Novi Citroen C5 misljenja?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Alive

#1 Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Alive »

Da vidim sta mislite o novom Citroenu C5? Meni izgleda kao fino auto, ima pravo dobru liniju, udoban je, ima dobrih motora u ponudi i sto je najvaznije cijena dobro napucanog C5 tj sa puno opreme se moze uzeti za nekih 40 hiljada KM. Nisam imao nikad citroena ali ovaj mi se cini kao dobra prilika. Mislim da ni po cemu nije losiji, cak dapace od mnogo razvikanih auta konkurencije (a znamo na koja auta se misli... vozim jednog :-) ) Sta mislite o ovom autu, iskustva, savjeti...?

Evo i par slika:

Image
Image
Image

Ovo me i te kako privlaci...sjedista :-)

Image
Gray

#2 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Gray »

Vozio sam ga nakratko, stvarno je velik auto, sa jako puno prostora (i na zadnjimm sjedištima) i dobro opremljen za relativno malo para, ovdje je cijenom je bio dosta dobro opremljen i sa 180 konja kao neka osnovna verzija Audija A3 ili Golfa.

Jako je udoban, skoro kao da lebdi cestom, mada se meni to lično ne sviđa, ja volim da ja auto malo tvrđe, ali kao porodično auto mislim da je odličan.
Chemist

#3 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Chemist »

Odlican auto, cak su ga i na Top Gearu nahvalili, a on bas ne vole Francuze...uglavnom, poslije iskutva sa 607 ne bih bjezao od jednog novog, naprotiv!
frngla

#4 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by frngla »

ovako ce izgledati 50% odgovora:

"Vozio sam C5, to je najudobniji automobil koji sam u zivotu probao, naprosto plovi, ubrzanje je savrseno, mjenjac jako precizan, a dizajn je svjetlosnim godinama ispred vw-a koji je tvrd ruzan, neudoban, a plus skuplji je i kvari se puno. Od mog daidzica, njegovog malog bratica tetic ima komsiju koji je kupio C5 i rekao je da je C5 IZMISLIO auto za passata i da vise nikada nece pogledati istog..."

drugih 50% odgovora

"Vozio sam ovo le plastique smece od auta, C5 je najgore auto u klasi, skripi, puca, slabo ubrzava, a trosi k'o tenk Ž(malo je reci). Futuristicki dizajn malo je reci da je smijesan, auto je premekan ne osjetim volan... Od mog amidzica, njegovog tetica, bratic, pa od njegovog komsije tetic je rekao da se grdno izradio sto je uzeo C5, imao je passat-a koji je avion (cak prosli model) za novog C5 i da je IZMISLIO auto za C5... Na C5 je ubacio u prvu i malo jaci gas dodao i otpala mu je lamela, korpa se rasula, zapalio se..."

I tako ce to otprilike da ide...

Moje misljenje super auto :D
sheikh

#5 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by sheikh »

odlicno auta :)
stvarno mi se svidja dizajn :)
mada je ovaj dizajn interijera malo cudan :)
nekako previse komplikovan i mnogo malih tipki :)
ipak ovo je za muskarce auto,mora imati makar vece tipke :)
Chemist

#6 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Chemist »

frngla wrote:ovako ce izgledati 50% odgovora:

"Vozio sam C5, to je najudobniji automobil koji sam u zivotu probao, naprosto plovi, ubrzanje je savrseno, mjenjac jako precizan, a dizajn je svjetlosnim godinama ispred vw-a koji je tvrd ruzan, neudoban, a plus skuplji je i kvari se puno. Od mog daidzica, njegovog malog bratica tetic ima komsiju koji je kupio C5 i rekao je da je C5 IZMISLIO auto za passata i da vise nikada nece pogledati istog..."

drugih 50% odgovora

"Vozio sam ovo le plastique smece od auta, C5 je najgore auto u klasi, skripi, puca, slabo ubrzava, a trosi k'o tenk Ž(malo je reci). Futuristicki dizajn malo je reci da je smijesan, auto je premekan ne osjetim volan... Od mog amidzica, njegovog tetica, bratic, pa od njegovog komsije tetic je rekao da se grdno izradio sto je uzeo C5, imao je passat-a koji je avion (cak prosli model) za novog C5 i da je IZMISLIO auto za C5... Na C5 je ubacio u prvu i malo jaci gas dodao i otpala mu je lamela, korpa se rasula, zapalio se..."

