Mo'š misliti kad se počnu pomahnitali Rusi ovdje marisati, koliko bude plivačashalla wrote:Stvarno fenomenalno
Ruska Premijer Liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#51 Re: Ruska Premijer Liga
-
extraordinary
#52 Re: Ruska Premijer Liga
Daj Bože doživjeti da budeš plivač, ljepše nego da se razlijepiš od taj beton.
- smoki_choko
#53 Re: Ruska Premijer Liga
miske od prve minute poce utakmicu protiv volge novgorod
- smoki_choko
#54 Re: Ruska Premijer Liga
volga razvalila dinamo 3-0. ahmetovic dao treci gol 
- just principe
#55 Re: Ruska Premijer Liga
valjda ce neko od nasih biti prvak u ovoj ligi, mada tesko Cska ima najbolje sanse, Dinamo i Lokomotiva - cisto sumnjam prosto ne vjerujem..prvaka treba traziti izmedju Zenita, Rubina i Cska - moje misljenje koliko sam upoznat s ruskom ligom 
- smoki_choko
#56 Re: Ruska Premijer Liga
zabi ga miske iz penala za 2-2
- jeza u ledja
#57 Re: Ruska Premijer Liga
sta to, i miske i ibricic pucaju penale za svoje timove?
haj fino
haj fino
- Obuca9
#58 Re: Ruska Premijer Liga
Stekli povjerenjejeza u ledja wrote:sta to, i miske i ibricic pucaju penale za svoje timove?![]()
haj fino
Kad sam cuo da je Ibro dao gol, bio sam ubijeđen da je pucao "Panenku", kad ipak nije, mada kad se bolje pogleda onaj klip njegovog gola, izgleda kao da se u zadnji čas predomislio pa odustao od nje
- just principe
#59 Re: Ruska Premijer Liga
Ibricicccccccccccccccccccc
- Blejac
#60 Re: Ruska Premijer Liga
Vodeći trojac siguran

Fudbaler CSKA Moskve i dalje su lideri Premijer lige Rusije. U 14. kolu CSKA je golovima Dumbije i Ignaševića slavio 2:0 na strani kod fenjeraša Spartaka iz Naljčika.CSKA je sada lider sa dva boda više od šampiona Zenita i utakmicom manje.
Šampion Zenit takođe nije imao velikih problema da ostvari trijumf u ovom kolu jer je kao gost slavio protiv Volge sa 2:0 golovima Keržakova u prvom poluvremenu.
Na treće mesto probio se nekadašnji šampion Rubin koji je sa tri gola u mreži ispratio Rostova-1:3.Rubin sada zaostaje za šampionom Zenitom dva boda a liderom CSKA četiri boda.
U Moskovskom derbiju Spartak je bio bolji od Lokomotive 2:0 dok je Anži igrao samo 0:0 sa Amkarom u Permu.Anži sada ima 23 boda kao i Dinamo Moskva koja je kući bez problema pobedila ekipu Toma sa 3:0 a strelci su bili Samedov,Kuranji i Kokorin.U gradskom derbiju Krasnodar je pobedio ekipu Kubanja 1:0 golom Nikole Drinčića.
Terek je u Groznom ostvario svoju četvrtu pobedu u sezoni nad pretposlednjom Krila Sovjetom.
Tabela: CSKA Moskva 28,Zenit 26,Rubin 24,Dinamo Moskva 23,Anži Mahačkala 23...
Fudbaler CSKA Moskve i dalje su lideri Premijer lige Rusije. U 14. kolu CSKA je golovima Dumbije i Ignaševića slavio 2:0 na strani kod fenjeraša Spartaka iz Naljčika.CSKA je sada lider sa dva boda više od šampiona Zenita i utakmicom manje.
Šampion Zenit takođe nije imao velikih problema da ostvari trijumf u ovom kolu jer je kao gost slavio protiv Volge sa 2:0 golovima Keržakova u prvom poluvremenu.
