Da ima medju Bosnjackim komunjarama ili Islamofobima ima bar jedan covjek koji ce se boriti za Baosnjacka prava u Srbiji odnosno autonomiju Sandzaka a ne samo za svoj stomak nek zamjeni Zukorlica. I ja cu ga podrzati kao sto sada podrzavam ovog muftiju ali nema a kakava su vremena izgleda da nece ni biti.sa obzirom na... wrote:Ma sta ja mislio o Zukorlicu mislim da je pogrešno sljedece- VJERSKI SLUZBENIK-POLITIKA
To nikad nikom dobro nije donijelo, ono sto je meni simptomaticno za Sandzaklije da jos nisu odmakli od faze vjerske zajednice u pravcu autonomne sekulizirane nacije, nek samo gledaju Albance i kopiraju ih, mogu mnogo nauciti od njih, jel' ti igdje vidi nekog albanskog popa ili hodzu u politici ?
Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
-
vonSchtigliz
#51 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#52 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Ne kontam?zavrzlama wrote:ono sto je rs i dodik u BIH za evropu(onaj usranio dio evrope) je Zurkolic u srbiji...
sad skontajte u kom grmu lezi zeko....
SVIĐAM LI TI SE SADA?
Greška u evropskoj istoriji?
Drop my pants to be identified and put aside
Just 'cause I'm a Mussulman?
-
Kenan-sa
#53 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Zukorlic je jedan intelektualac i hrabri Bosnjak,kojem na hrabrosti mogu pozavidjeti mnogi! Bosnjaci u Sandzaku su i vise nego diskriminirani,nad njima se vrsi nevidjena nepravda,Ugljenin i Ljajic rade za svoje interese a to su u Beogradu prepoznali i dali im dio vlasti a zauzvrat trebaju sutjeti,tako je i bilo,pa je rezim imenovao svog Reisa sada vec cuvenog Zilkica,koji je nesto poput Fikreta Abdica u bosanskoj krajini,covjek koga je postavio Beorgad zarad svojih interesa! sada,konacno Bosnjaci imaju lidera u muftiji Zukorlicu,jednom velikom intelektualcu,na cijoj su strani argumenti i istina,a toga se fasisti iz Beograda i Banja Luke najvise boje,istine!!! Svaka cast muftiji,samo istinom i pravdom mozemo doci do mira i pravednog rjesenja za sve! Sandzak koji postoji 1000 godina ima pravo na autonomiju vise nego sto je to imala RS koja je taj status dobila u Dejtonu a svi znamo da je RS proizvod genocida nad Bosnjacima,to citav svijet dobro zna,zato taj isti svijet nema sta reci Zukorlicu,jer on ima argumente,a ovi ostali na sovjoj strani imaju laz i licemjerstvo!
- poznanik
#54 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Ma šta hiljadu, dvije najmanje...Kenan-sa wrote:... Sandzak koji postoji 1000 godina...
- zemomak
#55 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Zukorlić: "Ukoliko se RS pokuša otcijepiti biće rata, i to žešćeg nego što je bio"
14. 11. 2010. • 21:38 S. B.
*** SPAM *** - Ukoliko Republika Srpska (RS) pokuša da se otcijepi od BiH biće rata i to žešćeg nego što je bio, smatra muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, poznat po svojim kontroverznim medijskim istupima.
"Nemoguće je da dođe do otcjepljenja RS od BiH, jer su se pokušaji razbijanja BiH pokazali nemogućim. To proizilazi iz nemogućnosti da se striktno podijeli srpski i bošnjački životni prostor... Zato mislim da je to apsolutno nemoguće, i da će biti rata ukoliko se RS pokuša otcijepiti i to žešćeg nego što je bio. Još iz jednog razloga ne vjerujem da je tako nešto moguće, jer sam svjestan da pitanje stabilnosti BiH nije samo pitanje Bosne, već pitanje regiona", rekao je Zukorlić za "** No links **".
