STADION GRBAVICA - DA SE SAČUVA OD ZABORAVA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#51 Re: Stadion Grbavica
ja ću to vjerovati kad vidim izgrađeno i gotovo, ne prije. ma i tad ću se uštinuti da ne sanjam...
-
neki
#52 Re: Stadion Grbavica
Ionako od ovog nema nista...
Najbolja ova prva slika na kojoj su neboderi u Tel Avivu

Najbolja ova prva slika na kojoj su neboderi u Tel Avivu
-
žuti
#53 Re: Stadion Grbavica
Slovenci..
bojim se da nema tu hajra 
- Charuga
- Globalni moderator
#54 Re: Stadion Grbavica
Za rušenje Grbavice treba 350.000, za izgradnju fali 16 miliona eura
"Ozbiljnji" privrednik prica gluposti ...
Code: Select all
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20626- Lunizz
#55 Re: FK Željezničar
Sto se tice izgradnje stadiona meni nesto nije jasno
Ako je varijanta ova: SD Zeljeznicar proda/iznajmi/pokloni ili sta vec zemljiste na kojem je sadasnja grbavica,pomocni tereni,a Slovenci na tome zele napraviti Shoping centar kao glavni projekat a obnova Zeljinog stadiona je kao uslov za to.
Nesto slicno kao na Dobrinji kad se gradio Mercator gdje su bili uslovljeni da naprave i sportsku dvoranu uz to. Ako je ovako onda mi to zvuci moguce.
A ako je varijanta da FK.Zeljeznicar sam uz pomoc vlade na svim nivoima skupi sam tolike pare onda je to vec u domenu naucne fantastike.
Kako god kao Sarajlija bi se obradovao ovom projektu pa da i mi u drzavi imamo lijep stadion
Ako je varijanta ova: SD Zeljeznicar proda/iznajmi/pokloni ili sta vec zemljiste na kojem je sadasnja grbavica,pomocni tereni,a Slovenci na tome zele napraviti Shoping centar kao glavni projekat a obnova Zeljinog stadiona je kao uslov za to.
Nesto slicno kao na Dobrinji kad se gradio Mercator gdje su bili uslovljeni da naprave i sportsku dvoranu uz to. Ako je ovako onda mi to zvuci moguce.
A ako je varijanta da FK.Zeljeznicar sam uz pomoc vlade na svim nivoima skupi sam tolike pare onda je to vec u domenu naucne fantastike.
Kako god kao Sarajlija bi se obradovao ovom projektu pa da i mi u drzavi imamo lijep stadion
- ultima_palabra
#56 Re: FK Željezničar
Izgleda da je varijanta da Željo uz pomoć navedenih sakupi jedno 20% para... i tu će i biti najveći problem.Lunizz wrote:Sto se tice izgradnje stadiona meni nesto nije jasno
- Lunizz
#57 Re: FK Željezničar
Hmm znaci 15Mil eura nako odokativno...hu jebo te
-
saabsa
#58 Re: FK Željezničar
Prvo se izvinjavam sto upadam na temuStadion bi ostao u vlasništvu Željezničara dok bi šoping centar bio na raspolaganju investitoru koji bi ga prodao. Parking prostor bio bi zajednički. Što se novca tiče, Slovenci bi prodajom poslovnih prostora mogli namaći oko 58 miliona eura (2.000 eura kvadrat, bruto), dok bi za ostatak od 16 miliona eura morao da se pobrine Željezničara, odnosno nadležne institucije u Kantonu Sarajevo
Iz ovog pasusa ispade da su slovenci merhametli duse tj da ovo rade eto cisto da Zeljo dobije stadion za "male pare".Čuj oni mogu namaci 58M od prodaje prostora a Zeljo treba da doda 16M , a gdje je tu njihova zarada
Ma meni ovo lici na jos jednu u nizu Slovenacku prevaru , kontaju napraviti soping centar a boli njih qurac za stadion
- nosara
#59 Re: FK Željezničar
Baska stadion, baska trzni centar... Dvije zasebne cjeline... Prvo pravit stadion...
Ako za vrijednost zemljista koje ce im Zeljo ustupit za TC mogu napravit stadion, neka rade...
Ako za vrijednost zemljista koje ce im Zeljo ustupit za TC mogu napravit stadion, neka rade...
-
JAO JAO
#60 Re: Stadion Grbavica
Jedna velika ubleha koju treba odjebati jer ce ŽELJO u protivnom ostati bez stadiona........ I gdje nestade sportski centar koji su trebali graditi da imamo gdje trenirati ??????
