STADION GRBAVICA - DA SE SAČUVA OD ZABORAVA

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#51 Re: Stadion Grbavica

Post by JThomas »

ja ću to vjerovati kad vidim izgrađeno i gotovo, ne prije. ma i tad ću se uštinuti da ne sanjam...
neki

#52 Re: Stadion Grbavica

Post by neki »

Ionako od ovog nema nista...

Najbolja ova prva slika na kojoj su neboderi u Tel Avivu :lol: :lol:
žuti

#53 Re: Stadion Grbavica

Post by žuti »

Slovenci.. :-) bojim se da nema tu hajra :D
Charuga
Globalni moderator

#54 Re: Stadion Grbavica

Post by Charuga »

Za rušenje Grbavice treba 350.000, za izgradnju fali 16 miliona eura

Code: Select all

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20626
"Ozbiljnji" privrednik prica gluposti ...
Lunizz

#55 Re: FK Željezničar

Post by Lunizz »

Sto se tice izgradnje stadiona meni nesto nije jasno

Ako je varijanta ova: SD Zeljeznicar proda/iznajmi/pokloni ili sta vec zemljiste na kojem je sadasnja grbavica,pomocni tereni,a Slovenci na tome zele napraviti Shoping centar kao glavni projekat a obnova Zeljinog stadiona je kao uslov za to.
Nesto slicno kao na Dobrinji kad se gradio Mercator gdje su bili uslovljeni da naprave i sportsku dvoranu uz to. Ako je ovako onda mi to zvuci moguce.

A ako je varijanta da FK.Zeljeznicar sam uz pomoc vlade na svim nivoima skupi sam tolike pare onda je to vec u domenu naucne fantastike.

Kako god kao Sarajlija bi se obradovao ovom projektu pa da i mi u drzavi imamo lijep stadion
ultima_palabra

#56 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Lunizz wrote:Sto se tice izgradnje stadiona meni nesto nije jasno

Ako je varijanta ova: SD Zeljeznicar proda/iznajmi/pokloni ili sta vec zemljiste na kojem je sadasnja grbavica,pomocni tereni,a Slovenci na tome zele napraviti Shoping centar kao glavni projekat a obnova Zeljinog stadiona je kao uslov za to.
Nesto slicno kao na Dobrinji kad se gradio Mercator gdje su bili uslovljeni da naprave i sportsku dvoranu uz to. Ako je ovako onda mi to zvuci moguce.

A ako je varijanta da FK.Zeljeznicar sam uz pomoc vlade na svim nivoima skupi sam tolike pare onda je to vec u domenu naucne fantastike.

Kako god kao Sarajlija bi se obradovao ovom projektu pa da i mi u drzavi imamo lijep stadion
Izgleda da je varijanta da Željo uz pomoć navedenih sakupi jedno 20% para... i tu će i biti najveći problem.
Lunizz

#57 Re: FK Željezničar

Post by Lunizz »

Hmm znaci 15Mil eura nako odokativno...hu jebo te
saabsa

#58 Re: FK Željezničar

Post by saabsa »

Stadion bi ostao u vlasništvu Željezničara dok bi šoping centar bio na raspolaganju investitoru koji bi ga prodao. Parking prostor bio bi zajednički. Što se novca tiče, Slovenci bi prodajom poslovnih prostora mogli namaći oko 58 miliona eura (2.000 eura kvadrat, bruto), dok bi za ostatak od 16 miliona eura morao da se pobrine Željezničara, odnosno nadležne institucije u Kantonu Sarajevo
Prvo se izvinjavam sto upadam na temu :)
Iz ovog pasusa ispade da su slovenci merhametli duse tj da ovo rade eto cisto da Zeljo dobije stadion za "male pare".Čuj oni mogu namaci 58M od prodaje prostora a Zeljo treba da doda 16M , a gdje je tu njihova zarada :-)

Ma meni ovo lici na jos jednu u nizu Slovenacku prevaru , kontaju napraviti soping centar a boli njih qurac za stadion ;)
nosara

#59 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Baska stadion, baska trzni centar... Dvije zasebne cjeline... Prvo pravit stadion...

Ako za vrijednost zemljista koje ce im Zeljo ustupit za TC mogu napravit stadion, neka rade...
JAO JAO

#60 Re: Stadion Grbavica

Post by JAO JAO »

Jedna velika ubleha koju treba odjebati jer ce ŽELJO u protivnom ostati bez stadiona........ I gdje nestade sportski centar koji su trebali graditi da imamo gdje trenirati ??????
emigrazione

#61 Re: Stadion Grbavica

Post by emigrazione »

Neka farmavita uzme kredu, 16 mil. ne bi bio problem, napravite nesto kao Bayer u svabiji i tako nesto. Recimo N.K. Hederal-Zeljeznicar, to je u evropi normalno kad vec ulazite u takve projekte, a i postenije je nego traziti nasu lovu za nesto sto ce samo vama donijeti korist, nije fer jebiga
Za zivot cijeli

#62 Re: Stadion Grbavica

Post by Za zivot cijeli »

Ma dobro fin stadioncic,samo sto je spojeno jedno s drugim al bi to vjerovatno iznutra izgledalo mnogo bolje
Rookie

