Oružane snage BiH !

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ramBRO

#51 Re: Oružane snage BiH !

Post by ramBRO »

Hemera wrote:
ramBRO wrote:Pozdravljam evo da ne otvaram novu temu da vas pitam ima li neko ko ce se prijaviti na ovaj sad konkurs za vojsku? I jel istina da ne treba ljekarski vaditi?
pročitaj upute na konkursu
citao sam malo, ali opet jedni kazu ovako jedni onako zna li neko za sigurno?
escobar__

#52 Re: Oružane snage BiH !

Post by escobar__ »

ramBRO wrote:
Hemera wrote:
ramBRO wrote:Pozdravljam evo da ne otvaram novu temu da vas pitam ima li neko ko ce se prijaviti na ovaj sad konkurs za vojsku? I jel istina da ne treba ljekarski vaditi?
pročitaj upute na konkursu
citao sam malo, ali opet jedni kazu ovako jedni onako zna li neko za sigurno?
Nema šta jedni kažu ovo, jedni ono, čitaš konkurs i radiš to što tamo piše da trebaš raditi - jebeš priču ovog ili onog.
ramBRO

#53 Re: Oružane snage BiH !

Post by ramBRO »

ma ****** i prijavu kad ce opet tatinovci upast :run: :bih:
Russki

#54 Re: Oružane snage BiH !

Post by Russki »

volio bih i ja u vojsku, i volim sve sto je vezano za to, ali jebiga, ako nemaš vezu nema te nigdje, mozes ti bit ko hulk, al ako nemas veze neces nikad upast....žalosno ali tako je
_mufljuz_

#55 Re: Oružane snage BiH !

Post by _mufljuz_ »

Russki wrote:volio bih i ja u vojsku, i volim sve sto je vezano za to, ali jebiga, ako nemaš vezu nema te nigdje, mozes ti bit ko hulk, al ako nemas veze neces nikad upast....žalosno ali tako je
i sam sam nekad zelio biti pripadnikom nekih specijalnih timova - dogurao sam do borbenog pilota a danas su se ti specijalni timovi specijalizirali samo na nasumicno ubijanje, opskurne upotrebe u zastiti korporativnih interesa i slicno....

daleko od mojih ideala i zelja - vojnik nema ideala i obicna je lutka u rukama nadredjenog...

samo u rijetkim momentima elitna jedinica je upotrijebljena za "pravu stvar" druze i ako ikad budes vojnik ocekuj da puno toga prljavog dozivis prezivis i budes prinudjen da radis....

i jos nesto u vojsci nema hulkova - hulkovi su samo na filmovima....
jedan takav "hulk" izdrzi drug moj 20 minuta fizickog napora i onda je tapija...
najbolji specijalci su zilavi sitnjaci od 75-85 kg....
_mufljuz_

#56 Re: Oružane snage BiH !

Post by _mufljuz_ »

Danco wrote:
Znam,znam, ali eto nešto me to privaliči *ebem li ga ne znam što !(:
javi se na forum kad razvalis lobanju nekom jadniku sa cal 50 pa nam upisi dojmove...
imam druga koji je radio u afganistanu kao IT - talibani zasuli minobacacima slozi geler od beton pa lobanju njegovog druga - raspade se glava k'o kinder jaje.... toliko mu je to bilo zanimljivo da i dan danas ne moze normalno da spava

u americkoj armiji godisnje nekoliko hiljada vojnika pocini samoubistvo - pa ti vidi zbog cega zasto i kako....
_mufljuz_

#57 Re: Oružane snage BiH !

Post by _mufljuz_ »

Sorel wrote:
Decerto wrote:Ubi vas counter strike :lol:
Hahahahahahahahahahahahahaah, oplakah.
Dobri ste, ambiciozni.
Samo tako ;-)
:thumbup:
astala_vistala

#58 Re: Oružane snage BiH !

Post by astala_vistala »

a patriotsko sluzenje domovini bez ikakvih naknada ??

u tome slucaju bili bi jedina drzava na planeti bez vojske.
Zatamnjena stakla

#59 Re: Oružane snage BiH !

Post by Zatamnjena stakla »

Ma ne bi.
Russki

#60 Re: Oružane snage BiH !