Na treće mesto probio se nekadašnji šampion Rubin koji je sa tri gola u mreži ispratio Rostova-1:3.Rubin sada zaostaje za šampionom Zenitom dva boda a liderom CSKA četiri boda.
U Moskovskom derbiju Spartak je bio bolji od Lokomotive 2:0 dok je Anži igrao samo 0:0 sa Amkarom u Permu.Anži sada ima 23 boda kao i Dinamo Moskva koja je kući bez problema pobedila ekipu Toma sa 3:0 a strelci su bili Samedov,Kuranji i Kokorin.U gradskom derbiju Krasnodar je pobedio ekipu Kubanja 1:0 golom Nikole Drinčića.
Terek je u Groznom ostvario svoju četvrtu pobedu u sezoni nad pretposlednjom Krila Sovjetom.
Tabela: CSKA Moskva 28,Zenit 26,Rubin 24,Dinamo Moskva 23,Anži Mahačkala 23...
- Blejac
#61 Re: Ruska Premijer Liga
CSKA opet dominantan

Lider Premijer lige Rusije CSKA je u moskovskom derbiju pobedila Lokomotivu sa 3:1 u 15. kolu. Dva gola postigao je odlicni Sejdu Dumbija a jedan Zoran Tosic dok je jedini pogodak za goste postigao Durica. CSKA ima sada 31 bod , devet vise od Lokomotive a dva vise od prvog pratioca sampiona Zenita uz utakmicu manje.
U drugom derbiju Moskve Dinamo je odneo sve tri boda sa "Luznjikija" protiv Spartaka - 0:2.Semsov je doneo belima prednost od 1:0 u 34. minuti a Andrej Voronjin je u 65. potvrdio trijumf svog tima koji je sada cetvrti na tabeli sa 26 osvojenih bodova.
Zenit je u Sankt Peterburgu sasvim ocekivano osvojio nova tri boda protiv Kubana minimalnim trijumfom koji im je omogucio Konstantin Zirjanov.Sampion sada ima dva boda manje od lidera CSKA ali i utakmicu vise.
Najubedljiviju pobedu ostvario je Anzi koji je golovima Agalova,Gadzijeva i Angbve slavio u Samari protiv Krile Sovjetov a mec je obelezio incident posle kojeg je Roberto Karlos napustio teren jer ga je prethodno neko sa tribina gadjao bananom.
Pobede u ovom kolu ostvarili su jos Rubin,Terek i Amkar dok je duel izmadju Toma i Rostova zavrsen bez pobednika 1:1. Sledece kolo na programu je 26. juna.
Tabela: CSKA Moskva 31, Zenit 29,Rubin 27,Dinamo Moskva i Anzi 26...Krila Sovjetov 11,Spartak(N) 9

Lider Premijer lige Rusije CSKA je u moskovskom derbiju pobedila Lokomotivu sa 3:1 u 15. kolu. Dva gola postigao je odlicni Sejdu Dumbija a jedan Zoran Tosic dok je jedini pogodak za goste postigao Durica. CSKA ima sada 31 bod , devet vise od Lokomotive a dva vise od prvog pratioca sampiona Zenita uz utakmicu manje.
U drugom derbiju Moskve Dinamo je odneo sve tri boda sa "Luznjikija" protiv Spartaka - 0:2.Semsov je doneo belima prednost od 1:0 u 34. minuti a Andrej Voronjin je u 65. potvrdio trijumf svog tima koji je sada cetvrti na tabeli sa 26 osvojenih bodova.
Zenit je u Sankt Peterburgu sasvim ocekivano osvojio nova tri boda protiv Kubana minimalnim trijumfom koji im je omogucio Konstantin Zirjanov.Sampion sada ima dva boda manje od lidera CSKA ali i utakmicu vise.
Najubedljiviju pobedu ostvario je Anzi koji je golovima Agalova,Gadzijeva i Angbve slavio u Samari protiv Krile Sovjetov a mec je obelezio incident posle kojeg je Roberto Karlos napustio teren jer ga je prethodno neko sa tribina gadjao bananom.
