Benjo zvani "mi smo divovi"ODVRATAN_i_GADAN wrote:Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?
p.s.Ono je grb SD-a na kojem su se mjenjali rekviziti u zavisnosti od sekcije. Ne vidim nista zanimljivo za provokaciju.
Navijačka scena
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tvrtko II Kotromanić
#51 Re: Navijačka prepucavanja
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#52 Re: Navijačka prepucavanja
Benja se lose izrazio,siguran sam.Tvrtko II Kotromanić wrote:Benjo zvani "mi smo divovi"ODVRATAN_i_GADAN wrote:Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?
p.s.Ono je grb SD-a na kojem su se mjenjali rekviziti u zavisnosti od sekcije. Ne vidim nista zanimljivo za provokaciju.koji je rekao da je najvaznija utakmica za pitare bila ona Zeljo-Videoton
Nije nam to najvaznija utakmica,definitivno..ali je jedna od simpaticnijih..i to definitivno
- Baltazar_khan
#53 Re: Navijačka prepucavanja
i zanesen tom ljepotom, dobi želju videoton 
- Tvrtko II Kotromanić
#54 Re: Navijačka prepucavanja
Vjerujem-LIBERO- wrote:Benja se lose izrazio,siguran sam.Tvrtko II Kotromanić wrote:Benjo zvani "mi smo divovi"ODVRATAN_i_GADAN wrote:Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?
p.s.Ono je grb SD-a na kojem su se mjenjali rekviziti u zavisnosti od sekcije. Ne vidim nista zanimljivo za provokaciju.koji je rekao da je najvaznija utakmica za pitare bila ona Zeljo-Videoton
Nije nam to najvaznija utakmica,definitivno..ali je jedna od simpaticnijih..i to definitivno![]()
![]()
I to svakako govori dovoljno o vama
-
Arma-Sarma
#55 Re: Navijačka prepucavanja
-LIBERO- wrote:Benja se lose izrazio,siguran sam.Tvrtko II Kotromanić wrote:Benjo zvani "mi smo divovi"ODVRATAN_i_GADAN wrote:Koji Benjo? Fancy Friends Benjo?
Nije nam to najvaznija utakmica,definitivno..ali je jedna od simpaticnijih..i to definitivno![]()
![]()
Code: Select all
Najznacajnija utakmica za sve pitare je Zeljeznicar-Videoton. Benjamin Isovic (TVSA)- Baltazar_khan
#56 Re: Navijačka prepucavanja
Arma-Sarma wrote:Code: Select all
Najznacajnija utakmica za sve pitare je Zeljeznicar-Videoton. Benjamin Isovic (TVSA)

- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#57 Re: Navijačka prepucavanja
.
Last edited by bordo gandalf on 16/08/2011 11:21, edited 3 times in total.
- ODVRATAN_i_GADAN
#58 Re: Navijačka prepucavanja
Sto aplicira da su ti mrske one sa ceskim, finskim i svajcarskim...rashtiman wrote:Meni su nekako draze ove sa izraelskim klubovima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#59 Re: Navijačka prepucavanja
sta se imate prepucavati sa Armom - likom koji se pola godine predstavljao kao navijac FKS

-
Arma-Sarma
#60 Re: Navijačka prepucavanja
leet wrote:sta se imate prepucavati sa Armom - likom koji se pola godine predstavljao kao navijac FKS![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#61 Re: Navijačka prepucavanja
imam ja drugih naziva za to al' ne zelim bananu 
- ODVRATAN_i_GADAN
#62 Re: Navijačka prepucavanja

