 min da on dodje i otvori vrata :-) nidje veze..
Ili ona glupost, idu momak i djevojka ulicom i momak joj nosi torbu, a ona rukice u dzepove. Ne znam ko mi je bezvezniji,on ili ona..
Kona iz uvodnog posta mozda hoce da komsiluk vidi kako je muz pazi... :D
dječak sa šibicama

#12 Re: filozofija komšiluka

Post by dječak sa šibicama »

Volim jesen i zbog toga sto kada naidjemo na lokvu kisnice, ili neku baru, nekada bacam svoj mantil da dama predje a ne uprlja/ne smokri cipelice, a nekada se i sam bacim u baru, ako je preduboka.
gladna sam

#13 Re: filozofija komšiluka

Post by gladna sam »

Bas lijepo ne vidim nista lose u tome cak i pozeljno :D
Danas su rijetki muskarci koji vode racuna o takvim stvarima

Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
znam ga napomenuti da se vrata od auta nece sama otvoriti :D
Tako da podrzavam tu tvoju komsinicu apsolutno, treba se znati red 8-)
dječak sa šibicama

#14 Re: filozofija komšiluka

Post by dječak sa šibicama »

Samo kese i tasnu? nije faca ako ne ponese i tebe!
1906

#15 Re: filozofija komšiluka

Post by 1906 »

red te cini (vrlo) ovisnom o :D
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: filozofija komšiluka

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gladna sam wrote:Bas lijepo ne vidim nista lose u tome cak i pozeljno :D

Onaj moj nosi kese, otvara vrata kad ulazimo negdje, i da nekad ponese MOJU TASNU jer umije biti strasno teska (doduse uz negodovanje)
Slažem se za kese, torbu i smještanje djetata u autosjedalicu, ali ne kužim tu težinu otvaranja vrata na automobilu? Kada smo već kod reda ja znam primjere gdje muškarci moraju kuhati redovno da bi njihova djeca barem jednom dnevno imala koliko-toliko kvalitetan obrok jer zaboga ona je preumorna i ima tek sređene nokte. Ta perverzija ide tako daleko da imaju rasporede k'o u osnovnoj školi kada mogu imat intimne odnose! :shock: To nije brak, to nije život, to je tortura.
Atticus Finch

#17 Re: filozofija komšiluka

Post by Atticus Finch »

gladna sam wrote:Danas su rijetki muskarci koji vode racuna o takvim stvarima
Rijetki su iz razloga, što današnja norma društvenog ponašanja nije kompatibilna sa kavalirstvom, drugim riječima, isti često bivaju ismijavani da ne kažem sankcionisani od strane okoline. U modi je grmaljstvo u svim svojim živopisnim oblicima, te je ono, u skaldu sa općom dekadencijom moralnih vrijednosti, skoro pa jedini prihvatljiv oblik ponašanja. Nažalost! Kavalirstvo je, naime rudiment, koji prijeti u potpunosti da iščezne. :sad:
SanskiBiser

#18 Re: filozofija komšiluka

Post by SanskiBiser »

Inside the mind of a stalker 8-) :lol:

Image
gladna sam

#19 Re: filozofija komšiluka

Post by gladna sam »

.dupli
Last edited by gladna sam on 25/09/2011 14:07, edited 1 time in total.
gladna sam

#20 Re: filozofija komšiluka

Post by gladna sam »

dječak sa šibicama wrote:Samo kese i tasnu? nije faca ako ne ponese i tebe!
Ponese i mene kad treba :P

Sta vam je sta ste se odmah nadigli
Naravno da mi nece nositi fensi smesni tasnu, imam jednu koja je velicine putnicke torbe i u par navrata bilo ju je nemoguce nosti, zbog umora i sl stvari
Ponio je ali je i negodovao

I u cemu je problem ako otvori vrata
Kad parkira malo "uzbrdo" a ja u visokim potpeticama cesto se desi da kad otvorim vrata, ona se vrate i mlatnu me :D

Vi bi ste na zenu natovarili i djecu i kese i ormare i iitdd
to sam cesto vidjala kod turaka, on ruke u dzepove i zvizduce a ona nosi pune kese i buljuk djece za sobom vuce :x :mrgreen:
Last edited by gladna sam on 25/09/2011 14:07, edited 1 time in total.
suspect_zero

#21 Re: filozofija komšiluka

Post by suspect_zero »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
gladna sam wrote:Bas lijepo ne vidim nista lose u tome cak i pozeljno :D

Slažem se za kese, torbu i smještanje djetata u autosjedalicu, ali ne kužim tu težinu otvaranja vrata na automobilu? Kada smo već kod reda ja znam primjere gdje muškarci moraju kuhati redovno da bi njihova djeca barem jednom dnevno imala koliko-toliko kvalitetan obrok jer zaboga ona je preumorna i ima tek sređene nokte. Ta perverzija ide tako daleko da imaju rasporede k'o u osnovnoj školi kada mogu imat intimne odnose! :shock: To nije brak, to nije život, to je tortura.

Ni ja vala, šta fali ako otvorim sama vrata...neće mi kruna sa glave pasti (a i budimo realne...nemamo je :D )
Očekujem da mi pomogne kese, al' ne da sve sam uprti a ja svoju tašnicu na rame i gledam kud sunce hoda. :roll:
tare89

#23 Re: filozofija komšiluka

Post by tare89 »

citroen wrote:Ja svojoj dragoj uvijek otvaram/zatvaram vrata, ;-) ne vidim tu nikakav problem, :D ne zelim da mi lupa vratima., :D :D :D :D :D :D
Definitivno tako... Kad KRHNE vratima ko da mi zdrav zub iščupa... :x
tandrlike_chandrlike

#24 Re: filozofija komšiluka

Post by tandrlike_chandrlike »

otvarao bi joj vrata jedino ako bi mi se, nakon pušenja, čaršaf u guzicu uvuk'o :D
pirmin

#25 Re: filozofija komšiluka

Post by pirmin »

piupiu wrote: Onda mi je nadureno rekla kako su Balkanci jako neotesani i nemaju postovanja prema zenama. :-D
A Poljaci su kao eto fina gospoda, dzentlmeni. :-)
Giv mi a brejk, vece bagre nema na dunjaluku. :roll:
Post Reply