Pobede u ovom kolu ostvarili su jos Rubin,Terek i Amkar dok je duel izmadju Toma i Rostova zavrsen bez pobednika 1:1. Sledece kolo na programu je 26. juna.
Tabela: CSKA Moskva 31, Zenit 29,Rubin 27,Dinamo Moskva i Anzi 26...Krila Sovjetov 11,Spartak(N) 9
- ultima_palabra
#62 Re: Ruska Premijer Liga
Evo Roberto Carlos postao trener-igrač u Anzhiju 
- jeza u ledja
#63 Re: Ruska Premijer Liga
Nismo se bas pretrgli prateci ovu ligu. Evo zavrsila se sezona, a mi ni 3 stranice nismo napisali.
Uglavnom, novi/stari prvak je Zenit. CSKA je zavrsio drugi i idu u CL sljedece sezone, dok je Dinamo zavrsio treci i ja mislim idu u kvalifikacije za CL. Cetvrti i peti su Lokomotiv i Spartak, oni idu u EL.
Sa zaloscu konstatujem da je Zahirovicev Spartak Nalchik kao pretposljednji ispao iz lige. Da li ce Adnan pronaci neki novi klub na zimu ostaje da se vidi. Uz njih ispada jos Tom, dok Amkar i Krylya Sovetov idu u doigravanje.
Vranjesov Krasnodar je zavrsio na 9-om, Blatnjakov Rostov na 10-om, a Ahmetoviceva Volga na 12-om mjestu.
Sto se tice minutaze nasih igraca:
Zahirovic 1655min u 21 utakmicu
Vranjes 1636min u 19 utakmica
Blatnjak 1170min u 18 utakmica
Ibricic 923min u 24 utakmice
Misimovic 912min u 23 utakmice
Ahmetovic 674min u 18 utakmica
Rahimic 591min u 11 utakmica
Ibricic je dao 4 gola, Misimovic, Zahirovic i Blatnjak po 3, te Ahmetovic (koji je napadac) samo 1 gol.
Iz druge lige u prvu ulaze Alania i Mordoviya, dok Novgorod i Shinnik idu u doigravanje. (u ovim timovima nema nasih igraca)
Uglavnom, novi/stari prvak je Zenit. CSKA je zavrsio drugi i idu u CL sljedece sezone, dok je Dinamo zavrsio treci i ja mislim idu u kvalifikacije za CL. Cetvrti i peti su Lokomotiv i Spartak, oni idu u EL.
Sa zaloscu konstatujem da je Zahirovicev Spartak Nalchik kao pretposljednji ispao iz lige. Da li ce Adnan pronaci neki novi klub na zimu ostaje da se vidi. Uz njih ispada jos Tom, dok Amkar i Krylya Sovetov idu u doigravanje.
Vranjesov Krasnodar je zavrsio na 9-om, Blatnjakov Rostov na 10-om, a Ahmetoviceva Volga na 12-om mjestu.
Sto se tice minutaze nasih igraca:
Zahirovic 1655min u 21 utakmicu
Vranjes 1636min u 19 utakmica
Blatnjak 1170min u 18 utakmica
Ibricic 923min u 24 utakmice
Misimovic 912min u 23 utakmice
Ahmetovic 674min u 18 utakmica
Rahimic 591min u 11 utakmica
Ibricic je dao 4 gola, Misimovic, Zahirovic i Blatnjak po 3, te Ahmetovic (koji je napadac) samo 1 gol.
Iz druge lige u prvu ulaze Alania i Mordoviya, dok Novgorod i Shinnik idu u doigravanje. (u ovim timovima nema nasih igraca)
- ultima_palabra
#64 Re: Ruska Premijer Liga
Čudi me da @jul nije upoznat... ovo prvenstvo je iznimka
Naime Rusi odsada prelaze na jesen-proljeće sistem kao i ostale velike lige, tako da će se ovo prvenstvo nastaviti u proljeće. Liga će se podijeliti na dva dijela, za prvaka i za ostanak... i onda će igrati po dvostrukom bod sistemu tako da prvenstvo završi u maju 
- cyprus
#65 Re: Ruska Premijer Liga
Jež, da se ti nisi šta zajebo?jeza u ledja wrote:Nismo se bas pretrgli prateci ovu ligu. Evo zavrsila se sezona, a mi ni 3 stranice nismo napisali....