Post by Russki »

_mufljuz_ wrote:
Russki wrote:volio bih i ja u vojsku, i volim sve sto je vezano za to, ali jebiga, ako nemaš vezu nema te nigdje, mozes ti bit ko hulk, al ako nemas veze neces nikad upast....žalosno ali tako je
i sam sam nekad zelio biti pripadnikom nekih specijalnih timova - dogurao sam do borbenog pilota a danas su se ti specijalni timovi specijalizirali samo na nasumicno ubijanje, opskurne upotrebe u zastiti korporativnih interesa i slicno....

daleko od mojih ideala i zelja - vojnik nema ideala i obicna je lutka u rukama nadredjenog...

samo u rijetkim momentima elitna jedinica je upotrijebljena za "pravu stvar" druze i ako ikad budes vojnik ocekuj da puno toga prljavog dozivis prezivis i budes prinudjen da radis....

jedan takav "hulk" izdrzi drug moj 20 minuta fizickog napora i onda je tapija...
buraz, shvatam sta zelis da kazes i u pravu si..
sto se tice ''hulk'' nisam mislio na nekog heroja ili nesto slicno, vec covjeka koji je totalno spreman, ima predispozicije da upadne, bar sto se tice fizickih elemenata, sad ne znam tocno sto tu sve spada i ti ali buduci da si ti bio u tim odredima onda znas o cemu ti govorim..
htio sam rec da covjek koji izgleda kao hulk, spreman kao taj jebeni hulk i ima sve predispozicije da upadne u vojsku ili neku specijalnu jedinicu, ne moze zato sto nema jebene veze i njega odbijaju a na njegovo mjesto uleti neki smoto koji ne moze 2 skleka uradit i to samo zato sto ima vezu il mu je tata direktor nečeg / ministar / predsjednik / pička materina
Zatamnjena stakla

#61 Re: Oružane snage BiH !

Post by Zatamnjena stakla »

Polako stari, diši :mrgreen:
ramBRO

#62 Re: Oružane snage BiH !

Post by ramBRO »

astala_vistala wrote:a patriotsko sluzenje domovini bez ikakvih naknada ??

u tome slucaju bili bi jedina drzava na planeti bez vojske.
gdje si bio 92-95?? :skoljka: :bih:
jefferson

#63 Re: Oružane snage BiH !

Post by jefferson »

Russki wrote:
_mufljuz_ wrote:

buraz, shvatam sta zelis da kazes i u pravu si..
sto se tice ''hulk'' nisam mislio na nekog heroja ili nesto slicno, vec covjeka koji je totalno spreman, ima predispozicije da upadne, bar sto se tice fizickih elemenata, sad ne znam tocno sto tu sve spada i ti ali buduci da si ti bio u tim odredima onda znas o cemu ti govorim..
htio sam rec da covjek koji izgleda kao hulk, spreman kao taj jebeni hulk i ima sve predispozicije da upadne u vojsku ili neku specijalnu jedinicu, ne moze zato sto nema jebene veze i njega odbijaju a na njegovo mjesto uleti neki smoto koji ne moze 2 skleka uradit i to samo zato sto ima vezu il mu je tata direktor nečeg / ministar / predsjednik / pička materina
Probaj policiju kada si vec tako spreman. Tamo svako svakako hoce da bude saobracajac.
Dobro Vam je neko rekao, ubi Vas taj counter strike. Kada imas odrdjene fizicke predispozicije, najlakse je dovest covjeka na odredjeni nivo fizicke spreme koja je potrebna.
Medjutim, profesionalni vonik koji hoce da bude specijalac mora da se skoluje cijeli zivot. Ja jos nisam vidio pripadnika specijalnih jedinica u svijetu koji ima srednju skolu pa cak i fakultet, vecina ih ima magistarski, procitali su vise knjiga nego 90% profesorskog kadra u Bih, itd. Pusti se Hulka jaro, mozes ti skupiti sada 300 hulkova u bilo kojem vecem BH gradu koje goni patriotizam. Specijalci nisu tu da nose velike puske i puno municije, za to moras postat glumac da bi se bavio tim poslom, jer takvi specijalci obicno obitavaju na holivudskim filmovima.
Opet, ako ti je to stvarno zelja, probaj muriju, mozda ces lakse upasti u jedinicu za podrsku.
Russki

#64 Re: Oružane snage BiH !

