Novi Citroen C5 misljenja?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#51 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
DS5 sem dizajna je daleko manje revolucionaran od C5 X7. Za početak C5 ima hidrauliku i zaista je sramotno što onakvom dizajnu kod DS5 nisu podarili hidrauliku. Međutim DS5 ima hibridne verzije pa je to neki napredak.
Što se tiče C5 X7 VS pasat B6, C5 se daleko bolje pokazao.
Što se tiče C5 X7 VS pasat B6, C5 se daleko bolje pokazao.
-
citroen xm
#52 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Moram priznati nisam vozio. Ma ne kažem ništa, auto je sigurno u vožnji ekstra, unutra je borbeni avion. Auto je fantazija, ali meni krivo što nema hidrauliku. Zna se da je svakom pravom ljubitelju Citroena hidraulia svetinja. 
-
Alive
#54 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ima li neko da mene pozove na barem jedno-kilometarsku test voznju sa novim C5 i hidraulikom? Placam gorivo i pice
Isao u ovlasteni, dali mi da sjedem u auto ali vise od toga nista
Ni to sto sam dosao sa za nase uslove "dobrim autom" (i te kako da i to gledaju) i pokazao veliko interesovanje za auto, nije ih "privuklo" da mi daju test voznju i pokusaju mi prodati to auto... Nasa posla

Isao u ovlasteni, dali mi da sjedem u auto ali vise od toga nista
-
Brdar
#55 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Prije bih uzeo S60, jer ne daj boze sudara...... Glava je najbitnija.......... al svak ima svoje, ai o ukusima se ne raspravlja,
ja odoh a vi se koljite
ja odoh a vi se koljite
-
Brdar
-
romeomoraprezivjeti
#57 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
OVaj volvo je mrak,ali razlika u sigurnosti izmedju volva i C5(DS5) vise ne postoji. Jednako su sigurni,ne samo citroeni,vec i mnogi drugi autoimobili iz te klase,ali da volvo valja,valja brate!!!Brdar wrote:Prije bih uzeo S60, jer ne daj boze sudara...... Glava je najbitnija.......... al svak ima svoje, ai o ukusima se ne raspravlja,![]()
![]()
![]()
ja odoh a vi se koljite![]()
-
Melami
#58 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
HAhaha pocnem citati post, vidim pise '' prije bih uzeo s60'' i odmah pomislim evo Brdar-a, kad ono stvarno on. Koja slucajnost.Brdar wrote:Prije bih uzeo S60, jer ne daj boze sudara...... Glava je najbitnija.......... al svak ima svoje, ai o ukusima se ne raspravlja,![]()
![]()
![]()
ja odoh a vi se koljite![]()
-
citroen xm
#59 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ma Volvo je super, ali ne porediš brate S60 sa Puntom iz 94-e pa da pričaš o bezbjednosti. Možda je volvo sigurniji za nijansu, ali ako u ovom c5 pogineš, poginuo bi i u Volvu jer je udarac nenormalan.
- shlauf
#60 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Kllikker wrote:ja sam Boga mi dobio Bakirov (gazdin) DS5 na testiraje do semizovca i nazadAlive wrote:Ima li neko da mene pozove na barem jedno-kilometarsku test voznju sa novim C5 i hidraulikom? Placam gorivo i pice![]()
Isao u ovlasteni, dali mi da sjedem u auto ali vise od toga nistaNi to sto sam dosao sa za nase uslove "dobrim autom" (i te kako da i to gledaju) i pokazao veliko interesovanje za auto, nije ih "privuklo" da mi daju test voznju i pokusaju mi prodati to auto... Nasa posla
![]()
mora da si im bio sumnjiv

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
Alive
#61 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Kllikker wrote:ja sam Boga mi dobio Bakirov (gazdin) DS5 na testiraje do semizovca i nazadAlive wrote:Ima li neko da mene pozove na barem jedno-kilometarsku test voznju sa novim C5 i hidraulikom? Placam gorivo i pice![]()
Isao u ovlasteni, dali mi da sjedem u auto ali vise od toga nistaNi to sto sam dosao sa za nase uslove "dobrim autom" (i te kako da i to gledaju) i pokazao veliko interesovanje za auto, nije ih "privuklo" da mi daju test voznju i pokusaju mi prodati to auto... Nasa posla
![]()
mora da si im bio sumnjiv
Vjerovatno
-
ahasoho
#62 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Imate na YouTube test C5 od Fifth Gear teama gdje je tipa uzeo onu zele tortu i drzi je u krilu, a zena dere preko makadama. Torta ostala citava na kraju. To obavezno pogledajte.
