Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

johntra

#51 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

olensoner wrote:
johntra wrote:pa što...zajednički im je šerijat, zar ne?
Da, samo zavisi do koje mjere ko ide...
Ali, da ne idemo sa teme, ne bih to zelio.
dobro je, zezam se malo... ;-)
madner

#52 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

Potpuno pogresno. Na privatnom posjedu ne vazi ZOBS.

Odkud ti informacija o milijardi? :D
madner

#53 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

Procitaj ZOBS, fino pise. :D Na privatnom vlasnistvu mozes voziti tenk bez da ti je potrebna vozacka.

Dakle mahalaska suplja.
madner

#54 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

Clanak 1.
Ovim zakonom ureĎuje se pravni poloţaj javnih cesta, upravljanje cestama, gradnja, odrţavanje, upravljanje i ustupanje radova, zaštita cesta i uvjeti vršenja prometa na cestama, finanaciranje javnih cesta, koncesija na javnim cestama, nadzor nad provoĎenjem zakona, kazne i druga pitanja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.
Ĉlanak 2.
Cesta je prema ovom zakonu svaka površina na kojoj se vrši promet. Ceste se dijele na javne i nekategorirane. Javne ceste, ovisno o njihovom društvenom, gospodarskom i teritorijalnom značaju, kategoriraju se u magistralne, regionalne i lokalne ceste kao i ulice u naseljima i gradovima. Kolnici ulica u naseljima i gradovima kroz koje prolaze magistralne,regionalne i lokalne ceste smatraju se dijelovima tih cesta.
Ĉlanak 3.
Nekategorirana cesta je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je pristupačna većem broju korisnika. Korištenje, odrţavanje, zaštita, rekonstrukcija i izgradnja nekategoriranih cesta, kao i poslovi nadzora na tim cestama ureĎuju se gradskim i općinskim propisom, sukladno ovom zakonu.
karanana

#55 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by karanana »

madner wrote:Procitaj ZOBS, fino pise. :D Na privatnom vlasnistvu mozes voziti tenk bez da ti je potrebna vozacka.

Dakle mahalaska suplja.
a pise li na cijem privatnom vlasnistvu?

mozda je to slucaj kada ja vozim tenk u svojoj avliji, ali kad neki drugi tenkista dodje na moje privatno vlasnistvo, to je vec druga stvar.
madner

#56 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

golfista wrote:
madner wrote:Clanak 1.
Ovim zakonom ureĎuje se pravni poloţaj javnih cesta, upravljanje cestama, gradnja, odrţavanje, upravljanje i ustupanje radova, zaštita cesta i uvjeti vršenja prometa na cestama, finanaciranje javnih cesta, koncesija na javnim cestama, nadzor nad provoĎenjem zakona, kazne i druga pitanja od značaja za Federaciju Bosne i Hercegovine.
Ĉlanak 2.
Cesta je prema ovom zakonu svaka površina na kojoj se vrši promet. Ceste se dijele na javne i nekategorirane. Javne ceste, ovisno o njihovom društvenom, gospodarskom i teritorijalnom značaju, kategoriraju se u magistralne, regionalne i lokalne ceste kao i ulice u naseljima i gradovima. Kolnici ulica u naseljima i gradovima kroz koje prolaze magistralne,regionalne i lokalne ceste smatraju se dijelovima tih cesta.
Ĉlanak 3.
Nekategorirana cesta je površina koja se koristi za promet po bilo kojoj osnovi i koja je pristupačna većem broju korisnika. Korištenje, odrţavanje, zaštita, rekonstrukcija i izgradnja nekategoriranih cesta, kao i poslovi nadzora na tim cestama ureĎuju se gradskim i općinskim propisom, sukladno ovom zakonu.
i zaključak, ne kontam ?

prethodno navedeni članak ZOBS-a reguliše upravo ono što se zove regulisanje saobraćaja na mjestima na kojima postoji saobraćajna signalizacija.
Da ti nacrtam. ZOBS vazi za JAVNE ceste. BBI nije javna cesta (imas definiciju iste).
madner

#57 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

Sta ti napisa :lol:

