Planinarska drustva
Moderator: anex
- brown.sugar
- Ramzess Veliki
#52 Re: Planinarska drustva
Sviđa mi se ...brown.sugar wrote:FB: https://www.facebook.com/pages/Avantur/488907874475329
- brown.sugar
#53 Re: Planinarska drustva
Drago mi je! 
-
El_comadante
#54 Re: Planinarska drustva
eto učlanio sam se u Zlatni ljiljan jer su mi i najbliže gdje ja živim uglavnom hvala na informaciji. oni imaju jednom mjesečno turu.art vandeley wrote:Dobar je Zlatni Ljiljan al nisu bas aktivni...Najaktivniji je Avantur definitivno, ja sam njihov clan od samog osnivanja, puno sam prosao i raje upoznao mada u zadnje vrijeme im se bas i ne pridruzujem jer su dobili na masovnosti a meni je veci cejs u maloj grupi uzivatiEl_comadante wrote:jest tema malo "stara" ali me intersuje ova tema odnosno koja su u okolini Sarajeva dobra PD? šta mislite o PD Zlatnom Ljiljanu?
Ove godine sam i clan PD Visocica, raja koju od ranije znam i smatram da su uz Avantur najaktivniji te najadekvatniji za pridruziti se
-
hali gali halid
#55 Re: Planinarska drustva
Znam da je stara tema, ali moze li preporuka nekog društva?
- amar1994
#56 Re: Planinarska drustva
ista stvar
, kojih ima drustava, koja bi mi preporucili i sa kojim se lako dogovoriti

- JaneEyre
#57 Re: Planinarska drustva
Ako ste iz Sarajeva...
1. HPD ''Bjelašnica 1923''
2. PSD Zlatni ljiljan
3. PD Željezničar
4. PSD Energoinvest
5. PD Visočica
6. Avantur
7. Psd ptt Prijatelji prirode
To su društva ovako što su mi na prvu pala napamet i koja često organiziraju ture...Od ostalih društava koja isto često organiziraju ture po BiH a nekad budu i u okolini Sarajeva su Udruženje ''Vedro'' iz Zenice i PAK ''Summit'' Banjaluka...Vidim odnedavno da i Afan iz Zenice organizira fine ture širem BiH te topla preporuka i za njega (to je SRK Bosna). Ova društva koja sam također gore navela po onome što sam primjetila kada sam hodala s njima organiziraju ture na odgovoran način (možda nekad PSD Zlatni ljiljan zakaže u zavisnosti od vodiča...) - što je jako bitno ako ste početnik u planini. Sva ova društva možete naći na Facebook-u i tu i saznati kad se organiziraju ture i sl, a kod svake obavijesti na turama obično piše kako kontaktirati, uplatiti, kad se kreće i sl...
I možda ovim putem da upozorim da ako naletite na fb na profil ''izleti.ba'' ...lik svakog vikenda organizuje ture i stvarno su orginalne i vodi na interesantna mjesta ali ako nemate planinarskog iskustva ne znam je li vam pametno da idete s njim. Ili ako idete budite svjesni da plaćate u principu taj prevoz a za njegove ''vodičke usluge'' uzdajte se u se i u svoje kljuse.
2. PSD Zlatni ljiljan
3. PD Željezničar
4. PSD Energoinvest
5. PD Visočica
6. Avantur
To su društva ovako što su mi na prvu pala napamet i koja često organiziraju ture...Od ostalih društava koja isto često organiziraju ture po BiH a nekad budu i u okolini Sarajeva su Udruženje ''Vedro'' iz Zenice i PAK ''Summit'' Banjaluka...Vidim odnedavno da i Afan iz Zenice organizira fine ture širem BiH te topla preporuka i za njega (to je SRK Bosna). Ova društva koja sam također gore navela po onome što sam primjetila kada sam hodala s njima organiziraju ture na odgovoran način (možda nekad PSD Zlatni ljiljan zakaže u zavisnosti od vodiča...) - što je jako bitno ako ste početnik u planini. Sva ova društva možete naći na Facebook-u i tu i saznati kad se organiziraju ture i sl, a kod svake obavijesti na turama obično piše kako kontaktirati, uplatiti, kad se kreće i sl...
I možda ovim putem da upozorim da ako naletite na fb na profil ''izleti.ba'' ...lik svakog vikenda organizuje ture i stvarno su orginalne i vodi na interesantna mjesta ali ako nemate planinarskog iskustva ne znam je li vam pametno da idete s njim. Ili ako idete budite svjesni da plaćate u principu taj prevoz a za njegove ''vodičke usluge'' uzdajte se u se i u svoje kljuse.
- amar1994
#58 Re: Planinarska drustva
e hvala punoJaneEyre wrote:Ako ste iz Sarajeva...
2. PSD Zlatni ljiljan
3. PD Željezničar
4. PSD Energoinvest
5. PD Visočica
6. Avantur