Prekrsajni nalog
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Zvek
#51 Re: Prekrsajni nalog
Možemo li se dogovoriti da ovdje pišemo lokacije mobilnih radara, koje saznamo? Ja mogu od sutra pa na dalje postavljati za SB kanton.
-
motorola01
#52 Re: Prekrsajni nalog
Danas mi je napisana kazna u iznosu od 40 KM...Presreo me(tacnije pratio)bijeli golf 5 registracije 001-110 cini mi se.Relacija je bila Zenica-Lasvanska petlja.Prekrsaj napravljen u dijelu puta koji se zove Janjici...
Eh sad, nisam se javio da se "pohvalim" kaznom,nego da vas upozorim na jednu veoma bitnu
stvar,a to je trenutno ogranicenje na cesti M-17.Vjerovatno mislite da je na tom dijelu ceste ogranicenje 100km/h,odnosno 110 uz ono tolerisanje od 10 %..E pa nije
.Ogranicenje je 80km/h,odnosno 89...Ja kao i ogromna vecina vozaca na tom dijelu puta sam vozio oko 100 i eto platio kaznu
.Tacnije 102.....
Eh sad, nisam se javio da se "pohvalim" kaznom,nego da vas upozorim na jednu veoma bitnu
-
shown
#53 Re: Prekrsajni nalog
@motorola,na istoj me relaciji zaustavila patrola,policajac nafuran na tom kruza i frizura i cvike ,moradoh mu dati 20 kema ,nisam nikakav prekrsaj napravio,da se ne svadjam sa njim ,radi li se o istom?
-
motorola01
#54 Re: Prekrsajni nalog
Nije taj.Ovo je bila patrola koja "snjira" M-17 i hvata ove sto glume glumce(citaj sto voze 130 i vise).Ali ja sam naprotiv vozio kao sto i svi voze,oko 100km/h...shown wrote:@motorola,na istoj me relaciji zaustavila patrola,policajac nafuran na tom kruza i frizura i cvike ,moradoh mu dati 20 kema ,nisam nikakav prekrsaj napravio,da se ne svadjam sa njim ,radi li se o istom?
@kakavdanakneiskustvu,jest magistralni,ali je nekad bila tabla od 100km/h ,ali su je izgleda uklonili i stavili od 80km/h...Bila dole na ulazu M-17 iz Blatuse..
- respo
#55 Re: Prekrsajni nalog
nije bas cisto za temu
al dobro cuvajte uplatnice
meni istekla reg 20-og proslog
predata za produzenje saobracajna
i danas me zovu e imas 40 iz januara nisi platio
rekoh ma sigurno jesam jer svaku kaznu kojju dobijem odmah sutradan platim
i ja maloprije kuci i nadjem uplatnicu 40km 01.02.2011
tako da moram ici nositi tu uplatnicu da bi saobracajna se zavrsila
tako da cuvate sve dok ne prodje reg za tu godinu izgleda moze se desiti da jednostavno ne prodje to kroz papire te da je uplaceno
tako da cuvate sve dok ne prodje reg za tu godinu izgleda moze se desiti da jednostavno ne prodje to kroz papire te da je uplaceno
-
motorola01
#56 Re: Prekrsajni nalog
Bila je nekad.Cak mislim da je bila i u radakovu,ali ih vise nema...I znam da je uvijek bila prica da se moze do 110km/h sve preko je kazna..To je rekao i ovaj drot,jer sam se svadjao sa njim oko toga.Kaze to je nekad bilo,ali sad je 80km/h..Eto pa da znate ubuduce...
Edit:evo sad me isti taj drot zove pred zgradu da izadjem,valjda mi dao sve cetiri naloga
,a trebao samo dva..
..sad se vadi,eto sad smo jednog uhvatili,vozio 130 i pita jesam li vidio znak da ima i da je na njemu 80.Rekoh jesam i sve je uredu sa kaznom,ali kazem mu da sam barem ja vozio 130,pa da ste me kaznili,a ne ovih 102,kao sto vozi velika vecina ljudi na tom dijelu.On samo slijeze ramenima...