Post by Russki »

^ Tko je rekao da sam spreman? Gdje to piše? Mene CS nije ubio, ne znam za ostalu raju, nit sam ga volio igrat nit išta ostalo. Poenta mog prvog posta je to da je ovo sve jadno, spremni ljudi padaju, a u vojsku se primaju debili. To je zalosno i to je bilo sve sto sam ja htio reci u prvom postu. I tko je rekao da za specijalca moraš postat glumac? Daj brate ba, koji k?
Imam želju, jebiga, od obične murije se i kreće. Moje mišljenje naravno. Vojska je druga stvar.

Uzivaj buraz! :)
jefferson

#65 Re: Oružane snage BiH !

Post by jefferson »

Russki wrote:^ Tko je rekao da sam spreman? Gdje to piše? Mene CS nije ubio, ne znam za ostalu raju, nit sam ga volio igrat nit išta ostalo. Poenta mog prvog posta je to da je ovo sve jadno, spremni ljudi padaju, a u vojsku se primaju debili. To je zalosno i to je bilo sve sto sam ja htio reci u prvom postu. I tko je rekao da za specijalca moraš postat glumac? Daj brate ba, koji k?
Imam želju, jebiga, od obične murije se i kreće. Moje mišljenje naravno. Vojska je druga stvar.

Uzivaj buraz! :)
Izgleda da ti nisi bas najbolje razumio moj post, glumac, holivud, al hajde.
Inace, nisu OS BiH samo bastion nepotizma i sl, tako je manje vise u svom sluzbama.
sinuhe

#66 Re: Oružane snage BiH !

Post by sinuhe »

Vojska je tuzna prica. Vojnicko zanimanje u nasoj kulturi i nije cijenjeno.
ramBRO

#67 Re: Oružane snage BiH !

Post by ramBRO »

sinuhe wrote:Vojska je tuzna prica. Vojnicko zanimanje u nasoj kulturi i nije cijenjeno.
zato svi traže vezu da ih ubace !
skriveni

#68 Re: Oružane snage BiH !

Post by skriveni »

Hajmo raja aktiviraj te se....dje onih 3000 ae a e
Corak

#69 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

Evo da i ja nesto nasaram.
Prva i prva stvar, sto se ovog konkursa tice ne primaju 100, nego 20 lica iz reda bosnjackog naroda.
Druga stvar, jos zanimljivija je ta da su izgleda na ovom konkursu stavili pod obavezu ljekarsko, sto do sada nije bio slucaj. Uvijek su oni bili ti koji su testirali ko je zdravstveno sposoban ko ne. (Ako grijesim ispravite me).
Znaci ovih 20 (govorim za svoj narod) se vec steliralo i pripremilo za svoja nova radna mjesta, tj onaj ko nema stelu neka ne gubi novac i strpljenje jer sigurno nece proci.
Sto se tice normi testova za zakucavanje naravno za starosnu dob od 17-21;
Fizika:
Trbusnjaci- (M) 91; (DAME) 89
Sklekovi- (M) 82; (D) 59
Trcanje na 3.2km- (M) 11-54
Za ovaj test da li si blentav ili si sposoban u glavu mogu da kazem da pitanja nisu teska, ali su pojedini odgovori teski (zaokruzivanje) jer ti pomuti logiku totalno, ali da se srediti i nauciti za 2-3 sedmice k'o pjesmicu :)

Vojska kao vojska. Pa ne znam, vise je to posao trbuhom za hljebom nego sto ima pravih, sposobnih i odlucnih vojnika koji uzivaju i namjeravaju da napreduju u ovom poslu. Mene zabrinjava ova starosna dob do 35 god. jer poznajem dosta ljudi koji su poslije 35-te dobili sut kartu. Isto tako mnogi misle kao uletit cu sa srednjom, radit cu, zavrsiti fax, dobiti cin i ostati u vojsci ali i to bez stele je prazan hod. Opet ako covjek gleda pozitivno ima tu i solidne plate, i odvojenog zivota, i na budzetu si i imas odredjenu sigurnost i stabilnost. Ali ako te sa 35 sutnu, onda ti ne gine gradjevina da hranis ono dijete sto si napravio sa 28 kad si kredit digao, kupio auto i ozenio se :roll: :roll: :roll:
Cure u vojsci- nikakva prednost osim sminke, pokojeg selfija i dobrih guzova :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#70 Re: Oružane snage BiH !

