Jel' ima još par ljudi koji su zagrijani za OSBIH i koji bi rado išli na prijavu ?
Ja sam jedan od njih, iako imam 17 godina, doćiće vrijeme kad ću moći otići na prijavu !
Ma kakve igrice, ja ne igram skoro nista.Decerto wrote:Ubi vas counter strike
187 wrote:Idite u legiju stranaca , boli vas k*****
Ima vremena za to187 wrote:Ganjajte neke djevojcice
O pa vidim Vi baš znate puno o tome... jel' možete da nam napišete malo više o OSBIH ako znate, npr. ko odlučuje o tome gdje posle obuke idete u stalni radni odnos, kolike su plate, jel' može da se uvježbava samo određena 'disciplina' 'aj' da je tako nazovem, npr. jel' postoji mogućnost da idem na obuku npr. za snajperistu ? Pozz i hvala.mariannealen wrote:Prvo se izvadi sva potrebna dokumentacija i predaju se papiri. Nakon 2 ili 3 sedmice se dobije poziv na testove u rajlovcu koji ti donose bodove, pitanja su bas lagana. To je kao psihicki dio e onda ide fizicki sklekovi i to. Tek onda gledaju da li da te prime ili ne. Ako prime slijedi 3 mjeseca sluzenja, kosenja trave, ciscenje wc-a i tako tih stvari. Mobitel je dozvoljeno koristiti, kad se sve zavrsi ide se na polaganje zakletve koja je sad 22 ili 23 nisam siguran. Od puski koje se koriste je M16A1 a zadnja je A4Za legiju stranaca mislim da je dobro otici jer u zadnjih 7 godina 1 je smrtni slucaj i par lakse ranjenih. Upoznat sam sa SEAL jer imam druga tamo. Da bi se uslo u SEAL radi se serija od 50 sklekova u 2 minute, pa slijedi 2 min odmora pa opet serija od 45 sklekova u roku od 2 minute i opet odmor 2 i setija od 30 sklekova. Nakon toga slijedi 11 kilometara trcanja u vojnickim cizmama od 2.8 kg u roku od oko 9 ili 10 minuta. Za koji dan cu tacno sve da napisem dok se raspitam I na kraju vas bace u bazen na 2 minute dok ste zavezani lisicama. Ako imate sposobnosti slobodno se prijavite u legiju stranaca ili specnaz. Tamo nema stela ali zato ide plata od 2500 KM + ako si u stranoj zemlji ide dnevni bonus od 100 do 200 eura zavisno po riziku. Naravno da se morate odreci svoga identiteta i dobije se novi. Ugovor je na 5 godina u legiji, pravo na sticanje drzavljastva ide nakon 3 godine. Pravo na auto se nema niti djevojka. Koliko su strogi, kad se potuce sa legionarom sam sebi iskopas jamu, napunis je vodom i legnes u nju da prespavas. Dok ovde mozes da ubijes lika bez vecih problema. Mislim da bi nasi trebali biti samo uvod i upoznavanje osnova a tek onda da se ide dalje. Kad bi nasi izveli akciju od 14 sekundi, nikad dok njemacke snage najduzu akciju biljeze sa 14 sekundi, te snage cine zatvorenici na smrt, tako da iako pogine nema stete. Nafurani ovo ono vojska. Mozes ti na vjezbama dobro radit ali kad dodje prava bitka, nema tu da razmislim, tu ko prezivi pricace. Ko razmislja o legiji neka se zapita da li je spreman da da zivot za nekog kineza, mexikanca ili rusa kojeg je jednom u zivotu vidio
A ti macak iz ilijasa, trebali bi se naci da popricamo malo.
Aha, dobro ondamariannealen wrote:O 3 mjeseca si sve i svasta, snajperiste zaboravi. Ima "emku" i masinsku sto od sume pravi livaduZa 3 mjeseca se nema plata bar tako mislim, sad poslje zakletve oni odredjuju gdje ce ko ici da radi. Nemoj da me tako oslovljavas kad imam 18 godina, ali stari je prosao od vjetnama do gruzije i one frke tamo. I ja sam iz ilijasa pa bi mogli zajedno da idemo u osbih
ako oces pitaj jos sta
Oooo bila bih zahvalna...mariannealen wrote:Konkurs ima svake godine, sutra cu da pitam kad je i staCura ima dosta, i to pravo lijepih
Ali prema njima je malo slabije kako sam vidio
nekako su dobre u uniformama