On je naglasio da Sandžak insistira na svojoj vezi sa BiH kao nečim što je "žila kucavica" njihovog opstanka.
"Treba imati u vidu činjenicu da su Bošnjaci jedini narod u Evropi koji nema svoju nacionalnu državu i zato je potrebna još jača veza između sandžačkih Bošnjaka i Bošnjaka u BiH", kaže Zukorlić.
On smatra da je autonomija Sandžaka neminovna i, prije svega, nešto što je "režim Srbije prihvatio u načelu, u cilju eurointegracija, jer je decentralizacija Srbije i preuređenje na regione nešto što je neophodno da se desi na tome putu".
"Mi tražimo sandžačku autonomiju u okviru jedne regionalne autonomije u tom cjelokupnom preuređenju i jednom novom mozaiku. Mislimo da je to neminovnost i neophodnost i da će se rješavati u jednom procesnom odnosu. To nije stvar koja treba da se riješi na jednom sastanku. Prosto, mislim da se sve stvari u tome smjeru i kreću", rekao je Zukorlić.
On tvrdi da ne postoji razjedinjenost Bošnjaka i muslimana u Srbiji, iako neki priznaju instituciju reisu-l-uleme Islamske zajednice u Srbiji, a neki ne.
"Tradicijom i duhovnošću postoji samo jedan reisu-l-ulema, a to je reisu-l-ulema u Sarajevu. Ne postoji ni vjerski ni tradicionalni osnov da postoji reisu-l-ulema bilo gdje osim u Sarajevu... Takođe, Islamska zajednica Srbije je vještačka tvorevina koju je proizveo beogradski režim kako bi, ustvari, usporio razvoj islamske zajednice. Slično je to modelu Fikreta Abdića. Isti ljudi koji su proizveli Fikreta Abdića u BiH, proizveli su i Adema Zilkića u Srbiji", smatra Zukorlić.
(srna)
*** SPAM *** - Ukoliko Republika Srpska (RS) pokuša da se otcijepi od BiH biće rata i to žešćeg nego što je bio, smatra muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, poznat po svojim kontroverznim medijskim istupima.
"Nemoguće je da dođe do otcjepljenja RS od BiH, jer su se pokušaji razbijanja BiH pokazali nemogućim. To proizilazi iz nemogućnosti da se striktno podijeli srpski i bošnjački životni prostor... Zato mislim da je to apsolutno nemoguće, i da će biti rata ukoliko se RS pokuša otcijepiti i to žešćeg nego što je bio. Još iz jednog razloga ne vjerujem da je tako nešto moguće, jer sam svjestan da pitanje stabilnosti BiH nije samo pitanje Bosne, već pitanje regiona", rekao je Zukorlić za "** No links **".
On je naglasio da Sandžak insistira na svojoj vezi sa BiH kao nečim što je "žila kucavica" njihovog opstanka.
"Treba imati u vidu činjenicu da su Bošnjaci jedini narod u Evropi koji nema svoju nacionalnu državu i zato je potrebna još jača veza između sandžačkih Bošnjaka i Bošnjaka u BiH", kaže Zukorlić.
On smatra da je autonomija Sandžaka neminovna i, prije svega, nešto što je "režim Srbije prihvatio u načelu, u cilju eurointegracija, jer je decentralizacija Srbije i preuređenje na regione nešto što je neophodno da se desi na tome putu".
"Mi tražimo sandžačku autonomiju u okviru jedne regionalne autonomije u tom cjelokupnom preuređenju i jednom novom mozaiku. Mislimo da je to neminovnost i neophodnost i da će se rješavati u jednom procesnom odnosu. To nije stvar koja treba da se riješi na jednom sastanku. Prosto, mislim da se sve stvari u tome smjeru i kreću", rekao je Zukorlić.
On tvrdi da ne postoji razjedinjenost Bošnjaka i muslimana u Srbiji, iako neki priznaju instituciju reisu-l-uleme Islamske zajednice u Srbiji, a neki ne.
