novo auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#51 Re: novo auto
a prijatelju.. ne znam vise ni sam..neko kaze uzmi audija sesticu bijesnu polovnu za te pare..neko kazes uzmi ml-a amerikanca neko opet kaze uzmi x5 dobar pravo pa stavi plin..nisam ja glava za tih auta..prvo ne uzmam ga da nakacim curu na auto i da budem glavni u gradu..uzmam za to sto mi izmedju ostalog treba jer zadnjih godinu putujem poslom 2 puta vise nego prije..a na kraju krajeva sto da ne uzmem samo je poenta kako te pare pametno ulozit a da te ne navuku ko levata..mislim polovno auto je vazda macak u vreci..gledao sam audija a6 pred asom neki dan..znaci prodaju ga polovnog oko 35 milja 3.0tdi a auto bilo omotano oko bandere i aj ti znaj sta i kako..a opet i novo je neka vrsta macka u vreci..pogotovo ovo najnoviji modeli i aj budi pametan
- johntra
#52 Re: novo auto
daj ba emko, gdje ćeš toliko love za polovnjaka...jes, da i sa novim zijaniš 20 do 30 posto kad izađeš iz salona, ali brate znaš da si ga ti drajvao...otiđi vidi i Volva i Lexusa, a sad ti bez zajebancije kažem, pogledaj i Alfu 159...jes da i ona ima staža na tržištu, jes da joj možda i najbrže pada cijena, ali ove nove modelske godine su odlične i dorađene do maksimuma...
-
emko1234
#53 Re: novo auto
ma upravu si nema sta..al kod nas je cudan mentalitet..pola ljudi bi radije uzela odlicnu zajebanu sestcu staru 2 godine nego novu cetvorku..a alfa..jest ona lijepa al iskreno sad bez potcjenjivanja ikome to bi mi bilo ko s konja na magarca..zato ne razmisljam ni o skodi..eventualno passat cc al kad vidim ko ga voza sve po gradu muka mi dodje..pun klinac skorojevica..zato me recimo vuce lexus..al kad izvagas koliko izgubis godisnje na lexusu kod nas..nemam pojma iskreno..sto vise dumam sve mi se manje rjesenja ukazuje..johntra wrote:daj ba emko, gdje ćeš toliko love za polovnjaka...jes, da i sa novim zijaniš 20 do 30 posto kad izađeš iz salona, ali brate znaš da si ga ti drajvao...otiđi vidi i Volva i Lexusa, a sad ti bez zajebancije kažem, pogledaj i Alfu 159...jes da i ona ima staža na tržištu, jes da joj možda i najbrže pada cijena, ali ove nove modelske godine su odlične i dorađene do maksimuma...
- johntra
#54 Re: novo auto
e jbga onda...neću ti odgovoriti za Alfu, nije vrijeme ni mjesto, kako hoćeš do tebe je...
nego, je li baš moraš kupiti novo auto?
nego, je li baš moraš kupiti novo auto?
-
bordo_boy
#55 Re: novo auto
Najveća istina u svemu ovome je da tebi zapravo uopšte ne treba novo auto s obzirom da imaš auto staro par godina samo... Meni je čista glupost dati pare za 2 godine novije auto... posebno te pare o kojima ti pričaš...
A u Tomiću u Sarajevu su nesposobni samo tako... ja sam jednom auto odvezao i nikad više! BMW ako ćeš uzeti, gledaj da uvezeš iz Njemačke, i da je provjereno porijeklo i kvalitet. Nek ti stručan BMW mehaničar pogleda stanje auta... na mobile.de imaš mašine kakve poželiš...
A u Tomiću u Sarajevu su nesposobni samo tako... ja sam jednom auto odvezao i nikad više! BMW ako ćeš uzeti, gledaj da uvezeš iz Njemačke, i da je provjereno porijeklo i kvalitet. Nek ti stručan BMW mehaničar pogleda stanje auta... na mobile.de imaš mašine kakve poželiš...
- Phosphorus
-
emko1234
#57 Re: novo auto
sad si me nasekiro pravo..znas sta?u mojoj mahali svi imaju para tako da se ja necu isticat :BuckScrotum wrote:Sad ti k'o kupujes auto od 50-60 milja maraka a s*ao si po mojoj temi nedavno o tome kako ja hoću da kupim zajebanu limuzinu da mahala vidi da se ima para.
mor'o sam ti se javit samo da ti vidim reakciju.emko1234 wrote:da li da mahala vidi da se ima para za zajebanu limuzinu il da i ja kupim oktaviju ko semso iz prve zgrade u ulici..jebem ti mentalitet nas seljacki.
- sheikh
#58 Re: novo auto
Hmm...
