Posto zivim vani evo ovako:insertdelete wrote:Kakvih likova.
Uporedjuje ugostiteljski objekat i autoput. Odmah, imam alternativu za Vatru, za autoput je nemam.
Kafa nije potrebna, cesta mi je potrebna.
Ko kaze da je odlican, ko se vozi svaki dan zna kakva su s*anja na autoputu, svako mjesec dana zatvore dio autoputa zbog nekog odrzavanja, udubljenja su vec duzi vremenski period, zimi mostovi poledjeni, ljetos radili jedan most, pa si se pravim autoputem vozio par minuta i prelazio na drugu stranu i vozio max 50, i za to ti naplate 2KM.
Gotov svaki dan nakvi se radnici motaju po autoputu, nesta rade. Zimi ko lafo se cisti autoput, idu dvije grtalice jedna pored druge, napravile kolonu u PM na autoputu, svi idu 30 na sat...i to ti odlican autoput? ne moze ih niko ni pretec, raja ih krenula uzimat zaustavnom trakom..nemas zaustavne trake na mostu..i to ti odlican autoput?
U najvecoj spici rade dvije rampe iz jednog smjera, znalo se desit da cekas po 5 min da dodjes na red, dok je par rampi prazno. Il dadne mu neko 50KM, lik izadje iz kucice i ode trazit sitno u drugoj kucici.
Samo kad novog radnika zaposle, on prvih par dana ti kaze - Dobar dan - Izvolite racun - razumijem da dosta raje ne uzima racune, njegovo je da mi da, il ponudi racun, a boli njega ona stvar hocul ja uzet racun. Il hocu da me pozdravi a ne da mi klima glavom. Ako on meni uzima pare tek tako, onda hocu i ja uslugu. A za trenutnu cijenu nema ni U od usluge.
Jel treba napravit alternativni put, kakav je u nas alternativni put, kako ga raja zove stara cesta..rupa do rupe, nijedna linija nije ocrtana, naseljeno mjesto, pjesaci hodaju cestom, nemaju kuda hodat, gledas hoces li zgazit koga..ko ce to sredit, znaci ako nema covjek novca za autoputa, koga *ebe, nek se drnda i *ebe po nakim gudurama.
Gdje si vidio telefon za hitne slucajeve na tom nasem 'odlincom' autoputu, il neko odmaraliste??
Uporedjujes cijene autoputa u ostalim drzavama. Standard u ostalim drzavama znatno veci i cijena autoputa mora bit veca.
Svaki dan neko ensto popravlja na auto putu. Svaki dan naidjem na uvalu, izbocinu i sl.
Kada padne snijeg isto tako se grtalice poredaju pa i ne mozes preteci.
Pa imal iko, ali bas iko na ovom jebenom svijetu da nama ugodi???