Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post Reply
zilog

#51 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by zilog »

rahmanjin wrote:
zilog wrote:@rahmanjin

O kakvom sjedenju ti pricas? Dodik trazi da bude sve po njegovom, ili nece nikako. Zeli svog saveznika, u razbijanju BiH, po svaku cijenu uvuci u VM. Cilj je ocigledan - razbijanje drzave. Dodik nije tip koji se razgovorom moze ubjediti u nesto. Sta ce biti kada se, eto, sjedne i prihvate Dodikovi ultimatumi? Tebi je najveca konsekvenca sto ces eventualno ugasiti acc na Sa-x, da se nebi peglao sa nama, objasnjavajuci da nije tako trebalo biti.

Najveca je zabluda da ne moze biti gore. Moze itekako, vjerujte mi.
Vidjeces da ce SDP i SNSD dogovoriti vijece ministara. Pa cu te onda pitati o ovome sto ti sada pises. Jesu li se bili SDP i SNSD dva-tri mjeseca poslije izbora sastali pa umalo Zlaja i Mico da se nisu poceli grliti pred kamerama. I ja sam do prije par godina bio idealista, ali su mi ovi nasi politicari totalno razbili iluzije. A to sto ti govoris o razbijanju drzave, sto duze nemas drzavnu vlast to ti je gore po drzavu pa valjda je to jasno.
Da je Dodik htjeo sa SDP-om napraviti VM, mogao je to odmah. On zeli uvuci HDZ-ove da podjela mjesta nebi bila 50:50.

Dodik, trenutno, BiH moze razvaljivati samo antidejtonskim djelovanjem i potezima.
Formiranjem VM, po njegovom ultimatumu, dobija legalne instrumente da razvaljuje drzavu i dokazuje "nemogucnost suzivota".
U trenutnom, "tehnickom" VM, nedostaje mu nekoliko kljucnih ministarstava (MIP, MO, Sigurnost). Vec je trazio MIP, a ne sumnjam da ce traziti jos neko od preostala dva za HDZ.
seln

#52 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by seln »

zilog wrote: U trenutnom, "tehnickom" VM, nedostaje mu nekoliko kljucnih ministarstava (MIP, MO, Sigurnost). Vec je trazio MIP, a ne sumnjam da ce traziti jos neko od preostala dva za HDZ.
Trazio sam i ja od jedne drugarice u skoli, al sam dobio samarcinu da mi se zamantalo. :D
mO k3

#53 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by mO k3 »

seln wrote:
zilog wrote: U trenutnom, "tehnickom" VM, nedostaje mu nekoliko kljucnih ministarstava (MIP, MO, Sigurnost). Vec je trazio MIP, a ne sumnjam da ce traziti jos neko od preostala dva za HDZ.
Trazio sam i ja od jedne drugarice u skoli, al sam dobio samarcinu da mi se zamantalo. :D
heh kada nijesi znao :) postaviti preavo pitanje ;)
zilog

#54 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by zilog »

seln wrote:
:D :D :D

Znam, ali je ocigledno kakve su mu namjere.

Kada se i ako se formira VM, ono ce postati aktuelno i zabetonirano. U slucaju bilo kakve krize, Dodik ce imati instrumente da legalno rastura drzavu i da sprijeci pravovremen odgovor. Svjestan je da za RS ne moze traziti vise nego sto mu pripada. Tu uskacu HDZ-ovi. Davanje ministarskih mjesta HDZ-ovima, nije artikulacija nacionalne ravnopravnosti, nego stvaranje kriticne mase (vecine) neprijatelja BiH.
stecak

#55 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by stecak »

Spomenu momak vanredne izbore i odmah se alarmi pale.

Automatski se javljaju nickovi koji vise po podforumima na kojima je tema SDP, Valter, 60. minuta...

Opustite se, neće niko vlast (zasad) dirat'
zilog

#56 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by zilog »

stecak wrote:Spomenu momak vanredne izbore i odmah se alarmi pale.

Automatski se javljaju nickovi koji vise po podforumima na kojima je tema SDP, Valter, 60. minuta...