Momak razmislja o mercedesu i bmw-u i vi mi predlazete lexuse i volve
nemam naravno nista protiv njih,veoma su kvalitetni i sigurno,ali momak hoce nesto brzo i momacki
bmw je "najmomackije"
auto od svih
pogotovo 3 i 5 serija 
za 60k mi mogao nekako nakapati za seriju 5,ako imas covjeka vani da ti nadje dobrog i dobrog speditera da ti dobro uradi fakturu prema kojoj ces platiti minimalan porez i carinu.
Mercedec c klase je lijep,ali kad ga ja vidim ko da mu nesto fali
a ne znam sta
ali su dobri 
Ja sam inace vjerni vw-ovac,ali mislim da nisi ti taj tip vozaca
mada i oni imaju najnoviji passat sa dobrim i jakim motorima i mogao bi njega uzeti za 60k.
Sretno sa kupovinom
nemam naravno nista protiv njih,veoma su kvalitetni i sigurno,ali momak hoce nesto brzo i momacki
bmw je "najmomackije"
za 60k mi mogao nekako nakapati za seriju 5,ako imas covjeka vani da ti nadje dobrog i dobrog speditera da ti dobro uradi fakturu prema kojoj ces platiti minimalan porez i carinu.
Mercedec c klase je lijep,ali kad ga ja vidim ko da mu nesto fali
Ja sam inace vjerni vw-ovac,ali mislim da nisi ti taj tip vozaca
Sretno sa kupovinom
-
emko1234
#59 Re: novo auto
hvala na misljenju prijatelju..naravno razmisljao sam i o toj varijanti al ne znam koliko je pametno davat te pare za auto koje je neko vec vozio..nadam se da shvatas na sta mislim..dosta love je u igri..neko bi uzeo gti-ja il nesto na taj fazon al ja sam vise za neke druge varijante..vozim limuzinu i opet bi da je vozim jer sam navikao na prednosti relativno velikog auta..bmw 5 je strasan auto..ja za novog nemam para a ne bi zelio da se uvaljujem u neke nepotrebne kredite..dakle imat cu mozda malo vise od 50k na gomili i maximalno sto bi jos uzeo je nekih 15-ak somica krede..dakle budjet je negdje do 65-68k maraka..toliko sam planirao..sve ostalo ne dolazi u obzir..ljudi predlazu a moje je da odvagam..wagena iskreno ne bih..samo cc varijanti dolazi u razmatranje..da se mogu jos malo pretegut s gotovinom uzeo bih bez razmsiljanja 330xd al to je na moj budjet barem jos 10 do 15 milja za solidnu opremu..al sta je tu je..u svakom slucaju hvala..sheikh wrote:Hmm...
nemam naravno nista protiv njih,veoma su kvalitetni i sigurno,ali momak hoce nesto brzo i momacki![]()
bmw je "najmomackije"auto od svih
pogotovo 3 i 5 serija
Mercedec c klase je lijep,ali kad ga ja vidim ko da mu nesto falia ne znam sta
ali su dobri
Ja sam inace vjerni vw-ovac,ali mislim da nisi ti taj tip vozacamada i oni imaju najnoviji passat sa dobrim i jakim motorima i mogao bi njega uzeti za 60k.
Sretno sa kupovinom
- kurty
#60 Re: novo auto
sjo...kako procitah ovo 330xd... odmah se najezim....

- Haris.ba
#61 Re: novo auto
Emko1234 koliko je tvoje auto prešlo?
- johntra
#62 Re: novo auto
Volvo i Lexus moraš gurati da idu...odličan ti je argument...sheikh wrote:Hmm...
nemam naravno nista protiv njih,veoma su kvalitetni i sigurno,ali momak hoce nesto brzo i momacki![]()
pogotovo 3 i 5 serija
ali su dobri
Ja sam inace vjerni vw-ovac,ali mislim da nisi ti taj tip vozacamada i oni imaju najnoviji passat sa dobrim i jakim motorima i mogao bi njega uzeti za 60k.
Sretno sa kupovinom
naserem se ja u brzinu svim tim momcima u raznim tricama i mečkama...ali, baš onako, sa merakom...
i da vas sve preduhitrim, da, imam najveći kompleks, ne mogu sebi doći kad neko prođe pored mene u BMW-u ili Mercedesu...odmah skočim u kanal pored puta...ili skrenem, ako sam sa svojim autom..
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#63 Re: novo auto
Svaka čast, ne bih se ni ja bolje izrazio!johntra wrote:Volvo i Lexus moraš gurati da idu...odličan ti je argument...sheikh wrote:Hmm...
pogotovo 3 i 5 serija
ali su dobri
Sretno sa kupovinom![]()
naserem se ja u brzinu svim tim momcima u raznim tricama i mečkama...ali, baš onako, sa merakom...
i da vas sve preduhitrim, da, imam najveći kompleks, ne mogu sebi doći kad neko prođe pored mene u BMW-u ili Mercedesu...odmah skočim u kanal pored puta...ili skrenem, ako sam sa svojim autom..