Mene zanima, je li hidraulicna auta ono stalno ljuljaju (tako izgleda na svim reklamama) ili samo kada prelaze preko rupa? Kada gledam clipove uvijek vidim kako se auto lagano ljulja gore-dolje.
Mene zanima, je li hidraulicna auta ono stalno ljuljaju (tako izgleda na svim reklamama) ili samo kada prelaze preko rupa? Kada gledam clipove uvijek vidim kako se auto lagano ljulja gore-dolje.
-
citroen xm
#63 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
To je bilo kod starih hidrauličara koji su plovili kao brod po talasima. Odlikovala ih je nevjerovatna udobnost i nevjerovatno prijanjanje točkova za tlo. Ovaj novi C5 X7 ima najmoderniju verziju hidropneumatskog vješanja. Ne ljlja se više tako, ali je po udobnosti i dalje daleko ispred konkurencije. To vješanje je adaptivno i prilagođava se uz pomoć senzora i centralne jedinice uslovima puta. Jednostavno fantazija koja se mora doživjeti, kako stari tako i novi hidrauličari su svijet za sebe.
-
ahasoho
#64 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
zanimljivo. sjecam se tog ljuljanja kada sam se jednom vozao u citroenu. neka neopisiva mekoca. jedva cekam da probam hydractive iii da vidim kako izgleda to "jos bolje"citroen xm wrote:To je bilo kod starih hidrauličara koji su plovili kao brod po talasima. Odlikovala ih je nevjerovatna udobnost i nevjerovatno prijanjanje točkova za tlo. Ovaj novi C5 X7 ima najmoderniju verziju hidropneumatskog vješanja. Ne ljlja se više tako, ali je po udobnosti i dalje daleko ispred konkurencije. To vješanje je adaptivno i prilagođava se uz pomoć senzora i centralne jedinice uslovima puta. Jednostavno fantazija koja se mora doživjeti, kako stari tako i novi hidrauličari su svijet za sebe.
-
febo_acm
#65 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ja imam C4 i preobar bibi
Vjerujem da je C5 isto predobar 
-
ahasoho
#66 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
a manja auta (c4, c3,...) nemaju hidractive? samo vece klase?Zhìxin wrote:Ja imam C4 i preobar bibiVjerujem da je C5 isto predobar
-
citroen xm
#67 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ne, za razliku od nekada kkada su i manaj auta poput GS-a standardno imala hidrauliku, sada ništa prije C5 nema.
- em11r
#68 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Mah, ti mali citroeni i nisu citroeni ...
Ja sam htjeo suprugi kupiti novog C3 probali, 2 km, odustali. Sepet.
Moj C5 iako oprugas, pliva, plovi, ljulja, nina nana
Tuzla - Linz bez odmora bez imalo problema.
Ja sam htjeo suprugi kupiti novog C3 probali, 2 km, odustali. Sepet.
Moj C5 iako oprugas, pliva, plovi, ljulja, nina nana
Tuzla - Linz bez odmora bez imalo problema.