Nisam,
nisam,
nisam,
nisam...
Ode Beli kuci!
Stani Beli, JA sam!
Last edited by ODVRATAN_i_GADAN on 16/08/2011 02:32, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#63 Re: Navijačka prepucavanja
Treca stranica i jos se nije zakljucalo, mashallah!
Uglavnom se rasprava svodi na davno prepricane i isfurane price, al' eto...Al' sacete vidjet kad vam KasparAov uleti svima klizeci!
Uglavnom se rasprava svodi na davno prepricane i isfurane price, al' eto...Al' sacete vidjet kad vam KasparAov uleti svima klizeci!
- jeza u ledja
#64 Re: Navijačka prepucavanja
Ovaaj, ne znam.Arma-Sarma wrote:A šta misliš gdje su nastavilijeza u ledja wrote:
Kad smo vec kod toga, evo jedno pitanje za semira ili nekog slicnog. Sta se desilo sa igracima SASKA i Slavije nakon rata? U kojim su oni klubovima zavrsili? (oni koji su nastavili igrati) Zna li ko?![]()
![]()
De fakat imal ko da odgovori na ovo. Bas me zanima. Mozda ima negdje podataka na netu, ali ko ce sad to trazit.
- Obuca9
#65 Re: Navijačka prepucavanja
Koliko je relevantan taj tekst najbolje govori ovaj njegov izdvojeni dio. Čuj policijski fudbalski klubArma-Sarma wrote:Zamolio bih moderatora da ovo stavi u uvodni post. Da se zna s kim se sve Željo morao boriti da bi izašao kao što vidite nikad jači.
Last edited by Obuca9 on 16/08/2011 09:35, edited 1 time in total.
- Obuca9
#66 Re: Navijačka prepucavanja
Kako koji. Neki su nastavili karijeru u logorima, neki u zatvorima, neki se poginuli, a nki po raznim sarajevskim klubovima.jeza u ledja wrote:
Kad smo vec kod toga, evo jedno pitanje za semira ili nekog slicnog. Sta se desilo sa igracima SASKA i Slavije nakon rata? U kojim su oni klubovima zavrsili? (oni koji su nastavili igrati) Zna li ko?
Evo recimo, igrač oko kojeg se najviše frke diže kada se spominje ta famozna "pljačka" igračka, Franjo Lovrić, je do 1941. godine igrao za SAŠK. Nakon rata, zaigrao je za sarajevsku Slobodu. Kada je u oktobru 1946. osnovan Torpedo, konfuziju oko igračkog kadra je iskoristio Željezničar i prisvojio ga u svoje redove. Kada je u maju 1947. vraćen tamo gdje mu i jeste mjesto, počeli su plakati da im se kradu igrači.
Inače, F. Lovrić i Rajlić su jedina dva igrača koji su prešli dok je Željezničar imao još i teoretske (da, čak i tada su bile samo teoretske) šanse da ostane u Ligi. Svi ostali su u Sarajevo prešli tek kad je Željezničar već završio svoju prvoligašku priču, a Sarajevo igralo završnicu kvalifikacija za Prvu ligu. To naravno nećeš čuti od ovih kojima je duša da prekrajaju historiju, ali nema veze, svakom svoje.
Toliko od mene na ovu temu, da ne bih gubio zivce rapsravljajuci se sa provokatorima, kojima je jedini izvor informacija laži koje im se godinama podmeću, ima i lakših tema za želudac.
- AllStar
- ganjeta
#68 Re: Navijačka prepucavanja
Do sada "najnormalniji" pitari pokazali najveće komplekse.
Najveći uspjesi za vas naši porazi.
Dovoljno!
Dovoljno je Plavi,katanac!
Najveći uspjesi za vas naši porazi.
Dovoljno je Plavi,katanac!
- no_crnjak
#69 Re: Navijačka prepucavanja
...niko nas ne voli...
...niko nas ne voli...
...niko nas ne voli...
...niko nas ne voli...
...kurac nas zaboli... xD
...niko nas ne voli...
...niko nas ne voli...
...niko nas ne voli...
...kurac nas zaboli... xD
- vicious
#70 Re: Navijačka prepucavanja
Dok ovo nije otišlo pod ključ, samo da citiram ovaj dio iz intervjua sa Nikolom Nikićem: 
59. Derbi zeljo- Sarajevo kojeg pamtite?
- Kad je na Kosevo doslo 55.000 ljudi. Izgubili smo 2:1. Ja sam dao prvi za zelju, a pokojni Keli Vidovic je izjednacio. A Pape je s centra predriblao sve i dao gol. Svi smo mu pljeskali.