Hajmo polako, jasno ti je definisano sta je javni put i naravno niko ne moze biti vlasnik istog. Sto ti odma ukazuje na cinjenicu da BBI parking nije javni put :D

Bez gradjevinske dozvole ne bi smio dodati nista, ni nastresnicu tako da to nema blage veze sa ovim :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#58 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

HAVANA wrote:Mora papak što bliže,pa makar i na sred puta...Ja pravo na drugi nivo...vazda ima mjesta :D
Al lift :shock: moraš proučit da dodje :-)
To je zbog ljudi-ameba, koji misle da se mogu podijeliti na gore i na dolje, pa pritisnu oba dugmeta :D
madner

#59 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

link wrote:Fakat, jesmo li mi genetski predodredjeni da budemo papci ili su i norvezani bili isti ovakvi dok ih drzava drakonskim kaznama nije natjerala da budu kulturni :)
Kod njih gore nema sunca, to je anemicno samo od sebe. Mi smo ljudi drugog kova, puni energije i snage :D
zonbirile

#60 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by zonbirile »

ma u svemu meni je nejasna indolencija vlasnika.Na zapadu moraš okrenuti gas na benzin kada silaziš u podzemnu garažu,a ovaj papanluk je nemoguće i zamisliti.Ovde se postavlja pitanje sigurnosti i intervencije pri požaru.Ne smijem ni zamisliti da auto plane,a onako haos na prilazima.Ne bih da pridikujem ,ali me čudi taj nemar vlasnika.
Vragolan

#61 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Vragolan »

HAVANA wrote:Mora papak što bliže,pa makar i na sred puta...Ja pravo na drugi nivo...vazda ima mjesta :D
Al lift :shock: moraš proučit da dodje :-)
:thumbup:
i kada ides sa drugog nivo vanka vecinom te papke uvijek mozes zaobici
teAMICA

#62 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by teAMICA »

i ja sam pjenila svaki put radi haosa na parkingu BBI i došla sam do zaključka da ljudi ne znaju.
-mnogi misle da moraju stati tik do aparata da plate i da onda imaju 2,5 sec da napuste garažu
( i kada im skreneš pažnju da su napravili zastoj, da se od njih ne može proći onda te blijedo gledaju, tipa "a kako misliš da platim, pa moram tu stat"
- uzmite u obzir da je ovaj u BBI jedan od prvih parkinga te vrste u Sarajevu
- većina ne misli da radi nešto pogrešno, to je isto ko kad ostavi auto na sred ulice da ode u banku i kad mu skreneš pažnju, on te ko u čudu gleda: "to je samo 5 minuta!"
- s obzirom da ne znaju, samim tim misle da ne rade ništa loše, nikog ni ne pitaju kako treba.

Naš narod treba naučiti, nama se trebaju osnovne stvari objasniti putem medija -u pauzi Šeherzade, radi gledanosti; u Avazu zato što je najčitaniji; kod Torabija i sl.
Control panel

#63 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Control panel »

ja neki dan idem dsa kupim u konzumu nesto i silazim (kroz zabranu za pjesake :D) iz radiceve i kreten sa audijem stao i placa parking a 5 auta mu svira dok on placa mrtav hladan. i kao pokazuje da nije on kriv nego ovaj sto nema da mu varti sitno i ti folovi. ja ga gledam htjedoh mu reci strucnjak prvo se plati pa onda ode po auto, a kontam nisam ja vozac sta me briga.
madner

#64 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by madner »

Odsad pa na dalje i ubuduce samo placam na izlasku. Sto ne mogu ovih sto pametuju. Gdje pise upustvo i ko mi je rekao da tako treba? :D
karanana

#65 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by karanana »

pa bolje bi im bilo da nisu trosili pare na one aparate nego da su onu info-kucicu pomjerili uz cestu uz izlaz i fino covjek unutra i naplata parkinga. a ovako imamo guzvu i imamo covjeka u kucici i imamo covjeka pored rampe koji seljacima objasnjava kako i gdje platiti i skenira im one tikete. a uz to se stvara nevjerovatna guzva. jednom parkiro za neki film u multiplexu....jednom i nikada vise, jer kad sa filma nagrnu i blokiraju.....
respo