Edit:evo sad me isti taj drot zove pred zgradu da izadjem,valjda mi dao sve cetiri naloga
-
motorola01
#57 Re: Prekrsajni nalog
Ma to ja sve cuvam..Ovo mi je treca nakon zadnje registracije.I sto je najgore,sve su neka jadna prekoracenjerespo wrote:nije bas cisto za temu
-
motorola01
#58 Re: Prekrsajni nalog
Nista ja ne pretjerujem.Ti isto da nisi nikad prosao dionicom Zenica-Lasvanska petlja(dijelom gdje se ne radi autoput)kakavdanakneiskustvu wrote:motorola01 wrote:Bila je nekad.Cak mislim da je bila i u radakovu,ali ih vise nema...I znam da je uvijek bila prica da se moze do 110km/h sve preko je kazna..To je rekao i ovaj drot,jer sam se svadjao sa njim oko toga.Kaze to je nekad bilo,ali sad je 80km/h..Eto pa da znate ubuduce...
Edit:evo sad me isti taj drot zove pred zgradu da izadjem,valjda mi dao sve cetiri naloga,a trebao samo dva..
..sad se vadi,eto sad smo jednog uhvatili,vozio 130 i pita jesam li vidio znak da ima i da je na njemu 80.Rekoh jesam i sve je uredu sa kaznom,ali kazem mu da sam barem ja vozio 130,pa da ste me kaznili,a ne ovih 102,kao sto vozi velika vecina ljudi na tom dijelu.On samo slijeze ramenima...
ne vozi baš velika većina ljudi 102 km/h,ne pretjeruj,velika većina zna da je ograničenje 80 km/h
A za ovih 13km/h prekoracenja..Naravno da je malo s obzirom da znam koja je dionica i koliko tim dijelom svi voze i koliko je prometna.NA tom dijelu od nekih kilometar(planinski put) nema niti jedna kuca,a ogranicenje 60km/h...
Nemoj vise tita ti i pionirske rijeci,pomislit ce neko da si uzoran vozac koji prati sva moguca i nemoguca ogranicenja..
-
motorola01
#59 Re: Prekrsajni nalog
Nemoj zezati,vozi velika vecina oko stoje,jer je to neka "normalna" brzina za taj put..Na kraju krajeva,malo ko vozi ispod 90,koja je najvisa moguca brzina da te ne kazne...Znam da si prosao milion put,zato sam ti ono i napisao,a ti sljedeci put prati malo bolje,pa ces vidjeti kojom brzinu svi voze.Preporucio bih ti da vozis 90,sto zbog ogranicenja,sto zbog potrosnje i pokusaj biti koncentrisan i usput prebrojati sva ona volzila koja te preteknu.Samo nemoj zaboraviti da vozis 90,kad se iskljucis sa autoputa,jer je sve to magistralni put.Znaci lagano 90 i broj one koji te preteknu i prati situaciju iza tebe
Pratim i ja ogranicenja iz istog razloga i vjerovao ili ne,da sam u cetiri godine platio samo jednu kaznu zbog prekoracenja brzina,a samo ove tri...
Pratim i ja ogranicenja iz istog razloga i vjerovao ili ne,da sam u cetiri godine platio samo jednu kaznu zbog prekoracenja brzina,a samo ove tri...
-
vnm
#60 Re: Prekrsajni nalog
ako vozis kako pricas (a vjerujem da vozis) nema potrebe da strahujes. na biciklu bi te policajac stigao da ti uruci nalog.kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovao ili ne,pratim ograničenja kad god mogu,neću da mi na kućnu adresu dođe koverta sa pekršajnim nalogom koji moram platiti
-
motorola01
#61 Re: Prekrsajni nalog
Hajd dobro,da se ne prepucavamo vise.Ja ti garantujem da sam puno vise na toj dionici od tebe i iz velikog iskustva znam da malo ko vozi tom dionicom do 90,ali eto da se ne bi vise prepucavali,neka bude po tvome
...Eto samo bih te zamolio da sljedeci put kad se iskljucis sa autoputa kod Kaknja,vozis cijelom dionicom do Zenica 90 i da pratis ponasanje vozaca iza tebe,odnosno preticanj i da pogledas ponekad u retrovizor da li ima ikakve kolone iza tebe...