- emigrazione
#61 Re: Stadion Grbavica
Neka farmavita uzme kredu, 16 mil. ne bi bio problem, napravite nesto kao Bayer u svabiji i tako nesto. Recimo N.K. Hederal-Zeljeznicar, to je u evropi normalno kad vec ulazite u takve projekte, a i postenije je nego traziti nasu lovu za nesto sto ce samo vama donijeti korist, nije fer jebiga
-
Za zivot cijeli
#62 Re: Stadion Grbavica
Ma dobro fin stadioncic,samo sto je spojeno jedno s drugim al bi to vjerovatno iznutra izgledalo mnogo bolje
-
Rookie
#63 Re: Stadion Grbavica
A ko ti je šta tražio? Ti se to obraćaš ispred Energoplana? Idi bavi se F.K. Ovako-Sarajevom.emigrazione wrote:Neka farmavita uzme kredu, 16 mil. ne bi bio problem, napravite nesto kao Bayer u svabiji i tako nesto. Recimo N.K. Hederal-Zeljeznicar, to je u evropi normalno kad vec ulazite u takve projekte, a i postenije je nego traziti nasu lovu za nesto sto ce samo vama donijeti korist, nije fer jebiga
- Šibicar
#64 Re: Stadion Grbavica
Da je meni dočekati i ovaj,kako ga neki nazvaše,"ružni" stadion,mojoj sreći ne bi bilo kraja,ali dok je našeg biznismena bombardera Žuje ja ne bi povjerovao i da ga izgrade,jednostavno lik ne zna dvije rečenice sastaviti,pa bi mi bilo nevjerovatno da on može sklopiti neki dobar ugovor(mislim dobar u našu korist),osim ako se ne umiješa neko sposoban za to.Dovoljno se samo sjetiti njegovih ispada i intevjua po raznim portalima i TV emisijama,i kako mu se nikad ni jedna priča oko stadiona nije poklapala i sve će vam biti jasno.Druga stvar,kad god sam ga gledao kako daje neku izjavu,uvijek mi je izgledao kao da ima problema sa probavnim taktom i da ga konstantno muče vjetrovi,stvarno. 
- Logovan
#65 Re: Stadion Grbavica
hahahahaŠibicar wrote:Da je meni dočekati i ovaj,kako ga neki nazvaše,"ružni" stadion,mojoj sreći ne bi bilo kraja,ali dok je našeg biznismena bombardera Žuje ja ne bi povjerovao i da ga izgrade,jednostavno lik ne zna dvije rečenice sastaviti,pa bi mi bilo nevjerovatno da on može sklopiti neki dobar ugovor(mislim dobar u našu korist),osim ako se ne umiješa neko sposoban za to.Dovoljno se samo sjetiti njegovih ispada i intevjua po raznim portalima i TV emisijama,i kako mu se nikad ni jedna priča oko stadiona nije poklapala i sve će vam biti jasno.Druga stvar,kad god sam ga gledao kako daje neku izjavu,uvijek mi je izgledao kao da ima problema sa probavnim taktom i da ga konstantno muče vjetrovi,stvarno.
Nešto slično kao i onaj naš bivši predsjednik Hajrudin Šuman
-
elSaik
#66 Re: Stadion Grbavica
I jesu dobri haveri.
- nemam_ideje
#68 Re: Stadion Grbavica
Uvijek imamo Gradski stadion da igramo kad nam zatrebaemigrazione wrote:Kako radovi napreduju
- simonese
#69 Re: Stadion Grbavica
sta maj upravaemigrazione wrote:Kako radovi napreduju
-
saim_adka
-
Rookie
#71 Re: Stadion Grbavica
E ovo je najočitije od svega, htjeli mi to priznati ili ne. Zašto bi neko keširao desetine miliona eura nama za stadion, samo da mu damo poljanu na Grbavici za tržni centar. I kao da će se svaki dan igrati utakmice, pa će desetine hiljada gledalaca hrliti tu da troše svoj golemi novac. Nema meni tu ništa ni gram smisla, kol'ko god bih volio da ima. Zato mi i ova tema bode oči, kad god uđem u ovaj podforum. Možda je jedino pozitivan taj publicitet koji Željo ima u ovoj priči. VIP-ovi koji o tome razgovaraju, pa se možda i kakav uticaj ostvari, negdje, nekako... Al' ni to nije vrijedno momenta kad se objavi da je projekat neizvodiv. Najapstraktnija tema na forumu.saim_adka wrote: projekat, cijena i pristup nemaju smisla, sva daljnja rasprava je uzaludna!
- Charuga
- Globalni moderator
#72 Re: Stadion Grbavica
Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.
- ultima_palabra
#73 Re: Stadion Grbavica
Kao i većina slovenskih firmi ovih danaPlavih_11 wrote:Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.
- Charuga
- Globalni moderator
#74 Re: Stadion Grbavica
Bas tako. Sreca je pa ljudi u klubu nisu uzurbani inace smo mogli zavrsiti kao sarajevska zaobilaznica ili tunel prema Zenici. Sve se srusi a onda pipa presusi i sve u k.rcu.ultima_palabra wrote:Kao i većina slovenskih firmi ovih danaPlavih_11 wrote:Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.Dobro je samo da nismo ni u kakav aranžman ušli, nikako nam ne treba da nas povuku u ambis sa sobom...
- smoki_choko
#75 Re: Stadion Grbavica
najbolje bi bilo da smo SCT angazovali da nam naprave stadion. za godinu bi ga napravili