novo auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#1 novo auto

Post by emko1234 »

Pozdrav kolege forumasi..nije me bilo prlicno dugo pa evo odlucio sam da svratim po ko zna koji put jer mi treba vasa pomoc i savjet..naime posto haman 3 i po godine vozim svoje auto(audi a4 b7) odlucio sam u blizoj buducnosti i nekom periodu do recimo kraja januara da promjenim auto..naravno rok mogu produzit ili skratit neke stvari al to je u neka iduca 3 mjeseca..
prvo sto me zapelo za oko je ova mercedesova akcija gdje nude novu c klasu s amg opremom za 59 990 km..nisam se jos detaljno raspitivao pa ne znam koji je bazni motor za tu c klasu al ja bih isao na varijantu 220cdi..
drugo opciaj mi je naravno audi b8 2.0tdi s 170ks medjutim njegov start je od 61 500km sa nekim srednjim paketom opreme..dakle uz nekoliko nadoplata koja ima ova c klasa skrtim svabama cijena ide sigurno na 70 000 sto mi je iskreno previse,a i samo auto ko auto mi nije previse zanimljivo jer sam ga imao prilike vozit i nije me odusevio pretjerano..
treca opcija je bmw 320d facelift koji je polovan..star je godinu dana..ima jako dobru opremu..moze se vidjet u gradu..bijeli s crvenom kozom..mislim da je demo primjerak..presao je neku sicu a cijena je mislim oko 50 000km s tim sto je nov bio sigurno preko 70 000km..
jedan od faktora je prodaja mog sadasnjeg auta..dakle staro za novo ne dolazi u obzir jer je auto potcjenjeno u toj varijanti..zanimaju me vasi prijedlozi i sugestije kao i savjeti..uzeo sam i lexus u obzir al zbog specificnog trzista mislim da bi ga bilo prilicno tesko prodat u buducnosti a ne izgubit previse para na njemu..
otvoren sam za sve prijedloge :D
johntra

#2 Re: novo auto

Post by johntra »

neki dan sam predlagao novog Volva S60, mislim da mu je startna cijena oko 60.000...vrlo dobar auto, a manje te i glava boli oko krađe...kad budem imao više vremena, napišem ti prave utiske...uglavnom, auto je trenutno na vrhu svoje klase, bez pretjerivanja...
Desert Wind

#3 Re: novo auto

Post by Desert Wind »

Trebao bi i meni savjet naime razmisljam takodjer sta da uzmem naišao sam na povoljan Lexus 600i Hybrid a u opciji je Honda Legend - razlika u cijeni pet deka po godinu stari oboje - al eto ne mogu da se odlucim je l mi se vise svidjaju crvena sjedista ili krem sjedista... pa eto ako mi drugovi forumasi pomognu da mi razbiju tu dilemu i konacno da to kupim.
vozač

#4 Re: novo auto

Post by vozač »

nemoj lexusa, mogu te zamijeniti sa papetom, pa će ti ga razbiti 8)
Desert Wind

#5 Re: novo auto

Post by Desert Wind »

vozač wrote:nemoj lexusa, mogu te zamijeniti sa papetom, pa će ti ga razbiti 8)
najbolje onda da odem po hondu onako mi je incognito a mogu sa njom komotno i u granap dok se guzvam u sarajevskoj guzvi - al u papeta je Lis a ja bih ipak 600 da budem jači a i više mindzetine stane pozadi pa da imam gdje to da poslazem
Last edited by Desert Wind on 12/11/2010 14:27, edited 1 time in total.
shlauf

#6 Re: novo auto

Post by shlauf »

@emko1234: vozdra haveru :-)
Mašala pa se mijenja auto. A šta bi sa plavkinim autom, jesi li koga usrećio ?????

