pljenidba imovine!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Legendy

#51 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Da li se mogu dogovoriti sa Eronetom?
Sto ce uzeti, popisati kad nista nije moje u stanu?
Sta da napisem u prigovoru?
Hvala...
Hemera

#52 Re: pljenidba imovine!

Post by Hemera »

zgiba wrote:
Zastara izvrsenja pravosnaznih sudskih odluka (presuda) je 10 godina od dana pravosnaznosti.
nije svih,pročitaj malo :roll:
Legendy

#53 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

Sta da radim ja sa svojim slucajem?
dobojlija81

#54 Re: pljenidba imovine!

Post by dobojlija81 »

mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Legendy

#55 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

dobojlija81 wrote:mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Iskreno, bas me uzrujalo rjesenje. Ja bi to rado platio ali nemam. Uz rjesenje su prilozili prijedlog u kojem su provjeravali banke, PIO/MIO, MUP za auto i posto nemam nista a nisam zaposlen onda su izdali rjesenje o pokretnoj.
Malo si me smirio...
dobojlija81

#56 Re: pljenidba imovine!

Post by dobojlija81 »

Legendy wrote:
dobojlija81 wrote:mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Iskreno, bas me uzrujalo rjesenje. Ja bi to rado platio ali nemam. Uz rjesenje su prilozili prijedlog u kojem su provjeravali banke, PIO/MIO, MUP za auto i posto nemam nista a nisam zaposlen onda su izdali rjesenje o pokretnoj.
Malo si me smirio...
ko je provjeravao pio,mio mup?Eronet? Tuzi ti njih za ustupanje tvojih licnih podataka
Legendy

#57 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

dobojlija81 wrote:
Legendy wrote:
Malo si me smirio...
ko je provjeravao pio,mio mup?Eronet? Tuzi ti njih za ustupanje tvojih licnih podataka
Pise da je Sud utvrdio da nisam uposlen i da nemam nista kod predlozenih banaka i u Mupu nemam podatke o posjedu vozila pa su na osnovu toga dali prijedlog o zaplijeni pokretne sto je Sud prihvatio i poslao rjesenje o izvrsenju.
kucniljubimac

#58 Re: pljenidba imovine!

Post by kucniljubimac »

a sta imas na sebi od pokretne imovine ? :mrgreen:
Legendy

#59 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

kucniljubimac wrote:a sta imas na sebi od pokretne imovine ? :mrgreen:
Jel ormar x2 pokretna imovina? :D
Imam 2 kom PC :sad:
drndalo

#60 Re: pljenidba imovine!

Post by drndalo »

Pa njima jedan PC, tebi jedan PC, posteno... A i ormar je pokretan kad ga ponesu... :wink:
Legendy

#61 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

Vi mene sad zezate :sad:
Stvarno, sta da radim? Hocu li pisati prigovor? Sta napisati?
Roccohljup

#62 Re: pljenidba imovine!

Post by Roccohljup »

Ma bolan ne sekiraj se. Sa obzirom da zvis kod roditelja, samo kazes da nista od toga nije tvoje već njihovo i ne mogu ti nista uzeti.
dobojlija81

#63 Re: pljenidba imovine!

Post by dobojlija81 »

Legendy wrote:Vi mene sad zezate :sad:
Stvarno, sta da radim? Hocu li pisati prigovor? Sta napisati?
aah i tebe ko da si čojka ubio :)
nadji kakvih neispravnih monitora lampaša,praznih kucista,natrpaj sta unutra na težini da dobiju,nek popisuju i plijene,ako imas kakav kauc u raspadu i to reci da je tvoje ...salim se
nemas nista i cao,kad dodjes nekad do para plati ako hoces da ti to ne visi,skini s vrata sto bi rekli
Drinski

#64 Re: pljenidba imovine!

