Tako je svake godine uvijek se radujes napadima i onda bivaju zajebancije medju glavnima. Tako je to uvijek, ali sad jednostavno Contador nema vise sta cekati, ocekujem cak da ce danas pokusati pobjeci braci Schleck na Aubisque-u, jer je jedan od najboljih "downroad" vozaca u cijelom peletonu. Vidjece se...sadmire wrote:jucerasnja etapa definitivno nije ispunila moja ocekivanja! Koja su, priznajem, bila mozda malo prevelika.
Uglavnom, Sanches je pobijedio iako nije imao pretjerano veliku prednost na ulasku u zadnji uspon, sto nam dosta govori i o tempu kojim su favoriti vozili.
Puno buke niokocega, nadam se da ce u subotu biti intenzivnije i dinamicnije.
Le Tour de France 2011
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ReD aka Socijalista
#51 Re: Le Tour de France 2011
- ReD aka Socijalista
#52 Re: Le Tour de France 2011
Da prebacim samo na pocetno da imamo bolji pregled etape.ReD aka Socijalista wrote:Danasnja etapa, na prvi pogled se cini da nece biti borbe medju glavnim vozacima, ali tako smo mislili svake godineNaime Col de Aubisque je vankategoricna tezina. Duzina mu iznosi 16, 4 km i bice jako tezak, mozda dobro brdo za Evansa jer se treba samo spustiti niz Aubisque u cilj. Sve u svemu ce biti jako zanimljivo sta ce Contador uraditi
![]()
Presjek Aubisqua:
-
Rob_Atl
#53 Re: Le Tour de France 2011
Sutra ce da bude krvavo, ocekujem napad Contadora 
- ReD aka Socijalista
#54 Re: Le Tour de France 2011
Evo ga danasnja etapaRob_Atl wrote:Sutra ce da bude krvavo, ocekujem napad Contadora

Zadnji uspon - Plateau de Beille

- ReD aka Socijalista
#55 Re: Le Tour de France 2011
Plateau de Beille zadnji uspon, najteze tacke sam zaokruzio narandzastom bojom koje ponekad idu i preko 14%.

- irvinx1
#56 Re: Le Tour de France 2011
Odlicna danasnja etapa. Sreca pa ostajem kuci danas...
Zadnji uspon je kao da se penjes na Trebevic, samo teze
Vec sam rekao, ali ako bilo ko od one cetvorice (Andy, Frank, Cadel ili Ivan) pobijedi na Touru, je zadovoljan....
Zadnji uspon je kao da se penjes na Trebevic, samo teze
Vec sam rekao, ali ako bilo ko od one cetvorice (Andy, Frank, Cadel ili Ivan) pobijedi na Touru, je zadovoljan....
- irvinx1
#57 Re: Le Tour de France 2011
Evo i Andy na twitteru... Ali ne javlja se od kada su krenula brda
http://twitter.com/#!/andy_schleck
S tim u vezi, evo kako se hrane tokom Toura :

