Da je Dodik htjeo sa SDP-om napraviti VM, mogao je to odmah. On zeli uvuci HDZ-ove da podjela mjesta nebi bila 50:50.rahmanjin wrote:Vidjeces da ce SDP i SNSD dogovoriti vijece ministara. Pa cu te onda pitati o ovome sto ti sada pises. Jesu li se bili SDP i SNSD dva-tri mjeseca poslije izbora sastali pa umalo Zlaja i Mico da se nisu poceli grliti pred kamerama. I ja sam do prije par godina bio idealista, ali su mi ovi nasi politicari totalno razbili iluzije. A to sto ti govoris o razbijanju drzave, sto duze nemas drzavnu vlast to ti je gore po drzavu pa valjda je to jasno.zilog wrote:@rahmanjin
O kakvom sjedenju ti pricas? Dodik trazi da bude sve po njegovom, ili nece nikako. Zeli svog saveznika, u razbijanju BiH, po svaku cijenu uvuci u VM. Cilj je ocigledan - razbijanje drzave. Dodik nije tip koji se razgovorom moze ubjediti u nesto. Sta ce biti kada se, eto, sjedne i prihvate Dodikovi ultimatumi? Tebi je najveca konsekvenca sto ces eventualno ugasiti acc na Sa-x, da se nebi peglao sa nama, objasnjavajuci da nije tako trebalo biti.
Najveca je zabluda da ne moze biti gore. Moze itekako, vjerujte mi.
Dodik, trenutno, BiH moze razvaljivati samo antidejtonskim djelovanjem i potezima.
Formiranjem VM, po njegovom ultimatumu, dobija legalne instrumente da razvaljuje drzavu i dokazuje "nemogucnost suzivota".
U trenutnom, "tehnickom" VM, nedostaje mu nekoliko kljucnih ministarstava (MIP, MO, Sigurnost). Vec je trazio MIP, a ne sumnjam da ce traziti jos neko od preostala dva za HDZ.