Post by Drinski »

Ma tu je problem sto taj izvrsni postupak moze trajati godinama i imaju dvije opcije:
prva, da se u bližoj budućnosti konstatuje da nema imovine podobne za izvrsenje, pa se obustavi postupak i
druga, da tokom trajanja postupka u daljoj budućnosti (jer nije obustavljen ranije) ovaj nesto stekne ili se zaposle, pa to postane predmetom izvrsenja /pogotovo ako budu ovi privatni izvrsitelji koji bi po logici stvari bili efektivniji u nalazanju imovine i naplati/.
stvar je rizika i jedno i drugo.
Legendy

#65 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

Drinski wrote:Ma tu je problem sto taj izvrsni postupak moze trajati godinama i imaju dvije opcije:
prva, da se u bližoj budućnosti konstatuje da nema imovine podobne za izvrsenje, pa se obustavi postupak i
druga, da tokom trajanja postupka u daljoj budućnosti (jer nije obustavljen ranije) ovaj nesto stekne ili se zaposle, pa to postane predmetom izvrsenja /pogotovo ako budu ovi privatni izvrsitelji koji bi po logici stvari bili efektivniji u nalazanju imovine i naplati/.
stvar je rizika i jedno i drugo.
Pa sta ti predlazes?
Ove kolege gore kazu da se ne brinem a hajde se ne brini.
Hemera

#66 Re: pljenidba imovine!

Post by Hemera »

Ostavi kakve trulje u kuci i nek nose a ostalo negdje sakrij hahaha nek nose smece
Danguba

#67 Re: pljenidba imovine!

Post by Danguba »

Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem). :-)
Ganjam se sa kretenom godinama(opstinski, kantonalni a sada sudsko izvrsenje). Radi se o cifri 50.000 KM.
Vec je auto/djip negdje sklonio. Ostaje kuca i poslovni prostor. :D
Kilavo ide ali neka advokat radi svoj posao.
Legendy

#68 Re: pljenidba imovine!

Post by Legendy »

Danguba wrote:Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem). :-)
Ganjam se sa kretenom godinama(opstinski, kantonalni a sada sudsko izvrsenje). Radi se o cifri 50.000 KM.
Prigovor? Ili da nista?
Danguba

#69 Re: pljenidba imovine!

Post by Danguba »

Legendy wrote:
Danguba wrote:Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem). :-)
Prigovor? Ili da nista?
ma uvijek se zali... :-) bila u pravu ili ne. :wink:
navedi da osim onoga sto je na tebi ne posjedujes nista. skidati te ne smiju. :D
Alkos

#70 Re: pljenidba imovine!

Post by Alkos »

Legendy wrote:Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Hvala...
A što si im dužan? Potpisujete ugovore na 24 mjeseca, uzimate dobre mobitele i onda bi da nikad to ne platite... E pa ne može to tako. Budi sretan što živiš u ovoj vukojebini, u nekoj sređenoj državi bi već ušao u crnu knjigu i ne bi ni pr'nut mogao dok ne vratiš dug državnoj firmi. Vrati dug i riješi se toga jer će te pratiti dok si živ. Znam ja da su sve te telokomunikacijske firme lopovske, ali te niko nije tjerao da potpisuješ ugovor...
eeeeeee

#71 Re: pljenidba imovine!

Post by eeeeeee »

Alkos wrote:
Legendy wrote:Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Hvala...
A što si im dužan? Potpisujete ugovore na 24 mjeseca, uzimate dobre mobitele i onda bi da nikad to ne platite... E pa ne može to tako. Budi sretan što živiš u ovoj vukojebini, u nekoj sređenoj državi bi već ušao u crnu knjigu i ne bi ni pr'nut mogao dok ne vratiš dug državnoj firmi. Vrati dug i riješi se toga jer će te pratiti dok si živ. Znam ja da su sve te telokomunikacijske firme lopovske, ali te niko nije tjerao da potpisuješ ugovor...
Da naravno al isto tako ta banana firma zvana ERONET ne bi smjela potpisivati ugovore na ulici ko najveci smetljari i ta ista država bi joj u roku 5 minuta zviznula kaznu da bi odmah preprojali sve zvijezde, a poznavajuci tu firmu vjerovatno bi otišla u bankrot.

Ja veceg prevaranta nisam vidio od Eroneta imas jednu temu ako si potpisao ugovor na ulici pa baci tamo pogled možda ti moze pomoći.
Alkos

#72 Re: pljenidba imovine!

Post by Alkos »

Opet pitanje, sto potpisujes ugovor na ulici i dajes licnu nekom da ti je slika??

Mozes tako i zirant postati... :wink:
Post Reply