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Blobi

#7 Re: novo auto

Post by Blobi »

Ma ja bih izabrao Audija... Jednostavno se cini kvalitetnije napravljenim od Mercedesa. BMW je sminka ako je u pitanju kupe, onaj sa 4 vrata mi je sav nekakav, ne znam. Uostalom, od svih tih, Audi je mozda i najprostraniji, a i LED svjetla koja psuju mater svima :D.
citroen

#8 Re: novo auto

Post by citroen »

Blobi wrote:Ma ja bih izabrao Audija... Jednostavno se cini kvalitetnije napravljenim od Mercedesa. BMW je sminka ako je u pitanju kupe, onaj sa 4 vrata mi je sav nekakav, ne znam. Uostalom, od svih tih, Audi je mozda i najprostraniji, a i LED svjetla koja psuju mater svima :D.
Vozio sam se u sva tri i sto se tice prostora Audi je ispred BMW 3 i Merca C,ali neko vec spomenu S60,auto izgleda fantasticno,ali za tu lovu se moze kupiti i fin SUV,RAV4,Kuga,Tiguan,Nova KIA Sportage,Hyundai IX35,pa izaberi kume :sax: :sax: :sax:
gurabija78

#9 Re: novo auto

Post by gurabija78 »

mazda cx-7, diesel, 60 milja osnovni model, a po meni ima vala sve sto ti treba.....
shibonja

#10 Re: novo auto

Post by shibonja »

Od ovih sto si nabrojao ja sam za BMW :-)
emko1234

#11 Re: novo auto

Post by emko1234 »

shlauf* vozdra.. :D otislo je njeno auto u zamjenu,uzela je na kraju peugeot 207 1.4hdi..hyundai i doplata..207-ica 2008 godiste kraj..prezadovoljna..trosi 5,5 litara po gradu :D
blobi* prijatelju ja sam mislio audija isto uzet prvo..al brate kad vidim opremu koju ima ova c klasa ne mogu nikako da budem subjektivan vise jer ga trenutno imam..evo bas malo listam po netu i po cjenovcnicima..kad bi ga nadjidjo onako sto ima c izadje on dobrih 75k sto je bas puno..bmw je strasan..sutra cu nazvat lika da ugovorim test voznju s tim sto mislim da je bmw automat pa me i to malo koci sto se tice tog auta..razmisljao sam cak i o passatu cc..on me stvarno privlaci i nekako mi djeluje momacki pravo..
volvo s60 je dobar..bas sam ga gledao..al ja sebe nekako ne vidim u volvu..mozda prvo da probam da pricam..sta generalno mislite o c klasi?
debelimedo

#12 Re: novo auto

Post by debelimedo »

idi na neki strani forum, ovdje ti 0.1% ljudi moze dati savjet o kupovini auta te klase :/
johntra

#13 Re: novo auto

Post by johntra »

Probaj Volva, nećeš se pokajati, sigurno...a, što se tiče C klase, sad će joj FL model, pa sačekaj nju, mada mislim da su je upropastili sa tim...
Jimmy_The_Saint

#14 Re: novo auto

Post by Jimmy_The_Saint »

Dabogda se i ja tako k'o ti napatio.... :lol:

Glas za Mercedesa, sve su to najbolji auti na svijetu, ali ipak je meni onako subjektivno šuriken na haubi prajsles. :sax:
rey

#15 Re: novo auto

Post by rey »

C klasa prijatelju ;)
emko1234

#16 Re: novo auto

Post by emko1234 »

ma sta cu na stranom forumu kad i ovdje ima ljudi koji znaju dosta o tim autima..sto se tice c-klase mislim da i ide ovaj popust sad zato sto zapravo dolazi facelift al mislim da je ona opet odlicna..moram samo vidjet koji je motor u kombinaciji s ovom cijenom..ako je 200cdi to mi je slabo..benzinac ne dolazi u obzir svakako..
sto se tice volva..ja ne znam jel dosao kod nas opste,vidio sam neke slike i lijep je pravo al meni je nekako volvo auto za ljude srednjih godina..mozda su glupe predrasude al eto..mada je onaj d5 strasan..mislim da sad ima preko 200ks..
kakva je cijena lexusa?is220d mi je super samo koliko love tu gibim godisnje?i ja,zapravo najvaznije,imal musterija za audija? :D :D :D
johntra

#17 Re: novo auto

Post by johntra »

ima Volvo kod nas i stigao je u FAC...već su prodata dva komada i na našim su tablama...mislim da ne bi bio problem da odeš i da zakažeš testnu vožnju...vozio sam ovog sa D5 motorom sa 205 KS...auto je fakat jako i odlično leži na cesti, a dizajn je daleko od penzionerskog...IS je isto odličan automobil, jedino što se vama švabama teško preorijentisati na takvo nešto, upravo radi cijene...mislim da kod njega dobiješ najviše opreme u startu, više nego i kod Mečke...
hopi