"Tradicijom i duhovnošću postoji samo jedan reisu-l-ulema, a to je reisu-l-ulema u Sarajevu. Ne postoji ni vjerski ni tradicionalni osnov da postoji reisu-l-ulema bilo gdje osim u Sarajevu... Takođe, Islamska zajednica Srbije je vještačka tvorevina koju je proizveo beogradski režim kako bi, ustvari, usporio razvoj islamske zajednice. Slično je to modelu Fikreta Abdića. Isti ljudi koji su proizveli Fikreta Abdića u BiH, proizveli su i Adema Zilkića u Srbiji", smatra Zukorlić.
(srna)
- kamen spoticanja
#56 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
o ovome prica zavrzlamazemomak wrote:Zukorlić: "Ukoliko se RS pokuša otcijepiti biće rata, i to žešćeg nego što je bio"
(srna)
dakle tadic je kljucan...ako tomo nikolic dobije izbore sandzak je nova autonomna oblast
- Bosnolog
#57 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Sandzak su prodali velikosrpski poslusnici i sluge poput Ljajica i Ugljanina te ljihovi poltroni,....Zukorlic je primoran da reaguje zbog njihove nebrige i izdaje Sandzaka i sandzacog naroda,pa se Zukorlija mora baviti stvarima za koje su birani ova dvojica velikosrpskih dvorskih sluga,.....sa obzirom na... wrote:Ma sta ja mislio o Zukorlicu mislim da je pogrešno sljedece- VJERSKI SLUZBENIK-POLITIKA
To nikad nikom dobro nije donijelo, ono sto je meni simptomaticno za Sandzaklije da jos nisu odmakli od faze vjerske zajednice u pravcu autonomne sekulizirane nacije, nek samo gledaju Albance i kopiraju ih, mogu mnogo nauciti od njih, jel' ti igdje vidi nekog albanskog popa ili hodzu u politici ?
Sandzaku su isti obecali odavno politicku,ekonomsku i administrtivnu autonomju,slagali su svoje birace jer ih je Tadic i Kostunica prevario i ekonomski devastirao,Sada im Tadic planira dodatno razbijanje Sandzaka uz pomoc Ljajica i Ugljanina zbog cega je Zukorlic reagova nakon sto je Dara presla mjeru, njihovi mandati ce biti zavseni na sledecim izborima ce pobijediti Zukorliceva struja,.......
-
sindzerveza
#58 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
nisam pristalica ni jednog od politickih vodja trenutno u Sandzaku.Ali moram priznat da ipak Ugljanin radi tiho i mudro za razliku od bahatog Zlukorlica i vise je on u zadnjie vrijeme uradio za Sandzak nego i jedan drugi.Zukorlic je samo glasan i agrsivan.
Najveci problem u sandzaku je trenutno razjedinjenost muslimana.Zukorlic minira jedinstvo.Samo se o Ugljaninu malo prica vise se reklamira Zlukorlic kako sam tako i od strane medija kojima i treba jedan bosanjk poput njega za javnost ohol bahast glasan i ageresivan.
Taip Erdogan kad je skoro bio u pazaru nije zeleo da sretne Zukorlica i ako ga je on pozvao.A vjerovatno je imao i razloga zasto.
Od 15 projekata Turske u Srbiji, osam u Sandžaku
Turska je preko Agencije za ekonomski razvoj do sada u Srbiju uložila 13 miliona dolara u 15 različitih projekata od kojih je osam na teritoriji Sandžaka, rekao je danas kopredsedavajući Međudržavne srpsko-turske komisije za ekonomski razvoj Omer Dinčer u razgovoru sa ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekono ... u-Sandzaku
Ugljanin pozvao Ljajića i Zukorlića na jedinstvo
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/21702 ... -jedinstvo
Poziv na unutarbošnjačko pomirenje
http://www.naslovi.net/2010-11-12/b92/p ... je/2112321
Sulejman Ugljanin: Vlada zapostavila Bošnjake
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/21425 ... a-Bosnjake
Ugljanin se sastao sa Šarikom Tarom
Ugljanin i Tar razgovarali su o izgradnji auto puta Beograd-Južni Jadran preko Sandžaka, kao i o drugim važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji.