Nisam SDP-ovac, niti imam post na pdf-ovim koje si nabrojao. Prije bi se moglo zakljuciti da ovakve teme i postove pisu oni sto nisu usli u vlast, a voljeli bi da jesu. Makar Dodiku, na Miskovicevim Najkama, pertle vezali.
stecak

#57 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by stecak »

zilog wrote:

Nisam SDP-ovac, niti imam post na pdf-ovim koje si nabrojao. Prije bi se moglo zakljuciti da ovakve teme i postove pisu oni sto nisu usli u vlast, a voljeli bi da jesu. Makar Dodiku, na Miskovicevim Najkama, pertle vezali.
Pa šta...neka otvaraju nove accounte, neka pišu šta žele. Ionako su teme ove vrste kratkog vijeka i ubrzo odu pod ključ. I njihovo je da se bune i da se jadaju što nisu zgrabili komad vlasti :-D

Ja sam samo fokus svog posta stavio na to da čim se pokrene tema vezana za aktuelnu vlast, odmah frka nekakva. Samo opušteno...
tbv

#58 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by tbv »

Nemate potrebe dirati, jer vlast jos nije stupila na snagu, kad stupi u svom punom kapacitetu, i ako se nakon nekih 6-12 mjeseci pokaze da vodi drzavu unazad onda je opravdano da se bunite. Do tad sabura, saburate zadnjih 20 godina pa sto ne bi jos nekoliko mjeseci. Nece Radon nista izgubiti, posebno sad kad je sezona turistickih posjeta.
Skijaš

#59 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by Skijaš »

rahmanjin wrote:

O kakvom sjedenju ti pricas? Dodik trazi da bude sve po njegovom, ili nece nikako. Zeli svog saveznika, u razbijanju BiH, po svaku cijenu uvuci u VM. Cilj je ocigledan - razbijanje drzave. Dodik nije tip koji se razgovorom moze ubjediti u nesto. Sta ce biti kada se, eto, sjedne i prihvate Dodikovi ultimatumi? Tebi je najveca konsekvenca sto ces eventualno ugasiti acc na Sa-x, da se nebi peglao sa nama, objasnjavajuci da nije tako trebalo biti.

Vidjeces da ce SDP i SNSD dogovoriti vijece ministara.
Pa to je neizbježno. Poenta je da se Platforma ne smije povinovati ultimatumima Osovine. Potreban je kompromis, nešto između Dodikovog stava i Kukićevog imenovanja. Neka Raguž bude mandatar uz raspodjelu 5:5.
zilog

#60 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by zilog »

@stecak
Sto se kritike vlasti tice, treba jos vremena da se vide rezultati (ili nedostatak istih), pa se onda moze pricati. Znamo svi kakve su opstrukcije bile dok se vlast nije formirala. Ne zelim prejudicirati svoj stav, ali najmanje me treba ubjedjivati neko u ciji patriotizam imam ozbiljne sumnje.
rahmanjin

#61 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by rahmanjin »

Skijaš wrote:
rahmanjin wrote:

Vidjeces da ce SDP i SNSD dogovoriti vijece ministara.
Pa to je neizbježno. Poenta je da se Platforma ne smije povinovati ultimatumima Osovine. Potreban je kompromis, nešto između Dodikovog stava i Kukićevog imenovanja. Neka Raguž bude mandatar uz raspodjelu 5:5.
Necu o imenima, ali i ja govorim da moraju naci kompromis, a prvi korak je da se napokon direktno sastanu.
stecak

#62 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by stecak »

tbv wrote: Nemate potrebe dirati, jer vlast jos nije stupila na snagu, kad stupi u svom punom kapacitetu, i ako se nakon nekih 6-12 mjeseci pokaze da vodi drzavu unazad onda je opravdano da se bunite. Do tad sabura, saburate zadnjih 20 godina pa sto ne bi jos nekoliko mjeseci. Nece Radon nista izgubiti, posebno sad kad je sezona turistickih posjeta.
zilog wrote:@stecak
Sto se kritike vlasti tice, treba jos vremena da se vide rezultati (ili nedostatak istih), pa se onda moze pricati. Znamo svi kakve su opstrukcije bile dok se vlast nije formirala. Ne zelim prejudicirati svoj stav, ali najmanje me treba ubjedjivati neko u ciji patriotizam imam ozbiljne sumnje.
Ama slažem se s vama obojicom. Ne kritikujem vlast, ne znam odakle vam to? Vrijeme ce pokazati.