#18 Re: novo auto

Post by hopi »

da ja biram glatko bi uzeo c klasu, samo reci još koji motor i koji pogon?
PokerFace

#19 Re: novo auto

Post by PokerFace »

a jesmo razmisljli o Passatu CC?
johntra

#20 Re: novo auto

Post by johntra »

čuj istresi lovu...pa ne kupuje jaja na pijaci..ccc...uostalom, nikada ne bih kupio auto koje je najstarije u ovoj klasi, što C klasa relativno jeste, nema veze bio Mercedes ili ne bio...sad će FL, koji je fuj i kaka i sa kojim su upropastili auto...drugi po stažu je Audi, kojeg nikad ne bih uzeo zbog faktora krađe...ali, emko je imao starijeg i zna sve cake i finte oko osiguranja, bilo da se radi o kasku ili fizičkom osiguranju...treći je BMW, koji, po meni, nije ozibljinije evoluriao od 2000. godine, tad je i bio nešto, dok nije došao Bangle...Volvo i Lexus su u značajnoj prednosti, jer se, barem na Balkanu ne kradu, a i najmlađi su u ovoj klasi, pogotovo Volvo...zato, fino sebi uzmi nekoliko dana i sjedi i razmisli...nazovi fino neke kuće i vidi koje imaju takva auta na raspolaganju za test vožnje...a što se tiče prodaje Audija, ne znam da li ti je dobar vakat, jer svi očekuju pad cijena polovnjaka, pogotovo tih mlađih...
rey

#21 Re: novo auto

Post by rey »

Jesi li razmisljao o Opel Insigniji? :thumbup:
johntra

#22 Re: novo auto

Post by johntra »

kakve veze što je Volvo napravljen kineskim kapitalom? Znaš li ti koliko je Geely jak? Haj, trk na wikipediju...to ti je argument nula bodova, Volvo sada može biti još samo jači i napokon če dobiti pravu šansu, a ne biti prepakovan Mondeo..doduše, ovaj model i jeste napravio Ford pred kraj saradnje, ali je perfektan..i da, bolji je od C klase, Audija četvorke i BMW-a trice...naravno, trenutno...
BMW nije izbacio ništa novo na tom modelu od 2004. godine, osim FL-a, znači da do novog modela ima još vremena...BMW M3, kapa dole...a, Audi i Merc su odavno prevazišli BMW, pogotovo Audi sa zadnjom generacijom...
što se tiče prodaje, mislio sam da nije vakat zbog ukidanja viza i te famozne homologacije, koja će značajno spustiti cijenu auta kod nas, pa čak i modela premiuma...zato, ako mu se ne žuri, mnogo bolja opcija je staro za novo, naravno, da budeš pažljiv i da gledaš da te autokuće ne zeznu previše....ako ti se ne žuri, pik i oglasi i prodaji ga koliko želiš...
emko1234

#23 Re: novo auto

Post by emko1234 »

sad cu pogledat preko neta moze li se rezervisat volvo da ga probam pa da vidim i to cudo..samo ja mislim da ako je taj motor vec tako jak i dobar da ne dolazi s manualnim mjenjacem..previse je to momenta..al u svakom slucaju je prelijep,evo bas gledam auto..
c klasa bi bila c220cdi s 170ks..zadnji pogon..
insignia i superb ne dolaze u obzir..opel iskreno ne volim a superb mi je previse para s obzirom da je skoda i da za iste pare uzmem mercedesa..za bmw5 nemam para..jer kad bi uzimao min bi bio 525d sve ostalo nije vrijedno bmw-a..zvao sam lika ovog iz tomica..320d cu probat sutra..kaze lik da je strasan..ima sve,od dvd-a preko 18-ki i zimskih guma koje daju u paketu..i drive,senzori,crvena koza a auto je bijel..presao 14k km..mislim da zvuci odlicno..al ima jos steptronic,sutra cu ga pogledat..koliko je lexus zna li neko?
koliko mi vrijedi audi?
johntra

#24 Re: novo auto

Post by johntra »

drndalo

#25 Re: novo auto

Post by drndalo »

Pa sta ima veze sto je automatik, ako jeste ? I oni su napredovali jako u zadnjih 10 godina...
Post Reply