http://www.sandzaklive.rs/index.php?opt ... 7#comments
UGLJANIN: TURSKA ULAŽE U INDUSTRIJSKU ZONU NA PEŠTERU
Ministar Srbije bez portfelja i koopredsednik Zajedničkog komiteta za ekonomske odnose sa Turskom Sulejman Ugljanin, najavio je turska ulaganja u izgradnju industrijske zone u Tutinu, u čiju infrastukturu će biti uloženo 40 miliona evra. Potpuno zaokružen projekat za izgradnju te regionalne razvojne zone iznosiće milijardu i 690 miliona evra, rekao je Uljanin u pauzi Poslovnog saveta srpskih i turskih privrednika u Privrednoj komori Srbije. Ako studija izvodljivosti pokaže ono što očekujemo, na proleće će biti postavljen kamen temeljac za industrijsku zonu na Pešteru, naveo je Uljanin, ukazujući da se preko takvih zona roba najbolje plasira u svet.
http://glassrbije.org/index.php?option= ... &Itemid=26
OEBS i Ugljanin pozvali na kompromis
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/20737 ... -kompromis
itd...
Najveci problem u sandzaku je trenutno razjedinjenost muslimana.Zukorlic minira jedinstvo.Samo se o Ugljaninu malo prica vise se reklamira Zlukorlic kako sam tako i od strane medija kojima i treba jedan bosanjk poput njega za javnost ohol bahast glasan i ageresivan.
Taip Erdogan kad je skoro bio u pazaru nije zeleo da sretne Zukorlica i ako ga je on pozvao.A vjerovatno je imao i razloga zasto.
Od 15 projekata Turske u Srbiji, osam u Sandžaku
Turska je preko Agencije za ekonomski razvoj do sada u Srbiju uložila 13 miliona dolara u 15 različitih projekata od kojih je osam na teritoriji Sandžaka, rekao je danas kopredsedavajući Međudržavne srpsko-turske komisije za ekonomski razvoj Omer Dinčer u razgovoru sa ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekono ... u-Sandzaku
Ugljanin pozvao Ljajića i Zukorlića na jedinstvo
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/21702 ... -jedinstvo
Poziv na unutarbošnjačko pomirenje
http://www.naslovi.net/2010-11-12/b92/p ... je/2112321
Sulejman Ugljanin: Vlada zapostavila Bošnjake
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/21425 ... a-Bosnjake
Ugljanin se sastao sa Šarikom Tarom
Ugljanin i Tar razgovarali su o izgradnji auto puta Beograd-Južni Jadran preko Sandžaka, kao i o drugim važnim infrastrukturnim projektima u Srbiji.
http://www.sandzaklive.rs/index.php?opt ... 7#comments
UGLJANIN: TURSKA ULAŽE U INDUSTRIJSKU ZONU NA PEŠTERU
Ministar Srbije bez portfelja i koopredsednik Zajedničkog komiteta za ekonomske odnose sa Turskom Sulejman Ugljanin, najavio je turska ulaganja u izgradnju industrijske zone u Tutinu, u čiju infrastukturu će biti uloženo 40 miliona evra. Potpuno zaokružen projekat za izgradnju te regionalne razvojne zone iznosiće milijardu i 690 miliona evra, rekao je Uljanin u pauzi Poslovnog saveta srpskih i turskih privrednika u Privrednoj komori Srbije. Ako studija izvodljivosti pokaže ono što očekujemo, na proleće će biti postavljen kamen temeljac za industrijsku zonu na Pešteru, naveo je Uljanin, ukazujući da se preko takvih zona roba najbolje plasira u svet.
http://glassrbije.org/index.php?option= ... &Itemid=26
OEBS i Ugljanin pozvali na kompromis
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/20737 ... -kompromis
itd...