59. Derbi zeljo- Sarajevo kojeg pamtite?
- Kad je na Kosevo doslo 55.000 ljudi. Izgubili smo 2:1. Ja sam dao prvi za zelju, a pokojni Keli Vidovic je izjednacio. A Pape je s centra predriblao sve i dao gol. Svi smo mu pljeskali.
- dino84
#72 Re: Navijačka prepucavanja
Cega se pametan stidi,budala se ponosi.Pametnog pitara ne treba biti stid recimo sto vam je Karadzic bio psiholog u timu,ko je znao tada sta ce biti,ali ovoga treba.Ja imam kuci poster iz Avaza iz ovog doba,poster najavljuje sljedecu sezonu poslije ove,sa jedne strane je Zeljin tim,a sa druge strane redom...1987 wrote:![]()
donji red abdulah oruc(trener),denis stojnic,almir janjos,almir alic,sead zilic,muhamed alaim,edin saranovic,husref musemic(sef strucnog staba),senad repuh,adnan osmanhodzic,mirzet krupinac,ismir pintol,edin prljaca(trener),
srednji red edin pehlic,ferid idrizovic,alen basic,safet nadarevic,alen krak,nidal ferhatovic,ensar arifovic,faruk ihtijarevic,emir obuca,muamer kurto,dzemo smjecanin,ismar hadzibajric (fizioterapeut)
gornji red veldin muharemovic,tarik ceric,edin dudo,damir mirvic,alen skoro,dzemo smjecanin,muhidin zukic,sead jesenkovic (trener)
Mislim,alergican sam na svako prebrojavanje krvnih zrnaca,ali ovdje se samo moze reci,pronadji uljeza
Ove sezone ste mogli ruku pod ruku sa Sirokim Brijegom.
Tema je izvakana,dobrih stvari ima za podsjetiti se,vidim vade se stare slike i transovi,gdje je onaj "jebes nastiman derbi" koji se stavljao pa vracao zavisno od rezultata.
Vezano za Videoton,ja sam gledao dokumentarac,to nije stav naravno pitara nego licno Benjin,covjek je u kameru izgovorio da je njemu licno ta utakmica najvaznija,sta reci poslije toga zaista ne znam...Onako bas divovski.
Ima svega i svacega na temi,ali jedna je konstanta.Vjecni kompleks zbog Joska Domorockog,uslova nastanka njihovog kluba,smanjuje se broj predjenih igraca,trazi se bukvalno svaka sitna koscica a prelazi se preko najvaznijeg a to je DEKRET,DOKUMENT,ODLUKA,NAREDBA kako god hocete,odluka koju je donijela partija koja je i osnovala Torpedo koji je nastao spajanjem ona dva kluba...Vjecna rana,ali bas vjecna rana...
Pomirite se ljudi sa tim vece jednom i naucite zivjeti sa tim.Meni je draze kad cujem nekog pitara kad kaze,jeste sta je,osnovala nas je KPJ,vi ste bili tarabe,jeste sta je,uzeli smo vam igrace i sta sad,nego ova prica za sopstvenu utjehu od koje vas manje boli zeludac.
- Logovan
#73 Re: Navijačka prepucavanja
Ma ja, standardno od štrumfeta. Svaki put jedno te isto pričaju. Čuj najveći uspjesi za vas naši poraziganjeta wrote: Najveći uspjesi za vas naši porazi.Dovoljno!
Last edited by Logovan on 16/08/2011 12:45, edited 2 times in total.
-
Buducnost_Banovici
#74 Re: Navijačka prepucavanja

Završeno.Zaključajte temu
- Obuca9
#75 Re: Navijačka prepucavanja
To jeste vječna istina, ali samo ako se vodiš onom "Hiljadu puta ponovljena laž, postaje istina". Priče o partiji kao osnivaču Kluba su toliko plitke i jadne, da je to smiješno. Zna se vrlo dobro ko je osnovao Klub. Zna se ko je donio odluku o spajanju ova dva kluba u jedan, ista ona organizacija koja je i osnovala ta dva kluba, donijela je i odluku na zajedničkoj sjednici ta dva Udruženja da se ona spoje u jedno. A to nije bila partija.dino84 wrote:Ima svega i svacega na temi,ali jedna je konstanta.Vjecni kompleks zbog Joska Domorockog,uslova nastanka njihovog kluba,smanjuje se broj predjenih igraca,trazi se bukvalno svaka sitna koscica a prelazi se preko najvaznijeg a to je DEKRET,DOKUMENT,ODLUKA,NAREDBA kako god hocete,odluka koju je donijela partija koja je i osnovala Torpedo koji je nastao spajanjem ona dva kluba...Vjecna rana,ali bas vjecna rana...
To je bila ona ista organizacija koja je vama dala Slavijin stadion u vlasništvo. To je bila ona ista organizacija koja je prešutno dozvolila da se ukrade tribina sa tog stadiona i prenese na novoizgrađeni stadion na Grbavici. Ista ona organizacija koja je donijela odluku da se utakmica Borac - Velež uprkos neregularnosti neće ponavljati, pa je zahvaljujući tome Željezničar 1945. postao prvi prvoligaš iz BiH.
Ta se organizacija zvala Fiskulturni savez BiH. I koliko god je pomagala Torpedu/Sarajevu, toliko je pomagala i Željezničaru. I to je ta organizacija koja je poslala molbu da se iz već otpisanog Željezničara igrači prebace u Torpedo, kako bi BiH i u sezoni 1947/48 imala barem jednog Prvoligaša. Ko je htio preći, taj je i prešao, ko nije ostao je u Željezničaru, a nije završio na robiji. Jedini takav slučaj je bio pomenuti Domorcki, mada je par godina kasnije i on isključen iz kluba, ali to je već druga priča.
Ja u životu nisam vidio navijače kojima je toliko stalo da se petljaju u historiju drugog kluba, pa da ga čak i pokušavaju prekrojiti. Jednostavno laži koje iznosite o FK Sarajevo, su nevjerovatne. Ne kontam, taj fetiš. Od priče o partiji kao osnivaču kluba, o krađi igrača putem dekreta, o slanju Domorockog u zatvor, o nekakvim policijskim timovima, o namještanjima titule, o nepriznavanjima titule. Jednostavno, nekad mi se čini da više poznajete historiju (iskrivljenu) Sarajeva, nego Željezničara.