Dakle, nije još kraj
edit: evo preteče me palabra
Rusi su izgubili treće mjesto u CL, koje sada pripada Portugalu... Tako da će samo prvak direktno, a drugoplasirani ide u pretkola CL...ježa u ledja wrote:...Uglavnom, novi/stari prvak je Zenit. CSKA je zavrsio drugi i idu u CL sljedece sezone, dok je Dinamo zavrsio treci i ja mislim idu u kvalifikacije za CL...
- jeza u ledja
#66 Re: Ruska Premijer Liga
eki to
ja vidio odigrano 30-o kolo i kontam kraj.
pa kako ce igrati po zimi cccc
ja vidio odigrano 30-o kolo i kontam kraj.
pa kako ce igrati po zimi cccc
- ultima_palabra
#67 Re: Ruska Premijer Liga
Neće igrati po zimi... stignu odigrati 14 kola od marta do maja. A sljedeće sezone će igrati kao i mi recimo, sa ogromnom zimskom pauzom.
- jeza u ledja
#68 Re: Ruska Premijer Liga
imal jos sta da sam se zajebocyprus wrote:
edit: evo preteče me palabra. Nego još nešto:
Rusi su izgubili treće mjesto u CL, koje sada pripada Portugalu... Tako da će samo prvak direktno, a drugoplasirani ide u pretkola CL...ježa u ledja wrote:...Uglavnom, novi/stari prvak je Zenit. CSKA je zavrsio drugi i idu u CL sljedece sezone, dok je Dinamo zavrsio treci i ja mislim idu u kvalifikacije za CL...
evo gledam sad, izgleda da je portugal prestigao i francusku na ljestvici.
- art vandeley
- jeza u ledja
#70 Re: Ruska Premijer Liga
To je staro. Ne racuna ovu sezonu.art vandeley wrote:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html
- nellington
#71 Re: Ruska Premijer Liga
Kad sam se već vratio na forum, da malo podignem i ovu temu, i to privatizacijom - tolko Spartak (odmah bi se ljudi naljutili ako otvorim temu samo o Spartaku, zato uzurpiram ovu o RPL)
Od marta će tema biti aktivnija, kad krene proljetni dio.

Po izboru navijača na spartak.com, najbolji igrač Spartaka u 2011. godini je ukrajinski golman Andrej Dikan. Izabran je natpolovičnom većinom, skupivši 50.95% glasova. Na drugom mjestu našao se veznjak Dmitrij Kombarov (11.30%) a na trećem napadač Emanuel Emenike (10.62%).

Po izboru Sovjetskog sporta, osoba godine u svijetu fudbala je alfa i omega Spartaka, trener i direktor Valerij Karpin (zaslužio je, posebno nakon ostavke i povratka!). Skupio je 44% glasova, drugoplasirani je Sulejman Karimov vlasnik Anžija sa 15%, dok je na trećem mjestu Sergej Silkin, trener Dinama sa 7%.
Toliko zasad

Po izboru navijača na spartak.com, najbolji igrač Spartaka u 2011. godini je ukrajinski golman Andrej Dikan. Izabran je natpolovičnom većinom, skupivši 50.95% glasova. Na drugom mjestu našao se veznjak Dmitrij Kombarov (11.30%) a na trećem napadač Emanuel Emenike (10.62%).

Po izboru Sovjetskog sporta, osoba godine u svijetu fudbala je alfa i omega Spartaka, trener i direktor Valerij Karpin (zaslužio je, posebno nakon ostavke i povratka!). Skupio je 44% glasova, drugoplasirani je Sulejman Karimov vlasnik Anžija sa 15%, dok je na trećem mjestu Sergej Silkin, trener Dinama sa 7%.