- felipe kajetano
#59 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
pa otvorili su nekolicinu fabrika falshiranog jeansa uz amanet velikog vodjejuznije wrote:Koliko sam shvatio Zukorlic prijeti da ce Sandzaklije u slucaju jednostranih srpskih poteza zaratiti u Srbiji. Posto ne pratim dogadjaje u Sandzaku interesira sta se dogadjalo u Sandzaku 92 do 95 dok je fakticki u komsiluku bio genocid nad Bosnjacima. Jel bilo buna, pokusaja otvaranja juznog bojista itd?
-
sindzerveza
#60 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
za vrijeme rata u Bosni bosnjaci u Sandzaku su bili izlozeni torturi od strane Milosevicevog rezima pribijanja mucenja ubijani kidnapovani.Pazar je tokom citavog rata bio opkoljen tenkovima.Samo se cekalo da se izvrsi napad i pokolj.Al eto Bog ga sacuva.Otimanja po radnjama od strane "finanske inspekcije" samo udje i isprazniti je.Upadanja u Kuce pretresi otimanja ubistava.felipe kajetano wrote:pa otvorili su nekolicinu fabrika falshiranog jeansa uz amanet velikog vodjejuznije wrote:Koliko sam shvatio Zukorlic prijeti da ce Sandzaklije u slucaju jednostranih srpskih poteza zaratiti u Srbiji. Posto ne pratim dogadjaje u Sandzaku interesira sta se dogadjalo u Sandzaku 92 do 95 dok je fakticki u komsiluku bio genocid nad Bosnjacima. Jel bilo buna, pokusaja otvaranja juznog bojista itd?, neki od njih su se patriotski dobro oparili
Licno poznajem bar 20 ljudi kojima su od batina tadasnjeg rezima krvali,obijani bubrezi tuceni po tabanima do iznemoglosti,pa cak i nestali sa lica zemlje bez traga i glasa preko noci.
jako je bilo tesko biti bosnjak u sandzaku od 92-95.
http://www.sandzaknews.com/vijesti/poli ... snjak.html
Inicijativa o autonomiji sandzaka je bila jos tada reforendumom 91. godine..kad je Zukorlic cutao i dodvoravao se Milosevicu.
ovo sam vec jednom postirala ali nije na odmoet iJopet da se na zaboravi a i zasluzuju da se spomenu
- felipe kajetano
#61 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
pa kad radis ilegalno normalna stvar je da ces platiti reket
, pusti te price...nikakvih tu vecih problema nije bilo sem tih nekoliko sporadicnih slucajeva, eno ih svoji na svome fala Bogu za razliku od mnogih na Balkanu 
-
sindzerveza
#62 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
pricaj mi malo o tome, meni zivome svjedoku kome je otac bio zrtva terora cetnika nad bosnjacima u Sandzaku od 92-95.felipe kajetano wrote:pa kad radis ilegalno normalna stvar je da ces platiti reket, pusti te price...nikakvih tu vecih problema nije bilo sem tih nekoliko sporadicnih slucajeva, eno ih svoji na svome fala Bogu za razliku od mnogih na Balkanu
al da spomenemo jos malo Sandzackih sehida
Sehidi Plava i Gusinja
- felipe kajetano
#63 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Jeste..Srbija je napravila "Oluju" u Sandzaku, to je vec opste poznata cinjenica 
-
JBL
#64 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Ma jok, u Srbiji je vladala sloga i harmonija uz "sporadican slucaj reketiranja"... Kako te nije sramota pisati ovakve budalestine? Kao da smo prespavali '92-'95.felipe kajetano wrote:Jeste..Srbija je napravila "Oluju" u Sandzaku, to je vec opste poznata cinjenica

- felipe kajetano
#65 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
A likova jbt
......da pojednostavim...jel se desio masovni egzodus nesrba iz Srbije u vremenu 92-95?...sa silom i ondasnjim okolnostima to Srbiji ne bi predstavljalo narociti problem.