- Better Man
#64 Re: novo auto
Emko, obzirom na lovu koju planiras dati samo novo! Ni pod razno negledaj polovnjake. Sta mislis o novoj Mazdi 6 ili novoj Toyoti Avensis? Oba auta su limuzine i sigurno kvalitetne i pouzdane.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#65 Re: novo auto
emko ba: pored ove furke novo ovo ono, de nam reci sad cije pare ovaj put trosisemko1234 wrote:a prijatelju.. ne znam vise ni sam..neko kaze uzmi audija sesticu bijesnu polovnu za te pare..neko kazes uzmi ml-a amerikanca neko opet kaze uzmi x5 dobar pravo pa stavi plin..nisam ja glava za tih auta..prvo ne uzmam ga da nakacim curu na auto i da budem glavni u gradu..uzmam za to sto mi izmedju ostalog treba jer zadnjih godinu putujem poslom 2 puta vise nego prije..a na kraju krajeva sto da ne uzmem samo je poenta kako te pare pametno ulozit a da te ne navuku ko levata..mislim polovno auto je vazda macak u vreci..gledao sam audija a6 pred asom neki dan..znaci prodaju ga polovnog oko 35 milja 3.0tdi a auto bilo omotano oko bandere i aj ti znaj sta i kako..a opet i novo je neka vrsta macka u vreci..pogotovo ovo najnoviji modeli i aj budi pametan
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#66 Re: novo auto
Ova pjesma se "ubila" za ovu temu.

-
Bordolini
#67 Re: novo auto
Da sam u tvojoj situaciji uzeo bih novog bmw-a i uzeo taj kredit ako vec moras. Jedino to u cijeloj ovoj prici ima smisla jer prodati svoj auto (kojem si ti prvi vlasnik i znas mu sve) i dodati 25 milja da sjednes u tudjeg polovnjaka je bas nidje veze. Za tu lovu ti budi taj koji ce mu skinuti najlone sa sjedista, ako ne mozes sad onda se strpi dok ne skupis jos lastre. U medjuvremenu nece ni tvoj audi riknuti a ni izgubiti previse na cijeni, svakako je za te 3 godine starosti vec prosao onaj strmoglavi pad u vrijednosti, sad to ide blaze. 
-
emko1234
#68 Re: novo auto
svaka ti cast brate na ovom postu..to je def ppravo razmisljanje samo znas ono vuce te kad vidis auto novije i puno bolje i jace..razum se istopi al si def upravu..Bordolini wrote:Da sam u tvojoj situaciji uzeo bih novog bmw-a i uzeo taj kredit ako vec moras. Jedino to u cijeloj ovoj prici ima smisla jer prodati svoj auto (kojem si ti prvi vlasnik i znas mu sve) i dodati 25 milja da sjednes u tudjeg polovnjaka je bas nidje veze. Za tu lovu ti budi taj koji ce mu skinuti najlone sa sjedista, ako ne mozes sad onda se strpi dok ne skupis jos lastre. U medjuvremenu nece ni tvoj audi riknuti a ni izgubiti previse na cijeni, svakako je za te 3 godine starosti vec prosao onaj strmoglavi pad u vrijednosti, sad to ide blaze.
haris.ba* presla haman 90 milja..
better man* iskreno nisam ni razmisljao..to su odlicna auta al s obzirom da se radi o tim parama mozda bi ustedio nesto kad bi recimo uzeo mazdu il toyotu..al kad skontam da sam par milja vise mogu uzet merdzu odmah prestanem razmisljat o toj varijanti..mozda djeluje malo ograniceno al vecina vas koji nema bas afinitet prema tim autima bi isto uradila..i deff se ide samo na novo..
corolla* da bog do trosim tudje pare,odlucio bi se ja za 5 min ovako kad sam ih ja u "duseke" guro dobro pazim kako cu ih razduzit
-
vnm
#69 Re: novo auto
vozio sam audija kao tvojeg i 320d sa 177KS (bmw od havera a A4 od njegovog punca), oba presla oko 30.000, oba 2008. godiste. dok je audi unutra nesto moderniji, voznju jednostavno ne mozes porediti. buraz od prijatelja ciji je 320d vozi A6 quattro star godinu dana, pa kad sjedne u bmw rastopi se kad stisne gas. jednostavno je fenomenalan za voziti i sto se motora tice i pozicije u kojoj se nalazis kad sjednes u auto, ali je zato i mnogo neudobniji sa 17", pogotovo ako su na njemu jos uvijek runflat gume koje nisu bas za nasih ulica. jos bi naglasio da se audi vozi fenomenalno lako i sto se mjenjaca i kvacila ali i preglednosti tice, dok je bmw dosta nepregledan zbog ruznih retrovizora i niske pozicije u kojoj sjedis.