Toliko zasad
- nellington
#72 Re: Ruska Premijer Liga
Već tradicionalno - ponedjeljak i vijesti iz Rusije (opet uglavnom Spartak).
Prva je da Dmitri Ribolovljev, novi vlasnik Monaca želi na klupi tog kluba Valerija Karpina, trenera Spartaka. Želje su jedno, pozdravi drugo.
Sad malo glasina vezanih za transfere (izvor Sovjetskij sport) od kojih su većina prilično nestvarne, ali neka - moraju i novine nešto pisati.
Spartak Moskva
Sigurno dolaze:
Soslan Gatagov (Lokomotiv)
Dmitrij Hlebosolov (povratak sa pozajmice)
Možda dolaze:
Ever Banega (Valencia)
Gregory van der Wiel (Ajax)
Artjom Timofejev (Čertanovo)
Jadson (Šahtjor)
Marco Amelia (Milan)
Vincenzo Iaquinta (Juventus)
Oscar dos Santos Emboaba Junior (Internacional)
Možda odlaze:
Sergio Rodríguez García
Filip Ozobić
Emin Mahmudov
Welliton (Fenerbahce, Borussia Dortmund, Corinthians, Arsenal, Liverpool)
Aleksandr Šešukov
Ostale špekulacije možete naći ovdje.
Od nama zanimljivih transfera može biti i konačni odlazak Vilotića iz Zvezde (želi ga Lokomotiv), interes Astane i Spartaka iz Nalčika za Dragana Blatnjaka, kao i mogući odlazak Ibričića iz Lokomotiva.
Spektakularnih transfera još nema - ako ih i bude, za to će se pobrinuti Anži.
Update: Filip Ozobić na pozajmici u Hajduku.
Prva je da Dmitri Ribolovljev, novi vlasnik Monaca želi na klupi tog kluba Valerija Karpina, trenera Spartaka. Želje su jedno, pozdravi drugo.
Sad malo glasina vezanih za transfere (izvor Sovjetskij sport) od kojih su većina prilično nestvarne, ali neka - moraju i novine nešto pisati.
Spartak Moskva
Sigurno dolaze:
Soslan Gatagov (Lokomotiv)
Dmitrij Hlebosolov (povratak sa pozajmice)
Možda dolaze:
Ever Banega (Valencia)
Gregory van der Wiel (Ajax)
Artjom Timofejev (Čertanovo)
Jadson (Šahtjor)
Marco Amelia (Milan)
Vincenzo Iaquinta (Juventus)
Oscar dos Santos Emboaba Junior (Internacional)
Možda odlaze:
Sergio Rodríguez García
Filip Ozobić
Emin Mahmudov
Welliton (Fenerbahce, Borussia Dortmund, Corinthians, Arsenal, Liverpool)
Aleksandr Šešukov
Ostale špekulacije možete naći ovdje.
Od nama zanimljivih transfera može biti i konačni odlazak Vilotića iz Zvezde (želi ga Lokomotiv), interes Astane i Spartaka iz Nalčika za Dragana Blatnjaka, kao i mogući odlazak Ibričića iz Lokomotiva.
Spektakularnih transfera još nema - ako ih i bude, za to će se pobrinuti Anži.
Update: Filip Ozobić na pozajmici u Hajduku.
- nellington
-
Eborg
#74 Re: Ruska Premijer Liga
Ruska liga je vrlo interesantna, mislim da se uz tursku ligu komotno može staviti u "Lige petice" umjesto francuske lige.
-
Corola
#75 Re: Ruska Premijer Liga
Ne moze ni blizu,jer tu je Portugal u prednosti i ispred Turaka i Rusa.Eborg wrote:Ruska liga je vrlo interesantna, mislim da se uz tursku ligu komotno može staviti u "Lige petice" umjesto francuske lige.
Uostalom postoje koefcijenti,zbirovi,poena i ostalo koji kazu da ti Rusi i nisu nesto sjajni koliko ih nahvali.