Avaz i Oslobodjenje imaju vlasnike koji osim novine imaju i druge firme u svom vlasnistvu. To njihove urednike i novinare stavlja pred jos tezi zadatak jer moraju paziti kada pisu o necemu da li je to nesto na neki nacin povezano sa drugim firmama koje vlasnici tih novina imaju. Na to dodajmo politicke ambicije vlasnika novina, zavisnost od oglasivace, prijetnje (uvijene ili ne zavisi u kom entitetu je novina) vladajucih politickih partija i eto gdje nestade nezavisnost BiH novina.
Kada se na to doda vec pisano o internetu i njegovoj ulozi u unistavanju printanih medija to daje konacnu sliku jada i bijede nase printane medijske scene, narocito sto de dnevnih novina i politickog stiva tice.
Kao sto je vec receno, nekupovanje novina vec citanje sa portala stvara samo jos vecu zavisnost novina od vanjskih (mislim izvan medija ne van BiH) ekonomskih i politickih uticaja i usli smo u krug iz kojeg jedino se moze izaci na takav nacin da neko odnekud dodje sa novcem koji mu daje nezavisnost i ili kupi nase printane medije ili pokrene svoje pa procesom konkurencije mozda natjera nase da se poprave.
Ali bojim se da to nece ici.
Internet ubija stampani medij
Moderator: anex
- samo_ti
#52 Re: Internet ubija stampani medij
Gdje nestade tema za skidanje novina i casopisa ? 
- shlauf
#53 Re: Internet ubija stampani medij
Download ti je sad na trafici.
-
jadran
#54 Re: Internet ubija stampani medij
i ja sma pitao, odgovorse mi da je administracija ukinula i da nema vise novina...
- samo_ti
#55 Re: Internet ubija stampani medij
Editshlauf wrote:Download ti je sad na trafici.
- amrica
#56 Re: Internet ubija stampani medij
samo_ti wrote:Editshlauf wrote:Download ti je sad na trafici.
imas pp