-
JBL
#66 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Jel ti ovo ozbiljno?felipe kajetano wrote:A likova jbt......da pojednostavim...jel se desio masovni egzodus nesrba iz Srbije u vremenu 92-95?...sa silom i ondasnjim okolnostima to Srbiji ne bi predstavljalo narociti problem.
- felipe kajetano
#67 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
jok eto neozbiljnoJBL wrote:Jel ti ovo ozbiljno?felipe kajetano wrote:A likova jbt......da pojednostavim...jel se desio masovni egzodus nesrba iz Srbije u vremenu 92-95?...sa silom i ondasnjim okolnostima to Srbiji ne bi predstavljalo narociti problem.
-
JBL
#68 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Nadam se... Inace bi me postavljanje tako blesavog pitanje zabrinulo. A mozemo poceti i od slucaja Sjeverin tj. protjerivanju kojeg "nije bilo". A mozemo i o Hrvatima iz Vojvodine...felipe kajetano wrote:jok eto neozbiljnoJBL wrote:Jel ti ovo ozbiljno?felipe kajetano wrote:A likova jbt......da pojednostavim...jel se desio masovni egzodus nesrba iz Srbije u vremenu 92-95?...sa silom i ondasnjim okolnostima to Srbiji ne bi predstavljalo narociti problem.
-
sindzerveza
#69 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Strpci
Iz voza 671, koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, u stanici Štrpci, 27. februara 1993. godine, oteti su sledeći graðani Savezne Republike Jugoslavije:
1. Halil Zupčević (1944),
2. Senad Ðečević (1975),
3. Esad Kapetanović (1954),
4. Iljaz Ličina (1947),
5. Fehim Bakija (1950),
6. Rifat Husović (195,
7. Ismet Babačić (1963),
8. Šećo Softić (1945),
9. Adem Alomerović (1935),
10. Rasim ćorić (1953),
11. Fikret Memović (1939),
12. Fevzija Zeković (1939),
13 Džafer Topuzović (193,
14. Muhedin Hanić (1966),
15. Safet Preljević (1971),
16. Nijazim Kajević (1963),
17. Zvjezdan Zuličić (1960),
18. Jusuf Rastoder (193
i 19. Tomo Buzov (1940).
"Ratni zločini u Srbiji - slučaj Sandžak", najavila Jasna Šarčević- Janković, savetnica za odnose sa javnošću Tužilaštva. U Štrpcima je 1992. godine iz voza oteto i ubijeno 19 građana Savezne Republike Jugoslavije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=415385
22. oktobra 1992. iz autobusa na liniji Pljevlja-Priboj oteli 15 muškaraca i jednu ženu, odveli ih u Višegrad, gdje su ih psihički i fizički zlostavljali, a potom ubili na obali Drine. Smatra se da je većina počinilaca i dalje na slobodi, iako su četvorica osuđena.
Tog dana ubijeni su:
1.Mehmed Šebo,
2.Zafer Hadžić,
3.Medo Hadžić,
4.Medredin Hodžić,
5.Ramiz Begović,
6.Derviš Softić,
7.Modhad Softić,
8.Mujo Alihodžić,
9.Alija Mandal,
10.Sead Pecikoza,
11.Mustafa Bajramović,
12.Hajrudin Sajtarević,
13.Esad Džahić,
14.Ramahudin Đatović,
15.Ediz Gibović
16.i jedina žena među njima Mevlida Koldžić.