@tbv, citiraš moj post i govoriš da se saburamo? Ko smo to "mi"? U kakav ti mene koš stavljaš? Nemoj u Fahrin živ i zdrav bio, a niti bilo ciji drugi.
tbv

#63 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by tbv »

stecak wrote:@tbv, citiraš moj post i govoriš da se saburamo? Ko smo to "mi"? U kakav ti mene koš stavljaš? Nemoj u Fahrin živ i zdrav bio, a niti bilo ciji drugi.
OK, necu vise, casna pionirska rijec :)
quasar

#64 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by quasar »

rahmanjin wrote: Necu o imenima, ali i ja govorim da moraju naci kompromis, a prvi korak je da se napokon direktno sastanu.
Nece Dodo da se sastaje, osim ako ce se pricati samo o Blazici. Ne znam sta si ti propustio, isto kao da si jucer poceo pratiti ovaj cirkus. Nece NSDP, pardon SNSD, da prica sa platformom o stavovima platforme. Sastanak moze ako ce se pricati o Blazici.
Pa bil' ti sjeo?
Ja ne bih. FBiH ce izgurati budzet vlastitim snagama, a RS tesko da ce. Dodi ce trebati drzavna vlast prije nego FBiH.
avantime

#65 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by avantime »

Apsolutno za izvanredne izbore.
Reći da je trošak razlog da se ne ide u to je neozbiljno i netočno. Veći trošak je pustiti da ovakvo stanje traje. Pogotovo misleći na ekipu iz Federacije koja svoju legalnost bazira na tome da je 1/3 od 17 jednako 5.

Novim izborima bi se eliminirale strančice poput HSP-a te bi stanje bilo kudikamo jasnije.
tbv

#66 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by tbv »

avantime wrote:Apsolutno za izvanredne izbore.
Reći da je trošak razlog da se ne ide u to je neozbiljno i netočno. Veći trošak je pustiti da ovakvo stanje traje. Pogotovo misleći na ekipu iz Federacije koja svoju legalnost bazira na tome da je 1/3 od 17 jednako 5.

Novim izborima bi se eliminirale strančice poput HSP-a te bi stanje bilo kudikamo jasnije.
Mislis?
Pa zar nije devedesetka dobila glasove na osnovu predizborne koalicije sa HSP?

Ko trenutno ispunjava ta predizborna obecanja, devedestka ili HSP?
rahmanjin

#67 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by rahmanjin »

tbv wrote:

Mislis?

ma HDZ BiH bi pomeo i HDZ 90 i HSP
rahmanjin

#68 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
rahmanjin wrote: Necu o imenima, ali i ja govorim da moraju naci kompromis, a prvi korak je da se napokon direktno sastanu.
Nece Dodo da se sastaje, osim ako ce se pricati samo o Blazici. Ne znam sta si ti propustio, isto kao da si jucer poceo pratiti ovaj cirkus. Nece NSDP, pardon SNSD, da prica sa platformom o stavovima platforme. Sastanak moze ako ce se pricati o Blazici.
Pa bil' ti sjeo?
Ja ne bih. FBiH ce izgurati budzet vlastitim snagama, a RS tesko da ce. Dodi ce trebati drzavna vlast prije nego FBiH.
Ma i SDP i SNSD su zauzeli svoje pozicije. Ali to su dvije strnake sa najvecim brojem osvojenih glasova. Neka barem pokusaju, a ako ne uspiju onda brate ponovo na izbore i gotovo. Mada sam ja protiv tih vanrednih izbora jer bi rezultati bili jos vise u korist nacionalista.
tbv

#69 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by tbv »

rahmanjin wrote:
tbv wrote:

Mislis?