-
GaRGa
#69 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Kllikker wrote:citroen xm wrote:Moram priznati nisam vozio. Ma ne kažem ništa, auto je sigurno u vožnji ekstra, unutra je borbeni avion. Auto je fantazija, ali meni krivo što nema hidrauliku. Zna se da je svakom pravom ljubitelju Citroena hidraulia svetinja.borbeni avion, odlično poređenje
iskreno i meni je žao zbog hidraulike, ali masa je drugih stvari koje to nadomješataju
još jedna mana je da za zimu moram uzeti 18ke gume, jer niti jedna druga feluga ispod 18 mu ne paše zbog ogromnih diskova
kad god poželiš, DS5 čeka
to ti prednji diskovi 450 mm ? daj ba
eo sad sadm gledao i prednji diskovi na DS5 su 340 mm sto je oko 14"
-
milojicabrzi
#70 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Sjecam se da je kod starih Citroena, zbog tog ovjesa, cesto je djeci i osjetljivim osobama, nenaviknutim na takvu voznju, znalo doci do mucnine, nesto kao kod voznje camcem ili brodom...ozbiljno, nije zezancija. Imao mi je otac od dobrog druga GS-a, tamo pocetkom '80-ih. Oni su svi bili 90% narandzaste boje, bar ovi koji su se vozali u BiH, a njegov bio zuti... I danas prica kako mu je cesto kao djetetu, znalo biti muka, nakon malo duze voznjeahasoho wrote:To je bilo kod starih hidrauličara koji su plovili kao brod po talasima. Odlikovala ih je nevjerovatna udobnost i nevjerovatno prijanjanje točkova za tlo. Ovaj novi C5 X7 ima najmoderniju verziju hidropneumatskog vješanja. Ne ljlja se više tako, ali je po udobnosti i dalje daleko ispred konkurencije. To vješanje je adaptivno i prilagođava se uz pomoć senzora i centralne jedinice uslovima puta. Jednostavno fantazija koja se mora doživjeti, kako stari tako i novi hidrauličari su svijet za sebe.
Vjerujem, da je danas druga prica
-
citroen xm
#71 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ti narandžasti su vjerovatno Super iz Slovenije, a žuti je bio možda GSX. U svakom slučaju meni su savršenstvo. Ko je sklon muci u vožnji neće ga ni jedno auto spasiti.
- em11r
#72 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Dok se u evropskim medijima govori o novoj generaciji Citroena C5, Kinezi će
još tokom ove gdine dobiti restilizovanu verziju aktuelnog modela.
C5 facelift će se premijerno pojaviti aprilu ove godine na Salonu automobila
u Šangaju, a najupadljivije razlike u odnosu na evropski C5 se primećuju na njegovom
prednjem delu (svetla, maska, branik).

Zadnja svjetla mi se svidjaju ovo naprijed ne bas :S
-
milojicabrzi
#73 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Inace je Citroen jako popularan u Kini, narocito redizajnirane verzije za tamosnje trziste...
Ima na taxiju puno onih nekadasnjih ZX citroena, ali ne u hatchback vec u sedan varijanti, sa gepekom. Kinezi su poznati da proizvode neke linije europskih vozila i po 10-15 godina, nakon prestanka proizvodnje u maticnim fabrikama

Ima na taxiju puno onih nekadasnjih ZX citroena, ali ne u hatchback vec u sedan varijanti, sa gepekom. Kinezi su poznati da proizvode neke linije europskih vozila i po 10-15 godina, nakon prestanka proizvodnje u maticnim fabrikama
-
Mostarac 1
#74 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Vlasnik sam C 5. Auto je fantazija u svakom pogledu, čudo u vožnji. Prethodno sam vozio Audi 6, ali C 5 mi uljepšava kilometre.
-
tutku
#75 Re: Novi Citroen C5 misljenja?
Ko ce meni prodat jednog dobrog C5
Trazim sve obisao, al nema nijedan da je ekstra, da nije puno presao
Trazim sve obisao, al nema nijedan da je ekstra, da nije puno presao