- ReD aka Socijalista
#58 Re: Le Tour de France 2011
I ja sam sinoc bas gledao ovu sliku na twitteru, mashalla...eno kaze Cancellara da su slabo spavali jer su neki psi lajali cijelu nocirvinx1 wrote:Evo i Andy na twitteru... Ali ne javlja se od kada su krenula brda![]()
![]()
- irvinx1
#59 Re: Le Tour de France 2011
Ima li Contadora na twitteru? Bas me zanima sta on veli...
- ReD aka Socijalista
#60 Re: Le Tour de France 2011
Taj Shupak me ne interesujeirvinx1 wrote:![]()
- irvinx1
#61 Re: Le Tour de France 2011
ReD aka Socijalista wrote:Taj Shupak me ne interesujeirvinx1 wrote:![]()
(Ali jos ne vjerujem da ima devet glasova
- ReD aka Socijalista
#62 Re: Le Tour de France 2011
Evo nasao sam ga, ew sta je rekao nakon poraza na Luz-Ardidenu:irvinx1 wrote:ReD aka Socijalista wrote:Taj Shupak me ne interesujeirvinx1 wrote:![]()
Ima li Contadora na twitteru? Bas me zanima sta on veli...![]()
![]()
(Ali jos ne vjerujem da ima devet glasova)
"How a massage is good after more than 6h on the bike and more than 5000cal.I was just at the end,but I'll go day bay day.Congrats, Samu!!!"
- irvinx1
#63 Re: Le Tour de France 2011
Sta mislis kakvi ce biti Cadel i Basso danas? Basso mi djeluje veoma snazno.
- ReD aka Socijalista
#64 Re: Le Tour de France 2011
Ja sam vec rekao neki dan nakon one etape da me je Basso jako pozitivno iznenadio, bio je jak ali bas jak. Cak je dva puta ubrzao trku na najtezem cijelu uspona, naravno uz pomoc Sylvester Schmidta. Sve u svemu mislim da ce danas Cadel Evans krenuti u napad, nekako sve ide na to. Juce je rekao da mu se jako dopada teren na Plateau de Beillu. Contador ce danas zasigurno krenuti u napad, ukoliko braca Schleck ne ubrzaju tempo vec na samom pocetku, a ne kao na zadnjoj etapi gdje su napali tek na zadnja 4km. Schleck-ovi jednostavno moraju napadati jer ih na predzadnjoj etapi ceka pojedinacna vremenska utrka i tu je Contador jaci od njih dvojice, ali ne i jaci od Evansa. Pa prema tome moraju dobro paziti na Evansa i Bassa pogotovo jer znamo da je on veoma jak u toj disciplini. Na kraju se moze reci da ce danasnja etapa biti jaaaaaako jaaaaako zanimljiva svi moraju u sustini napasti da bi nesto dobili...irvinx1 wrote:Sta mislis kakvi ce biti Cadel i Basso danas? Basso mi djeluje veoma snazno.
- irvinx1
#65 Re: Le Tour de France 2011
Pa i bilo je vrijeme da krenu napadi
Mada, s obzirom na vidjeno, nesto ne vjerujem da ce Contadorovi napadi donijeti rezultat... No, nikad se ne zna...
- sadmire
#66 Re: Le Tour de France 2011
danas bi trebalo da bude svega, da padne i neka odluka, samo ako neka od ekipa bude imala muda da od samog starta trku ucini dinamicnom i teskom. A ako opet budu kilavili i taktizirali, nacekat cemo se da se nesto konkretno desi.
Bilo kako bilo, vec sam pred TV-om i nadam se dobroj etapi.
- ReD aka Socijalista
#67 Re: Le Tour de France 2011
Pa puno se nece desiti do Plateau de Beille, jedino ako neko drugi ne napadne. Ko ce znati ali na samom kraju ce biti gori zemlja.sadmire wrote:danas bi trebalo da bude svega, da padne i neka odluka, samo ako neka od ekipa bude imala muda da od samog starta trku ucini dinamicnom i teskom. A ako opet budu kilavili i taktizirali, nacekat cemo se da se nesto konkretno desi.
- ReD aka Socijalista
#68 Re: Le Tour de France 2011
Slabo ispod ocekivanja, jedino mogu ponovo pohvaliti Voecklera i Bassa. Ocito da schleckovi nisu mogli nadmudriti Contadora. Bice tu jos jako interesantno.
- irvinx1
#69 Re: Le Tour de France 2011
Razocarenje etapa. A i Contador kukavicki... Thomas odlican, jos par dana u zutom.
- ReD aka Socijalista
#70 Re: Le Tour de France 2011