ma HDZ BiH bi pomeo i HDZ 90 i HSP
Ne znam, ja ne bi bio toliko uvjeren, ali posto nece biti nista od vanrednih izbora ne zanima me.
quasar

#70 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by quasar »

rahmanjin wrote:
quasar wrote:
Pa bil' ti sjeo?
Ma i SDP i SNSD su zauzeli svoje pozicije. Ali to su dvije strnake sa najvecim brojem osvojenih glasova. Neka barem pokusaju, a ako ne uspiju onda brate ponovo na izbore i gotovo. Mada sam ja protiv tih vanrednih izbora jer bi rezultati bili jos vise u korist nacionalista.
Ti ko pijan u plot. NECE Dodo da sjedi i da prica sa platformom. On nudi Borjanu - uzmi ili ostavi.
Platforma nece Borjanu i sta se tu ima pricati. Dobar dan i dovidjenja.
rahmanjin

#71 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
rahmanjin wrote:
quasar wrote:
Pa bil' ti sjeo?
Ti ko pijan u plot. NECE Dodo da sjedi i da prica sa platformom. On nudi Borjanu - uzmi ili ostavi.
Platforma nece Borjanu i sta se tu ima pricati. Dobar dan i dovidjenja.
Ama otkud znas da nece? Jeli se pokusalo? Jednom su se samo sastali, da ponovim JEDNOM, pa su se Lagumdzija i Dodik lupali po ledjima i smijali, i tada je Zlatko rekao niti mi mozemo prevariti SNSD ni SNSD nas. I to je tacno.
bh.tornjak

#72 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by bh.tornjak »

CrniBaron wrote:U dubokoj smo krizi mladi odlaze sve vise i vise budzetski novac se trosi u abnormalnim kolicinama ni jedan zaposljen a preko 50% nezaposlenosti u poslednjih 9 mjeseci tj, od izbora. Sta je pravo rijesenj `? Masovni protesti ili....
kako uvijek nadju neke sa nezavrsena cetiri razreda OS....da guraju nos u .......politiku.... :-) :-) :-)
quasar

#73 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by quasar »

rahmanjin wrote: Ama otkud znas da nece? Jeli se pokusalo? Jednom su se samo sastali, da ponovim JEDNOM, pa su se Lagumdzija i Dodik lupali po ledjima i smijali, i tada je Zlatko rekao niti mi mozemo prevariti SNSD ni SNSD nas. I to je tacno.
Ja stvarno ne znam gdje si ti bio ovih 10 mjeseci.
rahmanjin

#74 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
rahmanjin wrote: Ama otkud znas da nece? Jeli se pokusalo? Jednom su se samo sastali, da ponovim JEDNOM, pa su se Lagumdzija i Dodik lupali po ledjima i smijali, i tada je Zlatko rekao niti mi mozemo prevariti SNSD ni SNSD nas. I to je tacno.
U Sarajevu doduse malo se i putovalo ali nista dugo, a ti?
seln

#75 Re: Vanredni izbori u BiH jedino pravo ili postoji jos rjesenja

Post by seln »

rahmanjin wrote:
quasar wrote:
U Sarajevu doduse malo se i putovalo ali nista dugo, a ti?
rahmanjin, ne pravi se lud. Dobro znas sta i kako je bilo.
Bili izbori
SDP i SNSD najjace
SDP napravio vladu u FBiH, SNSD u RS
Niko ne moze sam praviti vladu.
SDP predlozio kandidata.
srpskohrvatska osovina odbila.
sad SNSD predlaze kandidata.
bosnjackohrvatska platforma odbija.
Ok, je li sada opet red na SDP da predlozi kandidata ili sta cemo dalje?

I uz sve to: srpskohrvatska osovina smatra platformase nelegalnim. ta osovina radi na dezintegraciji BiH.
I za ne povjerovati: koza krepaje, a rep u nebo dize. Iliti, RS pred finansijskim ponorom, HDZ sa ledjima uz zid...a nesto bi postavljali ultimatume. How yes no.

Nisi znao ili ti se malo prebacuje krivica na platformase?
Post Reply