-
motorola01
#62 Re: Prekrsajni nalog
Hajde neka
,samo otkud sad 95 izroni
..Velika razlika izmedju 95 i 102,ali neka...Samo laganini i ne daj da te uhvate 
- malawi
#63 Re: Prekrsajni nalog
http://bihamk.ba/spi/radarske-kontrole.html Ovdje imas spisak...da djaba ne razmisljas.Zvek wrote:Možemo li se dogovoriti da ovdje pišemo lokacije mobilnih radara, koje saznamo? Ja mogu od sutra pa na dalje postavljati za SB kanton.
- malawi
#64 Re: Prekrsajni nalog
Meni neki dan crkla sijalica kod Corse...nisam ni skontao... valjda ova ulicna rasvjeta + svjetla nidje veze... cini mi se da bolje vidim kad ugasim svjetlaQler wrote:Vezano za ova svijetla, nije mi jasno kako neko vozi bez fara, vidi crkla mi sijalica, i nista vozi i dalje. A ima ih po 3KM. Ili jos gora varijanta, crkla mu oba kratka, i lola vozi pod dugim. Tim bih pisao po 500KM kaznu.
-
azdralovic
#65 Re: Prekrsajni nalog
malawi wrote:http://bihamk.ba/spi/radarske-kontrole.html Ovdje imas spisak...da djaba ne razmisljas.Zvek wrote:Možemo li se dogovoriti da ovdje pišemo lokacije mobilnih radara, koje saznamo? Ja mogu od sutra pa na dalje postavljati za SB kanton.
i preslusas vijesti na radiju ujutro kada krenes na put i znas sve , mobilne radare, patrole, presretace, na sve upozore
- respo
#66 Re: Prekrsajni nalog
jbg nema koja druga jer ovaj govori od januara kaznakakavdanakneiskustvu wrote:ne mora to biti ta kazna koju spominješ,kazne se elektronski razduže za 5-6 dana,provjeri je li to ta kazna koju si platio 1. februara
a ja platim svaku sljedeci radni dan
ista cifra koju pominje na njoj je
e sada jedino ako je bila neka kazna koju nisam dobio na adresu tj da je neko uzeo bacio ili sta vec
za parking sigurno nije jer ne pamtim kad je ko dobio kaznu za parking a i pazim gdje parkiram
- respo
#67 Re: Prekrsajni nalog
ipak je ova koju sam platiokakavdanakneiskustvu wrote:respo wrote:jbg nema koja druga jer ovaj govori od januara kaznakakavdanakneiskustvu wrote:ne mora to biti ta kazna koju spominješ,kazne se elektronski razduže za 5-6 dana,provjeri je li to ta kazna koju si platio 1. februara
a ja platim svaku sljedeci radni dan
ista cifra koju pominje na njoj je
e sada jedino ako je bila neka kazna koju nisam dobio na adresu tj da je neko uzeo bacio ili sta vec
za parking sigurno nije jer ne pamtim kad je ko dobio kaznu za parking a i pazim gdje parkiram
provjeri u policiji
lik iz osiguranja kaze to je to
znaci cuvajte uplatnice jer vam se moze desiti da uplaceno nije proslo i da vas za to terete kasnije
-
emko1234
#68 Re: Prekrsajni nalog
ma kod nas su kazne smijesne..sve to treba podebljat..mene su prije 20 dana skinuli presretaci kod hrvata na autoputu kad sam se iz opatije vracao..ukljucim se na autoput i ispred mene neka e klasa nova zg table..i kontam valjda on zna koliko i gdje se smije..frajer odmah lijeva traka i pun gas i ja za njim..bilo je momenata da smo vozili i preko 210km/h kad u jednom trenutku kad smo spustili vidim u retrovizoru mi se stvara crni 330d,i malo vozi iza mene pa krenu prticat i samo mi pokazase da stanem a i njemu isto..kad je poceo nabrajat drot mislio sam da nema kraja..elem trazili su 6000kn.ja sam platio 1500 a taj lik 3000 jer nije bio vezan i jos su mu nasli par stvari..poslije toga tempomat i 135km/h lagano..nema kod njih zajebancije i cvaje..
