pljenidba imovine!
-
Legendy
#51 Re: pljenidba imovine!
Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Da li se mogu dogovoriti sa Eronetom?
Sto ce uzeti, popisati kad nista nije moje u stanu?
Sta da napisem u prigovoru?
Hvala...
Dakle, sta da radim?
Hvala...
- Hemera
#52 Re: pljenidba imovine!
nije svih,pročitaj malozgiba wrote:
Zastara izvrsenja pravosnaznih sudskih odluka (presuda) je 10 godina od dana pravosnaznosti.
-
Legendy
#53 Re: pljenidba imovine!
Sta da radim ja sa svojim slucajem?
- dobojlija81
#54 Re: pljenidba imovine!
mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
-
Legendy
#55 Re: pljenidba imovine!
Iskreno, bas me uzrujalo rjesenje. Ja bi to rado platio ali nemam. Uz rjesenje su prilozili prijedlog u kojem su provjeravali banke, PIO/MIO, MUP za auto i posto nemam nista a nisam zaposlen onda su izdali rjesenje o pokretnoj.dobojlija81 wrote:mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Malo si me smirio...
- dobojlija81
#56 Re: pljenidba imovine!
ko je provjeravao pio,mio mup?Eronet? Tuzi ti njih za ustupanje tvojih licnih podatakaLegendy wrote:Iskreno, bas me uzrujalo rjesenje. Ja bi to rado platio ali nemam. Uz rjesenje su prilozili prijedlog u kojem su provjeravali banke, PIO/MIO, MUP za auto i posto nemam nista a nisam zaposlen onda su izdali rjesenje o pokretnoj.dobojlija81 wrote:mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Malo si me smirio...
-
Legendy
#57 Re: pljenidba imovine!
Pise da je Sud utvrdio da nisam uposlen i da nemam nista kod predlozenih banaka i u Mupu nemam podatke o posjedu vozila pa su na osnovu toga dali prijedlog o zaplijeni pokretne sto je Sud prihvatio i poslao rjesenje o izvrsenju.dobojlija81 wrote:ko je provjeravao pio,mio mup?Eronet? Tuzi ti njih za ustupanje tvojih licnih podatakaLegendy wrote:Iskreno, bas me uzrujalo rjesenje. Ja bi to rado platio ali nemam. Uz rjesenje su prilozili prijedlog u kojem su provjeravali banke, PIO/MIO, MUP za auto i posto nemam nista a nisam zaposlen onda su izdali rjesenje o pokretnoj.dobojlija81 wrote:mogu te povuci za kitu,idi spavaj,jedino sto neces više moci dobiti od njih uslugu,recimo ako htjednes pretplatu na svoje ime i slicno
Malo si me smirio...
- kucniljubimac
#58 Re: pljenidba imovine!
a sta imas na sebi od pokretne imovine ? 
-
Legendy
#59 Re: pljenidba imovine!
Jel ormar x2 pokretna imovina?kucniljubimac wrote:a sta imas na sebi od pokretne imovine ?
Imam 2 kom PC
- drndalo
#60 Re: pljenidba imovine!
Pa njima jedan PC, tebi jedan PC, posteno... A i ormar je pokretan kad ga ponesu... 
-
Legendy
#61 Re: pljenidba imovine!
Vi mene sad zezate
Stvarno, sta da radim? Hocu li pisati prigovor? Sta napisati?
- Roccohljup
#62 Re: pljenidba imovine!
Ma bolan ne sekiraj se. Sa obzirom da zvis kod roditelja, samo kazes da nista od toga nije tvoje već njihovo i ne mogu ti nista uzeti.
- dobojlija81
#63 Re: pljenidba imovine!
aah i tebe ko da si čojka ubioLegendy wrote:Vi mene sad zezate![]()
nadji kakvih neispravnih monitora lampaša,praznih kucista,natrpaj sta unutra na težini da dobiju,nek popisuju i plijene,ako imas kakav kauc u raspadu i to reci da je tvoje ...salim se
nemas nista i cao,kad dodjes nekad do para plati ako hoces da ti to ne visi,skini s vrata sto bi rekli
-
Drinski
#64 Re: pljenidba imovine!