#63 Re: Stadion Grbavica

Post by Rookie »

emigrazione wrote:Neka farmavita uzme kredu, 16 mil. ne bi bio problem, napravite nesto kao Bayer u svabiji i tako nesto. Recimo N.K. Hederal-Zeljeznicar, to je u evropi normalno kad vec ulazite u takve projekte, a i postenije je nego traziti nasu lovu za nesto sto ce samo vama donijeti korist, nije fer jebiga
A ko ti je šta tražio? Ti se to obraćaš ispred Energoplana? Idi bavi se F.K. Ovako-Sarajevom.
Šibicar

#64 Re: Stadion Grbavica

Post by Šibicar »

Da je meni dočekati i ovaj,kako ga neki nazvaše,"ružni" stadion,mojoj sreći ne bi bilo kraja,ali dok je našeg biznismena bombardera Žuje ja ne bi povjerovao i da ga izgrade,jednostavno lik ne zna dvije rečenice sastaviti,pa bi mi bilo nevjerovatno da on može sklopiti neki dobar ugovor(mislim dobar u našu korist),osim ako se ne umiješa neko sposoban za to.Dovoljno se samo sjetiti njegovih ispada i intevjua po raznim portalima i TV emisijama,i kako mu se nikad ni jedna priča oko stadiona nije poklapala i sve će vam biti jasno.Druga stvar,kad god sam ga gledao kako daje neku izjavu,uvijek mi je izgledao kao da ima problema sa probavnim taktom i da ga konstantno muče vjetrovi,stvarno. :mrgreen:
Logovan

#65 Re: Stadion Grbavica

Post by Logovan »

Šibicar wrote:Da je meni dočekati i ovaj,kako ga neki nazvaše,"ružni" stadion,mojoj sreći ne bi bilo kraja,ali dok je našeg biznismena bombardera Žuje ja ne bi povjerovao i da ga izgrade,jednostavno lik ne zna dvije rečenice sastaviti,pa bi mi bilo nevjerovatno da on može sklopiti neki dobar ugovor(mislim dobar u našu korist),osim ako se ne umiješa neko sposoban za to.Dovoljno se samo sjetiti njegovih ispada i intevjua po raznim portalima i TV emisijama,i kako mu se nikad ni jedna priča oko stadiona nije poklapala i sve će vam biti jasno.Druga stvar,kad god sam ga gledao kako daje neku izjavu,uvijek mi je izgledao kao da ima problema sa probavnim taktom i da ga konstantno muče vjetrovi,stvarno. :mrgreen:
hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Nešto slično kao i onaj naš bivši predsjednik Hajrudin Šuman :lol: :lol: :lol: :lol:
elSaik

#66 Re: Stadion Grbavica

Post by elSaik »

I jesu dobri haveri.
emigrazione

#67 Re: Stadion Grbavica

Post by emigrazione »

Kako radovi napreduju
nemam_ideje

#68 Re: Stadion Grbavica

Post by nemam_ideje »

emigrazione wrote:Kako radovi napreduju
Uvijek imamo Gradski stadion da igramo kad nam zatreba :D Bolje bi ti bilo da se baviš svojim klubom :skoljka:
simonese

#69 Re: Stadion Grbavica

Post by simonese »

emigrazione wrote:Kako radovi napreduju
sta maj uprava
saim_adka

#70 Re: Stadion Grbavica

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 20/01/2017 21:18, edited 1 time in total.
Rookie

#71 Re: Stadion Grbavica

Post by Rookie »

saim_adka wrote: projekat, cijena i pristup nemaju smisla, sva daljnja rasprava je uzaludna!
E ovo je najočitije od svega, htjeli mi to priznati ili ne. Zašto bi neko keširao desetine miliona eura nama za stadion, samo da mu damo poljanu na Grbavici za tržni centar. I kao da će se svaki dan igrati utakmice, pa će desetine hiljada gledalaca hrliti tu da troše svoj golemi novac. Nema meni tu ništa ni gram smisla, kol'ko god bih volio da ima. Zato mi i ova tema bode oči, kad god uđem u ovaj podforum. Možda je jedino pozitivan taj publicitet koji Željo ima u ovoj priči. VIP-ovi koji o tome razgovaraju, pa se možda i kakav uticaj ostvari, negdje, nekako... Al' ni to nije vrijedno momenta kad se objavi da je projekat neizvodiv. Najapstraktnija tema na forumu.
Charuga
Globalni moderator

#72 Re: Stadion Grbavica

Post by Charuga »

Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.
ultima_palabra

#73 Re: Stadion Grbavica

Post by ultima_palabra »

Plavih_11 wrote:Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.
Kao i većina slovenskih firmi ovih dana ;-) Dobro je samo da nismo ni u kakav aranžman ušli, nikako nam ne treba da nas povuku u ambis sa sobom...
Charuga
Globalni moderator

#74 Re: Stadion Grbavica

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
Plavih_11 wrote:Slovenska firma koja bi navodno gradila stadion je u dubiozi kad su pare u pitanju tako da od tog projekta nema nista. To je neko moje, skromno, misljenje.
Kao i većina slovenskih firmi ovih dana ;-) Dobro je samo da nismo ni u kakav aranžman ušli, nikako nam ne treba da nas povuku u ambis sa sobom...
Bas tako. Sreca je pa ljudi u klubu nisu uzurbani inace smo mogli zavrsiti kao sarajevska zaobilaznica ili tunel prema Zenici. Sve se srusi a onda pipa presusi i sve u k.rcu.
smoki_choko

#75 Re: Stadion Grbavica

Post by smoki_choko »

najbolje bi bilo da smo SCT angazovali da nam naprave stadion. za godinu bi ga napravili :-) :roll:
Post Reply