-
motorola01
#69 Re: Prekrsajni nalog
I ja sam sinoc vozio od Lasve do Zenice i to brzinom od 100km/h(okruglo) i prestigla su me 4 auta(vjerovao ili nekakavdanakneiskustvu wrote:motorola01 wrote:Hajd dobro,da se ne prepucavamo vise.Ja ti garantujem da sam puno vise na toj dionici od tebe i iz velikog iskustva znam da malo ko vozi tom dionicom do 90,ali eto da se ne bi vise prepucavali,neka bude po tvome...Eto samo bih te zamolio da sljedeci put kad se iskljucis sa autoputa kod Kaknja,vozis cijelom dionicom do Zenica 90 i da pratis ponasanje vozaca iza tebe,odnosno preticanj i da pogledas ponekad u retrovizor da li ima ikakve kolone iza tebe...
sinoć vozio od lašve do zenice,znači oko 13 km,jedan bmw me prestigao,niko više me nije ni stigao,valjda kolone neke iza kamiona
- karanana
#71 Re: Prekrsajni nalog
e da vas pitam, danas sam platio u banci moju prvu kaznu. trebam li raditi ista sa ovjerenom uplatnicom da je kazna placena i sa onim papirom koji je stigao uz uplatnicu u dvije kopije?
trebam li ga negdje odnijeti/poslati?
trebam li ga negdje odnijeti/poslati?
- respo
#72 Re: Prekrsajni nalog
ne samo je zadrzi dok ne registrujes auto
-
nula37
#73 Re: Prekrsajni nalog
Prije 3 mjeseca sam se malo trkala pa slupala autic i dobila kaznu od 100KM (policajac mi je urucio svecano prekrsajni nalog koji sam potpisala) smetla sam sa uma to i dan po dan prolazio, bila u nekoj frci i kaznu nisam platila ..pa to danas namjeravam uraditi
Jel moram placati za svaki mjesec 20KM ili trebam jednostavno otici i uplatiti samo 120KM...
III posto je to moja prva kazna znaci to trebam zavrsiti samo u banci u policijsku nista ne trebam ici?
Jel moram placati za svaki mjesec 20KM ili trebam jednostavno otici i uplatiti samo 120KM...
III posto je to moja prva kazna znaci to trebam zavrsiti samo u banci u policijsku nista ne trebam ici?
-
goran16v
#74 Re: Prekrsajni nalog
Mislim da su, ako si potpisala prihvatanje odgovornosti, ukinuli dodatnih 20 KM ako ne platis u roku od 8 dana. Inace, ako nisu dodatnih 20 KM se obracinava jednom, a ne za svaki mjesec. Savjet, prije nego uplatis, odes do svog CIPS-a da ti izlistaju kazne, tako ces biti sigurna da neces platiti dodanih 20 KM.nula37 wrote:Prije 3 mjeseca sam se malo trkala pa slupala autic i dobila kaznu od 100KM (policajac mi je urucio svecano prekrsajni nalog koji sam potpisala) smetla sam sa uma to i dan po dan prolazio, bila u nekoj frci i kaznu nisam platila ..pa to danas namjeravam uraditi![]()
Jel moram placati za svaki mjesec 20KM ili trebam jednostavno otici i uplatiti samo 120KM...![]()
Bez obzira bilati to prva ili stota kazna, dokaz o uplati ne moras slati policiji.
- sparky
#75 Re: Prekrsajni nalog
ako potpises da prihvatas krivicu onda nema "kamate" od 20km nakon sto prodje 8 dana.
mada sam jednom kad je poceo novi zakon i pored toga sto sam potpisao morao platiti i dodatnih 20km (opstina Istocni Stari Grad),to sam saznao tek kad sam dosao da podignem vozacku sa produzenja. kazna uredno bila placena,ali nakon 8 dana.
poslije toga sam imao vise kazni koje sam placao malo kasnije,par puta provjeravao u cipsu,nema "kamata".
inace,cuvam sve uplatnice,zlu ne trebalo.
mada sam jednom kad je poceo novi zakon i pored toga sto sam potpisao morao platiti i dodatnih 20km (opstina Istocni Stari Grad),to sam saznao tek kad sam dosao da podignem vozacku sa produzenja. kazna uredno bila placena,ali nakon 8 dana.
poslije toga sam imao vise kazni koje sam placao malo kasnije,par puta provjeravao u cipsu,nema "kamata".
inace,cuvam sve uplatnice,zlu ne trebalo.