I tako ce to otprilike da ide...

Moje misljenje super auto :D
Blobi to puno bolje sroci....bez uvrede!
Alive

#7 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Alive »

Hahahahaha joj frngla legenda si :D :thumbup:
herbert mekfjuger

#8 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by herbert mekfjuger »

sviđa mi se prilično...
strong69

#9 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by strong69 »

Ja vozim Citroen C4 i prilikom servisa mog vozila ponudili su mi zamjenu za C5. Dali su mi da obavim jednu duzu probnu voznju i odusevljen sam vozilom. Nazalost, nisam u prilici uzeti ga ali ima dobru cijenu. Cini mi se da su snizenja jos u toku...
radostan dan

#10 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 19:40, edited 1 time in total.
hsnf

#11 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by hsnf »

Po pitanju dizajna, jedan od daleko najljepsih u svojoj klasi IMHO. Vozio sam neki dan 140ks HDi verziju sa Exclusive opremom... uf... smucilo mi se kada sam morao sjesti nazad u pro_ceed :-)
Dr.Mr.Fr.

#12 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Dr.Mr.Fr. »

Dobro izgleda, tenk po dimenzijama, extra auto :D
Alive

#13 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Alive »

hsnf wrote:Po pitanju dizajna, jedan od daleko najljepsih u svojoj klasi IMHO. Vozio sam neki dan 140ks HDi verziju sa Exclusive opremom... uf... smucilo mi se kada sam morao sjesti nazad u pro_ceed :-)
Mene upravo zanima taj model tj. 140 KS i Exclusive oprema. Mozes li malo opisati voznju, detalje... Udobnost, zvuk motora i buka u unutrasnjosti... Osjecaj za volanom...upravljanje... Nadam se da nije puno :D
Optimist

#14 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Optimist »

Ko vozac napravio sam par km, a kao suvozac nekih 200 km sa 2.0 HDI sa 140 KS. Ostao sam potpuno bez teksta nakon toga vozila. Motor se uopce ne cuje u kabini, cak i nakon dodavanja gasa u leru. (sto je malo nezgodno dok se ne naviknes). Rupe, tj krateri na cesti se u tome vozilu uopce ne osjete. Penjanje na trotoar se skoro i ne osjeti. Malo je neobicno kad sjednes iz nijemca u jedno takvo vozilo, jer nemas osjecaj da li je vozilo stabilno zbog premekanih amortizera. Sjedista, unutrasnjost i cjelokupan dizajn je cista perverzija. MIslim da je dimenzijama velik skoro kao 607. Za koju god. se nadam da ce isti biti parkiran u mojoj garazi.
TarikSA

#15 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by TarikSA »

Imao priliku voziti prosli model, tj. onaj facelift...auto je beton...relacija Dubrovnik-Sarajevo-Podgora (preko vukojebina ne preko Ploča)-Makarska-Dubrovnik u jednom danu i izasao iz njega kao da sam sjedio u najudobnijoj fotelji i pio kafu cijeli dan, a ne vozio...da imam finansija definitivno bi ga uzeo posebno sad dok je u akciji, mislim da je ponuda godine...nikad do tad nisam vozio Citroena, al me je ovaj najpozitivnije iznenadio...

Pozzzz i C5 je perfekcija....koja god generacija....e sad servisi i te stvari ne znam, al javit ce se neko ko zna:):)
hsnf

#16 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by hsnf »

Alive wrote:
hsnf wrote:Po pitanju dizajna, jedan od daleko najljepsih u svojoj klasi IMHO. Vozio sam neki dan 140ks HDi verziju sa Exclusive opremom... uf... smucilo mi se kada sam morao sjesti nazad u pro_ceed :-)
Mene upravo zanima taj model tj. 140 KS i Exclusive oprema. Mozes li malo opisati voznju, detalje... Udobnost, zvuk motora i buka u unutrasnjosti... Osjecaj za volanom...upravljanje... Nadam se da nije puno :D