#66 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

pa bas zbog toga sto nema uputstva i sto ti nije imao ko reci kretena ima mali milion na nasim cestama
Cholina_Lokica

#67 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by Cholina_Lokica »

ma dzaba uputstvo, eno u Evropi, na 6 mjesta ogromnim fontom napisano kako i sta treba raditi, ne mozes fuliti kad ides prema ulazu, pa papak ne zna citati, i radi po svom :-)
respo

#68 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by respo »

to je vec poodmakli stadij :)
AmADin_gospo

#69 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by AmADin_gospo »

neznaju levati da čitaju šta piše na karti, da od trenutka plačanja iste moraju napustiti parking u roku 10 min. što je itekako dovoljno vremena da nađu auto, izađu s parkinga do rampe i da istu stave pred skener.

zamjerka ide projektantu što skener nije pomjerio cca 30ak cm. prema ulici/izlazu kako se narod nebi morao provlačiti kroz prozor da istu i skenira nego da mu bude "na ruku"
chelo

#70 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by chelo »

Upravo sam iz BBI, i mogu vam reci da ima Memo s motorolom neki, koji prilazi vozilima koja se zaustavljaju na -2 kod naplate.
:sax:
kurty

#71 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by kurty »

Danas gledam golf4, tamno plafi... Preko 4 sata bio parkiran na zebri onoj trouglastoj kod ulaza u garazu... Cova mi je idol postao... Sto placati kad moze djaba :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#72 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by zonbirile »

taj golf je stalno tu,em toga otkad je trg postao vlasništvo BBI,pa postavili zabrane za ulaz.Samo oni,privredna komora,kino.Koja uzurpacija javnog prostora.
johntra

#73 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by johntra »

joj kako sam sinoć sa merakom seljačinu sa dvičinom zagradio (da se ne uvrijede ovi vau vau likovi)...seljak parkirao kod onog bočnog mjesta, što samo jedno auto stane onako sa strane...i sad ja dolazim i to mjesto je prazno, a papak se zavukao u ćošak na ostrvo...dobro, vjerovatno je to mjesto bilo zauzeto, ali tako se zavlačiti...i ja ga onda sa merakom fino zagradim i zapišem tablice, u slučaju da me ogrebe, ali uspio se iskobeljati bez problema...
iMacak

#74 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by iMacak »

jednom u društvu potegla se i ova tema oko bbi parkinga.
u društvu su bili i arhitekti.
ljudima nije jasno kako je neko mogao isprojektovati onako ružno ulaz i izlaz iz garaze. onda vezu među spratovima....
sve to je na jednome mjestu.
kažu da student nebi takvu glupost nacrtao a kamoli dobio i najmanju pozitivnu ocjenu.
eh i jednom odem ja i stanem dole gdje se placa i stvarno pogledam.
svi koji ulaze, svi koji izlaze, svi koji kruže, a naravno + debili koji se parkiraju da plate
SVI ONI SU NA JEDNOM CVORISTU!!!!
STROGI IDIOTIZAM.
kurty

#75 Re: Jedino policija moze stati ukraj papanluku u BBI

Post by kurty »

iMacak wrote:jednom u društvu potegla se i ova tema oko bbi parkinga.
u društvu su bili i arhitekti.
ljudima nije jasno kako je neko mogao isprojektovati onako ružno ulaz i izlaz iz garaze. onda vezu među spratovima....
sve to je na jednome mjestu.
kažu da student nebi takvu glupost nacrtao a kamoli dobio i najmanju pozitivnu ocjenu.
eh i jednom odem ja i stanem dole gdje se placa i stvarno pogledam.
svi koji ulaze, svi koji izlaze, svi koji kruže, a naravno + debili koji se parkiraju da plate
SVI ONI SU NA JEDNOM CVORISTU!!!!
STROGI IDIOTIZAM.
Dobro sad...
Imal ista da valja???
Ili je frka sto ti arhitekti i studenti arhitekture (mislim na tvoje prijatelje) nisu potpisali taj projekat
Post Reply