Ma tu je problem sto taj izvrsni postupak moze trajati godinama i imaju dvije opcije:
prva, da se u bližoj budućnosti konstatuje da nema imovine podobne za izvrsenje, pa se obustavi postupak i
druga, da tokom trajanja postupka u daljoj budućnosti (jer nije obustavljen ranije) ovaj nesto stekne ili se zaposle, pa to postane predmetom izvrsenja /pogotovo ako budu ovi privatni izvrsitelji koji bi po logici stvari bili efektivniji u nalazanju imovine i naplati/.
stvar je rizika i jedno i drugo.
prva, da se u bližoj budućnosti konstatuje da nema imovine podobne za izvrsenje, pa se obustavi postupak i
druga, da tokom trajanja postupka u daljoj budućnosti (jer nije obustavljen ranije) ovaj nesto stekne ili se zaposle, pa to postane predmetom izvrsenja /pogotovo ako budu ovi privatni izvrsitelji koji bi po logici stvari bili efektivniji u nalazanju imovine i naplati/.
-
Legendy
#65 Re: pljenidba imovine!
Pa sta ti predlazes?Drinski wrote:Ma tu je problem sto taj izvrsni postupak moze trajati godinama i imaju dvije opcije:
Ove kolege gore kazu da se ne brinem a hajde se ne brini.
- Hemera
#66 Re: pljenidba imovine!
Ostavi kakve trulje u kuci i nek nose a ostalo negdje sakrij hahaha nek nose smece
- Danguba
#67 Re: pljenidba imovine!
Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem).
Ganjam se sa kretenom godinama(opstinski, kantonalni a sada sudsko izvrsenje). Radi se o cifri 50.000 KM.
Vec je auto/djip negdje sklonio. Ostaje kuca i poslovni prostor.
Kilavo ide ali neka advokat radi svoj posao.
Ganjam se sa kretenom godinama(opstinski, kantonalni a sada sudsko izvrsenje). Radi se o cifri 50.000 KM.
Vec je auto/djip negdje sklonio. Ostaje kuca i poslovni prostor.
-
Legendy
#68 Re: pljenidba imovine!
Prigovor? Ili da nista?Danguba wrote:Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem).![]()
Vec je auto/djip negdje sklonio. Ostaje kuca i poslovni prostor.![]()
- Danguba
#69 Re: pljenidba imovine!
ma uvijek se zali...Legendy wrote:Prigovor? Ili da nista?Danguba wrote:Ma ne sekiraj se. Ja ti to uplatim samo dok svoje naplatim(istim putem).![]()
Vec je auto/djip negdje sklonio. Ostaje kuca i poslovni prostor.![]()
navedi da osim onoga sto je na tebi ne posjedujes nista. skidati te ne smiju.
-
Alkos
#70 Re: pljenidba imovine!
A što si im dužan? Potpisujete ugovore na 24 mjeseca, uzimate dobre mobitele i onda bi da nikad to ne platite... E pa ne može to tako. Budi sretan što živiš u ovoj vukojebini, u nekoj sređenoj državi bi već ušao u crnu knjigu i ne bi ni pr'nut mogao dok ne vratiš dug državnoj firmi. Vrati dug i riješi se toga jer će te pratiti dok si živ. Znam ja da su sve te telokomunikacijske firme lopovske, ali te niko nije tjerao da potpisuješ ugovor...Legendy wrote:Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Hvala...
-
eeeeeee
#71 Re: pljenidba imovine!
Da naravno al isto tako ta banana firma zvana ERONET ne bi smjela potpisivati ugovore na ulici ko najveci smetljari i ta ista država bi joj u roku 5 minuta zviznula kaznu da bi odmah preprojali sve zvijezde, a poznavajuci tu firmu vjerovatno bi otišla u bankrot.Alkos wrote:A što si im dužan? Potpisujete ugovore na 24 mjeseca, uzimate dobre mobitele i onda bi da nikad to ne platite... E pa ne može to tako. Budi sretan što živiš u ovoj vukojebini, u nekoj sređenoj državi bi već ušao u crnu knjigu i ne bi ni pr'nut mogao dok ne vratiš dug državnoj firmi. Vrati dug i riješi se toga jer će te pratiti dok si živ. Znam ja da su sve te telokomunikacijske firme lopovske, ali te niko nije tjerao da potpisuješ ugovor...Legendy wrote:Dobio sam Rjesenje o Izvrsenju kojim ce se provesti na pokretnim stvarima. Rijec je o 500KM i to su dugovanja od prije 5 godina prema Eronetu. Nisam zaposlen, nemam nikakva primanja i nemam auta, stanujem sa roditeljima. Imam pravo na prigovor u roku od 8 dana.
Dakle, sta da radim?
Hvala...
Ja veceg prevaranta nisam vidio od Eroneta imas jednu temu ako si potpisao ugovor na ulici pa baci tamo pogled možda ti moze pomoći.
-
Alkos
#72 Re: pljenidba imovine!
Opet pitanje, sto potpisujes ugovor na ulici i dajes licnu nekom da ti je slika??
Mozes tako i zirant postati...
Mozes tako i zirant postati...