Evo Optimist je ukratko vec napisao i moje dojmove. Iskreno, nisam ni skontao da sjedim u dizelu (ne obratih paznju na obrtomjer) dok nisam krenuo. Auto se bukvalno ne cuje u kabini, a i spolja je nevjerovatno tih. Dodatna cinjenica je da je bio potpuno hladan, kada se zagrije zavlada mir i tisina poput benzinca. Za razliku od VW traktora, milina jedna i definitivno prvi auto u zivotu zbog kojeg bih uzeo u razmatranje dizel.
Vuce jako, jako dobro. Imas osjecaj da ima barem 50ks vise. Cestom, standardno za veliki+francuski auto, jednostavno plovi. U krivinama se malo naginje (ja sam navikao na dosta tvrd pro_ceed, prije toga Honda i Audi), ali nista strasno. Prije njega sam probao novi C3. Auic je bombona, ali imao sam osjecaj kao da ce se prevrnuti u krivini - IMHO premekano, a i servo je prejak - nema nikakve povratne informacije s ceste.
C5 je tu besprijekoran. Motor, lezanje na cesti, upravljivost, materijali, kvalitet izrade, dizajn, uzitak u voznji i narocito sjedista - cista desetka!
johntra

#17 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by johntra »

Čovjek je govorio za C3 da ne osjeti povratnu informaciju....joj, golfista, kako izvrćeš stvari, gori si od ratne CPHE...
Gray

#18 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Gray »

golfista wrote:kakvo je to auto u kojem se ne cuje motor i u kojem ne dobivaš povratnu informaciju sa podloge? Takav da kada se voziš imaš pomiješan osjećaj udobnosti i nesigurnosti u konstantno si u iščekivanju šta će se sljedeće desiti..Kada ovo prebolite ostaje vam još da se snađete sa dugmićima i blesavim dizajnom unutrašnjosti..Btw. ovaj C5 sa slika košta mnogo više od tih tričavih 40000 KM..

Samo zato što se tebi to ne sviđa ne znači automatski da je auto koje ne valja i da nekome drugom neće odgovarati. Možda neko drugi voli takav osjećaj udobnosti da ništa ne osjeti.

Meni se lično ne sviđa jer je premekan, ali ipak mislim da je super auto za onoga kome se to sviđa.
radostan dan

#19 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by radostan dan »

.
Last edited by radostan dan on 21/10/2011 19:39, edited 1 time in total.
johntra

#20 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by johntra »

Prije njega sam probao novi C3. Autic je bombona, ali imao sam osjecaj kao da ce se prevrnuti u krivini - IMHO premekano, a i servo je prejak - nema nikakve povratne informacije s ceste
ccc...moj golfista...
Desert Wind

#21 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Desert Wind »

C5 je strasan odskok i cijenom i kvalitetom - vidio ga par puta uzivo - cak je i C5 karavan mocno dizjaniran i lijep...
gurabija78

#22 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by gurabija78 »

dizajnom stvarno odskace od konkurencije, a bogami i cijenom, ne znam da se moze auto u toj klasi uzeti za tu cijenu.... ne mozes ni golfa uzeti za te pare.....
neki

#23 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by neki »

Samo ne kontam kako neko pored ovakvog auta koji kosta 33 000 moze dati 48 000 za ono ruzno smece od passata :-) :D
Ja sad odoh a vi se koljite :D
Gray

#24 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by Gray »

golfista wrote:jeste ovaj zadnji, pročitaj malo gore...a i šta ima ko govoriti, fino su ljudi to istestirali, i kazali istu stvar...a i vidi se iz aviona, kad ej toliko dobar, što je 33000 ? ja znam.

Ja sam rekao da je za mene premekan, ali ne da je nesiguran, nisam se uopšte nesigurno osjećao dok sam ga vozio.
donsedin

#25 Re: Novi Citroen C5 misljenja?

Post by donsedin »

neki wrote:Samo ne kontam kako neko pored ovakvog auta koji kosta 33 000 moze dati 48 000 za ono ruzno smece od passata :-) :D
Ja sad odoh a vi se koljite :D
Moze jer je pouzdanost na strani passata, jer prosetaj malo forumina pa idi sta ljudi koji imaju c5 pisu o njemu, i odma ce ti se sve samo rec.
Post Reply