Ocito je da ce Alpe odluciti. Evans samo ceka...i Basso cini mi se da nisu sve pokazali sto mogu.irvinx1 wrote:Razocarenje etapa. A i Contador kukavicki... Thomas odlican, jos par dana u zutom.
- irvinx1
#71 Re: Le Tour de France 2011
Za Bassa ce skokovi biti problem. Jedino ako od pocetka napravi neki ludjacki tempo ko na Giru prosle godine. Evans je strasno jak, on moze sve da spoji, ali ima slican problem. Opet, njih dvojica imaju sanse na kronometru... Braca danas jesu napadala, ali nikako da nastave nakon napada kao sto je Lens svojevremeno radio... Svi su mi tu negdje. Vidjet cemo sta ce biti na Alpama...ReD aka Socijalista wrote:Ocito je da ce Alpe odluciti. Evans samo ceka...i Basso cini mi se da nisu sve pokazali sto mogu.irvinx1 wrote:Razocarenje etapa. A i Contador kukavicki... Thomas odlican, jos par dana u zutom.
Ali Thomas odlicno vozi, cak im se odvojio danas u jednom momentu. Svaka mu cast.
-
hau jes no
#72 Re: Le Tour de France 2011
Contador da nije vozio giro, danas bi ih ostavio sviju 2 minute, vidi se da je teško spojiti giro i tour (jedan je pantani
) ovo sto se desava contadoru vjerovatno bi se desilo i armstrongu da je vozio i giro. braca šlek umjesto to da iskoriste, oni nekakve djecije napade izvode ne zna se jesu li dosli ili posli
basso ne zna zasprintati i odlijepiti se - nekompletan. evans umire od kad znam za njega, vjecito drugi pa tako i evo godine. najuvjerljive mi djeluje andy šlek ali mu smeta brat, vazda krene pa ga saceka, a ovaj tour bezmudih bi volio da uzme ovaj francuz u zutoj majici pa nek se ovi favoriti pitaju kako, sta? 
- sadmire
#73 Re: Le Tour de France 2011
ne mogu se sjetiti da je ikada ranije etapa za koju su svi mislili da bi mogla biti odlucujuca ovako mlaka bila!?
Da deset vozaca na ovakvom usponu zajedno dodje u cilj, to sve govori o njihovom tempu i napadima. Pa pobjednik etape se izdvojio upravo iz te grupe i uzeo im 50 sec. Cirkus pa eto, kilavo u pripremi, kilavo u izvedbi, kao gledalac zeljan akcije i dinamike mozes se samo nervirati.
Stvarno mi nisu jasni pojedinci, da samo reaguju a nikako ne pokusavaju da traze spas u napadanju i bijegu.
Ranije si imao Virenqua, Botera, Jalabera pa i Pantanija koji su napadali 100 KM prije cilja, a ovi cekaju zadnjih pet kilometara.
Armstrong je napadao od samog ulaza u uspon, A ullrich ga je znao izolovati od ostatka ekipe jos na predzadnjem usponu. To je biciklizam, kad nakon utrke mozes reci da si sve pokusao da ostavis rezultat, a ovo danas je bila antipropaganda.
Da deset vozaca na ovakvom usponu zajedno dodje u cilj, to sve govori o njihovom tempu i napadima. Pa pobjednik etape se izdvojio upravo iz te grupe i uzeo im 50 sec. Cirkus pa eto, kilavo u pripremi, kilavo u izvedbi, kao gledalac zeljan akcije i dinamike mozes se samo nervirati.
Stvarno mi nisu jasni pojedinci, da samo reaguju a nikako ne pokusavaju da traze spas u napadanju i bijegu.
Ranije si imao Virenqua, Botera, Jalabera pa i Pantanija koji su napadali 100 KM prije cilja, a ovi cekaju zadnjih pet kilometara.
Armstrong je napadao od samog ulaza u uspon, A ullrich ga je znao izolovati od ostatka ekipe jos na predzadnjem usponu. To je biciklizam, kad nakon utrke mozes reci da si sve pokusao da ostavis rezultat, a ovo danas je bila antipropaganda.
- ReD aka Socijalista
#74 Re: Le Tour de France 2011
Da spustimo malo razocarenja jucerasnje etape, prelazimo na laganini etape. P.S. sutra je pauza:

- Romanista 101%
#75 Re: Le Tour de France 2011
ne zelim da vam kvarim diskusiju ali samo da postavim izjavu Evensa nakon jucerasnje utrke: "Braca Schleck stalno su iza mene svo vrijeme. Sta oni misle, da cu ja da ih slepam do Pariza"?