Post by Decerto »

Corak wrote:Evo da i ja nesto nasaram.
Prva i prva stvar, sto se ovog konkursa tice ne primaju 100, nego 20 lica iz reda bosnjackog naroda.
Druga stvar, jos zanimljivija je ta da su izgleda na ovom konkursu stavili pod obavezu ljekarsko, sto do sada nije bio slucaj. Uvijek su oni bili ti koji su testirali ko je zdravstveno sposoban ko ne. (Ako grijesim ispravite me).
Znaci ovih 20 (govorim za svoj narod) se vec steliralo i pripremilo za svoja nova radna mjesta, tj onaj ko nema stelu neka ne gubi novac i strpljenje jer sigurno nece proci.
Sto se tice normi testova za zakucavanje naravno za starosnu dob od 17-21;
Fizika:
Trbusnjaci- (M) 91; (DAME) 89
Sklekovi- (M) 82; (D) 59
Trcanje na 3.2km- (M) 11-54
Za ovaj test da li si blentav ili si sposoban u glavu mogu da kazem da pitanja nisu teska, ali su pojedini odgovori teski (zaokruzivanje) jer ti pomuti logiku totalno, ali da se srediti i nauciti za 2-3 sedmice k'o pjesmicu :)

Vojska kao vojska. Pa ne znam, vise je to posao trbuhom za hljebom nego sto ima pravih, sposobnih i odlucnih vojnika koji uzivaju i namjeravaju da napreduju u ovom poslu. Mene zabrinjava ova starosna dob do 35 god. jer poznajem dosta ljudi koji su poslije 35-te dobili sut kartu. Isto tako mnogi misle kao uletit cu sa srednjom, radit cu, zavrsiti fax, dobiti cin i ostati u vojsci ali i to bez stele je prazan hod. Opet ako covjek gleda pozitivno ima tu i solidne plate, i odvojenog zivota, i na budzetu si i imas odredjenu sigurnost i stabilnost. Ali ako te sa 35 sutnu, onda ti ne gine gradjevina da hranis ono dijete sto si napravio sa 28 kad si kredit digao, kupio auto i ozenio se :roll: :roll: :roll:
Cure u vojsci- nikakva prednost osim sminke, pokojeg selfija i dobrih guzova :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
80 sklekova :run: sta oni misle da su,navy seals ?
Mustang1

#71 Re: Oružane snage BiH !

Post by Mustang1 »

U 2 minute :D
501st

#72 Re: Oružane snage BiH !

Post by 501st »

Mnogo dezinformacija.

Nije 20 već 28 iz reda Bošnjaka.

Inače ko na ponovljenom testu ne ostvari 80% od prvog,onda fajront.
Znači 2 puta se testiraš.

I nije tačno da se mora dostaviti ljekarsko,to se uopšte ne traži,ko upadne ide na ljekarsko.
Corak

#73 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

501st wrote:Mnogo dezinformacija.

Nije 20 već 28 iz reda Bošnjaka.

Inače ko na ponovljenom testu ne ostvari 80% od prvog,onda fajront.
Znači 2 puta se testiraš.

I nije tačno da se mora dostaviti ljekarsko,to se uopšte ne traži,ko upadne ide na ljekarsko.
Tacno! :thumbup:
Samo osnovna papirologija treba.Sad ova hodanja granicili na Opcine :)
Kako mislis testiras se dva puta :roll: :roll:
Klavikula

#74 Re: Oružane snage BiH !

Post by Klavikula »

testiras se prvi put prilikom prijeme, a kad te prime na obuku ako ne uradis 80% od onoga na prijemu letis. samo sumnjam da je zabiljezen i jedan takav slucaj :D
Corak

#75 Re: Oružane snage BiH !

Post by Corak »

Klavikula wrote:testiras se prvi put prilikom prijeme, a kad te prime na obuku ako ne uradis 80% od onoga na prijemu letis. samo sumnjam da je zabiljezen i jedan takav slucaj :D
:thumbup: :thumbup:
Post Reply