na A4 kojeg sam vozio se koza na volanu pocela raspadati, dok je na bmw-u kao nova, sto znaci da je u toj klasi stanje unutrasnjosti vise neki odraz vlasnika nego samog kvaliteta...
na A4 kojeg sam vozio se koza na volanu pocela raspadati, dok je na bmw-u kao nova, sto znaci da je u toj klasi stanje unutrasnjosti vise neki odraz vlasnika nego samog kvaliteta...
-
emko1234
#70 Re: novo auto
ma to su sve strasna auta samo one stvari koje ih razlikuju se nekom manje nekom vise svidjaju i prema tome ih ljudi i kupuju..pogledacu volvo i vidjet koliko bi e izasao b8 s line audi pa cu onda suzit listu kandidata..i od lexusa sam odustao..
- Haris.ba
#71 Re: novo auto
Ako ćeš uzimati novo auto, uzmi auto koje će najmanje izgubiti na cijeni i najlakše ćeš ga prodati za 2-3 godine kada se ponovo pojaviš na ovoj temi i budeš htio uzeti b9.
Znam da bi ti uzeo ponovo audija, al kad zine guzica kad se sjedne u mecke i benge - pa se skonta da ima i neka druga filozofija auta - počne se razmišljati.
Time odmah možeš zaboraviti na volvo i lexus. Pogledaj cijene auta koja ti se sviđaju starih oko 3 godine po oglasima. Danas novo auto te marke će za tri godine imati tu cijenu. Mala su tu odstupanja.
A c klasa za one pare je baš povoljna.
P.S.
A mani se komšiluka, kad kupiš nove civare naći će se neko ko će komentarisati. Tako što neka auta imaju neki imidž - nebitno. Važno je samo koliko se para vrti oko njih.
Time odmah možeš zaboraviti na volvo i lexus. Pogledaj cijene auta koja ti se sviđaju starih oko 3 godine po oglasima. Danas novo auto te marke će za tri godine imati tu cijenu. Mala su tu odstupanja.
A c klasa za one pare je baš povoljna.
P.S.
A mani se komšiluka, kad kupiš nove civare naći će se neko ko će komentarisati. Tako što neka auta imaju neki imidž - nebitno. Važno je samo koliko se para vrti oko njih.
Last edited by Haris.ba on 14/11/2010 18:40, edited 1 time in total.
-
AS_sa
#72 Re: novo auto
po meni je veci frajer i gospodin covjek u Volvu il Lexusu neg u mercedesu .... jer u danasnje vrijeme bar kod nas kad te vide u mecki ... il si Sandzo il mesar 
-
emko1234
#73 Re: novo auto
odlucio sam def..ide se na novo auto..previse je to para za polovnjaka..u asi sam uzeo 2 auta privatno i 2 za firmu..vidjecemo da li ce bit ljubazni da daju kakav popust s obzirom na to i da ce bit auto placeno velikim dijelom u kesu..to je cc il a4..nema moljakanja,ako pocnu srat odmah tomic il autoline..i to je to..sutra cu vas obavjestit.. 
sto se tice tog gospodin il ne..brate ako imas seljacku facu il kajlu i sinteticku majicu meni ces bit seljak i na pershingu77 il silver ghostu il da imas mlaznjak..
sto se tice tog gospodin il ne..brate ako imas seljacku facu il kajlu i sinteticku majicu meni ces bit seljak i na pershingu77 il silver ghostu il da imas mlaznjak..
-
AS_sa
#74 Re: novo auto
haha dobar ...emko1234 wrote:odlucio sam def..ide se na novo auto..previse je to para za polovnjaka..u asi sam uzeo 2 auta privatno i 2 za firmu..vidjecemo da li ce bit ljubazni da daju kakav popust s obzirom na to i da ce bit auto placeno velikim dijelom u kesu..to je cc il a4..nema moljakanja,ako pocnu srat odmah tomic il autoline..i to je to..sutra cu vas obavjestit..
nego brate nek je tebi sretno ...... nadji sebi sta ti odgovara pa sta god bilo .... ti kupujes ti imas pravo birat .... a i mi smo sretniji radi tebe ... vise novih auta na bh. cestama- vise sigurnosti ..
SRETNO !!
-
emko1234
#75 Re: novo auto
hvala i tebi i svima koji su dali iskren i od srca odgovor..sutra cu obavjestit raju ovdje na forumu sta i kako je proslo prvo kod imamovica pa onda koji su planovi za boljitak