Iz voza 671, koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, u stanici Štrpci, 27. februara 1993. godine, oteti su sledeći graðani Savezne Republike Jugoslavije:
1. Halil Zupčević (1944),
2. Senad Ðečević (1975),
3. Esad Kapetanović (1954),
4. Iljaz Ličina (1947),
5. Fehim Bakija (1950),
6. Rifat Husović (195,
7. Ismet Babačić (1963),
8. Šećo Softić (1945),
9. Adem Alomerović (1935),
10. Rasim ćorić (1953),
11. Fikret Memović (1939),
12. Fevzija Zeković (1939),
13 Džafer Topuzović (193,
14. Muhedin Hanić (1966),
15. Safet Preljević (1971),
16. Nijazim Kajević (1963),
17. Zvjezdan Zuličić (1960),
18. Jusuf Rastoder (193
i 19. Tomo Buzov (1940).
"Ratni zločini u Srbiji - slučaj Sandžak", najavila Jasna Šarčević- Janković, savetnica za odnose sa javnošću Tužilaštva. U Štrpcima je 1992. godine iz voza oteto i ubijeno 19 građana Savezne Republike Jugoslavije.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=415385
22. oktobra 1992. iz autobusa na liniji Pljevlja-Priboj oteli 15 muškaraca i jednu ženu, odveli ih u Višegrad, gdje su ih psihički i fizički zlostavljali, a potom ubili na obali Drine. Smatra se da je većina počinilaca i dalje na slobodi, iako su četvorica osuđena.
Tog dana ubijeni su:
1.Mehmed Šebo,
2.Zafer Hadžić,
3.Medo Hadžić,
4.Medredin Hodžić,
5.Ramiz Begović,
6.Derviš Softić,
7.Modhad Softić,
8.Mujo Alihodžić,
9.Alija Mandal,
10.Sead Pecikoza,
11.Mustafa Bajramović,
12.Hajrudin Sajtarević,
13.Esad Džahić,
14.Ramahudin Đatović,
15.Ediz Gibović
16.i jedina žena među njima Mevlida Koldžić.
Last edited by sindzerveza on 15/11/2010 10:46, edited 1 time in total.
- felipe kajetano
#70 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Uz uvazavanje svih zrtava, slicni spiskovi na svim mjestima su mnogo duzi...nazalost.
-
JBL
#71 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Kad drzava u okolini kao sto je Sandzak organizuje otmicu svojih gradjana (civila) na svojoj teritoriji i iste predafelipe kajetano wrote:A likova jbt......da pojednostavim...jel se desio masovni egzodus nesrba iz Srbije u vremenu 92-95?...sa silom i ondasnjim okolnostima to Srbiji ne bi predstavljalo narociti problem.
zlocincu u drugoj drzavi onda nije potrebno crtati sta drzava zeli postici...
-
JBL
#72 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Nema slicnih spiskova ili slucajeva jer je samo jedna drzava to radila. Isporucivala svoje gradnja za klanje na obali Drine.felipe kajetano wrote:Uz uvazavanje svih zrtava, slicni spiskovi na svim mjestima su mnogo duzi...nazalost.
Na srecu.
- felipe kajetano
#73 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
da naravnoJBL wrote: Nema slicnih spiskova ili slucajeva jer je samo jedna drzava to radila.
NP na srecu nikada nije dozivio sudbinu Knina al' eto ovdje se tvrdi da jeste
-
jarancuga
#74 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
felipe kajetano wrote:da naravnoJBL wrote: Nema slicnih spiskova ili slucajeva jer je samo jedna drzava to radila.![]()
jel to kninom pravdas divljane cetnika nad neduznim bosnjacima sandzaka....
e ceto, ceto, nikad s vama mira i rahatluka...svi ste vi isti....
-
JBL
#75 Re: Muamer Zukorlić – čuvar mira ili zagovornik rata ?
Kakva veze ima Knin sa divljanjem u Sandzaku?!felipe kajetano wrote:da naravnoJBL wrote: Nema slicnih spiskova ili slucajeva jer je samo jedna drzava to radila.![]()